martah Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='Weronika18']czyli wszystkie te psy sa do adpocji:)? to je biore i dziekuje:) nie wiesz moze czy jest ktos tutaj na forum z Laskowic? plakaty te z tego forum sa u nas rozwieszone.[/quote] Czesc, ja jestem z Laskowic i owszem, powiesilam pare plakatow. Chetnie moge w czyms pomoc, mam auto (nawet dostawcze ewentualnie) i jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, problem tylko, ze malo czasu mam zwlaszcza w tygodniu :(((( Quote
MagYa^^ Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 martah, liczy sie, ze pokazalas w J-L co sie dzieje w Nowej Ligocie.. ja rowniez na tygodniu nie bardzo z czasem w weekendy bede jezdzic w miare mozliwosci. na dworze tak zimno :\ te biedy pewnie tak niezle marzna.. :-( Quote
Weronika18 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='martah']Czesc, ja jestem z Laskowic i owszem, powiesilam pare plakatow. Chetnie moge w czyms pomoc, mam auto (nawet dostawcze ewentualnie) i jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, problem tylko, ze malo czasu mam zwlaszcza w tygodniu :(((([/quote] [SIZE=3]w sobote jade z pania Edyta Olech (prezes Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami Zwierzętami Jelczu-Laskowicach) do schroniska i mam 3 wielkie torby swetrow i 4 torby takie normalne:) ;) :multi: [/SIZE] [SIZE=3]fajnie, ze jest ktos z J-L[/SIZE] [SIZE=3]a jakbys chciala Martah pomoc to nie do mnie, bo ja sama wszystkich wypytuje o wszytsko :oops: masz na imie Marta? jesli tak to milo mi,ze jestes moja imienniczka i tez z Laskowic:lol: [/SIZE] [SIZE=3]pozdrawiam i tez dowiesilam ogloszenia te kolo Twoich:) [/SIZE] Quote
maciaszek Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='Weronika18'][B][COLOR=black]Nowa Ligota - pseudoschronisko, straszne warunki, chore, wygłodzone, odwodnione zwierzęta....[/COLOR][/B][COLOR=black] [B][URL="http://weronika192.blog.onet.pl/"][COLOR=purple]tu znajdziesz informacje o [COLOR=Red]koszmarze ich życia[/COLOR][/COLOR][/URL][/B][/COLOR] [COLOR=black]Pod podanymi [COLOR=Red]poniżej[/COLOR] linkami znajdują się zdjęcia psów z Nowej Ligoty uratowanych przez wolontariuszy ze Straży dla Zwierząt oraz osoby z forum dogomania[COLOR=Red]. [/COLOR][/COLOR][B][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091"][COLOR=purple]forum[/COLOR][/URL] oraz [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple]forum [/COLOR][/URL][/COLOR][/B][U][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple][COLOR=Red]Może zamiast forum i forum napisz Nowa Ligota info i Wątek adopcyjny[/COLOR][/COLOR][/URL] [/COLOR][/U] [COLOR=black]Jestem pewna tego, że jeśli los się do nich uśmiechnie i znajdą kochającego i odpowiedzialnego właściciela to na pewno to docenią. Bo nikt inny nie doświadczył tak jak one, co to znaczy brak miłości, jedzenia i niezbędnej miski wody. [/COLOR] [U][COLOR=black][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41876"][COLOR=purple][COLOR=Red][/COLOR][/COLOR][/URL][/COLOR][/U] [COLOR=black]. [/COLOR] [COLOR=black][COLOR=black][FONT=Times New Roman] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] ( logo POMÓŻ IM!!!) [/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&page=169"][COLOR=purple][B]PSY DO ADOPCJI [/B][/COLOR][/URL] [COLOR=black]. [/COLOR] [B][COLOR=black][URL="http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/adopcje.html"][COLOR=purple]ADOPCJA[/COLOR][/URL][/COLOR][/B] [COLOR=black]. [/COLOR] [B][COLOR=black](logo ligota.webhost.pl Czekamy na Twoja pomoc. Schronisko Nowa Ligota)[/COLOR][/B] [B][COLOR=black]Zasady adopcji psów z Nowej Ligoty[/COLOR][/B] [COLOR=black]1. W celu adopcji zwierząt z Nowej Ligoty należy zadzwonić pod numer telefonu 0605 78 22 14 lub 0607 61 32 80 [/COLOR] [COLOR=black]2. W przypadku adopcji bardzo chorego zwierzęcia, oferujemy pomoc w jego leczeniu, w tym zwrot kosztów leczenia. [/COLOR] [COLOR=black]3. Polityka adopcyjna jest transparentna: każdorazowo