Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma sensu Tosi wozić tam i z powrotem ona u mnie czuje się bezpieczna , byłu u mnie dziś panie z Toz-u jedna ją pogłaskała a Tosia jak wmurowana jak by chciała zniknąc , córa z nią wyszla na siku podeszła do niej koleżanka top Tosia przerażona koleżanka musiała odejść , siku dziasiaj Tosia nie zrobiła w domu .A co do gryzenia to dla niektórych jest jednak problem , Tosia u mnie ma Dt nie ma co jej męczyć .Tosia zaczęła mi coś sierść jej wychodzi dziwnie na szyji to ma już bardzo malutko loczki znikły cos nie tak i idzie to w strone łopatek musze z nią pojechać do weta .Ja w domu mam koty i cztery psy , Tosia je lubi ...

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

paulina02 napisał(a):
Olga 7 to ogłoszenie odpada sunia do roku , wysterylizowana , grzeczna i DWOJE DZIECI to do Tosi był by szok ona boi się swojego cienia.

Cioteczko ,ale ja mowilam ci tel.,że to ogloszenie żabusi nie mialo dotyczyć Tosi no i jest już nieaktualne ,ale wyślę Ci, żebys miala tam na wszelki wypadek kontakt zapisany do żabusi i wiedziala skąd wzięlam inf.i kontakt do niej . To ogloszenie nie dotyczylo Tosi -ja skontaktowalam się z żabusią już po tym jak tamta rodzina adoptowala inną sunię . Tu nie chodzilo o to by Tosia tam miala nowy dom. Nie zrozumialyśmy się dobrze. Myslalam,że ze względu na tyle pracy przy kotach na DT i oraz swych psach i tych bezdomnych kotach i psach chcesz by szukac nie tylko nowego domu ,ale i odciążyć was i szukać też DT dla Tosi . Zatem Tosia bedzie u Was bez względu na czas szukania nowego domu . Więc bardziej potrzebne są ogloszenia dla Tosi i pomoc w jej utrzymaniu -rozumiem .

Edited by Olga7
Posted

[quote name='paulina02']Z Tosią muszę jechać do weta bo jej kłaczki to robią się nie ciekawe może dam radę jutro podjechać ......[/QUOTE]

Może to na skutek tego wypadku /zlamania miednicy i powiązanego jakiegos uszkodzenia wewnętrznego czegoś albo ma jakąs alergię ? Wet pewnie pozna się albo badania zleci by poznać powody problemów Tosi z sierścią i skorą.Oby tylko Tosia nie miala poważnych innych problemow ze zdrowiem .

Posted

Kochani ponieważ zostało mi trochę pieniążków z bazarków i wpłat od podopiecznego Mańka który jest już po zabiegu i wraca do zdrowia: http://www.dogomania.pl/threads/220424-Po%C5%82amany-szczeniak-porzucony-w-lecznicy-przez-zwyrodnia%C5%82ych-w%C5%82a%C5%9Bcicieli.-Pilne-DT!!! to mogę wpłacić coś na suńkę, nie czytałam całego wątku a kilka postów na chwile obecną jest na - 50 zł tak? Ile będzie mniej więcej kasy wymagało jeszcze leczenie Tosi?

Posted

Tosia już doszła do siebie nie jest na żadnych lekach , kuśtyka sobie .Musi jechać do weta bo coś robi się z sierścią zaczyna łysieć jej szyja i to musi zobaczyć wet bo nadal włosy wychodzą i to idzie w strone łopatek .....może jutro z nią podjadę ....

Posted

[quote name='paulina02']Tosia już doszła do siebie nie jest na żadnych lekach , kuśtyka sobie .Musi jechać do weta bo coś robi się z sierścią zaczyna łysieć jej szyja i to musi zobaczyć wet bo nadal włosy wychodzą i to idzie w strone łopatek .....może jutro z nią podjadę ....[/QUOTE]
To niedobrze ,że tak wychodzi Tosi sierść.Mam nadzieję,że wet dojdzie do tego ,co jest powodem i leczenie będzie skuteczne a sierść Tosi i powody tego łysienia dadzą się wyleczyć.

Posted

[quote name='paulina02']Tosia już doszła do siebie nie jest na żadnych lekach , kuśtyka sobie .Musi jechać do weta bo coś robi się z sierścią zaczyna łysieć jej szyja i to musi zobaczyć wet bo nadal włosy wychodzą i to idzie w strone łopatek .....może jutro z nią podjadę ....[/QUOTE]
Miejmy nadzieję,że to nie żadna poważna choroba skóry a tylko może np.skutek wczesniej otrzymywanych niedawno leków ? Albo coś innego,co da się latwo wyleczyć.
Tym bardziej każda kwota na leczenie Tosi przyda się,gdyż chyba żadne fundusze na DT Tosi nie wplywają już teraz.Dziękujemy cioteczko martik b za obiecaną kwot 50 zl na Tosię.:loveu:

Posted

[quote name='paulina02']Jeżeli byś mogła to bym miała na weta dzis nie dałam rady jechać ale pojadę najpóźniej w środę wstawię rachunek za weta .Pozdrawiam[/QUOTE]
to napisz ile wyniósł rachunek... mam jeszcze na plusie z kasy bazarkowej więc postaram się pomóc ;)

Posted

Paulino 02, jeżeli dobrze zrozumiałam nie chcesz aby szukać jej dt, tylko ds, tak?

Skonsultuj proszę przy okazji z wetem suni, czy teoretycznie możliwa jest jej sterylizacja.

