Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

azalia napisał(a):
Serdecznie dziękujemy za życzenia,A Tobie ogonku oraz wszystkim dogomaniaczkom życzę Wesołych,Wspaniałych Świąt bożego Narodzenia no i oczywiście jak najwięcej dobrych domków dla piesków i oby ludzie przestali krzywdzić zwierzęta.

bardzo ci dziękuję :loveu: i za wsparcie duchowe Szafirka też :)

dzisiaj powitał mnie szczekaniem, skubaniec już broni boksu, ale dropsom czekoladowym nie odmówił :D

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogonku,trudno wyczuć co bardziej odstrasza,niektórych może wiek innych brak łapki.Pozostaje wierzyć,że znajdzie się dobry człowiek któremu nic nie będzie straszne i pokocha Szafirka.

Posted

magdyska25 napisał(a):
nie pamiętam czy zadawałam to pytanie (skleroza...) ale jak on reaguje na małe dzieci? (małe czyli mniej więcej takie 3 letnie?).
Wiadomo coś na ten temat?

Dzieci kompletnie odpadają...
Szafir w ogóle nie szuka kontaktu z ludźmi, wręcz przeciwnie.
Jego zadowala spacer na którym się załatwi, koc na ktorym leży i miska karmy...

O żadnym głaskaniu nie ma mowy...
Niestety - to nie jest piesek nakanapowy i zawsze to będę powtarzać... :(

Posted

Havanka napisał(a):
Za radą pewnej wspaniałej osoby, chcę napisać do Pani redaktor "Przyjaciela Psa". Muszę tylko sklecić porządny tekst.

Napisz:
Jest limit znaków?
Coś konkretnego zawrzeć?

Wspólnymi siłami spróbujmy :)

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Napisz:
Jest limit znaków?
Coś konkretnego zawrzeć?

Wspólnymi siłami spróbujmy :)

Nie wiem jaki jest limit znaków. Wiem, że ma być krótki. Redakcja i tak go jeszcze okroi. Na razie napisałam list do Pani redaktor w tej sprawie. Czekam na odpowiedź. Musimy więc przygotować coś.

Posted

napisała do nas Anna Wolf(redaktorka PP), Szafir ma się ukazać w jakiejś rubryce(?)
Havanka zdradź nam szczegóły

P. Ania prosiła o nr tel. więc coś się chyba już ukaże

Posted

no właśnie nie wiem czego ja potrzebuję:D
ogonek przeczytaj maila schroniskowego
Dostałam tylko informację od pani redaktor, że szafir będzie umieszczony w rubryce adopcyjnej i potrzebny jest nasz tel.

Posted

rotek_ napisał(a):
napisała do nas Anna Wolf(redaktorka PP), Szafir ma się ukazać w jakiejś rubryce(?)
Havanka zdradź nam szczegóły

P. Ania prosiła o nr tel. więc coś się chyba już ukaże

Jak już wcześniej wspomniałam, napisałam do P. redaktor czasopisma Przyjaciel Pies w spr. Szafira. czekałam na jakąś odpowiedź i prawdę mówiąc nie miałam już nadziei. Dlatego bardzo sie cieszę, że jednak coś z tego będzie.
Oto teks, jaki wysmarowałam:
Dzień dobry.
Nazywam się ....... Postanowiłam napisać do Pani, bo nie ukrywam, że jest Pani naszą ostatnią nadzieją.
W listopadzie, do Ośrodka Pomocy dla Zwierząt w Uciechowie, przywieziono około sześcioletniego psa, w typie owczarka. Był bardzo wychudzony, zapchlony i miał na sobie niezliczoną ilość kleszczy. Przednia łapa była złamana i sprawiała mu ogromny ból. Oprócz tego daleko posunięte zaniki mięśni. Po konsultacji z lekarzem weterynarii, podjęto decyzję o jej amputacji. Nie było szans na jej uratowanie.

W schronisku otrzymał imię Szafir.
Szafir prawdopodobnie nigdy nie miał bliskiego kontaktu z człowiekiem. Został porzucony w lesie przez swego pana i tam udało mu sie przeżyć kilka miesięcy. To wszystko sprawiło, że dziś jest nieufny wobec człowieka, nie potrafi się bawić ani przytulić.
Mając trzy łapy i samotniczy charakter, będzie bardzo trudno znaleźć mu dom. Chcielibyśmy jednak zawalczyć o niego i dać mu szansę. Może mając dom, z biegiem czasu nabierze zaufania do człowieka i będzie jeszcze szczęśliwy?

W wielkim skrócie przedstawiłam Pani historię naszego Szafira. Od pewnego czasu szukamy mu domu poprzez ogłoszenia na różnych portalach internetowych. Mimo dużej oglądalności, nikt jednak nie jest zainteresowany jego adopcją.
Czy zechciałaby Pani umieścić ogłoszenie w czasopiśmie "Przyjaciel Pies"? Czytają go przede wszystkim miłośnicy zwierząt. Byłaby to ogromna szansa dla Szafira.

W załączniku przesyłam jego zdjęcie.
Serdecznie pozdrawiam i z nadzieją liczę na Pani pomoc.