podpisywane jest przez Państwa oświadczenie adopcyjne, w którym wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, zobowiązują się Państwo m.in. do dobrego traktowania zwierzęcia oraz zgadzają się Państwo na późniejszą kontrolę warunków bytowych, w których przebywa adoptowane zwierzę. [/COLOR] [COLOR=black]4. Poszukujemy także osób, które zechciałyby zapewnić pieskom z Nowej Ligoty dom tymczasowy. Oferujemy wszechstronną pomoc w utrzymaniu oraz ewentualnym leczeniu zwierząt. [/COLOR] [COLOR=black]5. Wirtualne adopcje: aby adoptować wirtualnie pieska (pieniądze zostaną wykorzystane na leczenie oraz wyżywienie zwierzęcia) należy wpłacić dowolną kwotę na następujące konto: Fundacja Azylu pod Psim Aniołem, Warszawa, ul. Garncarska 37A, nr konta: 03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 z dopiskiem LIGOTA + nr zwierzęcia (np. LIGOTA A31). [/COLOR] [COLOR=black](logo Pomoc dla Ligoty)[/COLOR] [B][COLOR=black][URL="http://www.ligota.webhost.pl/"][COLOR=purple]tu można uzyskać wszelkie informacje na temat psów do adopcji [/COLOR][/URL][/COLOR][/B] [COLOR=black]Przy kontaktowaniu się z osobą zajmującą się adopcją, proszę podać imię psa i stronę, na której było zdjęcie wybranego czworonoga. [/COLOR] [B][COLOR=black]Psy będą wydane jedynie osobom pełnoletnim, tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej, zobowiązującej nowego opiekuna do należytej troski nad psem. Poszukujemy osób, które zdecydują się na przygarniecie psa do swojej rodziny z potrzeby serca, zdecydowanym podarować psu nowe godne życie... [/COLOR][/B] [B][COLOR=black]Psy nie będą wydawane[COLOR=Red] osobom[/COLOR] ze złymi zamiarami oraz tym, które nie [COLOR=Red]zapewnią[/COLOR] psu dobrych warunków bytowych. [/COLOR][/B] [COLOR=black]. [/COLOR] [COLOR=black]. [/COLOR] [EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=black][EMAIL="[email protected]"][COLOR=blue]napisz do osoby zajmującej sie adopcją[/COLOR][/EMAIL][/COLOR][/B] [COLOR=black]. [/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Pozdrawiam i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj swojego przyjaciela, ratując w ten sposób ŻYCIE ! [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][/QUOTE][/COLOR][/EMAIL][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] Tradycyjnie poprawki naniosłam czerwonym kolorem :lol: Quote
Jagoda Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='martah'] jezdze codziennie na trasie W-JL i z powrotem, ((([/quote] Martach, jezdzisz może gdzieś w okolice Krzyków? mam szelki dla Labladorka, który teraz jest w lecznicy na ul. Energetycznej ale nie mam jak ich tam podrzucić aż do soboty. Dziuba mówiła, ze szelki dla niego wskazane.A ja mieszkam blisko J-L to mogę podrzucić. Quote
YBOT Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 zeby nie kwestia transportu....pod warszawa sa tony siana do zabrania....Boze....zeslij nam wolnego tira wawa-ligota!!!!!! przydaloby sie tam.....mroz idzie Quote
Weronika18 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 dziekuje za pomoc, aukcja juz ruszyla ;) zapraszam na moje aukcje [URL]http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4851847[/URL] Quote
Weronika18 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [URL]http://www.allegro.pl/item168782915_adoptuj_psa_znajdz_tu_swojego_przyjaciela.html[/URL] Quote
ARKA Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 [quote name='YBOT']zeby nie kwestia transportu....pod warszawa sa tony siana do zabrania....Boze....zeslij nam wolnego tira wawa-ligota!!!!!! przydaloby sie tam.....mroz idzie[/quote] Gdzies czytalam ze mają słomy wystarczajace ilosci. Quote
ach21 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Wyslalam dzis okolo 30 maili do różnych firm produkujących obroże i miski z prośbą o przekazenie smyczy i obroży dla Ligoty ... zobaczymy... Quote