Posted

Tosia ma prawdopodobnie grzybka właśnie wróciłam od weta , dostała zastrzyki i mam płyn w strzykawkach do spryskiwania , potem do kontroli , Jak dalej będzie sierść w takim tepie wychodzić będzie musiała mieć badania ....bo mogą to być też zaburzenia hormonalne .Kłaczki zatrzeły jej wychodzić jak tylko ją zabrałam z ulicy ale myślalam że jest w cieple to przez to , ale nie az tak i to idzie wciąż dalej ;( . Za płaciłam 60 u weta i 30 samochód , córa wstawi paragon za weta ....Tosia była wszystkim przerażona w samochodzie weszła mi pod pachę a u weta trzęsła sie jak galart i się ze strachu posikała ......

Posted

Ok to przeleję za wizytę pieniążki poproszę o nr konta...a co za zastrzyk dostałaś wiesz? grzybicę leczy się długo i nie tylko samym płynem do smarowania, bo może być za słaby dlatego pytam co Ci podał lekarz, żeby nie było to leczenie nieskuteczne, bo szkoda psa

Posted

[quote name='paulina02']Tosia ma prawdopodobnie grzybka właśnie wróciłam od weta , dostała zastrzyki i mam płyn w strzykawkach do spryskiwania , potem do kontroli , Jak dalej będzie sierść w takim tepie wychodzić będzie musiała mieć badania ....bo mogą to być też zaburzenia hormonalne .Kłaczki zatrzeły jej wychodzić jak tylko ją zabrałam z ulicy ale myślalam że jest w cieple to przez to , ale nie az tak i to idzie wciąż dalej [/QUOTE]
A prócz tego gubienia włosa pies ma jakieś zmiany na skórze? lekarz pobrał zeskrobinę, na jakiej podstawie stwierdził, że to grzybica?

Posted (edited)

Muszę przypomniec,że Paulina-a raczej Lidka nie może za często zagladać na neta i natychmiast nam odpisaywać,gdyż ma u siebie pod opieką kilaknascie kotów /częśc chorych/ ,kilka psow oraz dokaramia liczne koty bezdomne w mieście a także jezdzi do 2 bezdomnych psów w lesie dokaramiac je,gdyż nie dają się zlapać.Do tego dochodzą częste wyjazdy z psami i kotami do weta -to nieraz czasu jej brakuje dla samej siebie i rodziny. Zatem nie gniewajcie się proszę,gdy trochę trwa ,zanim znajdzie czas by zajrzeć tu i odpisac.
Link do zwierzynca-popopiecznych psów i kotów ,ktorymi zajmuje się Paulina02-czyli Lidka:
http://www.dogomania.pl/threads/209696-Szczeniak-ok-8-miesi%C4%99cy-nie-wch%C5%82ania-pokarmu-chora-trzustka-....M%C3%B3j-zwierzyniec.

Edited by Olga7
Posted

Tosia dostała dwa zastrzyki nie pamiętam nazwy , miała pobrane dwa razy zeskrobinę wet oglądał to i mówił że jest ok , pod tą lampą fioletową było coś widać ......za 10 dni do kontroli jak nie zaczną włoski odrastać to będzie miała badania pod kontem hormonów , .Tosia ma włoski bardzo łamliwe , kruche ....

Posted

Mamy juz transport z Poznania do Strzelna , Kaska jest juz na miejscu. Paulina jest jedna z wielu osob , ktorym chcemy pomoc. Kilka juz ja otrzymalo dzisiaj, mamy kilka punktow na jutro i dwie fundacje w niedziele. Do Pauliny wybieraja sie okolo srody. Prosze kontaktowac sie ze mna na mejla gdyz na dogomanie nie bede w stanie zajrzec przez nastepny tydzien. My mamy juz wszystkie informacje zwlaszcza telefon do Pauliny. Jesli cos jeszcze jest to jeszcze raz prosze na mejla a nie tutaj gdyz nie bede nawet tego wstanie odczytac. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='paulina02']Tosia dostała dwa zastrzyki nie pamiętam nazwy , miała pobrane dwa razy zeskrobinę wet oglądał to i mówił że jest ok , pod tą lampą fioletową było coś widać ......za 10 dni do kontroli jak nie zaczną włoski odrastać to będzie miała badania pod kontem hormonów , .Tosia ma włoski bardzo łamliwe , kruche ....[/QUOTE]
To dobrze, ze oglądał pod mikroskopem zeskrobinę, bo takie gubienie włosa jest też charakterystyczne dla nużycy a to się inaczej leczy, pod ultrafioletem świeci właśnie grzyb więc pewnie trafna diagnoza..szkoda tylko, że tak dużo lecznica kasuje, szczerze to u nas w bdg niektóre lecznice zrobią tańsze wizyty widzę jak w inowrocławiu nie mówiąc już o tym, ze to bezdomny pies po przejściach gdzie wiadomo, że każdy grosz przy takich bidach się liczy, ja ostatnio wyleczyłam psa z grzybicy za 25 zł- 20 zł ketokonazol w tabletkach na receptę z apteki bardzo dobrze leczy grzybicę plus 5 zł płyn do smarowania, miałam imaverol, widzę po fotach, że Ty dostałaś prawdopodobnie fungiderm czyli ten droższy środek no ale najważniejsze żeby choć pies był zdrowy....pieniążki dziś przelałam za wizytę więc w poniedziałek wejdzie Ci 60 zł na konto.... życzę dużo zdrówka Tosieńce, jest bardzo dzielna .....