Jump to content
Dogomania

Dramat psów ! Rozbicie pseudohodowli w Wielkopolsce !!! Fundacja SOS bokserom

Recommended Posts

Posted

onga napisał(a):
Hmmm chyba tak nie można generalizować.
My jesteśmy młodzi, mamy nowy dom, pracę, małe dziecko i spodziewamy się drugiego (...)

My też jesteśmy młodzi.
Ale zbyt wiele razy widziałam, jak osoby właśnie w moim wieku podchodza do takiej adopcji nieodpowiedzialnie.
I nie generalizuję, bo nie piszę, że wszyscy tacy są, tylko, że trzeba podchodzić z pewną rezerwą, a to nie to samo, co uogólniać i wszystkich do jednej szufladki wrzucać.

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tak nawiasem mówiąc pasowałoby stworzyc taką czarną listę ogólnodostępną dla wszystkich fundacji adopcyjnych w której bedą widnieli ludzie nieodpowiedzialni- tacy jak Ci Państwo!! (bo dla mnie ich wytłumaczenie jest nieodpowiedzialne) I może wtedy te psiaki nie trafiałyby już na takich ludzi!! U nas w schronisku jest taka lista niestety coraz dłuższa, ale dzięki temu te psiaki nie trafiają już do tych ludzi!!

Posted

Roksia napisał(a):
A ja uważam ,że nie wiek się liczy, bo sAMI jestesmy młodzi mamy 2-kę cudownych synków i teraz 2 cudowne sunie i jakoś potrafimy dać miłość i normalny dom Lunie!! To w cale nie idzie o wiek, to wcale nie idzie o wielkość mieszkania!!! Tu przedewszystkim chodzi o znajomość rasy i tacy ludzie którzy chcą mieć psinę z adopcji, powinni jednak mieć już wcześniej psiaka- bo takto oni są rozczarowani jak przychodzi do nich taka bida: Bo chuda!! Bo sika!!! Bo warczy!! Bo niszczy!! NIESTETY to często sie zdarza u psiaków trafiających do adopcji i dziwmy się im bo przechodzą one dość dużo stresu- które ludzie im fundują- czują się oszukane i tak naprawdę nikt nie zna ich przeszłości!! Dlatego tyle bid trafia do ponownej adopcji! NIE PSY są złe tylko ludzie nieodpowiedzialni!!!

Roksiu, bardzo trafnie napisałaś!!!! To jest to!!! Wyobrażenia mieli inne, brak znajomości rasy. brak znajomości boksiowego języka i brak świadomości zachowań psa po przejściach.
Najlepiej powiedzieć wynocha!!! Już mi się nie podobasz, szukaj domu z ogrodem bo moje mieszkanie za małe dla ciebie etc :shake:

Posted

Zgadza się to tylko stek bzdur co wypisują!!! My jak wzieliśmy pierwszą sunię to mieszkaliśmy w 26 m2 i mały miał 1,5 roczku i co da się da!!!!! MAm piękną suczkę , mądrą i miksca dla każdego było!! Więc jak słyszę dom z ogrodem!Q! to normalnie szlak mnie trafia!! Teraz mam 56 m i jakoś się jeszcze jedna sunia mieści!! Kochani jak ktoś nie chce psa to zawsze coś wymyśli !!!

Posted

Kapsel napisał(a):

Onga :buzi: pamiętam te wątpliwości związane z wizytą PA. Niedawno Jarek nam sprawdzał domek i porównując Twój, a ten sprawdzany w skali 1:10, powiedział nam że Twój był na 10 :loveu::loveu::loveu:

Straszelnie miło mi to słyszeć:lol:
Życzę Boguniowi choćby takiego domku jak nasz. I nie chozi o dom budynek, tylko o miłość i zrozumienie. Poobało mi się jak TZ zastrzelił kiedyś znajomego, który był oburzony, że nam Abra zniszczyła nowe drzwi, Darek mu powiedział-"jest wojna, są straty" i nigdy przenigdy nie wypomniał Rudziutkiej tych wszystkich zniszczeń, sików, głupotek, które zrobiła, bo jak się kocha to się wybacza wszystko. A gdy coś jest trudne i faktycznie niemiłe to się nad tym pracuje. Nasze obydwa psiaki nie są łatwe. Każde rozrabia na swój sposób, każde potrzebuje innej uwagi, ale jeśli się chce to można wszystko!
Boguniu śmigaj jak Loluś do prawdziwego, swojego domku :*

Posted

Strasznie przykre. Tym bardziej że przytrafiło się to mojemu ulubieńcowi Bogusiowi. Wstawcie ich na czarne kwiatki.
Ciekawe czy jak się doczekają swojego potomstwa które im się rozlezie po chałupie czy też oddadzą, to kompletnie nieodpowiedzialni ludzie.
Niech mi jeszcze ktoś powie że dyskryminuję młodych ludzi przy adopcji. Nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Mają tak konsumpcyjne podejście do wszystkiego że aż chciało by się po pysku sprać na otrzeźwienie.
Szkoda Bogusia, nawet nie dali mu szansy.

Posted

Alicja napisał(a):
Boguń już dojechał do DT ??
Jakieś relacje , jak się zachowuje , jak to wszystko odebrał ??

Wiem na pewno że już jest w Warszawie, biedaczek na pewno bardzo źle zniósł tą zmianę, bo w hotelu nic nie chciał jeść :-(

Posted

Kapsel napisał(a):
Wiem na pewno że już jest w Warszawie, biedaczek na pewno bardzo źle zniósł tą zmianę, bo w hotelu nic nie chciał jeść :-(

a te nieodpowiedzialne osoby , dały Boguniowi chociaż jego skrzętnie kupowaną wyprawkę ?? i pieniądze na transport ???