dona20 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Wiadomo juz co z labkiem,co wykazaly badania?Zastanawia mnie czy sa jeszcze w schronisku te dwie łyse sunie?Bardzo ubolewam nad tym ze mieszkam tak daleko i nie moge pomoc przy opiece nad psiakami. Quote
agnieszka30 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 dzwonia dziś do mnie pani z katowic ws adopcji labka(tego co z budy nie wyszedł), skierowalam do moniki... wiadomo coś??? Quote
dona20 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Super że znalazł sie ktoś kto chciałby adoptować labka:) Quote
Matti1301 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 W sprawie Ligoty co najmniej kilkanaście osób z Niemiec wysłało już maile protestacyjne po niemiecku do Wojewody Dolnego Śląska i do Prezydenta RP (plus kilka listów po polsku, wysłanych przez osoby pochodzenia polskiego). Do końca tygodnia prawdopodobnie będą gotowe identyczne teksty po angielsku i po francusku. Piszcie zatem także ile się da i zachęcajcie do tego innych ludzi (żeby nie było więcej listów i maili z zagranicy niż z samej Polski ;) ) "Gotowce" znajdziecie tutaj na stronie 173. Pozdrawiam Matti (Berlin) Quote
martah Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Jagoda']Martach, jezdzisz może gdzieś w okolice Krzyków? mam szelki dla Labladorka, który teraz jest w lecznicy na ul. Energetycznej ale nie mam jak ich tam podrzucić aż do soboty. Dziuba mówiła, ze szelki dla niego wskazane.A ja mieszkam blisko J-L to mogę podrzucić.[/quote] Kurcze, bez sensu, za pozno zobaczylam, tak, jade dzisiaj na Krzyki a potem na Strzegomska ale Ty juz ich nie zdazysz przywiesc do JL:(( a ja za 25 minut wyjezdzam :( Quote
MagYa^^ Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!! Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake: Quote
majafaja Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 dziuba ostatnio malo sie wypoiwada co u psaikow, pewnie pełno roboty jesli chodzi o angleiska wersje, to moge ja zrobic:D i moge tez słoweńska zrobić:) i ewentualnie hiszpańska.. tylko tam średnio kochaja chyba psy ... Quote
kiwi Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 ja wtedy mowie ze nawet gra w szachy :lol: Quote
MagYa^^ Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Aby sie dowiedziec czegos o psach najlepiej dzwonic do dziewczyn. Nie dziwie im sie, ze nie ma codziennie swierzych informacji :roll: ...po powrocie z Ligoty pewnie padaja na stojaco:shake: Quote
dona20 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='MagYa^^']Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!! Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake:[/quote] Ludzie są naprawde smieszni.Jakby tylko wyrazili zgode moi rodzice to wziełabym go bez zastanowienia(na tymczas) i nie obchodzilo by mnie czy umie chodzic przy nodze i czy grzecznie siedzi w samochodzie.Moja mama ma bardzo miekie serce i tez kocha psiaki ale teraz mieszka u nas siostra ze swoim psem(jest mlody ale nie wszystkie psy toleruje) no i mamy jeszcze kotka Timonka ale z nim niebyloby problemu bo on wychowal sie z psami,mama obawia sie tego ze zwierzeta moga sie nie zgodzic.Ale wczoraj powiedziala mi ze caly czas zastanawia sie nad tym czy nie wziasc jakiegos psiaka z ligoty na tymczas,chce zeby jej decyzja byla przemyslana i odpowiedzialna.Niestety narazie nic nie moge obiecac bo moja mama caly czas sie zastanawia. Quote
diana79 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 przeczytałam że ktos wiezie do schroniska reklamówkę swetrów, w związku z tym mam pytanie czy mogą się też tam przydac jakieś zimowe kurtki, bluzy polarowe np. do ocieplania bud? Quote
