paros Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 schroniskowiec napisał(a):Słuchajcie, może wstrzymajmy akcję wątkową do czasu naszych odwiedzin w hoteliku.Będziemy mieli więcej informacji.W schronisku pies żył w dużym stresie, teraz jest w dobrych warunkach i pewnie panie wetki będą nam mogły dużo opowiedzieć-jak przebiegał proces adaptacji do nowych warunków, jak się zachowywał w stosunku do nowo poznanych osób.Będzie też wiadomo, na kiedy można planować operację i jak efekty rehabilitacji (odbudowa mięśni). Telefonicznie nie sposób tego wszystkiego ustalić, bo panie wetki mają sporo roboty i wymieniamy tylko krótkie smsy na zasadzie-odrobaczony, wychodzi na wybieg i na spacery:) Zdam relację po powrocie.Bardzo chętnie skorzystamy z pomocy paros i dogomaniaczkii:) zgadzam się z Tobą :lol: przy okazji wyczochrajcie go od dogomaniaczek Quote
schroniskowiec Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Dzięki, paros:) Wyczochramy i opowiemy, jak mu się rodzina powiększyła o grono wspaniałych cioteczek:) Nawet chłopak nie wie, jakim jest szczęściarzem! Quote
morisowa Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Schroniskowiec, masz rację - będzie więcej info, nowe fotki spoza schroniska - będzie z czym go ogłaszać. kwl chętnie zabierze się na wycieczkę, ja będę oczywiście w pracy.. Quote
schroniskowiec Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 To świetnie, jedziemy we trójkę, w sobotę:multi: A raczej we czwórkę, bo przy tej okazji przewieziemy jeszcze innego potrzebującego psiaka, same fajności! No oczywiście, niefajnie dla morisowej, ale jej praca to z kolei samo dobro dla psów, więc nadal dla potrzebujących same korzyści:) Quote
tinula Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 no to jeszcze głaski dla białaska od nas z daleka prosimy przekazać!!!:-) Quote
xidna Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Hej, wróciliście już z wycieczki? Są nowe fotki ? :D Quote
schroniskowiec Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 xidna napisał(a):Hej, wróciliście już z wycieczki? Są nowe fotki ? :D Jutro wycieczka- jadą kamery i aparaty, będziemy obwieszeni jak wycieczka Japończyków;) Quote
xidna Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 schroniskowiec napisał(a):Jutro wycieczka- jadą kamery i aparaty, będziemy obwieszeni jak wycieczka Japończyków;) Ajajaj, zginął mi piątek i byłam przekonana, że jest już sobota ;) W takim razie cierpliwie czekam :-) Quote
mc_mother Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Nie mogę się doczekać wyników "wycieczki japończyków" :D Bardzo jestem ciekawa wieści o Abim. Quote
morisowa Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Ja też... schroniskowiec pewnie już w domu, bo kwl ma niedługo być i usłyszę relację z pierwszej ręki :p Quote
schroniskowiec Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 (edited) Zdjęć i filmu już dziś nie dam rady wrzucić bo zaraz wychodzę, ale jutro na pewno będą.Liczę też na KWL-a zdj. i film, bo my robiliśmy/kręciliśmy telefonem i jakość trochę gorsza.Abi wspaniale się przywitał, nawet z moim mężem, którego nie zna. Jest bardzo radosny-na spacerze szarpał za smycz i podskakiwał jak szczeniak. Widać, że jest w świetnej formie psychicznej+fizycznie też jest lepiej-przybrał na wadze, mięśnie się odbudowują. Myślę, że za jakieś 2 tyg. trzeba by było naprawić pierwszą łapkę. Edited January 28, 2012 by schroniskowiec Quote
KWL Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Abi psychicznie czuje się wspaniale, wreszcie jest to młody rozbrykany pies cieszący się towarzystwem swoich ludzi i szukający każdej okazji do pieszczot czy zabawy :-) Fizycznie także widać znaczną poprawę - nabiera masy mięśniowej i czuje swoją "moc" :-) Jednak wciąż także widać że nie jest to pies zdrowy. Abi radzi sobie jak może ale jego tylne łapki są usztywnione i napięte, widać że pies stara się nadrobić kontuzjowane stawy napięciem mięśni. Stąd wciąż nieco nienaturalna sylwetka z usztywnionym łapami i wygiętym grzbietem. Chuchając na zimne, planujemy więc robienie rzepek po kolei - na pierwszy ogień jak tylko pozwoli jego stan pójdzie lewa, gorsza strona. Kiedy zostanie zrobiona prawa zobaczymy po rekonwalescencji po pierwszym zabiegu. Zdjęcia, przepraszamy, niestety mało. Przeze mnie pojechaliśmy do Abiego z ponad godzinnym opóźnieniem, wybaczcie, musiałem dopilnować w schronisku adopcji kochanej Marissy, suczki w nieco podeszłym wieku na dokładkę dość mocno schorowanej ( guzy na listwie mlecznej etc. przy okazji - to niesamowite - są ludzie którzy chcą schorowaną staruszkę z perspektywą dalszego, mocno absorbującego leczenia !) Więc jak dojechaliśmy to było już ciemno i potwornie zimno. Mój aparat odmówił posłuszeństwa po dosłownie minucie - kilka zdjęć z błyskiem i film wykończyło aku :-( Co gorsza moje ręce też... Abi spaceruje :-) Abi się dopieszcza :-) Quote
