Linssi Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 niestety zadne z psow nie potrafilo sie zachowac podczas wizyty, dlatego szukamy dalej Quote
brzośka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Linssi napisał(a):niestety zadne z psow nie potrafilo sie zachowac podczas wizyty, dlatego szukamy dalej ooo, to już była wizyta?? szkoda, że nic nie wyszło.. Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 brzośka napisał(a):udostępniłam naszego przystojniaka na FB i trzymam kciuki za ten domek :thumbs: no niestety, z domku nici, psy się zupełnie nie dogadały, najpierw zaczeła suka tych Państwa a skonczył Forest. szkoda bo Państwo bardzo mili, znający rasę, ale nic to na jednym domku świat się nie kończy :) Quote
brzośka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='justysiek']no niestety, z domku nici, psy się zupełnie nie dogadały, najpierw zaczeła suka tych Państwa a skonczył Forest. szkoda bo Państwo bardzo mili, znający rasę, ale nic to na jednym domku świat się nie kończy :) dokładnie! :) widocznie nie było psiakom pisane zamieszkać razem ;) Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 brzośka napisał(a):dokładnie! :) widocznie nie było psiakom pisane zamieszkać razem ;) pewnie :) za wcześnie się ucieszyłam, że Forest nie ma biegunki po lekach, no i po drugiej dawce leku znów biegunka. moze mu dać jogurt, maslankę...? jak myslicie? Quote
brzośka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 o biedny :( ale wydaje mi się, że jogurt czy maślanka jeszcze spotęgują biegunkę... Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 brzośka napisał(a):o biedny :( ale wydaje mi się, że jogurt czy maślanka jeszcze spotęgują biegunkę... tez mi sie tak wydaje... Quote
Linssi Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Justysiek, mozna mu podawac kwas mlekowy np. lacidofil (nie jest drogi). Ze wszelkich pochodnych mleka zrezygnowalabym. Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Linssi napisał(a):Justysiek, mozna mu podawac kwas mlekowy np. lacidofil (nie jest drogi). Ze wszelkich pochodnych mleka zrezygnowalabym. no tez o tym myslalam, jutro zakupie, chyba ze dzis trafie na jakas otwarta apteke. narazie troche sie uspoilo, zjadl i spi. Quote
Ania102 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Kupmy mu Rumen Tabs może. Też mi się ta Pani bardzo spodobała i miałam minimalną nadzieję, ze wypali...Trudno. Może z suką by się kiedyś dogadał ale koty byłyby bez szans. Quote
Ania102 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Linssi jak możesz to proszę wrzuć na FB informację, że jeśli ktoś chciałby kupić worek karmy dla Foresta to będziemy wdzięczne. Doszła książeczka. Dzieki:) Quote
justysiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 wrzuciłam pięknisia na allegro :) http://allegro.pl/show_item.php?item=2029468795 Quote
Linssi Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 ja zrobilam mu wczoraj allegro na 4 wojewodztwa ;) Quote
justysiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Linssi napisał(a):ja zrobilam mu wczoraj allegro na 4 wojewodztwa ;) aaa no to spoko :) najwyzej więcej osób go wypatrzy :) Quote
justysiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 FOREST ŻYCZY WSZYSTKIM CIOTKOM, KTÓRE O NIM PAMIĘTAJĄ UDANEGO SYLWESTRA I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU:loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 justysiek napisał(a):super :) dziś dzwoniła bardzo fajna pani w sprawie Foresta, maja sunię onka, wysterylizowaną, domek oczywiście do sprawdzenia i dalszej procedury. pani ma porozmawiać z mężem i mają przyjechać z sunia by psiaki sie poznaly, panstwo z Zagnańska hmmm...Forest nie nadaje się wg mnie do żadnych pswo...a jeśli ci ludzie z Zagnanska są tymi, o których myślę...to ich suka też ma problemy z innymi psami, jest dosyć dominującą suką, a państwo ostatnio stracili onka - uciekł z podworka i zakończył swój żywot na torach... no ale widzę, ze wizyta już byla i nici z tego wyszly.... co do biegunki - dodawaj mu len mielony do jedzenia plus jak pisala Linsii jakiś probiotyk - do kupienia w aptece...do antyniotyków zawsze powinno się stosować właśnie probiotyki - tylko albo godzinę przed antybiotykiem albo 2 godz. po.. moja mańka ostatnio po 1 tabletce antybiotyku tak wymiotowała, że odstawiłam po 2 tabletce...niektóre psiaki nie tolerują danego antybiotyku i np. brak apetytu, biegunki są tego skutkiem Quote
justysiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 andzia69 napisał(a):hmmm...Forest nie nadaje się wg mnie do żadnych pswo...a jeśli ci ludzie z Zagnanska są tymi, o których myślę...to ich suka też ma problemy z innymi psami, jest dosyć dominującą suką, a państwo ostatnio stracili onka - uciekł z podworka i zakończył swój żywot na torach... no ale widzę, ze wizyta już byla i nici z tego wyszly.... co do biegunki - dodawaj mu len mielony do jedzenia plus jak pisala Linsii jakiś probiotyk - do kupienia w aptece...do antyniotyków zawsze powinno się stosować właśnie probiotyki - tylko albo godzinę przed antybiotykiem albo 2 godz. po.. moja mańka ostatnio po 1 tabletce antybiotyku tak wymiotowała, że odstawiłam po 2 tabletce...niektóre psiaki nie tolerują danego antybiotyku i np. brak apetytu, biegunki są tego skutkiem tak ciotka, to Ci ludzie, no ich suka zaczeła pierwsze dość agresywnie sie zachowywac wobec Foresta. mowili o swoim poprzedni onku, ktory wyskakiwal i zabil go pociag. Forest musi miec najlepszy dom i tera juz tez sama wiem, ze jemu nie ma co szukac domu z innymi zwierzetami, on musi byc jedynakiem i tyle, nic na sile. takze ludzie z innymi zwierzakami odpadaja. ona nawet szczeniakow nie toleruje, jest dominujacy i tyle. Quote
Linssi Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Zgadza sie, nic na sile. Wiemy, ze nie toreuje innych zwierzat, wiec po co tracic czas na sprawdzanie go za kazdym razem. Byc moze przy poznaniu sie byloby ok, a po dojechaniu do domu - meksyk, bo on czulby sie jak u siebie. szukamy tylko domu bez zwierzat. Jak Forest zniosl sylwestra? Quote
andzia69 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 czy to mógłby być Kazan? onków ucieka całe mnóstwo - mamy full zgłoszen...szkoda tylko, że nikt nie zgłasza, ze pies się odnalazl...w każdym razie Forest jest bardzo podobny z umaszczenia: http://zaginionepsy.pl/obiekt,12347,Zaginiony,Kielce,Kazan.html Quote
Ania102 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 To nie on na pewno ale andziu dzięki za czujność:) Quote
justysiek Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Linssi napisał(a):Zgadza sie, nic na sile. Wiemy, ze nie toreuje innych zwierzat, wiec po co tracic czas na sprawdzanie go za kazdym razem. Byc moze przy poznaniu sie byloby ok, a po dojechaniu do domu - meksyk, bo on czulby sie jak u siebie. szukamy tylko domu bez zwierzat. Jak Forest zniosl sylwestra? on tylko do domu bez zwierzat, no w sylwestra ok, nie zwraca uwagi na wystrzaly, spal spokojnie, tyle sie wczoraj z mama nameczylysmy zakladajac mu ten opatrunek, a w nocy go zdjal, dzis od nowa ma zalozony, zawiniety ta uciskowa opaska i ma zalozona skarpete. zerwal jeden szew. dzis bylismy na spacerze, poza tym ok wydaje mi sie ze to nie ten pies z ogloszenia, ale kto wie, moze sie tyle blakal i stad to wychudzenie, jak go Wiktoria zabrala... Quote
fioneczka Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Justynko dobrego Nowego Roku dla Ciebie i domowników :) Spełnienia marzeń i realizacji planów życiowych. No i zdrowia ... duuużżo!! Quote
justysiek Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 fioneczka napisał(a):Justynko dobrego Nowego Roku dla Ciebie i domowników :) Spełnienia marzeń i realizacji planów życiowych. No i zdrowia ... duuużżo!! dziekuje Asienko :) Quote
justysiek Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Forest jednak została ze mną, wole go miec na oku, tym bardziej ze bardzo chce pozrywac znow szwy z łapy:-( teraz przez 2 tyg bede poza domem, mam rehabilitacje:roll: wiec jest u moich rodzicow, w wekend wpadne do domu i wtedy Forest zostanie juz na "starych śmieciach" z moim mężem;) Quote
Ania102 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 A jednak go zostawiłas:) Rodziców suka nie wariuje? Quote
Recommended Posts