Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brzośka napisał(a):
udostępniłam naszego przystojniaka na FB i trzymam kciuki za ten domek :thumbs:

no niestety, z domku nici, psy się zupełnie nie dogadały, najpierw zaczeła suka tych Państwa a skonczył Forest.
szkoda bo Państwo bardzo mili, znający rasę, ale nic to na jednym domku świat się nie kończy :)

Posted

[quote name='justysiek']no niestety, z domku nici, psy się zupełnie nie dogadały, najpierw zaczeła suka tych Państwa a skonczył Forest.
szkoda bo Państwo bardzo mili, znający rasę, ale nic to na jednym domku świat się nie kończy :)
dokładnie! :)
widocznie nie było psiakom pisane zamieszkać razem ;)

Posted

brzośka napisał(a):
dokładnie! :)
widocznie nie było psiakom pisane zamieszkać razem ;)

pewnie :)

za wcześnie się ucieszyłam, że Forest nie ma biegunki po lekach, no i po drugiej dawce leku znów biegunka.

moze mu dać jogurt, maslankę...? jak myslicie?

Posted

Linssi napisał(a):
Justysiek, mozna mu podawac kwas mlekowy np. lacidofil (nie jest drogi). Ze wszelkich pochodnych mleka zrezygnowalabym.

no tez o tym myslalam,

jutro zakupie, chyba ze dzis trafie na jakas otwarta apteke.
narazie troche sie uspoilo, zjadl i spi.

Posted

Kupmy mu Rumen Tabs może. Też mi się ta Pani bardzo spodobała i miałam minimalną nadzieję, ze wypali...Trudno.
Może z suką by się kiedyś dogadał ale koty byłyby bez szans.

Posted

Linssi jak możesz to proszę wrzuć na FB informację, że jeśli ktoś chciałby kupić worek karmy dla Foresta to będziemy wdzięczne.
Doszła książeczka. Dzieki:)

Posted

justysiek napisał(a):
super :)

dziś dzwoniła bardzo fajna pani w sprawie Foresta, maja sunię onka, wysterylizowaną, domek oczywiście do sprawdzenia i dalszej procedury.
pani ma porozmawiać z mężem i mają przyjechać z sunia by psiaki sie poznaly, panstwo z Zagnańska

hmmm...Forest nie nadaje się wg mnie do żadnych pswo...a jeśli ci ludzie z Zagnanska są tymi, o których myślę...to ich suka też ma problemy z innymi psami, jest dosyć dominującą suką, a państwo ostatnio stracili onka - uciekł z podworka i zakończył swój żywot na torach...

no ale widzę, ze wizyta już byla i nici z tego wyszly....

co do biegunki - dodawaj mu len mielony do jedzenia plus jak pisala Linsii jakiś probiotyk - do kupienia w aptece...do antyniotyków zawsze powinno się stosować właśnie probiotyki - tylko albo godzinę przed antybiotykiem albo 2 godz. po..

moja mańka ostatnio po 1 tabletce antybiotyku tak wymiotowała, że odstawiłam po 2 tabletce...niektóre psiaki nie tolerują danego antybiotyku i np. brak apetytu, biegunki są tego skutkiem

Posted

andzia69 napisał(a):
hmmm...Forest nie nadaje się wg mnie do żadnych pswo...a jeśli ci ludzie z Zagnanska są tymi, o których myślę...to ich suka też ma problemy z innymi psami, jest dosyć dominującą suką, a państwo ostatnio stracili onka - uciekł z podworka i zakończył swój żywot na torach...

no ale widzę, ze wizyta już byla i nici z tego wyszly....

co do biegunki - dodawaj mu len mielony do jedzenia plus jak pisala Linsii jakiś probiotyk - do kupienia w aptece...do antyniotyków zawsze powinno się stosować właśnie probiotyki - tylko albo godzinę przed antybiotykiem albo 2 godz. po..

moja mańka ostatnio po 1 tabletce antybiotyku tak wymiotowała, że odstawiłam po 2 tabletce...niektóre psiaki nie tolerują danego antybiotyku i np. brak apetytu, biegunki są tego skutkiem

tak ciotka, to Ci ludzie, no ich suka zaczeła pierwsze dość agresywnie sie zachowywac wobec Foresta.
mowili o swoim poprzedni onku, ktory wyskakiwal i zabil go pociag.

Forest musi miec najlepszy dom i tera juz tez sama wiem, ze jemu nie ma co szukac domu z innymi zwierzetami, on musi byc jedynakiem i tyle, nic na sile.
takze ludzie z innymi zwierzakami odpadaja.
ona nawet szczeniakow nie toleruje, jest dominujacy i tyle.

Posted

Zgadza sie, nic na sile. Wiemy, ze nie toreuje innych zwierzat, wiec po co tracic czas na sprawdzanie go za kazdym razem. Byc moze przy poznaniu sie byloby ok, a po dojechaniu do domu - meksyk, bo on czulby sie jak u siebie. szukamy tylko domu bez zwierzat.

Jak Forest zniosl sylwestra?

Posted

Linssi napisał(a):
Zgadza sie, nic na sile. Wiemy, ze nie toreuje innych zwierzat, wiec po co tracic czas na sprawdzanie go za kazdym razem. Byc moze przy poznaniu sie byloby ok, a po dojechaniu do domu - meksyk, bo on czulby sie jak u siebie. szukamy tylko domu bez zwierzat.

Jak Forest zniosl sylwestra?

on tylko do domu bez zwierzat,

no w sylwestra ok, nie zwraca uwagi na wystrzaly, spal spokojnie,
tyle sie wczoraj z mama nameczylysmy zakladajac mu ten opatrunek, a w nocy go zdjal, dzis od nowa ma zalozony, zawiniety ta uciskowa opaska i ma zalozona skarpete.
zerwal jeden szew.
dzis bylismy na spacerze, poza tym ok

wydaje mi sie ze to nie ten pies z ogloszenia, ale kto wie, moze sie tyle blakal i stad to wychudzenie, jak go Wiktoria zabrala...

Posted

Forest jednak została ze mną, wole go miec na oku, tym bardziej ze bardzo chce pozrywac znow szwy z łapy:-( teraz przez 2 tyg bede poza domem, mam rehabilitacje:roll: wiec jest u moich rodzicow, w wekend wpadne do domu i wtedy Forest zostanie juz na "starych śmieciach" z moim mężem;)