Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

[quote name='Weronika18']czyli wszystkie te psy sa do adpocji:)? to je biore i dziekuje:) nie wiesz moze czy jest ktos tutaj na forum z Laskowic? plakaty te z tego forum sa u nas rozwieszone.[/quote]

Czesc, ja jestem z Laskowic i owszem, powiesilam pare plakatow. Chetnie moge w czyms pomoc, mam auto (nawet dostawcze ewentualnie) i jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, problem tylko, ze malo czasu mam zwlaszcza w tygodniu :((((

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martah, liczy sie, ze pokazalas w J-L co sie dzieje w Nowej Ligocie..
ja rowniez na tygodniu nie bardzo z czasem w weekendy bede jezdzic w miare mozliwosci.

na dworze tak zimno :\ te biedy pewnie tak niezle marzna.. :-(

Posted

[quote name='martah']Czesc, ja jestem z Laskowic i owszem, powiesilam pare plakatow. Chetnie moge w czyms pomoc, mam auto (nawet dostawcze ewentualnie) i jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, problem tylko, ze malo czasu mam zwlaszcza w tygodniu :(((([/quote]

[SIZE=3]w sobote jade z pania Edyta Olech (prezes Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami Zwierzętami Jelczu-Laskowicach) do schroniska i mam 3 wielkie torby swetrow i 4 torby takie normalne:) ;) :multi: [/SIZE]
[SIZE=3]fajnie, ze jest ktos z J-L[/SIZE]
[SIZE=3]a jakbys chciala Martah pomoc to nie do mnie, bo ja sama wszystkich wypytuje o wszytsko :oops: masz na imie Marta? jesli tak to milo mi,ze jestes moja imienniczka i tez z Laskowic:lol: [/SIZE]
[SIZE=3]pozdrawiam i tez dowiesilam ogloszenia te kolo Twoich:) [/SIZE]

Posted

[quote name='Weronika18'][B][COLOR=black]Nowa Ligota - pseudoschronisko, straszne warunki, chore, wygłodzone, odwodnione zwierzęta....[/COLOR][/B][COLOR=black] [B][URL="http://weronika192.blog.onet.pl/"][COLOR=purple]tu znajdziesz informacje o [COLOR=Red]koszmarze ich życia[/COLOR][/COLOR][/URL][/B][/COLOR]
[COLOR=black]Pod podanymi [COLOR=Red]poniżej[/COLOR] linkami znajdują się zdjęcia psów z Nowej Ligoty uratowanych przez wolontariuszy ze Straży dla Zwierząt oraz osoby z forum dogomania[COLOR=Red]. [/COLOR][/COLOR][B][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091"][COLOR=purple]forum[/COLOR][/URL] oraz [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple]forum [/COLOR][/URL][/COLOR][/B][U][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple][COLOR=Red]Może zamiast forum i forum napisz Nowa Ligota info i Wątek adopcyjny[/COLOR][/COLOR][/URL]

[/COLOR][/U] [COLOR=black]Jestem pewna tego, że jeśli los się do nich uśmiechnie i znajdą kochającego i odpowiedzialnego właściciela to na pewno to docenią. Bo nikt inny nie doświadczył tak jak one, co to znaczy brak miłości, jedzenia i niezbędnej miski wody. [/COLOR]
[U][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple][COLOR=Red][/COLOR][/COLOR][/URL][/COLOR][/U]
[COLOR=black]. [/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=black][FONT=Times New Roman] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] ( logo POMÓŻ IM!!!) [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&page=169"][COLOR=purple][B]PSY DO ADOPCJI [/B][/COLOR][/URL]
[COLOR=black]. [/COLOR]
[B][COLOR=black][URL="http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/adopcje.html"][COLOR=purple]ADOPCJA[/COLOR][/URL][/COLOR][/B]
[COLOR=black]. [/COLOR]

[B][COLOR=black](logo ligota.webhost.pl Czekamy na Twoja pomoc. Schronisko Nowa Ligota)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Zasady adopcji psów z Nowej Ligoty[/COLOR][/B]
[COLOR=black]1. W celu adopcji zwierząt z Nowej Ligoty należy zadzwonić pod numer telefonu 0605 78 22 14 lub 0607 61 32 80 [/COLOR]
[COLOR=black]2. W przypadku adopcji bardzo chorego zwierzęcia, oferujemy pomoc w jego leczeniu, w tym zwrot kosztów leczenia. [/COLOR]
[COLOR=black]3. Polityka adopcyjna jest transparentna: każdorazowo podpisywane jest przez Państwa oświadczenie adopcyjne, w którym wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, zobowiązują się Państwo m.in. do dobrego traktowania zwierzęcia oraz zgadzają się Państwo na późniejszą kontrolę warunków bytowych, w których przebywa adoptowane zwierzę. [/COLOR]
[COLOR=black]4. Poszukujemy także osób, które zechciałyby zapewnić pieskom z Nowej Ligoty dom tymczasowy. Oferujemy wszechstronną pomoc w utrzymaniu oraz ewentualnym leczeniu zwierząt. [/COLOR]
[COLOR=black]5. Wirtualne adopcje: aby adoptować wirtualnie pieska (pieniądze zostaną wykorzystane na leczenie oraz wyżywienie zwierzęcia) należy wpłacić dowolną kwotę na następujące konto: Fundacja Azylu pod Psim Aniołem, Warszawa, ul. Garncarska 37A, nr konta: 03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 z dopiskiem LIGOTA + nr zwierzęcia (np. LIGOTA A31). [/COLOR]

[COLOR=black](logo Pomoc dla Ligoty)[/COLOR]

[B][COLOR=black][URL="http://www.ligota.webhost.pl/"][COLOR=purple]tu można uzyskać wszelkie informacje na temat psów do adopcji [/COLOR][/URL][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Przy kontaktowaniu się z osobą zajmującą się adopcją, proszę podać imię psa i stronę, na której było zdjęcie wybranego czworonoga. [/COLOR]
[B][COLOR=black]Psy będą wydane jedynie osobom pełnoletnim, tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej, zobowiązującej nowego opiekuna do należytej troski nad psem. Poszukujemy osób, które zdecydują się na przygarniecie psa do swojej rodziny z potrzeby serca, zdecydowanym podarować psu nowe godne życie... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Psy nie będą wydawane[COLOR=Red] osobom[/COLOR] ze złymi zamiarami oraz tym, które nie [COLOR=Red]zapewnią[/COLOR] psu dobrych warunków bytowych. [/COLOR][/B]
[COLOR=black]. [/COLOR]
[COLOR=black]. [/COLOR]
[EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=black][EMAIL="[email protected]"][COLOR=blue]napisz do osoby zajmującej sie adopcją[/COLOR][/EMAIL][/COLOR][/B]
[COLOR=black]. [/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Pozdrawiam i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj swojego przyjaciela, ratując w ten sposób ŻYCIE ! [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][/QUOTE][/COLOR][/EMAIL][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]
[/FONT][/COLOR]
Tradycyjnie poprawki naniosłam czerwonym kolorem :lol:

Posted

[quote name='martah'] jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, ((([/quote]
Martach, jezdzisz może gdzieś w okolice Krzyków? mam szelki dla Labladorka, który teraz jest w lecznicy na ul. Energetycznej ale nie mam jak ich tam podrzucić aż do soboty.
Dziuba mówiła, ze szelki dla niego wskazane.A ja mieszkam blisko J-L to mogę podrzucić.

Posted

zeby nie kwestia transportu....pod warszawa sa tony siana do zabrania....Boze....zeslij nam wolnego tira wawa-ligota!!!!!! przydaloby sie tam.....mroz idzie

Posted

[quote name='YBOT']zeby nie kwestia transportu....pod warszawa sa tony siana do zabrania....Boze....zeslij nam wolnego tira wawa-ligota!!!!!! przydaloby sie tam.....mroz idzie[/quote]

Gdzies czytalam ze mają słomy wystarczajace ilosci.

Posted

Wiadomo juz co z labkiem,co wykazaly badania?Zastanawia mnie czy sa jeszcze w schronisku te dwie łyse sunie?Bardzo ubolewam nad tym ze mieszkam tak daleko i nie moge pomoc przy opiece nad psiakami.

