paulina02 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Zabrałam ją z ulicy na działkę do altany , bo ja mam w domu dużżżo zwierzaków, ale dziś sunia jest u mnie w domu.. Quote
elik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Wklejam to, co napisałam na FB Rozmawiałam z lekarzem, u którego była Lidia, która przygarnęła połamana sunię. Operacja była ustalona na środę, ale może odbędzie się już jutro, jeśli lekarzowi uda się poprzestawiać wcześniej umówione zabiegi. Pęknięta miednice pozostawia się bez zabiegów, aby sama się zrosła, ale w tym przypadku jest to pękniecie w kilku miejscach i to w taki sposób, że miednica się "rozchodzi" i operacja jest konieczna. Oczywiście lekarz używał innych określeń, ale... no :) Przekazuję to co usłyszałam, ale słowami laika medycznego. Ostateczna decyzja co do operacji, czy podejmie się i co do jej zakresu zapadnie po wstępnym uśpieniu suni. Koszt operacji będzie zależał od jutrzejszej ostatecznej diagnozy. Quote
Yv1958 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Trzymam mocno kciuki, a moje zwierzaki lapy! Trzymaj sie Malenka!! Quote
Owieczka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ale się psina nacierpi :( To czekamy... Quote
czerda Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 będzie dobrze , uważam , że młoda sunia da radę mówiłam że dam 50 ale widzę że 100 dam , mieliśmy sunię-znalazłam ja i zabrałam z dwoma połamanymi łapami... jest skaczącą cudowną i kochaną psicą we wspaniałym domu i z tą sunią też tak będzie Quote
elik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) [quote name='czerda']będzie dobrze , uważam , że młoda sunia da radę mówiłam że dam 50 ale widzę że 100 dam , mieliśmy sunię-znalazłam ja i zabrałam z dwoma połamanymi łapami... jest skaczącą cudowną i kochaną psicą we wspaniałym domu i z tą sunią też tak będzie Czerda wielkie dzięki :Rose: Też tak uważam. Sunia jest młoda i organizm powinien sobie poradzić. To co mówił lekarz było raczej optymistyczne, ale niepokojący jest ten bół przy oddawaniu moczu. Może to nie być nic groźnego, ale mogą być komplikacje. Martwię się o bidulkę i o to, że tak cierpi już tyle dni :( Lidia powiedziała, że poda nr konta na PW tym, którzy o to poproszą. Ja proszę o nr konta. Edited January 16, 2012 by elik Quote
paulina02 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Nie moge wysłać pw , prosze coś mi na skrzynke na pisac to bede mogła wtedy wysłać:oops: Quote
paulina02 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Psinka spała na siedząco a teraz chyba twardo zasnęła bo się zsunęła na dół ......... Quote
paulina02 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Uciekam do wyrka pa , sunia spała na siedząco teraz bardziej chyba zasnęła bo się osuneła na dół .....Dziękuje wszystkim za pomoc i dobre słowo nad małą ... Quote
ruda_32 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ja wysłałam elik dane do przelewu Ok ? ruda32 z miau Quote
elik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 (edited) [quote name='paulina02']Nie moge wysłać pw , prosze coś mi na skrzynke na pisac to bede mogła wtedy wysłać:oops:[/QUOTE] Masz zapchana skrzynkę, posprzątaj bo już nic nie przyjmiesz. [quote name='ruda_32']Ja wysłałam elik dane do przelewu Ok ? ruda32 z miau[/QUOTE] Dziękuję, odebrałam :) Edited January 16, 2012 by elik Quote
Poker Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Wiadomość trzeba wpisać w profilu, wtedy dotrze do Pauliny.Mogę wpłacić parę groszy. Quote
