Havanka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Dostałam dziś odpowiedź na ogłoszenie na Tablicy: witam panią to co zobaczyłam i przeczytałam o tej psinie mimo ze mam 33 lata popłakałam się boże drogi jak ludzie mogą traktować znęcać się na psie cZy są jeszcze ludzie na tym świecie sama nie mam jeszcze pieska akurat staram się o adopcję pewnej suczki ze schroniska bardzo mi na niej tez zależy a dla psinki zyczę jak najlepiej ona zasłużyła na dobry kochający domek jeszcze jej się uda może jeszcze jest ktoś kto ją przygarnie i potraktuje jak członka rodziny z tego co nieraz przeglądam ogłoszenia człowiek myśli ze ludzie to juz nie ludzie jak mozna tak upodlić i skrzywdzic psa nie dziwmy się ze póżniej pies traci zaufanie nawet do dobrych ludzi takie psy mają juz zakodowane ze człowiek jest zły zrobi mi znowu krzywdę suczka zasługuje teraz na to co najlepsze pozdrawiam panią i życzę wesołych świąt Może kolejnym razem napisze ktoś, kto będzie mógł pomóc suni. Takie listy jednak dają motywację do dalszych działań. Quote
Tola Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Havanka']Dostałam dziś odpowiedź na ogłoszenie na Tablicy: witam panią to co zobaczyłam i przeczytałam o tej psinie mimo ze mam 33 lata popłakałam się boże drogi jak ludzie mogą traktować znęcać się na psie cZy są jeszcze ludzie na tym świecie sama nie mam jeszcze pieska akurat staram się o adopcję pewnej suczki ze schroniska bardzo mi na niej tez zależy a dla psinki zyczę jak najlepiej ona zasłużyła na dobry kochający domek jeszcze jej się uda może jeszcze jest ktoś kto ją przygarnie i potraktuje jak członka rodziny z tego co nieraz przeglądam ogłoszenia człowiek myśli ze ludzie to juz nie ludzie jak mozna tak upodlić i skrzywdzic psa nie dziwmy się ze póżniej pies traci zaufanie nawet do dobrych ludzi takie psy mają juz zakodowane ze człowiek jest zły zrobi mi znowu krzywdę suczka zasługuje teraz na to co najlepsze pozdrawiam panią i życzę wesołych świąt Może kolejnym razem napisze ktoś, kto będzie mógł pomóc suni. Takie listy jednak dają motywację do dalszych działań. Takie słowa podnoszą na duchu i każą wierzyć, że będzie dobrze. Oby jak najwięcej takich ludzi.. Ja tez życzę wszystkim radosnych, zdrowych, pełnych magii Świąt - niech spelniają się wszystkie marzenia, nawet te najmniej realne. I niech tych potrzebujących pomocy zwierząt będzie coraz mniej. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! Quote
DONnka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='Tola']Takie słowa podnoszą na duchu i każą wierzyć, że będzie dobrze. Oby jak najwięcej takich ludzi.. Ja tez życzę wszystkim radosnych, zdrowych, pełnych magii Świąt - niech spelniają się wszystkie marzenia, nawet te najmniej realne. I niech tych potrzebujących pomocy zwierząt będzie coraz mniej. Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku! Nic dodać, nic ująć :) Przyłączam się do świątecznych życzeń :):):) I czekam na wieści a`propos zachowania suni w stosunku do innych psów Quote
joteska Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 przyszłam odwiedzić smutną porzuconą sunię, zyczę jej by jak najszybciej znalazła kochający domek, by mogła swój śliczny pycholek wtulać w ukochanego swojego człowieka a Wam psiowe janiołki pachnącej choinki, jasnej gwiazdki, rodzinnego ciepełka i uśmiechu, wiary i wytrwałości we wszystkim co robicie Radosnych i zdrowych Świąt! Quote
zadra Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Byłam dzisiaj z życzeniami światecznymi u psiaków w schronisku.Toska wygląda lepiej i "pysior" zaczyna się śmiać. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Energy Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Sunieczko oby wypatrzył cię dobry domek... Ona ma takie poczciwe, ale bardzo smutne oczy:-( Quote
zadra Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Dodam jeszcze,że Toska ładnie przybiera na wadze.Ma cudowny charakter.Jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi.Podczas robienia fotek podbiegły do niej dwa psiaki-przyjaznie się z nimi obwąchała. Quote
Energy Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Toska,54698 cafe dla suńki, Havanka ściągnęłam tekst z tablicy, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Zadra dopisałam że jest łagodna w stosunku do ludzi i innych psiaków, napisałam też, że jest wysterylizowana, zmienić? Quote
