Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

schroniskowiec napisał(a):
Słuchajcie, może wstrzymajmy akcję wątkową do czasu naszych odwiedzin w hoteliku.Będziemy mieli więcej informacji.W schronisku pies żył w dużym stresie, teraz jest w dobrych warunkach i pewnie panie wetki będą nam mogły dużo opowiedzieć-jak przebiegał proces adaptacji do nowych warunków, jak się zachowywał w stosunku do nowo poznanych osób.Będzie też wiadomo, na kiedy można planować operację i jak efekty rehabilitacji (odbudowa mięśni).
Telefonicznie nie sposób tego wszystkiego ustalić, bo panie wetki mają sporo roboty i wymieniamy tylko krótkie smsy na zasadzie-odrobaczony, wychodzi na wybieg i na spacery:)
Zdam relację po powrocie.Bardzo chętnie skorzystamy z pomocy paros i dogomaniaczkii:)

zgadzam się z Tobą :lol: przy okazji wyczochrajcie go od dogomaniaczek

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Schroniskowiec, masz rację - będzie więcej info, nowe fotki spoza schroniska - będzie z czym go ogłaszać.

kwl chętnie zabierze się na wycieczkę, ja będę oczywiście w pracy..

Posted

To świetnie, jedziemy we trójkę, w sobotę:multi:
A raczej we czwórkę, bo przy tej okazji przewieziemy jeszcze innego potrzebującego psiaka, same fajności!
No oczywiście, niefajnie dla morisowej, ale jej praca to z kolei samo dobro dla psów, więc nadal dla potrzebujących same korzyści:)

Posted

schroniskowiec napisał(a):
Jutro wycieczka- jadą kamery i aparaty, będziemy obwieszeni jak wycieczka Japończyków;)

Ajajaj, zginął mi piątek i byłam przekonana, że jest już sobota ;) W takim razie cierpliwie czekam :-)

Posted (edited)

Zdjęć i filmu już dziś nie dam rady wrzucić bo zaraz wychodzę, ale jutro na pewno będą.Liczę też na KWL-a zdj. i film, bo my robiliśmy/kręciliśmy telefonem i jakość trochę gorsza.Abi wspaniale się przywitał, nawet z moim mężem, którego nie zna.
Jest bardzo radosny-na spacerze szarpał za smycz i podskakiwał jak szczeniak.
Widać, że jest w świetnej formie psychicznej+fizycznie też jest lepiej-przybrał na wadze, mięśnie się odbudowują.
Myślę, że za jakieś 2 tyg. trzeba by było naprawić pierwszą łapkę.

Edited by schroniskowiec
Posted

Abi psychicznie czuje się wspaniale, wreszcie jest to młody rozbrykany pies cieszący się towarzystwem swoich ludzi i szukający każdej okazji do pieszczot czy zabawy :-)
Fizycznie także widać znaczną poprawę - nabiera masy mięśniowej i czuje swoją "moc" :-)
Jednak wciąż także widać że nie jest to pies zdrowy. Abi radzi sobie jak może ale jego tylne łapki są usztywnione i napięte, widać że pies stara się nadrobić kontuzjowane stawy napięciem mięśni. Stąd wciąż nieco nienaturalna sylwetka z usztywnionym łapami i wygiętym grzbietem.
Chuchając na zimne, planujemy więc robienie rzepek po kolei - na pierwszy ogień jak tylko pozwoli jego stan pójdzie lewa, gorsza strona. Kiedy zostanie zrobiona prawa zobaczymy po rekonwalescencji po pierwszym zabiegu.

Zdjęcia, przepraszamy, niestety mało. Przeze mnie pojechaliśmy do Abiego z ponad godzinnym opóźnieniem, wybaczcie, musiałem dopilnować w schronisku adopcji kochanej Marissy, suczki w nieco podeszłym wieku na dokładkę dość mocno schorowanej ( guzy na listwie mlecznej etc. przy okazji - to niesamowite - są ludzie którzy chcą schorowaną staruszkę z perspektywą dalszego, mocno absorbującego leczenia !) Więc jak dojechaliśmy to było już ciemno i potwornie zimno.
Mój aparat odmówił posłuszeństwa po dosłownie minucie - kilka zdjęć z błyskiem i film wykończyło aku :-(
Co gorsza moje ręce też...

