Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sara w hoteliku od soboty, dzis odbiorę tj Łukasz odbierze i mi przekaże, wyniki badań, wiadomo, że Sara ma spondylozę prawie na całym kręgosłupie, tylko jeden odcinek OK, miała temp, być może powiekszony węzeł chłonny jest tego przyczyną, dostała antybiotyki,.
Zapłaciłam za zdjęcia , badanie krwi , lekarstwa 303zł, za transport 60zł, dałam w hotelu zaliczkę 100zł-Iwonka, resztę to pewnie przelejesz na konto do hoteliku.
Jak tylko będe miała czas to wkleję rachunek, wyniki badań natychmiast przeslę do hoteliku, żeby zacząc leczenie.
Wiedziałam, i to się potwierdziło, nie polecam leczenia zwierząt na Gagarina- p. dr był raczej zdegustowany ogromem pracy i parokrotnie mówił, ze nie ma czasu na dokładniejsze oględziny, po ma kolejkę psów ( jakoś nie było ich widać) , nie chciał wyczyścić uszu ani obciąc pazurów. Natomiast korzystne było to, że zrobił rtg bez narkozy, ale o tym byłam poinformowana wcześniej, więc żadna łaska.

Iwonko, czy możesz wysłac nr konta dowpłat do Kasi77?
Ja wyślę na maila do Ali, Żanetka ma w gotówce 50zł od Piotrka.

Hania zadeklarowała na stałe 20zl dla Sary, Pokerkowi podniosła deklarację o 5zł, więc dostałaś na konto 125zł od Hani.:loveu:

Posted

Beat2010 napisał(a):
wiadomo, że Sara ma spondylozę prawie na całym kręgosłupie, tylko jeden odcinek OK, miała temp, być może powiekszony węzeł chłonny jest tego przyczyną, dostała antybiotyki,.

Iwonko, czy możesz wysłac nr konta dowpłat do Kasi77?
Ja wyślę na maila do Ali, Żanetka ma w gotówce 50zł od Piotrka.

eh, ta spondyloza ,
moja owczarkowata tymczasowiczka, też miała straszną, tą nieszczęsną spondyloze:shake:

Czekam na numer konta i śle Saruni swoje grosiki ;)

Posted

Kasia77 napisał(a):
eh, ta spondyloza ,
moja owczarkowata tymczasowiczka, też miała straszną, tą nieszczęsną spondyloze:shake:

Czekam na numer konta i śle Saruni swoje grosiki ;)

Żadne grosiki, całkiem opoważna deklaracja :loveu:
i co z owczarkowatą-dało sie jakos pomoc?

Posted

napisałam i zjadlo :(

Moja dr chirurg tak radzi, skoro po lekach niesterydowych nie było poprawy ( w schr), , sterydy ( dexafort lub dexaver), wit z gr B, nevelu-poprawia przewodnictwo nerwowe, leki pbólowe-tramal, homeopatię -discus.zeel, jeszcze mam wpisanelekarstwo o nazwie calcort , ale to chyba zamiast dexafortu .
Skoro są zmiany w odc. szyjnym to pewnie Sara ma dysplazje bioder, można to spr robiąc rtg.
Bardziej zaniepokojona była cieniem w odcinku piersiowym , może to być nowotwór, radzi za 3 tyg i zrobić ponownie rtg i wtedy też zdjęcie bioder. Swerce , pluca OK. Niestety, miałam tylko opis na sms, w lecznicy na Gagarina nie chcieli wydać drugiej płytki ze zdjęciami, więc moja p dr nie miała co oglądać. Opisałi chorobę jako spondylozę i spondyloartroza w odc. szyjnym.
wyniki krwi OK-wkleję jak zrobię skan.

Żanetko, jak możesz, wklej tu opis rtg.

Jakie pomysły na leczenie Sary mają Panie vet z hoteliku to pewnie Iwonka napisze, bo ona sie z nimi kontaktuje i nie ma co robić bałaganu i wydzwaniać po kolei. W każdym razie coś wiemy od innego lekarza, zawsze dobrze konsultować i dopytywać się.

Ja wysłalam do hoteliku wyniki badańkrwi, Żanetka miała wczoraj wysłac opis rtg.

Posted (edited)

Tramal Zorka brała przeciwbólowo już pod sam koniec, to juz najsilniejszy lek..., homeopatia nie pomagała w ogóle,
z poprawiających przewodnictwo nerwowe robiłam jej zastrzyki - Navalin i Cocarboxylasum , tego drugiego mam całe opakowanie,
był czas, ze było po nich Zorce troszke lepiej, jakby co, moge wysłać dla Sary

Weterynarz polecał dla Zory HMB- suplement który miał wspomóc mięśnie - przeciwdziałać zanikowi,
tu pare słów o nim (chociaż ja kupowałam ludzki, w sklepie dla sportowców)
http://www.zwierzaczek.com.pl/shop/?p=2&id_product=1039

Wypróbowaliśmy szereg preparatów wspomagających stawy ,ale w takim stanie niewiele juz pomagało
, gdybym jeszcze raz miała cos kupować postawiłabym na to czego nie zdążyliśmy wypróbować

Edited by Kasia77
Posted

Beat2010 napisał(a):
Moze Żanetka, jak zda egzaminy, zrobi Sarze wydarzenie na fb

a tak tak ! w niedziel ruszam z fb !
Kocham cie malutka Saruniu, wiedzialm ze dobry z Ciebie pies, ale nie sadzilam ze powiem "doskonały". Prawdziwy przytulak, bystre oczy, jasny umysl ! tylko spondyloza.. :(

Posted

Panna Żaneta napisał(a):
a tak tak ! w niedziel ruszam z fb !
Kocham cie malutka Saruniu, wiedzialm ze dobry z Ciebie pies, ale nie sadzilam ze powiem "doskonały". Prawdziwy przytulak, bystre oczy, jasny umysl ! tylko spondyloza.. :(

lekarka powiedziała, ze Sara musi też źle chodzić na przednie łapki - spondyloza jest wszędzie :( :( , ale przednie masilne, bo na nich saie cały czas opiera

Posted

Beat2010 napisał(a):
lekarka powiedziała, ze Sara musi też źle chodzić na przednie łapki - spondyloza jest wszędzie :( :( , ale przednie masilne, bo na nich saie cały czas opiera

dobrze że przednie silne
A co jej dają - jakie leki bierze?

Posted

myślalam, ze Iwonka wpisze w piątek, bo dostała sms z hoteliku, już przepisuję : dexafort, potem bedzie depo-medrol, potem może się uda przejsć na trocoxil, do tego cocarboxylaza, B1, B6, B12, ma zabiegi kinezyterapii i masaże

Posted

basiunia131 napisał(a):
Ale Sarunia ma piękny pyszczek, tylko bardzo smutne oczy :-(

Dopiro na tych zdjęciach zobaczyłam jaka ona śliczna, myslala, że jedzie do domu, a tu kolejne dziwne miejsce :(

Posted

Beat2010 napisał(a):
Dopiro na tych zdjęciach zobaczyłam jaka ona śliczna, myslala, że jedzie do domu, a tu kolejne dziwne miejsce :(

biedulka, i minka taka smutna :sad: