gudzik Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Ja rowniez odwiedzam Abisia. On jednak wygrał w totka! Bedzie miał "nowe" łapki i długie szczęśliwe lata przed sobą. Baaardzo życze mu dobrej szybkiej adopcji :) Quote
schroniskowiec Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 (edited) Abi był dzisiaj na kontroli u chirurga ortopedy-rzepka trzyma się na miejscu, ale potrzeba jeszcze czasu zanim będzie można podejść do operacji drugiej łapki.Trzeba poczekać, aż będzie w pełni obciążał zoperowaną łapę- ma nadal brać preparaty "chrząstkoprojekcyjne", panie wetki zaproponowały jeszcze lek niemiecki, który świetnie się sprawdzał w takich sytuacjach. Jest tam jeszcze jakiś odczyn pooperacyjny, który musi się zmniejszyć. Abi został wyprzytulany od wszystkich swoich cioteczek:) Jest niesamowitym pieszczochem, jak się przestaje go drapać, to łapą przyciąga rękę.W samochodzie jest bardzo grzeczny (chyba, że przez szybę zobaczy innego psa, wówczas jest głośno:) ) Zdjęć niestety nie ma, za co pewnie zostanę surowo ukarana:oops:.Wszystko było uzgadniane i załatwiane na szybko, nikt nie pomyślał o fotkach... Edited March 28, 2012 by schroniskowiec Quote
Karro Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Szkoda, że fotek nie ma ale wiesci pozytywne :multi: Miziamy Abisia ! Quote
schroniskowiec Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 Basiu, tak dzisiaj dotarła, dziękujemy:) Quote
basia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Nie dziękuj, tylko przyjmij przeprosiny za opóźnienie. Quote
schroniskowiec Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 basia napisał(a):Nie dziękuj, tylko przyjmij przeprosiny za opóźnienie. Basiu, jednak dziękuję:) Mam nadzieję, że odzyskałaś tę błędnie wysłaną kwotę z poprzedniego przelewu. Quote
basia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Tak, na szczęście odzyskałam te pieniądze. Dogomaniacy W WIĘKSZOŚCI są uczciwi :) Quote
Szarotka Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 basia napisał(a):Tak, na szczęście odzyskałam te pieniądze. Dogomaniacy W WIĘKSZOŚCI są uczciwi :) To jest budujace :):) Quote
mc_mother Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 No szkooda, że nie ma fotek z tego przytulanka;) Ale dobrze, ze wieści pozytywne:) Zdrówka Abi! Niech się łapka pięknie goi. Quote
xidna Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Czy mi się wydaje czy zniknęła część postów, tych najnowszych? Quote
schroniskowiec Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 xidna napisał(a):Czy mi się wydaje czy zniknęła część postów, tych najnowszych? Dokładnie to samo zauważyłam, ciekawe jak to się stało... Quote
schroniskowiec Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Wygląda na to, że chyba była jakaś awaria dogo, bo nie tylko u nas poznikała część postów. Na "bratnim wątku" bernardynki cioteczka dopytuje, kto kojarzy wątki na których była w kwietniu. A teraz najważniejsze: odpukać, wygląda na to, że Abi będzie miał swoją rodzinę, swój dom:thumbs: Nie chcę za dużo pisać, żeby nie zapeszyć,ale świetni ludzie, zauroczeni nim.Jesteśmy po zapoznawczych spacerach, przejeżdżali 170 km po to, aby mógł ich poznać i poczuć się pewnie w ich towarzystwie, nie musieliśmy nawet sugerować, że 3 wizyty są wskazane. Na zabieg też będą chcieli przyjechać do W-wy, do "naszego" chirurga, tylko po ok. miesiącu, jak Abi się już zaklimatyzuje u nich. W weekend ostatni spacer i jeśli nic się nie zmieni, to pozostaje załatwić formalności adopcyjne. I co cioteczki Abiego na to? :) Quote
Szarotka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ogromnie sie ciesze:):) Przpraszam, ze tak zadko bywam, ale mam sprawy do zatwienia z moja Mama. Quote
xidna Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Super ! Niech nowi właściciele zaglądają na podhalany, wtedy Abi ich nie zaskoczy swoim podhalanśkim charakterem ;) Quote
schroniskowiec Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Już mieli próbkę przy zapoznaniu i powiedzieli do chłopaka-jak chcesz nas zniechęcić, to i tak ci się nie uda.Uprzedzaliśmy, że do obcych nieufny, ale to młody psiak, więc już w trakcie pierwszego spaceru, po drobnych przekupstwach smakołykami, zaczął pałać sympatią:) Ale zaglądać na pewno warto i korzystać z rad doświadczonych podhalanomaniaków, przekażemy:) Quote
Szarotka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Podhalanom nie nalezy sie narzucac. Same musze pokochac :):) Quote
tinula Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 nie zaglądałam dawno, bo wszędzie poznikały ostatnie wiadomości-była jakaś poważna awaria. Jej, fajnie by było, żeby Abi miał swoją rodzinkę....Trzymamy kciuki mooooocno!A z tą nieufnościa do obcych to chyba zaleta psa stróżującego prawda?w końcu to nie labek ciapa tylko obrońca prawda? Mój kudłacz dzieciakom z naszej rodziny pozwala sobie wszystko robić ale do obcego, i to poza płotem, to :evil: Quote
schroniskowiec Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Szarotka napisał(a):Podhalanom nie nalezy sie narzucac. Same musze pokochac :smile::smile: Tak, w przypadku Abiego wyraźnie widać, że sam musi nabrać zaufania do człowieka.Jak sobie przypomnę wszystkie moje kontakty z nim, to wyraźnie widzę, że na początku traktował mnie jak "spacerowego wyprowadzacza", a potem z czasem coraz więcej okazywał radości, łaknął pieszczot.Po pewnym czasie włączył mnie do grona osób zaufanych, lubianych.To mądre psy. Cieszę się, że przyszli rodzice adopcyjni Abiego poczytali sobie najpierw na temat podhalanów i wiedzieli, że nie należy zbyt wiele oczekiwać od pierwszego kontaktu. Quote
mc_mother Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 No ale wiadomość fantastyczna! Wspaniale:) Niech Ci się Abisiu szczęści za te wszystkie przeżycia- to skarb taka odpowiedzialna rodzina. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wszystko się skończy happy endem. Quote
Recommended Posts