elik Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='Poker']Wiadomość trzeba wpisać w profilu, wtedy dotrze do Pauliny.Mogę wpłacić parę groszy.[/QUOTE] Podesłać i nr konta ? Nie mogę przestać myśleć o tym ile to biedactwo wycierpiało bólu, głodu, chłodu i strachu przez te kilka dni w rowie :placz: Quote
malagos Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 To jutro wielki dzień dla suni, oby wszystko wypadło ok.......... Quote
elik Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Biedna mała. Tak już była umęczona, że padła :( Może sen ją wzmocnił. Jeśli wszystko dobrze się ułoży, to już dzisiaj pozbędzie się największego bólu. Quote
Owieczka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Trzeba zmienić tytuł wątku że potrzeba kasy na operacje bo tak to sugeruje ze sunia była połamana a teraz juz szuka domu ;/ Nieiwiele osób zagląda :( Quote
enia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Owieczka']Trzeba zmienić tytuł wątku że potrzeba kasy na operacje bo tak to sugeruje ze sunia była połamana a teraz juz szuka domu ;/ Nieiwiele osób zagląda :( może np. : "Mini sunia po wypadku zbiera na operacje i szuka DT"? lub coś podobnego..... Quote
elik Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='enia']może np. : "Mini sunia po wypadku zbiera na operacje i szuka DT"? lub coś podobnego..... Ponad godzinę temu8 rozmawiałam z Lidią i prosiłam o zmianę tytułu, ale chyba czeka na córkę, żeby to zrobiła. Prosiłam tez o wysłanie numerów konta do osób, które o to prosiły, ale też chyba nie wysłane. Ja już mam więc wyślę tym, którzy zgłosili chęć pomocy. Operacja będzie dzisiaj po godz. urzędowania gabinetu, czyli po godz. 17-tej. Wet przychylił się do mojej prośby, a że nie mógł poprzesuwać już ustawionych zabiegów, będzie operował sunię po zamknięciu gabinetu. Musimy zebrać kasę. Na razie jest 150 zł, a zabieg będzie kosztował około 400 zł, jeśli nie wypadnie coś dodatkowego - tak wczoraj mówił lekarz. Bardzo proszę w imieniu Lidii o pomoc. Ona nie jest w stanie wyłożyć swojej kasy, a jeśli będzie zalegać z zapłatą może mieć trudności w leczeniu swoich zwierzaków, których ma sporo, a większość z nich potrzebuje opieki weterynaryjnej. Quote
paulina02 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Elik operacja po 19 zmieniłam tytuł nie wiem czy może byc , czy napisać ten eni ...... Sunia spała spokojnie nie moge jej pogłaskać bo ciągle mnie liże i daje łapki ..., dałam jej rano tabletkę i wode .O dziwo sunia wczoraj w nocy położyła się cała na bok i spała i dziś też teraz śpi na boku , nawet na chwile do mnie wstała .I od wczoraj ma sucho nie zrobiła jeszcze siku chyba jednak kontroluje mocz , a u weta załatwia jedno i drugie z bólu .Elik tak jak mówiłyśmy wezne sunie po operacji do siebie do domu żeby doszła do zdrowia a potem będziemy jej szukać domku . MAM JESZCZE JEDNĄ PROŚBĘ MUSZĘ ZABRAĆ SABE Z DT BO TAM JUŻ NIE MOŻE BYĆ , NIE MAM GDZIE .TAM JEST TERAZ CAŁY CZAS ZAMKNIĘTA W KOJCU NAGLE ZACZEŁA PRZESZKADZAĆ , MOŻE ZNACIE JAKIŚ DT CO KOLWIEK BO CZUJE ZE KOBITA MI JA PRZYWIEZIE I NIE WIEM GDZIE JĄ UMIESZCZĘ .PO PYTAJCIE SIĘ PROSZĘ . Quote
elik Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 paulina02 napisał(a):Elik operacja po 19 zmieniłam tytuł nie wiem czy może byc , czy napisać ten eni ... Oczywiście o 19-tej. Siedemnasta, to nie siódma :) Co do DT dla Saby, to popytam, tylko powiedz co to za pies - wielkość, stosunek do innych psów, kotów. To istotne cechy dla potencjalnego DT. Nikt nie przyjmie psa, nic o nim nie wiedząc :) Quote
malagos Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Tekst o suni i zdjecia dobrze by było przsłac tu: [email protected] Quote
Recommended Posts