Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, oglaszam pelna mobilizacje.
Państwo z Tych (Tychow?) sa zdeycdowani na psiaka.
Trzeba szybko zorganizowac kastracje, aby chlopak mogl spedzic swieta juz w nowym domku. Ania102, moglabys sie zorientowac kiedy najszybciej udaloby sie to zrobic?

Wika28, mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, ze przejelam sprawe adopcji? Tak dobre domy (jeszcze nie zostal sprawdzony) rzadko sie zdarzaja.

Posted

Ania dzisija do mnie dzwoniła i mówiła,ze jest jakis potencjalny domek dla psiaka, ale nie widze zadnych inf na watku. Bardzo zalezy mi na czasie ! jak juz wczesniej pisalm z dnia na dzien relacje są coraz gorsze. Psiak sie juz całkowice zaaklimatyzował i po prostu jakby zetknał sie z moim to najzwyczajniej w swiecie by go rozszarpał... a do takiej sytuacji moze dojsc, bo przwija sie duzo osób i przez przypadke ktos moze wypuscic jednego, kiedy biega drugi... bardzo zalezy mi na czasie, bo nie wyobrażam sobie dluzej tej sytuacji i nie chce doprowadzic do nieszczescia. Mam na niego 3 chetnych. Jeden Pan moze go wziąc od zaraz, od jutra... Po tel Ani nie wiem,co robic. Czy ten potencjalny dom jest pewny? jesli tak to kiedy dojdzie do adopcji? jesli to nic pewnego lub bedzie to rozciagniete w czasie to niesety nie bedziemy mogli byc dłuje DT i bede musiała znalesc mu domek na własną rękę( najpewniej tak jak pisałm Panu, który moze go wziąc od zaraz i czeka na moj tel.)

Posted

Włączyłam kom i weszłam na portal rano jak jeszcze nie było postów o adopcje, ale niestety musiał w biegu wyjsc i dopiero teraz siadłam i pojawiła mi sie niezaakualizowana strona , wiec powyzszy post jest nieaktualny ;) ciesze sie ,ze to sprawa pewna ;) oczywiscie nie mam nic przeciewo przejecia adopcji ! :) dziękje wszytskim za zaangazowanie. Tylko pytanie kiedy Ci Państwo będa mogli go odebrac ( tak jak pislam wyżej bardzo zalezy mi na czasie , bardzo ! )

Posted

Wika, Ania bedzie probowala ustalic kastracje jak najszybciej i zaraz potem psiak moze jechac. Tylko bardzo Cie prosze, nie wydawaj go nikomu, bo juz umowiony jest wolontariusz na wizyte przedadopcyjna, sprawa jest w toku, a ci panstwo nie moga sie na psa doczekac. Nie wyobrazam sobie sytuacji, ze wszystko jest dograne, a pies idzie do kogos innego. Miewalismy juz takie niefajne sprawy i nie jest to nic milego.
Panstwo oferuja mu bardzo dobry dom, aktywny tryb zycia, maja doswiadczenie z owczarkami, a przy tym chcieliby aby przyjechal jak najszybciej.

Czy nie wiecie, czy ktos moglby zaoferowac tymczas na kilka dni do czasu kastracji? PLEASE!!! Wika, czy ktos z rodziny nie moglby go przechowac przez ten czas?

Posted

[quote name='Linssi']Wika, Ania bedzie probowala ustalic kastracje jak najszybciej i zaraz potem psiak moze jechac. Tylko bardzo Cie prosze, nie wydawaj go nikomu, bo juz umowiony jest wolontariusz na wizyte przedadopcyjna, sprawa jest w toku, a ci panstwo nie moga sie na psa doczekac. Nie wyobrazam sobie sytuacji, ze wszystko jest dograne, a pies idzie do kogos innego. Miewalismy juz takie niefajne sprawy i nie jest to nic milego.
Panstwo oferuja mu bardzo dobry dom, aktywny tryb zycia, maja doswiadczenie z owczarkami, a przy tym chcieliby aby przyjechal jak najszybciej.

Czy nie wiecie, czy ktos moglby zaoferowac tymczas na kilka dni do czasu kastracji? PLEASE!!! Wika, czy ktos z rodziny nie moglby go przechowac przez ten czas?[/QUOTE]

a kiedy i na jaki czas?

bo jak coś ew ja w Starachowicach

Posted

[quote name='Linssi']Musze sie najpierw dowiedziec na kiedy bedzie ustalona kastracja. Czekam na info od Ani102. dzieki justysiek serdeczne![/QUOTE]

ja będę wracała w niedziele z kielc do starachowic i ew moge go zabrac, pojdzie na kastracje i potem pojedzie do domku :) no a jesli nie bedzie tak pasowalo to zawsze mozecie go przywiezc do mnie. Takze czekam na wiesci. u mnie dom bez zwierzat, kotow, dzieci

Posted

[quote name='Linssi']Musze sie najpierw dowiedziec na kiedy bedzie ustalona kastracja. Czekam na info od Ani102. dzieki justysiek serdeczne![/
Jutro mam ustalic kastracje. Zadzwonie rano i jak tylko bede wiedzial cos konkretnego dam znac.Wezme pierwszy mozliwy termin.

Posted

[quote name='justysiek']ja będę wracała w niedziele z kielc do starachowic i ew moge go zabrac, pojdzie na kastracje i potem pojedzie do domku :) no a jesli nie bedzie tak pasowalo to zawsze mozecie go przywiezc do mnie. Takze czekam na wiesci. u mnie dom bez zwierzat, kotow, dzieci[/QUOTE]
Byłoby to bradzo dogodne rozwiązanie:) Tylko pytanie czy bedzie Pani sama wracac? bo jesli tak to moze byc problem podczas podróży z kolegą, zeby nie chodzil... ewentualnie tak jak pislam moge pomoc i jechac z Wami i zając sie nim podczas jazdy. Jutro jak tylko bede miala wiadomosc kiedy kastracja dam znac.

Posted

[quote name='Wika28']Byłoby to bradzo dogodne rozwiązanie:) Tylko pytanie czy bedzie Pani sama wracac? bo jesli tak to moze byc problem podczas podróży z kolegą, zeby nie chodzil... ewentualnie tak jak pislam moge pomoc i jechac z Wami i zając sie nim podczas jazdy. Jutro jak tylko bede miala wiadomosc kiedy kastracja dam znac.[/QUOTE]

no sama będę jechała, to czekam na wieści.

edit: jutro jestem cały dzień w szkole, więc mogę nie odbierać.

Posted

[quote name='Linssi']super! pod koniec przyszlego tygodnia moglby juz jechac do nowego domu :)[/QUOTE]

no ja nie wiem czy ONek jak usłyszy że mu w jajkach będą grzebać ucieszy się tak jak ciocia Linssi :D

Posted

Tak to ja podobno jestem tą wolontariuszką :P Jutro wstępnie jestem umówiona po południu postaram się jak najszybciej to możliwe dać znać co i jak :) Aniu już doczytałam że kastracja jest we wtorek.

Posted

Evelynkaa juz po wizycie. Domek swietny, a panstwo bardzo ciepli. Psiak moze powoli szykowac sie do drogi :)

Evelynkaa, dziekuje ze znalazlas czas na przeprowadzenie wizyty i fatyge! :Rose: