Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takie smutne ma spojrzenie ten psiak..aż serce boli :( mam nadzieję, że dzięki Waszym odwiedzinom oraz opiece mu się trochę rozweselą...i nie przekarmiajcie Go tylko tymi ciastkami, żeby za bardzo nie przytył aby mógł się utrzymać na trzech łapuchnach ;)

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rotek_ napisał(a):
Myślę, że Szafir idealnie nadawałby się do pilnowania domu lub firmy. Psiak dobrze radzi sobie na 3 łapkach

Tu chyba byłabym za, ostatnio obszczekał osoby odwiedzające schronisko, chyba był ktoś szukający psa do adopcji, Szafir wstał i zaczął szczekać :o

Posted

kasia i scott napisał(a):
Może Mikołaj da Szafirkowi domek na święta? trzymamy mocno kciuki!

Może być Gwiazdor, Dziadek Mróz, Śnieżynka, Rudolf Czerwononosy ktokolwiek/cokolwiek byle Szafir miał DS...

Posted

Raczej miłości nie będzie. Ciężko powiedzieć, bo Szafirek mieszka sam w boksie-dla naszej wygody,gdyż jest nam łatwiej wtedy pracować z psem. Uczy się brać jedzenie z ręki(wcześniej jadł bardzo łapczywie i chyba nie dokońca miał świadomość siły swoich zębów). Nie boi się już długich spacerów, wcześniej tylko załatwił się przed schroniskiem i sam ciągnął do boksu.

Przytył, już zniknęły żebra i wystające kości miednicy.

Jak już pisałam Szafir świetnie nadawałby się na stróża domu. Ogólnie jest spokojny, woli leżeć i obserwować niż biegać bezsensownie. Na pewno nie lubi kotów, to wiem na 100%

magdyska, masz zdjęcie psa o którym pisałaś?

Posted

Brutusa?- mam w domowym laptopie (w pracy teraz jestem także nie mam...).

Czyli szukacie mu domu z ogrodem do pilnowania?
Może mieszkać w budzie? czy raczej domowe warunki?
A jak firma i pies stróżujący?

Posted

magdyska25 napisał(a):
Brutusa?- mam w domowym laptopie (w pracy teraz jestem także nie mam...).

Czyli szukacie mu domu z ogrodem do pilnowania?
Może mieszkać w budzie? czy raczej domowe warunki?
A jak firma i pies stróżujący?

Dom z ogrodem wskazany jak najbardziej.
Jeśli chodzi o budę, to dobrze byłoby jakby była dość przestronna i wejście też niezbyt problematyczne.
Pomimo zaradności Szafira trzeba pamiętać że jednak tej jednej łapy mu brakuje.

Myślę, że jako pies pilnującvy się sprawdzi.
Tydzień temu podczas oprowadzania ludzi Szafir zaczął na nich szczekać.

Posted

Czekam na odpowiedź- o ile takowa będzie...albo Pan już znalazł psa.
I chciałabym podkreślić, że w razie czego trzeba nastawić się na wizytę przedadopcyjną bo ja nie sprawdzałam.
Z tego co pamiętam:
Firma, wydzielona przestrzeń dla psa (coś jak kojec), w środku ocieplana buda- podobno solidna- ale ja nie byłam na miejscu- nie potwierdze- po 17 pies miałby swobodę- czyli po terenie latał.

A Pan u siebie w domu- prywatnie też ma onka długowłosego- także ta rasa/czy psy rasopodobne- są na pierwszym miejscu. Podobno ma doświadczenie z psami.

No ale jak napisałam trzeba czekać na odpowiedź.
Ja tylko napisałam to co Pan mi przekazał.

Posted

Odpowiedź doszła szybko- Pan nadal szuka psa do pilnowania- podesłałam kandydaturę Szafira- zobaczymy co odpiszę (tylko niestety w weekend praktycznie nie mam dostępu do neta, więc proszę uzbroić się w cierpliwość do pon.).

Posted

magdyska25 napisał(a):
Odpowiedź doszła szybko- Pan nadal szuka psa do pilnowania- podesłałam kandydaturę Szafira- zobaczymy co odpiszę (tylko niestety w weekend praktycznie nie mam dostępu do neta, więc proszę uzbroić się w cierpliwość do pon.).

Jeżeli nie Szafir, to mam jeszcze ok. 5 kandydatów do pilnowania ;)
Daj znać :)