Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja też Abiego podrzuce i mam nadzieje ze zabieg uda sie przeprowadzic jak najszybciej żeby już Abis był całkiem zdrowiutki i sru do jakiegos domku, co by miał czego pilnować i stróżować pełną gęba ;)

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abi na żywo wygląda cuuuudnie! Poznał mnie, przywitał, kochany jest :loveu: I mocno stróżujący - pana policjanta co nas zatrzymał na kontrolę chciał pożreć, musiałam mocno trzymać, coby przez okno nie wyskoczył do napastnika ;)

Zostawiliśmy go śpiącego w lecznicy, kwl i schroniskowiec właśnie do niego jadą.

Posted (edited)

Abi zoperowany, zabieg przebiegł beż żadnych komplikacji.Był problem z założeniem kołnierza-to już było dla niego za dużo jak na jeden dzień:)
Wreszcie się jednak udało.Ma boks wyścielony kołdrami-morisowa z kwl-em przygotowali mu taką wyprawkę (dwa worki kołder i kocy), że mucha nie siada, mieszka jak król.
Teraz najważniejsze, żeby nie rozwalił kołnierza, bo łapą się niestety bardzo interesuje.Zdjęcia będą, pewnie jutro.Za każdym razem, gdy go widzę, nie mogę się nim nacieszyć.Jest fantastycznym psem.Na razie się odmeldowuję, bo padam...

Edited by schroniskowiec
Posted

Zdjęcia z wczorajszej wycieczki

Ranek, zbieramy się w dogę.

Głaszcz mnie, głaszcz i za uszami poproszę !

Abakan wrócił wieczorem do swojego boksu, który teraz wygląda nieco inaczej :-)

Posted

Dla podhalana taki kołnierz to Mały Miki jest. Oby tylko go nie rozwalił i nie rozpaprał rany. No, ale wygląda dobrze ;) Chyba nic go nie boli i czuje sie OK ;)

Posted

Dla podhalana taki kołnierz to Mały Miki jest. Oby tylko go nie rozwalił i nie rozpaprał rany. No, ale wygląda dobrze ;) Chyba nic go nie boli i czuje sie OK ;)

Posted

Szarotko, wpłata dotarła, wielkie dzięki.Postaram się jutro wkleić rachunki i zaktualizować rozliczenie.
Jeszcze tylko dodam, że robienie dwóch łapek oddzielnie wyjdzie trochę drożej (2*200 złotych), bo podwójna narkoza, która jest droga.
W lecznicy zapłaciliśmy 230 za operację z kołnierzem (na rachunku jest 260, ale grzecznościowo wzięliśmy z hoteliku mocz jednej suni staruszki do badania-30 zł).W aptece wydaliśmy 31,81 na antybiotyk i przeciwzapalno-przeciwbólowy.
Słuchajcie, prośba do wszystkich, którzy znają kogoś z okolic W-wy, czy z W-wy.Trwają poszukiwania dwóch psiaków.Mam prośbę o udostępnienie na fb, lub/i wysłanie do znajomych.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.305638826163735.71589.293225950738356&type=3#!/media/set/?set=a.305638826163735.71589.293225950738356&type=3

Jutro napiszę do wetek,jak się czuje Abi, bo u nich dziś nerwowo i wcale się nie dziwię:(

Posted (edited)

Uaktualnione rozliczenie:

deklaracje stałe:
20 - morisowa
30 - schroniskowiec
30 - Szarotka
50 - xidna
30 - gudzik
10 - megii1
50 - Basia
20 - winter7
30 - Akrim
_______
270 zł

WPŁATY DLA ABIEGO STYCZEŃ i LUTY 2012:
300-xidna
50-basia
30-gudzik
40-Szarotka
30-Szarotka
20-morisowa
200-Izabela(spoza forum)
217-Chita (bazarek kalendarzowy)
20-Winter7
567,76-pieniążki od Owieczki dla Abiego
20-mgog
30-schroniskowiec
50-Zbyszek M. z Warszawy (fb)
10-Iza P. z Olsztyna (fb)
100-Beata I. z Warszawy (fb)
50-xidna
50-Barbara W. z Rudnika (fb)
20-winter7
30-Ewa W. z Kwidzynia (fb)
50-basia
300-Izabela(spoza forum)
30-gudzik
35- Małgorzata z Wieliczki
30-Szarotka
10-Justyna M. z W-wy
60-Akrim
________
2349,76

Wydatki:
270- utrzymanie za styczeń
450-utrzymanie za luty
100-paliwo
248,00-rtg
230,00-operacja+kołnierz
31,81-amoksiklav i meloksam
200-zaliczka na utrzymanie (na poczet marca)
_______
1529,81

Stan konta na 23.02.2012: 819,95 zł

Edited by schroniskowiec
aktualizacja wydatków
Posted

[quote name='schroniskowiec']Dziś dostałam od pani wetki sms-a, że Abi jest grzeczny, nie próbuje walczyć z kołnierzem i bardzo delikatnie używa zoperowanej łapki.I podobno wyleguje się w piernatach:)[/QUOTE]

zdrowiej i bądź grzeczny :lol:

Posted

Dziś od koleżanki- Justyny dostałam dla Abiego 10 zł, dopisuję do rozliczenia.
Dołączam się do życzeń powrotu do zdrowia dla Abiego, teraz powinno być już tylko lepiej.Jako pierwsza została zoperowana lewa łapka, czyli ta z którą miał największy kłopot.