antiocha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Mały Król(ik) ;) A tak off-topem... na DT trafia do nas taka bida... http://www.dogomania.pl/threads/223104-Silver-pies-po-wypadku-bardzo-prosimy-o-wsparcie także wszelka pomoc finansowo-bazarkowo-podnoszeniowa mile widziana, ponieważ na leczenie i rehabilitację niestety trochę pieniążków będzie potrzebne... Quote
klaudiam Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Jestem u Silvera na FB, tam porozsyłam! Quote
Ingrid44 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 diana79 napisał(a): pewnie na czymś poważnym myślał :) Jak tu papcie cichcem podwedzic :) :) :) Quote
juli88 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 on ma niesamowicie sympatyczną mordkę :) Świetny jest :) Quote
diana79 Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 zapraszam wątek 5 miesięcznej suni która również została wyrwana z tragicznych warunków z patologii 5 miesięczna bita sunia ze złamaną łapką błaga o pomoc Quote
klaudiam Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9c0e9ed88493a61.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2675ceeee8bbd81.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/577734e257b004bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/89c5b7fc15674fcf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83eead813a02574a.html Rokuś dzisiaj wyjątkowo spokojny, przespał pół dnia, co do niego niepodobne. Narazie nie panikuję, może pogoda, ciśnienie niskie. Jak jutro dalej tak będzie to wizyta u weta chyba nie zaszkodzi. Może się zaziębił troszkę. Nie jest osowiały, bawi się normalnie, tylko nigdy tyle nie spał w dzień. Ogólnie wariuje jak zwykle, zęby mu wyrastają z tyłu. Będzie miał bogate uzębienie, szczególnie górna szczęka obficie się rozrasta. Zeby rosną nie tylko w rzędzie, ale i koło siebie. Może dziadek był pittbullem. Pozdrawiamy wszystkich!!! Quote
karolkamadry Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Może po prostu odsypia cały stres, jakby nie patrzeć każda zmiana warunków dla piesia to stres. Kufkę faktycznie ma bullowata...Ale jest takii słodziak, że szok:) Quote
diana79 Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 fotki bombowe :) ale ogromna kość :) latający :) wygrałem papcia :) a taki jestem słodki i niewinny i śpiący po wariacjach :) Quote
yolanovi Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 ma już taką ładną i błyszczącą sierść. może ten dzień dzisiejszy taki śpiący - moje też głównie dzisiaj spały. Quote
Mysza2 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 przepraszam za offa ale naprawdę pilne sunia nie zna wcale miasta:-( Łaziło za nią mnóstwo osób cały dzień, rano ktoś ją widział, od tej pory żadnego sygnału W Dąbrowie Górniczej w sobotę w okolicach ulicy Chopina zaginęła goldenka, ma na imię Tina, może się też przemieszczać w kierunku Będzina, proszę porozglądajcie się http://zlotypies.com.pl/viewtopic.ph...er=asc&start=0 kontakt el: 667 996 799 Małgorzata lub mail: [email protected] tel: 691 437 771 Jolanta lub mail: [email protected] Quote
Sarunia-Niunia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 No proszę, nie było mnie tydzień, zaglądam na wątek Farcika, a tu nie ma bezdomnego Farcika, tylko szczęśliwy Rokuś we wspaniałym Domku!!! Witajcie Klaudio na dogo i dzięki za domek dla Maluszka i relacje!!! Nie do wiary wprost, jak bardzo w ciągu kilku tygodni zmieniło się życie Rokusia!!! Cudownie!!! Quote
antiocha Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Mysza2 poproszę brata co by się porozglądał w okolicy za Sunią... A Roki jest przesłodziak :) Quote
DORA1020 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Slow nie potrzeba.....wielkie szczescie psinki:) Quote
Ingrid44 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Presliczny maluch, Dziekujemy za relacje. Moze wreszcie spi ,bo poczul ze to juz jego miejsce i tak bedzie zawsze. Juz jest spokojny i szczesliwy. Quote
ludka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Moze te rosnące ząbki trochę go męczą? Jak się czuje twardzielek Rocky? :) Quote