mc_mother Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 To juuuż:crazyeye: Tylko dwie fotki? Pięknie futrzak wygląda, chociaż faktycznie na pierwszy rzut oka widać, że ze stawami nie jest najlepiej... ale to wiemy. Najważniejsze, że nadrabia straty i że humor dopisuje:) Quote
xidna Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Oj coś cienkie z Was japończyki ;) Może jeszcze zrehabilitujecie się filmikami ;) Abi wygląda ładnie i zdrowo, na pewno nie jest to typowy wygląd biedy schroniskowej :D Zresztą jak dopisuje mu dobre samopoczucie to i zdrowie się poprawia :-) Quote
schroniskowiec Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Nawet Japończyk by się poddał przy -15 stopniach:)Sprzęt odmawiał posłuszeństwa, ale przede wszystkim ręce -po kilku minutach przybierały kolor buraka:) Będzie jeszcze link do filmu, ale za chwileczkę. Quote
schroniskowiec Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Link do filmu z Abim: http://youtu.be/nAzE_ESwN0A Quote
Karro Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Widać że Abi czuje się lepiej pod względem psychicznym :) Quote
tinula Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Abi się pięknie prezentuje na tle śniegu!w przeciwieństwie do Was ma co go chronić przed takim mrozem:razz: Quote
basia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Abi dobrze wygląda - to cieszy. Dzięki za chociaż te fotki. Rozmawiałyście z wetkami-opiekunkami? Jakieś nowe, cenne informacje? Quote
schroniskowiec Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 (edited) Rozmawialiśmy z wetkami i ustaliliśmy, że za ok. 2 tygodnie można pierwszą łapkę robić, tylko pod warunkiem, że nie będzie bardzo dużego mrozu (łapa będzie ogolona, pozszywana,bardzo niskie temperatury mogą zaszkodzić).Trzeba będzie śledzić prognozy i jakoś się wstrzelić.Trzeba będzie też zadbać o solidny opatrunek, żeby słoma, którą wyłożony jest boks, nie weszła w ranę.Pewnie dostanie też materac do boksu. Mięśnie Abi odbudowuje, na wadze też zaczyna przybierać -dużo przebywa na powietrzu, więc i apetyt mu dopisuje. Dostaje suplementy. Po operacji ma być przeniesiony do innego boksu, ponieważ przez parę godzin dziennie potrafi stać na dwóch łapach i udzielać reprymend koledze z boksu obok.Wetka mówi, że to dobrze, bo to świetne ćwiczenie na mięśnie, ale po zabiegu nie będzie mógł takich akrobacji wyczyniać:) Dziś wpłynęły pieniążki od mgog, dziękujemy:) Uaktualnione rozliczenie: deklaracje stałe: 20 - morisowa 30 - schroniskowiec 30 - Szarotka 50 - xidna 30 - gudzik 10 - megii1 50 - Basia 20 - winter7 30 - Akrim _______ 270 zł WPŁATY DLA ABIEGO STYCZEŃ 2012: 300-xidna 50-basia 30-gudzik 40-Szarotka 30-Szarotka 20-morisowa 200-Izabella(spoza forum) 217-Chita (bazarek kalendarzowy) 20-Winter7 567,76-pieniążki od Owieczki dla Abiego 20-mgog ________ 1494,76 Wydatki: 200-zaliczka na utrzymanie 100-paliwo 248,00-rtg _______ 548,00 Stan konta na 25.01.2012: 946,76 zł (70 zł trzeba dopłacić za styczeń) Edited March 15, 2012 by schroniskowiec Quote
paros Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Czy mamy już wszystkie dane do wydarzenia na FB? A przy okazji proszę o głosy dla Klembowa na Krakvecie - tylko do jutra mozna głosować a psiaki głodują :-( Quote
schroniskowiec Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Przed chwilą zagłosowałam.Wcześniej miałam jakieś problemy z hasłem, więc założyłam od nowa konto. Myślę, że już możemy robić wydarzenie. Paros, czy mamy napisać jakąś "historię" Abiego, czy bardziej coś w stylu ogłoszenia adopcyjnego? Szczerze mówiąc nie miałam do czynienia z takimi wydarzeniami:) Quote
paros Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='schroniskowiec']Przed chwilą zagłosowałam.Wcześniej miałam jakieś problemy z hasłem, więc założyłam od nowa konto. Myślę, że już możemy robić wydarzenie. Paros, czy mamy napisać jakąś "historię" Abiego, czy bardziej coś w stylu ogłoszenia adopcyjnego? Szczerze mówiąc nie miałam do czynienia z takimi wydarzeniami:)[/QUOTE] to zalezy co jest celem wydarzenia, czy znalezienie domu czy zbiórka na operację i znalezienie domu. Najlepiej coś chwytającego za serce, ja najwyżej trochę przerobię.:lol: A Ty jesteś na FB? Bo Szarotka jest, to dopiszę Was do administrowania i będziecie mogły potem na bieżąco zmieniać czy dodawać informacje do opisu:lol: Quote
Recommended Posts