andzia69 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [quote name='mar.gajko']Ile psiaków jest jeszcze w Ligocie, tej "I". chyba coś około 20-30:shake: Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-) W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet';u. Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty. Oto link do strony konkursu : http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776 PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja ! Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom. Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 W Ligocie jest 12 psów. Jeden owczarek pilnie potrzebuje dobrego, cierpliwego Człowieka, który nauczy go, że ludzka ręka nie tylko katuje, i nie trzeba już kulić się i sikać ze strachu na jej widok.... :-( Brak mi słów, co do stanu tego zwierzęcia:placz: Quote
mar.gajko Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Dajcie zdjęcia - gdzies - wszytskich psów. Tego owczarka koniecznie. Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Nie udaje mi się wstawić zdjęcia. Poprzednio prosiłam Anetkę, ale może ktoś mi wyjaśni sposób. :-? Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 diuna_wro napisał(a):Nie udaje mi się wstawić zdjęcia. Poprzednio prosiłam Anetkę, ale może ktoś mi wyjaśni sposób. :-? A próbujesz przez imageshake, czy przez fotosik?? Osobiście proponuję to drugie rozwiązanie- zarówno prostsze w obsłudze, jak i po polskiemu :) Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Przyznam, z pewnym zażenowaniem, iż próby moje kończyły się na KOPIUJ-WKLEJ bądź WSTAW OBRAZEK.:oops: Ale z Fotosikiem już się zapoznaję... Dziękuję za wskazówkę:lol: Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 OWCZAREK, o którym wcześniej pisałam. http://images26.fotosik.pl/227/d39f79cacbd8a471med.jpg Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Pięknie! Brawo!:lol: Tylko zmniejsz do 600, bo obrazek za duży i się może ktoś z "wyższej półki" doczepić :eviltong: Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Diuna- pędzisz z edukacją aż wicher wieje!:evil_lol: A tak na temat psiaków ligockich- tylko 12 sztuk zostało???:crazyeye::crazyeye: To się wolontariusze i straż postarali!!!:multi: Ileż to nowych domków trzeba było wynaleźć...:roll: Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Pędzę bo tam czas nagli, wójt i właściciel posesji już chcą się pozbyć problemu i wciąż kłody pod nogi... A pozostałe psiny już bez nadziei na kolejne domki krzakami zarastają:-( Piesków ubywa, ale potrzeby pozostają, więc jakby ktoś miał sprawny wkład do kotła na zbyciu - to chętnie przyjmę i zapłacę za przesyłkę, bo ligocki już taki dziurawy, że lada chwila będzie po nim. Koszt nowego 300zł, a my tam tylko dwie jesteśmy z wolontariatu i wciąż coś: prąd, węgiel, etc. Mogę go także kupić za niewielką cenę:help1: Quote
Koperek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 O- ja techniczna jestem to popytam, ale cudów się nie spodziewaj. Jak coś się dowiem to napiszę na PW. Podaj proszę tylko nazwę i oznaczenie (dokładne!) do jakiego kotła ten wkład ma być. Quote
diuna_wro Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 OK, jak tylko będę znać parametry - podam na PW. Quote
Jona Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 W Ligocie jest jeszcze ok 14 psow....tylko one nie znalazly domu. dalej czekaja, strasznie brakuje im kontaktu z czlowiekiem. kilka jest naprawde fajnych do adopcji! np. BISZKOPT 2 lata [img=http://img366.imageshack.us/img366/6805/dscn4475dl7.th.jpg] KOBI, 7 lat, pieszczoch! FOKUS, 2 lata Quote
Anetka83 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 czy te ligociaki mają wątki na dogo? a Biszkopt ... to nie ten sam psiaczek co ten http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111706 ? Quote
andzia69 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 [quote name='Anetka83']czy te ligociaki mają wątki na dogo? a Biszkopt ... to nie ten sam psiaczek co ten http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111706 ? ten sam;) biedne zapomniane psiaczki:-( Quote
Jona Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 zostaly te najwieksze.. ludzie takich duzych nie chca.. no i kilka z nich ma problemy z agresja :shake: ale tak jak pisalam-jest tez kilka kochajacych, przytulasnych, ktorym trzeba po prostu poswiecic uwage... Quote
Jona Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 psy z Ligoty dalej wierza, ze ktos je zabierze do DOMU! Quote
oktawia6 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 a ciekawe co u pijaczki Sobańskiej? zaczęła kręcic w innym miejscu z psami? miejcie oko na tą degeneratką z rynsztoka-nie chleje, niech się w błocie tapla jak świnia ale do psów niech się nie dotyka! Quote
diuna_wro Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 W Ligocie ostatnio był jej syn - nawet "dzień dobry" nam nie powiedział... Mam nadzieję, że ze wstydu. Zresztą... mam to gdzieś. Quote
Jona Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 nie wiem, co ona robi, ale na rozprawach sie raczej nie zjawia.. Na szczescie psy sa pod opieka pana Jozefa. Maja gotowane jedzenie Ale nie zanosi sie, aby mialy domy.....:-(ja juz nie wiem, co wymyslic. Quote
diuna_wro Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Prawdopodobnie Sobańska jest poza naszą zachodnią granicą. Nie wiem czy ta kobieta też nie jest ofiarą. Alkoholizm to jedno, ale warto zadać sobie pytanie: czy to nie władze gminy, gminni hycle i jej współpracownicy w przytulisku nie doprowadzili pani psycholog, podobno miłośniczki zwierząt, do takiego stanu degradacji, a placówki do przepełnienia, że dopuściła ona swoją bezsilnością do tej tragedii. Była być może zbyt słaba na taki ciężar. Być może nikt nie słyszał jej wołania o pomoc. Tak czy siak - wyrok skazujący winien zapaść, i to nie jeden... Też nie wiem, Jona, co dalej... Quote
Recommended Posts