Posted

Kapsel napisał(a):
Tak zapłaciły za transport Bogusia 250 zł

może ktoś powie że jestem materialistką ...ale nie ....nie jestem , ale cieszę się że CHOCIAŻ tyle dostał , bo miłość to Boguń dopiero dostanie od innych

Posted

Glutofia napisał(a):

Niech mi jeszcze ktoś powie że dyskryminuję młodych ludzi przy adopcji. Nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Mają tak konsumpcyjne podejście do wszystkiego że aż chciało by się po pysku sprać na otrzeźwienie.
Szkoda Bogusia, nawet nie dali mu szansy.

Młodzi postanowili pobawić się w domek:angryy:. Taka namiastka prawdziwego życia. Z "przyszłą małżonką":angryy:. Szkoda tylko, że kosztem Bogusia. Jestem wkurzona (mało powiedziane), że tak szybko się poddali. Ale dobrze, że oddali go tak szybko skoro nie nadają się i nie dorośli być po prostu ludźmi

Posted

A ja uważam , że młody młodemu nie równy!! I mamy wiele przykładów zaniedbania, porzucenia i oddania psiaków przez różnych ludzi nie koniecznie młodych, starsi również są tacy sami!! To nie od wieku zależy jak już pisałam wcześniej , to wszystko zależy od podejścia do zwierzęcia, od wiedzy na temat danej rasy i tak jak pisałam jak ktoś nigdy w życiu nie miał psa to nie powinnien brać psiaka z "bagażem"! Bo taki psiak ma już swoje zasady i wiele w życiu przeszedł i potrzebuje odpowiedzilnych osób!! Dlatego nie polemizujmy na temat wieku ,, tylko pomyślmy jak dotrzeć - jak poznać ludzi , którzy nie nadają się na rodziny adopcyjne, zastępcze.Ja parę lat temu pisałam pracę mgr na temat boksiów, w tym czasie spotykałam się z wieloma osobami, z wieloma środowiskami i powiem Wam , że za granicą są specjalni ludzie , którzy dobierają ludziom odpowiednią rasę psa, żeby go nie skrzywdził !! I u nas też powinni być tacy ludzie, do których przed wyborem psa każdy powinnien się udać. Wtedy ludzie wiedzieliby jakiego psa mogą mieć i nie byłoby tylu porzuceń co jest na dzień dzisiejszy!!

Posted

Roksia napisał(a):
A ja uważam , że młody młodemu nie równy!! I mamy wiele przykładów zaniedbania, porzucenia i oddania psiaków przez różnych ludzi nie koniecznie młodych, starsi również są tacy sami!! To nie od wieku zależy jak już pisałam wcześniej , to wszystko zależy od podejścia do zwierzęcia, od wiedzy na temat danej rasy i tak jak pisałam jak ktoś nigdy w życiu nie miał psa to nie powinnien brać psiaka z "bagażem"! Bo taki psiak ma już swoje zasady i wiele w życiu przeszedł i potrzebuje odpowiedzilnych osób!! Dlatego nie polemizujmy na temat wieku ,, tylko pomyślmy jak dotrzeć - jak poznać ludzi , którzy nie nadają się na rodziny adopcyjne, zastępcze.Ja parę lat temu pisałam pracę mgr na temat boksiów, w tym czasie spotykałam się z wieloma osobami, z wieloma środowiskami i powiem Wam , że za granicą są specjalni ludzie , którzy dobierają ludziom odpowiednią rasę psa, żeby go nie skrzywdził !! I u nas też powinni być tacy ludzie, do których przed wyborem psa każdy powinnien się udać. Wtedy ludzie wiedzieliby jakiego psa mogą mieć i nie byłoby tylu porzuceń co jest na dzień dzisiejszy!!

Tylko, że u nas to niestety bardzo daleka droga, do takich akcji :(

Posted

Roksia napisał(a):
A ja uważam , że młody młodemu nie równy!!

Roksiu! Nie chcę i zawsze staram się nie generalizować. Pisałam o tej konkretnej parze. Są młodzi i niezbyt młodzi;) wspaniali ludzie, a są też taborety. Szkoda, że Boguś tak trafił

Posted

Zgadza się i popieram Cię haniubor:) w 100%%. Boguś poprostu źle trafił. Biedny tyle przeszedł i do tego jeszcze ten nieszczęsny dom.....brak słów. Teraz trzeba wierzyć , że bedzie dobrze i trafi do dobrych ludzi:)

Posted

[quote name='onga']Co tam u drania?

Bogus zamieszkał z Pyzunią i choć ona jest dominantką, jak każda rasowa baba, to całkowicie zgadzaja się ze sobą. Powoli dochodzi do siebie, apetyt dopisuje i co najważniejsze śpi z Panią w łózeczku, z czego jest baaaaaaaaaaaardzo zadowolony :sg168:

[quote name='Maruda666']Posłałam z bazarku 65zł - proszę o potwierdzenie po otrzymaniu
http://www.dogomania.pl/threads/218828-Nowe-fanty-dla-bokser%C3%B3w-z-pseudo-i-dla-Kajtusia-wszystkiego-po-trochu-do-29.12

Marudko :buzi: cioteczko boksiowa, bardzo dziękujemy i potwierdzę, jak przyjdą konto :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Kapsel']Bogus zamieszkał z Pyzunią i choć ona jest dominantką, jak każda rasowa baba, to całkowicie zgadzaja się ze sobą. Powoli dochodzi do siebie, apetyt dopisuje i co najważniejsze śpi z Panią w łózeczku, z czego jest baaaaaaaaaaaardzo zadowolony :sg168:
Kapselku, jak zwykle miód na nasze dusze :D