Aga_Mazury Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Weronika18 na twoich aukcjach jest napisane: " [B]OTRZYMANE OD WAS PIENIĄDZE FUNDACJA AFN PRZEZNACZY NA: [/B] [B]sterylizacje suczek i kastracje psów[/B] aby już nigdy nie były wykorzystywane jako maszyny do rodzenia i aby kolejne psiaki nie trafiały do schronisk, [B]umieszczanie, do czasu znalezienia domów docelowych, najbardziej potrzebujących bokserów w domach tymczasowych lub holelach dla psów [/B]pamiętajmy, że boksery to ogromnie wrażliwe i bardzo potrzebujące kontaktu z człowiekiem psy. Przebywanie w schronisku, w otoczeniu ogromnej ilości rozszczekanych zwierząt to dla bokserów stres nie do zniesienia. Dodatkowo w okresie zimowym, przebywanie w schroniskowych budach i pomieszczeniach bez ogrzewania to dla nich wyrok śmierci, [B]leczenie [/B]- boksery trafiające do schronisk zazwyczaj są potwornie zaniedbane, bardzo wychudzone i wymagają natychmiastowej pomocy weterynaryjnej. Przepełnione schroniska, z bardzo skromnym budżetem nie są w stanie zapewnić odpowiedniej opieki wszystkim swoim podopiecznym. Dlatego staramy się pomagać. [B]Możliwe jest to tylko dzięki Waszym gorącym sercom"[/B] [B]a czemu na boksery???[/B] [B]może ja nie jestem w temacie nie wiem, ale jakoś dziwnie to brzmi, zbierane na psy z Ligoty a AFN przeznaczy na boksery:oops: [/B] Quote
ARKA Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='MagYa^^']Rowniez zastanawiam sie jak tam zdroweczko naszego Labradorka. On musi miec spokojny bardzo dbajacy o niego dom. Dziuba opowiadala mi jak to dzwonili ludzi i pytali o "rarytasy"-czy pies ladnie chodzi na smyczy? czy potrafi jezdzic autem? czy brodzi w domu? :angryy: Paranoja!!! Ja takiej osobie odpowiedzialabym, ze karte kredytowa i dom gratis do psa z Ligoty.. :shake:[/quote] :shake: ręce opadają. Je na komendę i sam wychodzi na spacery...:shake: Trzeba chyba dopilnowac kastracji labka jak wydobrzeje bo nigdy nie wiadomo jakie ludzie 'maja plany' tak naprawdę wzgledem psa, szczegolnie te rasowopodobne:shake: :shake: Ręce opadają- czy nie wiedza o tym,ze dostają psa i ze to psy po takich przejsciach? Trzeba po takich pytaniach odsylac aby sobie kupili szczeniaczka, rasowego, wtedy naucza lub tez nie, tego, co wymagają od starszego, pokrzywdzonego juz przez ludzi i los, psa. Szkoda słow i zdrowia na takich ludzi. Quote
dona20 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='diana79']przeczytałam że ktos wiezie do schroniska reklamówkę swetrów, w związku z tym mam pytanie czy mogą się też tam przydac jakieś zimowe kurtki, bluzy polarowe np. do ocieplania bud?[/quote] Mysle ze napewno sie przydadza.Na wczesniejszych stronach znalazlam numery osob ktore sa tam na miejscu, one najlepiej wiedza co sie przyda. Telefony kontaktowe: 605-782-214 -- Dawid 607-613-280 -- Monika (Moniki numer stacjonarny moze nie odpowiadac, bo dziewczyna calymi dniami gania i zalatwia formalnosci) 504-311-871 -- Ania Quote
Weronika18 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='Aga_Mazury']Weronika18 na twoich aukcjach jest napisane: " [B]OTRZYMANE OD WAS PIENIĄDZE FUNDACJA AFN PRZEZNACZY NA: [/B] [B]sterylizacje suczek i kastracje psów[/B] aby już nigdy nie były wykorzystywane jako maszyny do rodzenia i aby kolejne psiaki nie trafiały do schronisk, [B]umieszczanie, do czasu znalezienia domów docelowych, najbardziej potrzebujących bokserów w domach tymczasowych lub holelach dla psów [/B]pamiętajmy, że boksery to ogromnie wrażliwe i bardzo potrzebujące kontaktu z człowiekiem psy. Przebywanie w schronisku, w otoczeniu ogromnej ilości rozszczekanych zwierząt to dla bokserów stres nie do zniesienia. Dodatkowo w okresie zimowym, przebywanie w schroniskowych budach i pomieszczeniach bez ogrzewania to dla nich wyrok śmierci, [B]leczenie [/B]- boksery trafiające do schronisk zazwyczaj są potwornie zaniedbane, bardzo wychudzone i wymagają natychmiastowej pomocy weterynaryjnej. Przepełnione schroniska, z bardzo skromnym budżetem nie są w stanie zapewnić odpowiedniej opieki wszystkim swoim podopiecznym. Dlatego staramy się pomagać. [B]Możliwe jest to tylko dzięki Waszym gorącym sercom"[/B] [B]a czemu na boksery???[/B] [B]może ja nie jestem w temacie nie wiem, ale jakoś dziwnie to brzmi, zbierane na psy z Ligoty a AFN przeznaczy na boksery:oops: [/B][/quote] tak, masz racje:) jednak nie moje juz wprowadzac zmian w opis. ale dam dopisek na dole:) Quote
Recommended Posts