klaudiam Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Dokuczają mu te ząbki, to widać. Tak szybko rosną, dziąsełka całe czerwone. Wariat mały, kłóci sie o wszystko, niestety musimy go troszkę dyscyplinować już, bo cali pogryzieni jesteśmy. Narazie stosujemy metodę odstawiania i ignorancji, jak gryzie. Trzeba cierpliwości, bo jak siedzimy na kanapie, a on skacze na nas i gryzie, to znosimy go na podłoge i tak do skutku. A on szczeka, warczy, piszczy. Musi postawić na swoim. Niestety jesteśmy lepsi w rozpieszczaniu, a nie w wychowywaniu, ale jakoś damy radę. Uczy się bardzo szybko, i wie czego nie można, ale i tak próbuje. Załatwia sie juz tylko na dworze. Bardzo mądry jest nasz piesek:) Quote
diana79 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 szczeniaka nie jest łatwo wychować ;) tylko zabawa mu w głowie i wygłupy życzę dużo cierpliwości :) ale to dzielny i mądry chłopczyk nauczy się wszystkiego i super że już w domu się nie załatwia :) Quote
klaudiam Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Może się wygłupiac i bawic do woli, ale nie może gryźć do krwi. Marek wczoraj naliczył 14 dziur w jednej ręce:). Quote
diana79 Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 oj to aż taki gryzak z niego? 14 dziur.... współczuję Quote
karolkamadry Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Trzeba to tępić:) Jak moja szczeniaczka tak gryzł (a uznawała to za najlepszą zapbawę ze mną) to wydawałam takie jęki jakby mnie bolało, i z czasem przestawała aż tak mocno gryźć. Teraz cały czas atakuje albo mojego drugiego psa, łapiąc go za tylną nogę, albo trzecią psinkę, doczepiając się do jej ogonka:) Zwłaszcza na spacerach. Na szczęście mleczaki jej wypadły (chociaż kiełki musiały być usunięte podczas zabiegu) i teraz nawet jak podgryza to nie ma takiego bólu. Quote
klaudiam Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Czytałam na ten temat i próbowałam, ale niestety Rocky jest niewzruszony na jęki, że boli. Bardziej reaguje na stanowcze nie wolno i kiwanie palcem. Chociaż trzeba powtarzać czasem duzo razy, bo jak mu powiem nie wolno, to sie denerwuje i jeszcze bardziej gryzie. Ja mu spadnie zabawka z wersalki, to zejdzie i sobie nie weźmie, tylko szczeka tak długo, aż mu podniosę. Prawdziwy mądrala, wie co i jak. Chyba wie, że trafił na podatny grunt i będzie próbował nas zdominować:). Taki bohater, a jak przychodzi do nas ktos obcy to sie boi, nie da sie pogłaskać, szczeka, ucieka do nas na kolana. Zapomniałam już, jak postępować ze szczeniakiem:) Quote
Nadziejka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='klaudiam']Czytałam na ten temat i próbowałam, ale niestety Rocky jest niewzruszony na jęki, że boli. Bardziej reaguje na stanowcze nie wolno i kiwanie palcem. Chociaż trzeba powtarzać czasem duzo razy, bo jak mu powiem nie wolno, to sie denerwuje i jeszcze bardziej gryzie. Ja mu spadnie zabawka z wersalki, to zejdzie i sobie nie weźmie, tylko szczeka tak długo, aż mu podniosę. Prawdziwy mądrala, wie co i jak. Chyba wie, że trafił na podatny grunt i będzie próbował nas zdominować:). Taki bohater, a jak przychodzi do nas ktos obcy to sie boi, nie da sie pogłaskać, szczeka, ucieka do nas na kolana. Zapomniałam już, jak postępować ze szczeniakiem:) :multi::loveu::loveu::thumbs::iloveyou::iloveyou::sweetCyb::sweetCyb:ciotenko za te usmiechy i za to zycie cudne Fartuniowe- dziekujemy wam stokroic:loveu::loveu::loveu:zdrowenka i radosci w dniu kazdem:loveu::loveu::loveu: Quote
antiocha Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 może to głupie (kiedyś nawet obiło mi się o uszy że to się jakoś nazywa), ale można szczeniaka oduczać gryzienia ugryzieniem go w ucho :x on sobie nie zdaje sprawy, że to tak boli... Jak bawi się z innym psiakiem i nawzajem się gryzą to wie co to znaczy... Klaudia... Po prostu twarde zasady! Nie możecie się uginać :) Quote
klaudiam Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Marek cały czas sie do niego mówi, że go tez ugryzie i zobaczy:). Może trzeba spróbować, ale boję się, żeby go za bardzo nie bolało. Musze poczytać na ten temat. Dzięki, przydadzą się dobre rady! Quote
Recommended Posts