Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paulina02 napisał(a):
Mogła by doniej być może bedzie się miednica szybciej zrastać , biedna popiskuje ....

tylko zwróć uwagę na jej kupy, bo moje po acanie mają twarde, żeby nam sunia przy wypróżnianiu nie cierpiała dodatkowo, może oliwą karmę polewać?

Posted

paulina02 napisał(a):
elik jeżeli to nie problem to możesz przelać masz konto mojej córy , ale ja nie bede brała faktur jedynie córa Paulina może wklejać paragony żeby tak się rozliczyć .

Faktury są potrzebne jedynie gdy pieniądze pochodzą z konta Fundacji.
Zakupy, które będą z pieniędzy zbieranych na prywatne konto mogą być dokumentowane paragonem.
Szkoda, że nie od razu zdecydowałaś się na zbieranie na własne konto, miałabyś szybciej pieniądze do dyspozycji. Zaraz przeleję te 100 zł i jak wpłynie 50 zł od czerdy, też zaraz przekażę.
Z ramienia Fundacji zamówię zaraz akanę, która proponuje enia, bo to dobra karma dla rekonwalescentki :)

Acha, ale przecież nie podałaś mi jeszcze namiarów na konto - nazwisko, imie, adres i nr konta.

Posted

enia napisał(a):
tylko zwróć uwagę na jej kupy, bo moje po acanie mają twarde, żeby nam sunia przy wypróżnianiu nie cierpiała dodatkowo, może oliwą karmę polewać?

No właśnie, a jak z jej sio i kooo ? Czy nadal pod siebie ?
Marzenko, jeśli twardsze kupki, to może coś innego poleć, bo w sytuacji małej to niewskazana taka twardsza kooo

Posted

enia napisał(a):

no wlasnie -może sunię lepiej karmic domowym jedzeniem jednak ,jelsi tak bardzo jest polamana i bardzo ją wszystko boli ??
inaczej dojdą jeszcze problemy z trawieniem i kupkami i bedzie jeszcze bardzie bolalo ją wszystko...ja bym jej na pewno teraz suchej karmy nie dawala ...tylko miękka ,z rosolkiem ,czy wywarem i marchewką ..ryż tez może powodowac w tym stanie nieco zaparcia ,lepiej drobny makaron chyba do kurczaka dac ...
czy sunia miala robiony Rtg czy tylko tak byla badana ogolnie ??

Posted

enia napisał(a):
faktycznie, absolutnie nie chcemy jej cierpienia- to może puszki Animondy?

No właśnie, to chyba byłoby dobre dla niej.
Marzenko, Ty kiedyś podesłałaś mi link do animondy na allegro, czy mogłabyś mi jeszcze raz :)

Posted

elik napisał(a):
Przepraszam, ale jaka tu Twoja rola, bo Lidia przygarnęła sunię, paulina02 to córka, która pisze w imieniu Lidii, a Ty w czyim imieniu piszesz, w dodatku nie zbyt przyjemnym tonem ?

Prześliczna jest ta sunieczka.
Na tych zdjęciach siedzi, a czy próbowała unieść się na tylnych łapkach ?
I co z siusianiem i kooo ? Czy nadal robi pod siebie ?

aha -czyli paulina02-to corka Lidki ,ktora ma to przytulisko ..i piszą na wątkach obie jako paulina -jesli dobrze rozumiem ,czy tez Lidka ma drugiego nicka ? chyba nie ...

Posted

paulina02 napisał(a):
Więc właśnie kupe robi twardą i bardzo piszczy ...

to może podaj jej kilka razy nawet w ciagu dnia po pol lyżeczki Parafiny cieklej /z apteki / to pomaga przy zaparciach ,ale jesli sunia ma poważen obrażenia miednicy ,to mogą być uszkodzenia w jamie brzusznej także ...

Posted (edited)

Wiem pokręciłam Paulina to moja córka a ja jestem Lidka .Czy było pisane z pauliny czy z Lidki to zawsze pisałam ja Lidka .Córa była zła o to przytulisko -o nazwę że taką wymyśliłam .Bo ja nie prowadzę żadnego przytuliska , że tak piszę ale nie chciałam już mącić , zmieniać i tak wyszło.:oops:

Edited by paulina02
Posted

paulina02 napisał(a):
Kupie jutro parafine bo nie mam , wet kazał pilnować kupy bo jak by przestała robić to musi mieć operacje .

no tak, bo skoro je, to i wydalić musi..... tylko czemu tyle cierpienia.....:-(

Posted

elik napisał(a):
Paulina, sunia MUSI mieć zrobione prześwietlenie i to na wczoraj. Na pewno jest połamana i najprawdopodobniej bez operacji się nie obejdzie. Im wcześniej to się odbędzie, tym lepiej. Jeśli wyje to znaczy, że bardzo cierpi. Psy zazwyczaj cierpią w milczeniu.
Zróbmy zrzutkę na leczenie suni. Kto udostępni konto do wpłat ?
Deklaruję 50 zł, czerda też deklaruje pomoc finansową

Już elik nalegala by sunia miala zaraz robiony Rtg i chyba jednak cioteczka Lidka tak zrobila bo to trzeba bylo jak najprędzej prześwietlic sunię ..

Posted (edited)

enia napisał(a):
no tak, bo skoro je, to i wydalić musi..... tylko czemu tyle cierpienia.....:-(

moze zanim będzie ta parafina a sunia nie może się zalatwić /kupkę zrobic to może dajcie jej trochę oliwy - z polowę czy niecałą malą lyżeczkę ?? co myslicie ?? chyba nie zaszkodzi jej ??
bo calą noc bedzie jeszcze męczyc sie a tak to może zrobi cos jednak i ulzy jej ?

Edited by Olga7
Posted

Polecam - nie tylko przy antybiotykoterapii, ale w przypadku brania kazdej chemii, /rowniez lekow p/bolowych/ - Probiotyki.
Kiedys podawalam swoim zwierzakom probiotyki ludzkie, ale jest juz
Probiotyk dla psow i kotow: FATROGERMINA P.

W przypadku biegunki przywraca prawidlowa prace jelit, ale i w przypadku zaparc dziala dobrze.

http://www.zoohurtowo.pl/pies/zdrowie/preparaty_doustne/fatro_fatrogermina_p,p417960330?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-01&utm_content=417960330#nclid=0a94f239a9750929fc9aafad447e8ec1

Posted

ruda_32 napisał(a):
nic tu po mnie i nie o mnie chodzi
a Paulina02 to Lidia tylko córka nick na siebie wpisała ,było to wyjaśnione wczoraj
na dogo pisze Lidka

Ruda jak nic tu po tobie , musisz tu być tyle ze sobą piszemy i dobrze się rozumiemy więc zapraszam , zaglądaj .Każdy jest tu mile widziany , dziękuje za wszystko .Dobre słowo rada też są bardzo potrzebne ,więc zaglądajcie mała was potrzebuje i ja też .A może damy jej na imię TOSIA ...

Posted

Zamówiłam dla małej 12 szt. puszek animondy.
Ponieważ Fundacja nie jest zarejestrowana (pomimo kilku podejść nie udało mi się) zamówiłam i zapłaciłam z uzbieranej kasy 62,40 zł.
Podałam telefon i prosiłam, żeby kurier poinformował o terminie dostawy.
Resztę przelałabym na Wasze konto, ale nadal go nie mam.

Tosia - ładnie :)

Posted

Twoja wpłata została przekazana Sprzedającemu planetapupila na konto w PayU.
Aukcja ANIMONDA Gran Carno ADULT JUNIOR SENIOR 400g mix (2046829574)
Do zapłaty 62,40 zł
W tym koszt dostawy 15,00 zł
Zapłacono 62,40 zł
Płacący elsia7
Odbiorca
planetapupila
Data
2012-01-18 22:05:31
Płatność
113188149
Adres do wysyłki
Lidia B.