Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tego to jestem pewna, że jego by już na świecie od dawna nie było :shock: zamarzłby albo by umarł z głodu i odwodnienia... nie wyobrażam sobie go w tym cholernym schronisku zimą :shake:

a trocoxil tak działa - drugą powinno się podać po 14 dniach, dopiero potem kolejne co miesiąc - przez biegunkę i to, że wcześniej dostawał leki przebiwzapalne i przeciwbólowe to chcieliśmy ten czas pierwszy wydłużyć - udało się ale tylko niecały tydzień, no ale teraz będzie znowu lepiej na jakiś czas - i tak przez najbliższe pół roku - potem musi być przerwa - nie wiem co wtedy ... no i prawdopodobnie Birma - moja nowa duża podopieczna będzie brała to samo

Posted

wiesz, i o to chodzi o te radoche :), nie wiem dlaczego popatrzylam na te pierwsze zdjecia i te teraz.....nie moge znalesc slow....poklony dla Ciebie, za Dzordza, za to ze zyje i moze sie bawic ....

Posted

wieso napisał(a):
wiesz, i o to chodzi o te radoche :), nie wiem dlaczego popatrzylam na te pierwsze zdjecia i te teraz.....nie moge znalesc slow....poklony dla Ciebie, za Dzordza, za to ze zyje i moze sie bawic ....

dzięki wieso, bez wsparcia fin. nie dałabym rady :shake: więc każdy dorzucił cegiełkę do życia Dżordża

wilczy zew napisał(a):

noo żebyś wiedziała

zerduszko napisał(a):
On jest miszczem http://img37.imageshack.us/img37/9770/dsc0035ig.jpg
Nie dość, że pies na flexi, to jeszcze zabawia Dżordża :lol:

hahaha do tego musiał się stosować do moich "wskazówek" żeby nie pod słońce, żeby się nie ładował doopą w kadr, etc :errrr: :D

ale... chciałabym, żeby go ktoś adoptował :D nie mam siły :mdleje: od jakiegoś czasu - codziennie - Dżordż mnie budzi - 5.36!!!!!! dokładnie o tej co do minuty - jak nie wstanę to jęczy i kwęka... więc wstaję, idziemy na dwór - oczywiście zanim się ubiorę jest gonienie kotów i szczekanie - czyli już J też nie śpi :roll: spacer jest krótki bo wiedzą, że to jest tylko na szybkie siku i kupe i do domu więc się stosują na szczęście bo ja rano za siebie nie ręczę :evil_lol: wracamy do domu - ja idę do Birmy, on szczeka, wracam, on szczeka... daję mu jeść trochę bo przecież już umiera z głodu, wracam do wyra, chwilę pośpi i zaczyna kwękać... bo już jest znowu głodny! on jest chory jak ja śpię :stormy-sad:nie chcę mu dawać całej porcji jedzenia tak wcześnie bo potem drugi posiłek chce już od 15 i jęczy, a jak drugi o 15 to potem śniadanie będzie chciał chyba o 2 w nocy :lol: aaaaaaaaaaaaa

Posted

no ja mam mordercze myśli :D ale kurde nie da się go przetrzymać - próbowałam - poduszka na głowę i udawać że nie słyszę - no nie da się go przestawić bo jak jemu się już chce to musi szybko - to pewnie też związane z pobytem w schronisku gdzie musiał robić pod siebie :( więc klnąc pod nosem posłusznie wstaję i idę bo mi go szkoda, ale normalnie wykończy mnie...

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha do tego musiał się stosować do moich "wskazówek" żeby nie pod słońce, żeby się nie ładował doopą w kadr, etc :errrr: :D

ale... chciałabym, żeby go ktoś adoptował :D nie mam siły :mdleje: od jakiegoś czasu - codziennie - Dżordż mnie budzi - 5.36!!!!!! dokładnie o tej co do minuty - jak nie wstanę to jęczy i kwęka... więc wstaję, idziemy na dwór - oczywiście zanim się ubiorę jest gonienie kotów i szczekanie - czyli już J też nie śpi :roll: spacer jest krótki bo wiedzą, że to jest tylko na szybkie siku i kupe i do domu więc się stosują na szczęście bo ja rano za siebie nie ręczę :evil_lol: wracamy do domu - ja idę do Birmy, on szczeka, wracam, on szczeka... daję mu jeść trochę bo przecież już umiera z głodu, wracam do wyra, chwilę pośpi i zaczyna kwękać... bo już jest znowu głodny! on jest chory jak ja śpię :stormy-sad:nie chcę mu dawać całej porcji jedzenia tak wcześnie bo potem drugi posiłek chce już od 15 i jęczy, a jak drugi o 15 to potem śniadanie będzie chciał chyba o 2 w nocy :lol: aaaaaaaaaaaaa

jestem pełna podziwu dla J.

w pierwszej chwili myślałam,że Ty o J. :splat:
Zgredzika bym udusiła;po co się ubierasz,zarzuć coś tylko a po co do Birmy latasz

Posted

wilczy zew napisał(a):

Zgredzika bym udusiła;po co się ubierasz,zarzuć coś tylko a po co do Birmy latasz

a czym się różni ubranie od zarzucenia czegoś? jak wolisz - zarzucam coś na doopsko :D
a do Birmy latam bo też chce siku jak widzi, że maluchy są na dworze więc nie będę jej przetrzymywać tym bardziej, że ona załatwia się o zmroku a potem jak jest ciemno to nie chce wychodzić już więc jak najbardziej u niej o świcie jest odpowiednią porą

Posted

malawaszka napisał(a):
a czym się różni ubranie od zarzucenia czegoś? jak wolisz - zarzucam coś na doopsko :D
a do Birmy latam bo też chce siku jak widzi, że maluchy są na dworze więc nie będę jej przetrzymywać tym bardziej, że ona załatwia się o zmroku a potem jak jest ciemno to nie chce wychodzić już więc jak najbardziej u niej o świcie jest odpowiednią porą

:megagrin:

Tak w ogóle to straszne śpiochy jesteście :)

Posted

Ja od dwóch dni dostaję dyplomatycznie łapą po głowie od Nelki o 5.30 - złapała jakiegoś wirusa i jej zdaniem to odpowiednia pora na pierwszy spacer ... :mdleje:

Dżordż młodnieje w oczach :loveu: A jak Mrówczyńska?

Posted

było kilka telefonów, ale centra miast, kamienice i jedno jakieś szemrane gospodarstwo które sie ogłasza, że zbiera różne zwierzątka :shock: przestali się odzywać jak posłałam ankietę... a do kamienicy/bloku/centrum ja jej nie oddam bo ona się boi i hałasuje w domu, na spacerach panikuje jak drzewa w lesie głośniej zaszumią, więc ja nie chcę jej stresów takich fundować - swoje w życiu przeszła - albo znajdziemy taki dom jaki dla niej mam wymarzony albo zostanie

Posted

malawaszka napisał(a):
albo znajdziemy taki dom jaki dla niej mam wymarzony albo zostanie

Bardzo słuszne podejście :cool2:
A dla Dżordża też wymarzyłaś dom czy zostanie :D :D :D

Posted

dla Dżordża wymarzyłam - on byłby szczęśliwszy i spokojniejszy w domu gdzie byłby sam, bez kotów przede wszystkim bo bardzo go wkurzają i MUSI je gonić i się wydzierać na nie i bez dzieci bo MUSI gryźć je po stopach :shock: przestały do nas przychodzić przez niego :D no i on mógłby mieszkać w bloku, ale z windą koniecznie i z kimś kto nie pracuje po 10 h bo tyle to Dżordż nie wytrzyma