mala_czarna Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Waszka,a może jakieś puszeczki mu kupić dla wrażliwców?? Quote
malawaszka Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 mala_czarna napisał(a):Waszka,a może jakieś puszeczki mu kupić dla wrażliwców?? tak planuję tylko to dopiero u weta w poniedziałek bo tu nie znajdę nigdzie, chyba, że jutro będzie źle to pojedziemy na dyżur gdzieś Quote
mala_czarna Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Nie będzie źle! Finansowo i z oprowiantowaniem obiecuję pomóc... Quote
Luna_wro Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 no i jak Wam nocka minęła? uspokoiło się nieco z biegunką? Quote
Ewanka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 :(:(:(:(:(:( ..... jak nocka, czy chociaż trochę spaliście? Quote
DZIR Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Z mojej wiedzy i doświadczenia wynika, ze sznaucery w różnym stopniu są uczulone na gluten. ryż ma mnóstwo glutenu. Dlatego najlepsza jest dieta naturalna . Po pierwsze nie łącz białka i węglowodanów. W naturze pies nigdy tego nie łączy . Je samo białko/ ma w przeciwieństwie do człowieka krotki przewód pokarmowy/ Jeśli jest chory , je trawę a konkretnie perz. Na pewno wielokrotnie to zauważyłaś. W naturze pies jeśli je wnętrzności ofiary to nigdy razem z białkiem czytaj mięsem . Dlatego podawaj mięso razem z warzywami/ Gotowane/ . Mięso może być surowe. Te same enzymy trawią białko i warzywa równocześnie. Węglowodany są trawione po białku, często już sfermentowane. Pies ma biegunkę więc podawaj węgiel/ dużo/, który absorbuje toksyny , truciznę. Kiedyś byłam świadkiem jak wet ratował psa, który zjadł trutkę na myszy. ładował w niego węgiel do oporu i pies przeżył. Stosuję tą zasadę u wszystkich moich zwierząt / koty i psy/ z dużym powodzeniem. Quote
WATACHA Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Tragedia :(, dobrze, że charakterek chociaż fajny Quote
lilo Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Monika a jaką karmę mógłby staruszek zjadac ?? Quote
Lobaria Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Jestem u biedaka, dobrze, że trafił pod Twoje opiekuńcze skrzydła. Nie mam doświadczenia z takimi chudzinkami, nic nie doradzę - dobrze, że inni już coś podpowiedzieli. Trzymaj się, psiuteczku, teraz już będzie coraz lepiej. Quote
malawaszka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 lilo napisał(a):Monika a jaką karmę mógłby staruszek zjadac ?? będę chciała mu chociaż jakiś czas podawać którąś z tych, ale nie jestem pewna którą lepiej: http://www.krakvet.pl/royal-canin-sensitivity-control-chicken-with-rice-420g-p-909.html http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-400g-p-14199.html on nie ma mięśni - zupełnie nie ma, musi dostawać teraz coś co go wzmocni, póki co mam wrażenie, że jest lepiej po tym co mu daję - dostał też taninal i florę bakteryjną do jedzenia; on bardzo chce jeść - jak jedlismy śniadanie to stał i kwękał, poszczekiwał, a zjadł chwilę wcześniej swoje śniadanie; mam nadzieję, ze to się ładnie uspokoi ta bieguna okropna... Quote
Margi Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 ja w prawdzie nie mam za dużego doświadczenia w tych sprawach,ale po przeczytaniu to to drugie jakoś bardziej mi się podoba. tzn to:http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-400g-p-14199.html Quote
malawaszka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Margi napisał(a):ja w prawdzie nie mam za dużego doświadczenia w tych sprawach,ale po przeczytaniu to to drugie jakoś bardziej mi się podoba. tzn to:http://www.krakvet.pl/royal-canin-intestinal-gastro-400g-p-14199.html tak mi się wydaje, że to lepsze na teraz dla niego Quote
lilo Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 łoo no nietania przyjemnosc , prześlę 30 zł na jedzonko dla dzidziusia to mu kupisz gdzieś bo wysyłac się chyba nie opłaca... Quote
wilczy zew Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 też jestem za tą drugą karmą jak mogli go tak zagłodzić Quote
mala_czarna Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 malawaszka napisał(a): mam nadzieję, ze to się ładnie uspokoi ta bieguna okropna... A może by smectę mu dać, dopóki wet go nie zobaczy? Quote
malawaszka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 mala_czarna napisał(a):A może by smectę mu dać, dopóki wet go nie zobaczy? też nie chcę przedobrzyć z podawaniem specyfików - dostaje póki co taninal, diarsanyl i florę bakteryjną + dieta i już (tfu tfu) nie tryska tak z niego tylko spokojniejsze to wszystko jest Quote
wilczy zew Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 słusznie,nie można wszystkiego naraz podawać,widać już pewne efekty i dobrze Quote
Luna_wro Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 może spróbować jeszcze to? http://www.krakvet.pl/royal-canin-convalescence-support-410g-p-952.html Quote
malawaszka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 pogadam z wetem co najlepiej w jego przypadku a teraz trochę wesołych spraw :lol: mój Jarek mówi na dziadka Dżordż :evil_lol: i nie chce inaczej :D Dżordż to charakterek - wielki charakter w chuderlawym ciałku, ledwo chodzi, potyka się, przewraca się czasem, aleee jak moje psy biegają i szaleją to Dżordż się wkurza, szczeka na nich i próbuje tymi czterema zębami kąsać Dropsa :lol: i na koty mi szczeka w domu i terroryzuje je :mad: paskudek mały zgredek :eviltong: testuje wszystkie legowiska i wybrał sobie dwa - jedno moich psów i drugie, które miało być dla Zosi, ale Zosia jedzie do DS więc przejął je Dżordżio - to żółte - Luna_wro przypomnij mi gdzie to miałam podziękować bo mi się zgubiło :oops: Prince Dżordż :lol: Quote
mala_czarna Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Pięknościowe ma to wdzianko :evil_lol: Quote
Lobaria Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Książę prawdziwy, jak się cudnie wpasował w domek... Niestety, tu następne nieszczęście... przepraszam... http://www.dogomania.pl/threads/218063-Przera%C5%BCone-male%C5%84stwo-zobacz-Go...-Jest-%C5%BCyw%C4%85-definicj%C4%85-strachu...-POM%C3%93%C5%BB-B%C5%81AGAM! Quote
malawaszka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 mala_czarna napisał(a):Pięknościowe ma to wdzianko :evil_lol: szykowne bardzo nie? :lol: miałam taki szary polarek kombinezonik - biegał w nim Drops jak był świeżo ze schroniska u mnie i potem Bibi i nie mogę go znaleźć teraz! więc musiałam Dżordżowi ubrać bluzę po siostrzenicy - małych chłopców u nas brak więc jest różowe :D Quote
zerduszko Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Imię bomba :D A z kubraka padłam :) Quote
Recommended Posts