Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No wreszcie :D Widzę, że ładnie się wszystko goi i jeszcze chwila i śladu nie będzie.
Ładny chłopak z Abiego, taki podhalański :cool1: Macie już jakieś konkretne ustalenia co do drugiego kolana? :-)

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie pokażemy filmiki, bo będą i filmiki:) doktorowi, który operował.Jeszcze idealnie na tej zoperowanej nie chodzi, ale pewnie trzeba czasu.Jak będą wieści od chirurga ortopedy, to dam znać.

[video]http://youtu.be/iEia3PeDFf8[/video]
[video]http://youtu.be/YYY3Fm_P4ok[/video]
[video]http://youtu.be/9X_SRqKrH_8[/video]

Posted

Idealnie to Abi może już wcale nie chodzić, bo jak tyle czasu chodził kulejąc to ma wyrobiony pewien styl chodzenia ;) A poważnie to przy operacji zerwanego więzadła u mojej podhalanki wet wyraźnie zaznaczał, że może dalej kuleć. Po obejrzeniu filmików wydaje mi się, że lewa noga chodzi lepiej niż przedtem i lepiej niż prawa. :-)

Posted

xidna napisał(a):
Idealnie to Abi może już wcale nie chodzić, bo jak tyle czasu chodził kulejąc to ma wyrobiony pewien styl chodzenia ;) A poważnie to przy operacji zerwanego więzadła u mojej podhalanki wet wyraźnie zaznaczał, że może dalej kuleć. Po obejrzeniu filmików wydaje mi się, że lewa noga chodzi lepiej niż przedtem i lepiej niż prawa. :-)

Dzięki xidna:) Mnie się też wydaje po obejrzeniu filmów, że nie jest źle, ale na wszelki wypadek pokażemy wetowi.

Posted

schroniskowiec napisał(a):
Serdeczne podziękowania dla Kasi za pomoc przy zrobieniu zdjęć i filmików dla Abiego.
Abi jest zupełnie innym psem, niż był w schronisku.Męża Kasi, którego widział po raz pierwszy, przywitał serdecznie, dał buziaki:)

Nie ma za co dziękować - to sama przyjemność.
Musze przyznać że najpierw poznałam Abiego - miłego psa, który jak tylko zobaczy mnie przy boksie uśmiecha się i zachęca do podejścia, na spacerku równie całuśny. Jak opisane powyżej do mojego Męża którego zobaczył pierwszy raz pobiegł urywając prawie rękę osobie która go wyprowadzała z bosku(był już na smyczy) - zaczął skakać i dawał mu buziaki - Mężu się nie mógł opędzić od niego. Na spacerze tak samo radosny, przyjazny i grzeczny. A potem poznałam historię Abiego, i to jak wcześniej reagował na obcych - no to powiem, że zmiana zachowania diametralna. Przy najbliższej okazji zobowiązuję się rówież go obfotografować.

Posted (edited)

:loveu:Serdeczne podziękowania dla Izabeli i xidny za przelewy dla Abiego:loveu:

Uaktualnione rozliczenie:

deklaracje stałe:
20 - morisowa
30 - schroniskowiec
30 - Szarotka
50 - xidna
30 - gudzik
10 - megii1
50 - Basia
20 - winter7
30 - Akrim
_______
270 zł

WPŁATY DLA ABIEGO STYCZEŃ-MARZEC 2012:
300-xidna
50-basia
30-gudzik
40-Szarotka
30-Szarotka
20-morisowa
200-Izabela(spoza forum)
217-Chita (bazarek kalendarzowy)
20-Winter7
567,76-pieniążki od Owieczki dla Abiego
20-mgog
30-schroniskowiec
50-Zbyszek M. z Warszawy (fb)
10-Iza P. z Olsztyna (fb)
100-Beata I. z Warszawy (fb)
50-xidna
50-Barbara W. z Rudnika (fb)
20-winter7
30-Ewa W. z Kwidzynia (fb)
50-basia
300-Izabela(spoza forum)
30-gudzik
35- Małgorzata z Wieliczki
30-Szarotka
10-Justyna M. z W-wy
60-Akrim
50-xidna
300-Izabela
________
2699,76

Wydatki:
270- utrzymanie za styczeń
450-utrzymanie za luty
100-paliwo
248,00-rtg
230,00-operacja+kołnierz
31,81-amoksiklav i meloksam
200-zal. na utrzymanie (na poczet marca)
_______
1529,81

Stan konta na 05.03.2012: 1169,95 zł

Edited by schroniskowiec
Posted

Hopaj do góry Abiś!!