Posted

W sprawie Ligoty co najmniej kilkanaście osób z Niemiec wysłało już maile protestacyjne po niemiecku do Wojewody Dolnego Śląska i do Prezydenta RP (plus kilka listów po polsku, wysłanych przez osoby pochodzenia polskiego). Do końca tygodnia prawdopodobnie będą gotowe identyczne teksty po angielsku i po francusku. Piszcie zatem także ile się da i zachęcajcie do tego innych ludzi (żeby nie było więcej listów i maili z zagranicy niż z samej Polski ;) ) "Gotowce" znajdziecie tutaj na stronie 173.

Pozdrawiam

Matti
(Berlin)

Posted

[quote name='Jagoda']Martach, jezdzisz może gdzieś w okolice Krzyków? mam szelki dla Labladorka, który teraz jest w lecznicy na ul. Energetycznej ale nie mam jak ich tam podrzucić aż do soboty.
Dziuba mówiła, ze szelki dla niego wskazane.A ja mieszkam blisko J-L to mogę podrzucić.[/quote]

Kurcze, bez sensu, za pozno zobaczylam, tak, jade dzisiaj na Krzyki a potem na Strzegomska ale Ty juz ich nie zdazysz przywiesc do JL:(( a ja za 25 minut wyjezdzam :(

Posted

Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!!
Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake:

Posted

dziuba ostatnio malo sie wypoiwada co u psaikow, pewnie pełno roboty

jesli chodzi o angleiska wersje, to moge ja zrobic:D i moge tez słoweńska zrobić:) i ewentualnie hiszpańska.. tylko tam średnio kochaja chyba psy ...

Posted

Aby sie dowiedziec czegos o psach najlepiej dzwonic do dziewczyn. Nie dziwie im sie, ze nie ma codziennie swierzych informacji :roll: ...po powrocie z Ligoty pewnie padaja na stojaco:shake:

Posted

[quote name='MagYa^^']Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!!
Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake:[/quote]
Ludzie są naprawde smieszni.Jakby tylko wyrazili zgode moi rodzice to wziełabym go bez zastanowienia(na tymczas) i nie obchodzilo by mnie czy umie chodzic przy nodze i czy grzecznie siedzi w samochodzie.Moja mama ma bardzo miekie serce i tez kocha psiaki ale teraz mieszka u nas siostra ze swoim psem(jest mlody ale nie wszystkie psy toleruje) no i mamy jeszcze kotka Timonka ale z nim niebyloby problemu bo on wychowal sie z psami,mama obawia sie tego ze zwierzeta moga sie nie zgodzic.Ale wczoraj powiedziala mi ze caly czas zastanawia sie nad tym czy nie wziasc jakiegos psiaka z ligoty na tymczas,chce zeby jej decyzja byla przemyslana i odpowiedzialna.Niestety narazie nic nie moge obiecac bo moja mama caly czas sie zastanawia.

Posted

przeczytałam że ktos wiezie do schroniska reklamówkę swetrów, w związku z tym mam pytanie czy mogą się też tam przydac jakieś zimowe kurtki, bluzy polarowe np. do ocieplania bud?

Posted

Weronika18

na twoich aukcjach jest napisane:

"

[B]OTRZYMANE OD WAS PIENIĄDZE FUNDACJA AFN PRZEZNACZY NA: [/B]
[B]sterylizacje suczek i kastracje psów[/B] aby już nigdy nie były wykorzystywane jako maszyny do rodzenia i aby kolejne psiaki nie trafiały do schronisk,
[B]umieszczanie, do czasu znalezienia domów docelowych, najbardziej potrzebujących bokserów w domach tymczasowych lub holelach dla psów [/B]pamiętajmy, że boksery to ogromnie wrażliwe i bardzo potrzebujące kontaktu z człowiekiem psy. Przebywanie w schronisku, w otoczeniu ogromnej ilości rozszczekanych zwierząt to dla bokserów stres nie do zniesienia. Dodatkowo w okresie zimowym, przebywanie w schroniskowych budach i pomieszczeniach bez ogrzewania to dla nich wyrok śmierci,
[B]leczenie [/B]- boksery trafiające do schronisk zazwyczaj są potwornie zaniedbane, bardzo wychudzone i wymagają natychmiastowej pomocy weterynaryjnej. Przepełnione schroniska, z bardzo skromnym budżetem nie są w stanie zapewnić odpowiedniej opieki wszystkim swoim podopiecznym. Dlatego staramy się pomagać. [B]Możliwe jest to tylko dzięki Waszym gorącym sercom"[/B]

[B]a czemu na boksery???[/B]

[B]może ja nie jestem w temacie nie wiem, ale jakoś dziwnie to brzmi, zbierane na psy z Ligoty a AFN przeznaczy na boksery:oops: [/B]

Posted

[quote name='MagYa^^']Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!!
Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake:[/quote]

:shake: ręce opadają. Je na komendę i sam wychodzi na spacery...:shake:
Trzeba chyba dopilnowac kastracji labka jak wydobrzeje bo nigdy nie wiadomo jakie ludzie 'maja plany' tak naprawdę wzgledem psa, szczegolnie te rasowopodobne:shake: :shake:

Ręce opadają- czy nie wiedza o tym,ze dostają psa i ze to psy po takich przejsciach?

Trzeba po takich pytaniach odsylac aby sobie kupili szczeniaczka, rasowego, wtedy naucza lub tez nie, tego, co wymagają od starszego, pokrzywdzonego juz przez ludzi i los, psa. Szkoda słow i zdrowia na takich ludzi.

Posted

[quote name='diana79']przeczytałam że ktos wiezie do schroniska reklamówkę swetrów, w związku z tym mam pytanie czy mogą się też tam przydac jakieś zimowe kurtki, bluzy polarowe np. do ocieplania bud?[/quote]
Mysle ze napewno sie przydadza.Na wczesniejszych stronach znalazlam numery osob ktore sa tam na miejscu, one najlepiej wiedza co sie przyda.
Telefony kontaktowe:

605-782-214 -- Dawid
607-613-280 -- Monika (Moniki numer stacjonarny moze nie odpowiadac, bo dziewczyna calymi dniami gania i zalatwia formalnosci)
504-311-871 -- Ania

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Weronika18

na twoich aukcjach jest napisane:

"

[B]OTRZYMANE OD WAS PIENIĄDZE FUNDACJA AFN PRZEZNACZY NA: [/B]
[B]sterylizacje suczek i kastracje psów[/B] aby już nigdy nie były wykorzystywane jako maszyny do rodzenia i aby kolejne psiaki nie trafiały do schronisk,
[B]umieszczanie, do czasu znalezienia domów docelowych, najbardziej potrzebujących bokserów w domach tymczasowych lub holelach dla psów [/B]pamiętajmy, że boksery to ogromnie wrażliwe i bardzo potrzebujące kontaktu z człowiekiem psy. Przebywanie w schronisku, w otoczeniu ogromnej ilości rozszczekanych zwierząt to dla bokserów stres nie do zniesienia. Dodatkowo w okresie zimowym, przebywanie w schroniskowych budach i pomieszczeniach bez ogrzewania to dla nich wyrok śmierci,
[B]leczenie [/B]- boksery trafiające do schronisk zazwyczaj są potwornie zaniedbane, bardzo wychudzone i wymagają natychmiastowej pomocy weterynaryjnej. Przepełnione schroniska, z bardzo skromnym budżetem nie są w stanie zapewnić odpowiedniej opieki wszystkim swoim podopiecznym. Dlatego staramy się pomagać. [B]Możliwe jest to tylko dzięki Waszym gorącym sercom"[/B]

[B]a czemu na boksery???[/B]

[B]może ja nie jestem w temacie nie wiem, ale jakoś dziwnie to brzmi, zbierane na psy z Ligoty a AFN przeznaczy na boksery:oops: [/B][/quote]

tak, masz racje:) jednak nie moje juz wprowadzac zmian w opis. ale dam dopisek na dole:)