Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia Lublin napisał(a):
...jest potencjalny DT we Wrocławiu ale nie ma jej jak tam dowieść :(

Nie chcę być złośliwa, ale chyba nie szukacie jej domu o trzy domy dalej.
Przecież jeśli jest ktoś, kto chce jej dać DT, to należy zrobić wszystko, żeby znaleźć transport.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Becia, ja już trzy razy prosiłam Ilonę o numer konta, chcę zrobić przelew na karmę i go nie dostałam, możesz z nią pogadać?

A do Poznania dacie radę zorganizować transport?

Aniu pogadam z Iloną ... i napiszę

Posted

chciałam wyjaśnić, że jestem tylko pośrednikiem między dogo a Iloną ... nie mam wpływu na to, jaką ona podejmie decyzje. Ilona w ogóle nie współpracuje ze mną, wszystkie formy pomocy składane przeze mnie, czy Anię z Poznania są nie do przyjęcia przez Ilonę. Wiecznie grymasi i marudzi. Kilka dni temu prosiłam ją żeby podała mi nr konta, na które Ania może wpłacić jej pieniążki ... niestety do tej pory tego nie uczyniła

Posted

Becia Lublin napisał(a):
chciałam wyjaśnić, że jestem tylko pośrednikiem między dogo a Iloną ... nie mam wpływu na to, jaką ona podejmie decyzje. Ilona w ogóle nie współpracuje ze mną, wszystkie formy pomocy składane przeze mnie, czy Anię z Poznania są nie do przyjęcia przez Ilonę. Wiecznie grymasi i marudzi. Kilka dni temu prosiłam ją żeby podała mi nr konta, na które Ania może wpłacić jej pieniążki ... niestety do tej pory tego nie uczyniła

To może chce zostawić sunie u siebie, tylko co mama na to ?

Posted

Czasem sobie myślę, że może sunia wybrała wolność ..... tylko Ilonie jakoś wstyd się do tego przyznać. Jak z nią kiedyś rozmawiałam telefonicznie, powiedziała, że miał przyjechać Pan chętny na sunię, ale że uciekła i nie mogła jej złapać, więc wizytę odwołała.
No i nie ma żadnych aktualnych fotek suni, więc może to już sprawa nieaktualna ???

Posted

elik napisał(a):
Przepraszam, nie mam czasu czytać całego wątku, czy Ilona ma konto na dogo i pojawia się na tym wątku?

nie Ilona nie jest na dogo z tego co się orientuję

czy mogę prosić o jakiś tekst dla suni chcę ją poogłaszać ale nic o niej nie wiem

Posted

W świetle tego co napisała Ewanka, to może najpierw przydałoby się ustalić, czy ta sunia jeszcze jest u Ilony.
Ewanko, czy mieszkacie w jednej miejscowości i czy mogłabyś wybrać się do Ilony i rozwiać wątpliwości ?

Posted

elik napisał(a):
W świetle tego co napisała Ewanka, to może najpierw przydałoby się ustalić, czy ta sunia jeszcze jest u Ilony.
Ewanko, czy mieszkacie w jednej miejscowości i czy mogłabyś wybrać się do Ilony i rozwiać wątpliwości ?

Niestety nie mieszkamy blisko, to kilkaset km, Ilona mieszka gdzieś w okolicy Lublina. Rozmawiałam z nią telefonicznie, bo sunia miała trafić do poleconego przeze mnie DT w Warszawie, ale nic z tego nie wyszło, bo sunia bardzo płochliwa ( dzika) nie podchodziła dobrowolnie do ludzi, jedynie do Ilony, tóra ją karmi, ale też na odległość.
Sunia mieszkała u nich w stodole i biegała po wsi, kradła jajka i chłopi chcieli się jej pozbyć.
Dlatego wtedy akcja była na cito, a potem jakoś wszystko się wyciszyło, stąd moje przypuszczenia, ze może sunia poszła gdzieś do innej wsi ... mam jedynie nadzieję, że nic jej sie nie stało.

Posted

Becia Lublin napisał(a):
na łańcuchu, bo Ilona się bała że znowu gdzieś ucieknie :(

Ale to nie jest dobre rozwiązanie dla psinki :(

Posted

Tola napisał(a):
Sledzę wątek, nie mam pomysłu, jak pomóc:(
Moze mi umknęło, ale jak sunia do ludzi?

Dziewczyny wyżej pisały, że dzikuska, ale rozmawiałam dla odmiany z Becią parę dni temu i mówiła, że suka już nie jest taka dzika i podchodzi do ludzi. Jeśli jest DT we Wrocławiu, to jedyna opcja znaleźć kogoś, kto weźmie ją w transporter i zawiezie pociągiem - niecałe 8 godzin drogi z Lublina.