Abi spaceruje :-)

Abi się dopieszcza :-)

Posted

To juuuż:crazyeye:
Tylko dwie fotki?

Pięknie futrzak wygląda, chociaż faktycznie na pierwszy rzut oka widać, że ze stawami nie jest najlepiej... ale to wiemy. Najważniejsze, że nadrabia straty i że humor dopisuje:)

Posted

Oj coś cienkie z Was japończyki ;) Może jeszcze zrehabilitujecie się filmikami ;)
Abi wygląda ładnie i zdrowo, na pewno nie jest to typowy wygląd biedy schroniskowej :D
Zresztą jak dopisuje mu dobre samopoczucie to i zdrowie się poprawia :-)

Posted (edited)

Rozmawialiśmy z wetkami i ustaliliśmy, że za ok. 2 tygodnie można pierwszą łapkę robić, tylko pod warunkiem, że nie będzie bardzo dużego mrozu (łapa będzie ogolona, pozszywana,bardzo niskie temperatury mogą zaszkodzić).Trzeba będzie śledzić prognozy i jakoś się wstrzelić.Trzeba będzie też zadbać o solidny opatrunek, żeby słoma, którą wyłożony jest boks, nie weszła w ranę.Pewnie dostanie też materac do boksu.
Mięśnie Abi odbudowuje, na wadze też zaczyna przybierać -dużo przebywa na powietrzu, więc i apetyt mu dopisuje.
Dostaje suplementy.
Po operacji ma być przeniesiony do innego boksu, ponieważ przez parę godzin dziennie potrafi stać na dwóch łapach i udzielać reprymend koledze z boksu obok.Wetka mówi, że to dobrze, bo to świetne ćwiczenie na mięśnie, ale po zabiegu nie będzie mógł takich akrobacji wyczyniać:)

Dziś wpłynęły pieniążki od mgog, dziękujemy:)

Uaktualnione rozliczenie:

deklaracje stałe:
20 - morisowa
30 - schroniskowiec
30 - Szarotka
50 - xidna
30 - gudzik
10 - megii1
50 - Basia
20 - winter7
30 - Akrim
_______
270 zł

WPŁATY DLA ABIEGO STYCZEŃ 2012:
300-xidna
50-basia
30-gudzik
40-Szarotka
30-Szarotka
20-morisowa
200-Izabella(spoza forum)
217-Chita (bazarek kalendarzowy)
20-Winter7
567,76-pieniążki od Owieczki dla Abiego
20-mgog
________
1494,76

Wydatki:
200-zaliczka na utrzymanie
100-paliwo
248,00-rtg
_______
548,00

Stan konta na 25.01.2012: 946,76 zł
(70 zł trzeba dopłacić za styczeń)

Edited by schroniskowiec
Posted

Czy mamy już wszystkie dane do wydarzenia na FB?

A przy okazji proszę o głosy dla Klembowa na Krakvecie - tylko do jutra mozna głosować a psiaki głodują :-(

Posted

Przed chwilą zagłosowałam.Wcześniej miałam jakieś problemy z hasłem, więc założyłam od nowa konto.
Myślę, że już możemy robić wydarzenie.
Paros, czy mamy napisać jakąś "historię" Abiego, czy bardziej coś w stylu ogłoszenia adopcyjnego?
Szczerze mówiąc nie miałam do czynienia z takimi wydarzeniami:)

Posted

[quote name='schroniskowiec']Przed chwilą zagłosowałam.Wcześniej miałam jakieś problemy z hasłem, więc założyłam od nowa konto.
Myślę, że już możemy robić wydarzenie.
Paros, czy mamy napisać jakąś "historię" Abiego, czy bardziej coś w stylu ogłoszenia adopcyjnego?
Szczerze mówiąc nie miałam do czynienia z takimi wydarzeniami:)[/QUOTE]

to zalezy co jest celem wydarzenia, czy znalezienie domu czy zbiórka na operację i znalezienie domu. Najlepiej coś chwytającego za serce, ja najwyżej trochę przerobię.:lol: A Ty jesteś na FB? Bo Szarotka jest, to dopiszę Was do administrowania i będziecie mogły potem na bieżąco zmieniać czy dodawać informacje do opisu:lol: