Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mala_czarna napisał(a):
Waszka,a może jakieś puszeczki mu kupić dla wrażliwców??

tak planuję tylko to dopiero u weta w poniedziałek bo tu nie znajdę nigdzie, chyba, że jutro będzie źle to pojedziemy na dyżur gdzieś

Posted

Z mojej wiedzy i doświadczenia wynika, ze sznaucery w różnym stopniu są uczulone na gluten. ryż ma mnóstwo glutenu. Dlatego najlepsza jest dieta naturalna . Po pierwsze nie łącz białka i węglowodanów. W naturze pies nigdy tego nie łączy . Je samo białko/ ma w przeciwieństwie do człowieka krotki przewód pokarmowy/ Jeśli jest chory , je trawę a konkretnie perz. Na pewno wielokrotnie to zauważyłaś. W naturze pies jeśli je wnętrzności ofiary to nigdy razem z białkiem czytaj mięsem . Dlatego podawaj mięso razem z warzywami/ Gotowane/ . Mięso może być surowe. Te same enzymy trawią białko i warzywa równocześnie. Węglowodany są trawione po białku, często już sfermentowane. Pies ma biegunkę więc podawaj węgiel/ dużo/, który absorbuje toksyny , truciznę. Kiedyś byłam świadkiem jak wet ratował psa, który zjadł trutkę na myszy. ładował w niego węgiel do oporu i pies przeżył. Stosuję tą zasadę u wszystkich moich zwierząt / koty i psy/ z dużym powodzeniem.

Posted

Jestem u biedaka, dobrze, że trafił pod Twoje opiekuńcze skrzydła. Nie mam doświadczenia z takimi chudzinkami, nic nie doradzę - dobrze, że inni już coś podpowiedzieli.
Trzymaj się, psiuteczku, teraz już będzie coraz lepiej.

Posted

lilo napisał(a):
Monika a jaką karmę mógłby staruszek zjadac ??

będę chciała mu chociaż jakiś czas podawać którąś z tych, ale nie jestem pewna którą lepiej: http://www.krakvet.pl/royal-canin-sensitivity-control-chicken-with-rice-420g-p-909.html
http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-400g-p-14199.html

on nie ma mięśni - zupełnie nie ma, musi dostawać teraz coś co go wzmocni, póki co mam wrażenie, że jest lepiej po tym co mu daję - dostał też taninal i florę bakteryjną do jedzenia; on bardzo chce jeść - jak jedlismy śniadanie to stał i kwękał, poszczekiwał, a zjadł chwilę wcześniej swoje śniadanie; mam nadzieję, ze to się ładnie uspokoi ta bieguna okropna...

Posted

mala_czarna napisał(a):
A może by smectę mu dać, dopóki wet go nie zobaczy?

też nie chcę przedobrzyć z podawaniem specyfików - dostaje póki co taninal, diarsanyl i florę bakteryjną + dieta i już (tfu tfu) nie tryska tak z niego tylko spokojniejsze to wszystko jest

Posted

pogadam z wetem co najlepiej w jego przypadku

a teraz trochę wesołych spraw :lol: mój Jarek mówi na dziadka Dżordż :evil_lol: i nie chce inaczej :D
Dżordż to charakterek - wielki charakter w chuderlawym ciałku, ledwo chodzi, potyka się, przewraca się czasem, aleee jak moje psy biegają i szaleją to Dżordż się wkurza, szczeka na nich i próbuje tymi czterema zębami kąsać Dropsa :lol: i na koty mi szczeka w domu i terroryzuje je :mad: paskudek mały zgredek :eviltong:

testuje wszystkie legowiska i wybrał sobie dwa - jedno moich psów i drugie, które miało być dla Zosi, ale Zosia jedzie do DS więc przejął je Dżordżio - to żółte - Luna_wro przypomnij mi gdzie to miałam podziękować bo mi się zgubiło :oops:

Prince Dżordż :lol:

Posted

mala_czarna napisał(a):
Pięknościowe ma to wdzianko :evil_lol:

szykowne bardzo nie? :lol: miałam taki szary polarek kombinezonik - biegał w nim Drops jak był świeżo ze schroniska u mnie i potem Bibi i nie mogę go znaleźć teraz! więc musiałam Dżordżowi ubrać bluzę po siostrzenicy - małych chłopców u nas brak więc jest różowe :D