martik b Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Takie smutne ma spojrzenie ten psiak..aż serce boli :( mam nadzieję, że dzięki Waszym odwiedzinom oraz opiece mu się trochę rozweselą...i nie przekarmiajcie Go tylko tymi ciastkami, żeby za bardzo nie przytył aby mógł się utrzymać na trzech łapuchnach ;) Quote
rotek_ Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Myślę, że Szafir idealnie nadawałby się do pilnowania domu lub firmy. Psiak dobrze radzi sobie na 3 łapkach Quote
_ogonek_ Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 rotek_ napisał(a):Myślę, że Szafir idealnie nadawałby się do pilnowania domu lub firmy. Psiak dobrze radzi sobie na 3 łapkach Tu chyba byłabym za, ostatnio obszczekał osoby odwiedzające schronisko, chyba był ktoś szukający psa do adopcji, Szafir wstał i zaczął szczekać :o Quote
azalia Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Kochany piesek,eh żeby tak ktoś o wielkim sercu zechciał dać nu dom. Quote
martik b Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Zosia123 napisał(a):Dom z wygodną kanapą! Koniecznie :) Quote
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 U Szafira nic nowego. Trochę mi go szkoda, bo w zasadzie cały dzień leży z małymi przerwami na spacer... Quote
Havanka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Zaglądam do Szafira. Myślałam, ze może ktoś zadzwonił... Quote
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Havanka napisał(a):Zaglądam do Szafira. Myślałam, ze może ktoś zadzwonił... No niestety :(:(:( Quote
kasia i scott Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Może Mikołaj da Szafirkowi domek na święta? trzymamy mocno kciuki! Quote
_ogonek_ Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 kasia i scott napisał(a):Może Mikołaj da Szafirkowi domek na święta? trzymamy mocno kciuki! Może być Gwiazdor, Dziadek Mróz, Śnieżynka, Rudolf Czerwononosy ktokolwiek/cokolwiek byle Szafir miał DS... Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 a wiadomo jak Szafir reaguje na inne psy? On jest niesamowicie podobny do psa z tz domu rodzinnego!!!- Brutusa- normalnie jak klony... Quote
rotek_ Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Raczej miłości nie będzie. Ciężko powiedzieć, bo Szafirek mieszka sam w boksie-dla naszej wygody,gdyż jest nam łatwiej wtedy pracować z psem. Uczy się brać jedzenie z ręki(wcześniej jadł bardzo łapczywie i chyba nie dokońca miał świadomość siły swoich zębów). Nie boi się już długich spacerów, wcześniej tylko załatwił się przed schroniskiem i sam ciągnął do boksu. Przytył, już zniknęły żebra i wystające kości miednicy. Jak już pisałam Szafir świetnie nadawałby się na stróża domu. Ogólnie jest spokojny, woli leżeć i obserwować niż biegać bezsensownie. Na pewno nie lubi kotów, to wiem na 100% magdyska, masz zdjęcie psa o którym pisałaś? Quote
_ogonek_ Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 No nie spodziewam się również jakiejś miłości, love story etc. ale mam nadzieję że Szafir w końcu zaufa ludziom... Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Brutusa?- mam w domowym laptopie (w pracy teraz jestem także nie mam...). Czyli szukacie mu domu z ogrodem do pilnowania? Może mieszkać w budzie? czy raczej domowe warunki? A jak firma i pies stróżujący? Quote
_ogonek_ Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 magdyska25 napisał(a):Brutusa?- mam w domowym laptopie (w pracy teraz jestem także nie mam...). Czyli szukacie mu domu z ogrodem do pilnowania? Może mieszkać w budzie? czy raczej domowe warunki? A jak firma i pies stróżujący? Dom z ogrodem wskazany jak najbardziej. Jeśli chodzi o budę, to dobrze byłoby jakby była dość przestronna i wejście też niezbyt problematyczne. Pomimo zaradności Szafira trzeba pamiętać że jednak tej jednej łapy mu brakuje. Myślę, że jako pies pilnującvy się sprawdzi. Tydzień temu podczas oprowadzania ludzi Szafir zaczął na nich szczekać. Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 to w takim razie odświeżam pewne źródło ale nic nie obiecuje. Quote
rotek_ Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 ja dodam że może być dobrym stróżem zarówno firmy jak i domu Quote
_ogonek_ Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 magdyska25 napisał(a):to w takim razie odświeżam pewne źródło ale nic nie obiecuje. ja wszystko rozumiem :razz: Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Czekam na odpowiedź- o ile takowa będzie...albo Pan już znalazł psa. I chciałabym podkreślić, że w razie czego trzeba nastawić się na wizytę przedadopcyjną bo ja nie sprawdzałam. Z tego co pamiętam: Firma, wydzielona przestrzeń dla psa (coś jak kojec), w środku ocieplana buda- podobno solidna- ale ja nie byłam na miejscu- nie potwierdze- po 17 pies miałby swobodę- czyli po terenie latał. A Pan u siebie w domu- prywatnie też ma onka długowłosego- także ta rasa/czy psy rasopodobne- są na pierwszym miejscu. Podobno ma doświadczenie z psami. No ale jak napisałam trzeba czekać na odpowiedź. Ja tylko napisałam to co Pan mi przekazał. Quote
magdyska25 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Odpowiedź doszła szybko- Pan nadal szuka psa do pilnowania- podesłałam kandydaturę Szafira- zobaczymy co odpiszę (tylko niestety w weekend praktycznie nie mam dostępu do neta, więc proszę uzbroić się w cierpliwość do pon.). Quote
_ogonek_ Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 magdyska25 napisał(a):Odpowiedź doszła szybko- Pan nadal szuka psa do pilnowania- podesłałam kandydaturę Szafira- zobaczymy co odpiszę (tylko niestety w weekend praktycznie nie mam dostępu do neta, więc proszę uzbroić się w cierpliwość do pon.). Jeżeli nie Szafir, to mam jeszcze ok. 5 kandydatów do pilnowania ;) Daj znać :) Quote
Recommended Posts