Ja jakoś na dogo mało biegła jestem i sie gubie, i rzadko do Abiego zajrzę :( Ale obiecuję poprawę ;)

Nowe zdjęcia są cuuudne!!!!!

Posted

Zostałam zaproszona do kina, a tu nici z oglądania:angryy: Internet chodzi jakby na wczasach był (jak mawia nasza forumowa koleżanka)...
Ale nic to, filmiki jutro w pracy :oops: pooglądam;)
A na razie oczy fotkami nacieszę- super spojrzenie ma Abi- jestem pewna, że po zrobieniu porządku z łapkami domki będą szaleć za chłopaczkiem:)

Posted

ja chcę Abiego buuuu:placz:;)
No a tak na poważnie, to jest wyjątkowo piękny, naprawdę! ja tez widzę jakby utykał tylko na jedną łapę, tzn jak idzie to widać, że tak "przysiada' tylko na jedną stronę

Posted (edited)

tinula napisał(a):
ja chcę Abiego buuuu:placz:;)
No a tak na poważnie, to jest wyjątkowo piękny, naprawdę! ja tez widzę jakby utykał tylko na jedną łapę, tzn jak idzie to widać, że tak "przysiada' tylko na jedną stronę

Tinula, kiedy go do Ciebie przywieźć?;)
Ja też uważam, że jest piękny.Dodatkowo jego zaletą jest, że gdy już się z kimś zaprzyjaźni to jest najwierniejszym przyjacielem, przytulakiem i całuśnikiem:loveu:

Edited by schroniskowiec
Posted

schroniskowiec napisał(a):

[video]http://youtu.be/iEia3PeDFf8[/video]
[video]http://youtu.be/YYY3Fm_P4ok[/video]
[video]http://youtu.be/9X_SRqKrH_8[/video]

Proszę bardzo Szarotko, oto filmy, ale nie rób sobie popcornu :lol::evil_lol:
Są bardzo krótkometrażowe ;)

Posted

Doktor powiedział, że jedyną wymierną metodą sprawdzenia, czy z kolanem wszystko w porządku jest badanie-czy rzepka siedzi na miejscu, czy znów wypada.Trzeba się pewnie będzie za jakiś czas na kontrolę z Abim wybrać, żeby było pewne na 100%, że łapsko działa bez zarzutu:)

Posted

morisowa napisał(a):
Przelałam 40 zł - deklaracja za II i III.

schroniskowiec, masz już pierwszy i drugi post - możesz sama wstawiać aktualne rozliczenie, zmieniać tytuł itd.

Dzięki morisowa, wstawię aktualne rozl. na początek.

Posted

Hej morisowa, dawno nie zaglądałaś, fajnie, że już jesteś :D
Jak sobie pomyślę o tym sprawdzaniu czy rzepka nie wypada to aż mi się słabo robi. Ja bym od razu zagryzła weta jakby próbował mi wypaść rzepkę z kolana ;)
Kiedy druga noga?

Posted

No teraz dopiero filmiki zobaczyłam, Abis jest naprawde pieknym psem! I ma piekną szatę! No to kto chce takiego wspaniałego białasa? Jeszcze z 2 miesiace i będzie wogóle śmigać ze miło patrzeć, już to widzę :)

Posted

Xidna- pewnie najpierw kontrola, a potem uzgodnimy z chirurgiem, kiedy druga łapka.Na kontrolę trzeba jechać we trójkę, bo Abi jest juz przewrażliwiony na punkcie wetów, więc będziemy musieli jakiś wspólny termin uzgodnić.Zresztą tak, jak pisałaś, to badanie nie należy do najprzyjemniejszych, nie dziwne, że się buntuje.Tak więc na razie chwila cierpliwości, można popcorn zrobić;)
Morisowa, pieniążki wpłynęły, dzięki:)
Gudzik, oby Twoje słowa o śmiganiu się spełniły:)