ataK Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 http://oplatek.seoplus.eu/index.php?name=ataK Quote
zadra Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 [quote name='Energy']http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Toska,54698 cafe dla suńki, Havanka ściągnęłam tekst z tablicy, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Zadra dopisałam że jest łagodna w stosunku do ludzi i innych psiaków, napisałam też, że jest wysterylizowana, zmienić? Nie zmieniaj,poczekamy na reakcję.Tylko nie Tośka lecz Toska,zupełnie inaczej brzmi. Quote
Havanka Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Na zdjęciach Toska wciąż smutna. Dobrze jednak, ze jest z nią coraz lepiej. Mam nadzieję, ze będzie nasza ! Energy, oczywiście, ze nie mam nic przeciwko. Liczy sie tylko dobro suni ! Quote
Energy Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 [quote name='zadra']Nie zmieniaj,poczekamy na reakcję.Tylko nie Tośka lecz Toska,zupełnie inaczej brzmi. Już poprawiłam na Toska, sorki;) Jeszcze to tylko Zadra poproszę o maila, bo na razie jest mój;) http://www.psy.pl/adopcje/art10806,toska.html [quote name='Havanka'] Energy, oczywiście, ze nie mam nic przeciwko. Liczy sie tylko dobro suni ! Dziękuję bardzo:lol: Quote
DONnka Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Cioteczki, czy gdyby domek był daleko, to macie możliwość dowozu suni ??? Dostałam mailowe zapytanie o sunię, której robiłam ogłoszenia :) Ona już dawno poszła do domku, więc zaproponowałam Państwu Toscę :) Czekam na odpowiedź Problem w tym, że to ogłoszenie było na woj. śląskie, więc domek tez byłby na Śląsku. Co Wy na to ??? Quote
Tola Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='DONnka']Cioteczki, czy gdyby domek był daleko, to macie możliwość dowozu suni ??? Dostałam mailowe zapytanie o sunię, której robiłam ogłoszenia :) Ona już dawno poszła do domku, więc zaproponowałam Państwu Toscę :) Czekam na odpowiedź Problem w tym, że to ogłoszenie było na woj. śląskie, więc domek tez byłby na Śląsku. Co Wy na to ??? Bardzo dziękuję za ogłoszenia:) W ogłoszeniach śmiało mozna pisac, ze możliwa pomoc w transporcie. A Toska jest juz po kwaranatnnie - jak tylko jej stan poprawi się - będzie sterylizowana no i trzeba będzie zabierać suczkę ze schroniska - chyba, ze znajdzie sie w tym czasie jakis dom i Toska pojedzie od razu do DS... Dzisiaj zadra dostała informację ze schroniska, ze jest kobieta zainteresowana adopcją; dostałysmy nr tel, ale po wstępnej rozmwowie tel jestesmy pewne, ze to nie jest dom dla Toski (gospodarstwo, buda, pies do strózowania i wypowiedź pani, ze chyba nie będzie uwiązana) - wiec nawet tam nie pojedziemy) Wciąż szukamy tego jedynego domu. Quote
Żunia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Powinni się jeszcze zjawić dwaj panowie, którzy kiedyś interesowali się sunią.Nie mamy namiarów na nich a i rozmowa była lakoniczna, bo sunia nie była jeszcze wtedy psem adopcyjnym. Niedawno Piranha wiozła do Wrocławia psa pociągiem. Może warto rozważyć opcję tej formy transportu- losem Toski interesuje się sporo osób, jestem pewna, że wśród nich znajdzie się ktoś, kto dla dobra psa poświęci się i pojedzie . Quote
DONnka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Cioteczki, a dałoby radę sprawdzić, jak Ona reaguje na inne psy (zwłaszcza suczki) ??? Quote
Iljova Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Kochane serduszko :-) Już na zdjęciach widać że to łagodna sunia żeby jeszcze oczka były weselsze, ale mam nadzieję że z czasem będą Quote
Tola Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 DONnka napisał(a):Cioteczki, a dałoby radę sprawdzić, jak Ona reaguje na inne psy (zwłaszcza suczki) ??? Zadra była w schronisku - w czasie wyprowadzenia Toska miała kontakt z innymi suczkami biegajcymi luzem po schronie - obwachała je bez agresji; ale trzeba brac pod uwage fakt, ze suczka byc moze wciąż przezywa stres... Na razie wydaje sie łagodna, przyjazna dla ludzi i psów. Cżęsto dopiero we własnym domu ujawni sie prawdziwy charakter psa. Quote
zadra Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Toska robi wrażenie suki łagodnej,ale tak jak napisała Tola nie wiemy jak będzie się zachowywała póżniej. Quote
Recommended Posts