Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

ach bo Zgredek urzęduje na naszym galeriowym wątku :)

Jest nieźle, trochę znowu się ten guzek na pupie babrze i przemywam i zasypuję mu to, cały czas dostaje tamoxifen. Na bóle łapkowe włączyliśmy opokan i tak sobie żyjemy :)

możena go zobaczyć tutaj - w białym kożuszku :D
[video=youtube;b9GHLcaLows]http://www.youtube.com/watch?v=b9GHLcaLows[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=b9GHLcaLows

:loveu:

Posted

malawaszka napisał(a):
coś Wam muszę napisać - Dżordż ma już dom, dziś po przeżyciach z patykiem w oku wiem już, że nigdy przenigdy nie byłabym w stanie oddać go komukolwiek... kocham tego starego Kloszarda ogromnie, nieskromnie powiem, że tak samo on kocha nas i nie mogłabym mu zrobić takiego świństwa już no nie dałabym rady... jest stary, schorowany, wiek widać po nim coraz bardziej, serce by mi pękło jakbym go oddała i ktoś by zaniedbał jego pupinkę czy leczenie; on teraz wygląda na dużego, ale od pewnego czasu jest szczuplejszy i nie chce przytyć, starość zjada mięśnie. Zgredek zostanie z nami już do końca

bardzo dziękuję Wam wszystkim, ze tu jesteście, że wspieracie tą nierówną walkę o tego małego łobuza :Rose:

fajnie że zgredka zostawiłas,sto lat zgredziulku

• 2 weeks later...
Posted

Jest - z wyglądu i do mnie :lol: no może Jarka tez lubi i moją Mamę bo u niej zawsze coś dobrego spada z szafki :D ale nikogo więcej :shake:

Teraz dostaje niestety antybiotyk na stan zapalny dziąseł, wyglądają bardzo niefajnie i martwię się o dziadeczka mojego, a i ten jego guz pupkowy też mnie martwi :(

Posted

Z dziadeczkami już tak jest,że ciągle coś się ich czepia.Miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze.
A czemu ten guz cię martwi?Znowu krwawi czy rośnie?

Posted

[quote name='Margi']A czemu ten guz cię martwi?Znowu krwawi czy rośnie?[/QUOTE]

nie maleje mimo podawania tamoxifenu i robią się ranki :( czy raczej nie chce się zagoić to co jest

Posted

[quote name='zerduszko']Ciekawe czemu się to nie goi.... wątroba pracuje ok jeśli dobrze pamiętam?[/QUOTE]

wątroba przy tylu i tak silnych lekach jest stale obciążona, ale wyniki krwi były nienajgorsze; a nie goi się bo to takie miejsce paskudne...

Posted

No ja nic nie napisze o miejscu, ale i tak powinno się zagoić po takim czasie. A nadmanganian potasu? Oprócz czegoś na gojenie, powinno się też odkażać. Chodzi mi o to, ze jak wątroba nie pracuje ok, to się rany ciężko lub wcale nie goją. U mojego królika tak odkryłam problem z wątrobą, że się rany na skokach nie chciały goić. Ale chyba pisałam już ;)

Posted

u niego Cushing też to powoduje, a Cushing rozwala wątrobę... wszystko na raz :( pamiętasz co było po kastracji jaka masakra :shake:
nadmanganianu chyba jeszcze nie próbowałam na to - kupię w ... we wtorek i zobaczymy - jak pomoże to dostaniesz ode mnie .... coś pięknego, czarnego, w Twoim typie, sportowca :errrr:

Posted

Bosze, alem się normalnie ucieszyła, że dostanę :D A potem rozejrzałam się w koło i zeszłam na ziemie :shake:
Sytuacja jest patowa, niełatwo to wyleczyć. Tak jeszcze myślę, że jakieś witaminy przyspieszają gojenie, które coś mają z nieprawidłowym funkcjonowaniem wątroby wspólnego - D?