Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja znajoma poprosiła o mnie pomoc. We wsi Kępa (woj lubelskie) pojawiła się bezdomna suczka. Wszyscy ją przeganiali z wyjątkiem mojej znajomej, która ją dokarmiała. Dziś sunia przyniosła swoje dzieci. Szczeniaczki (2 pieski) chwilowo są u niej (w stodole), lecz nie mogą tu długo zostać (mama się nie zgadza). Szukamy domku dla małych piesków i ich dzielnej mamusi. Błagamy o pomoc.

telefon do osoby u której obecnie przebywają psy:

Ilona: 505-046-720

http://www.facebook.com/media/set/?set=o.289681391063677&type=1

na zdjęciu sunia była jeszcze w ciąży ... dlatego jest taka gruba

przekazują najnowsze wiadomości !!!!! maluszki już są w domkach STAŁYCH :)
pozostała jedynie mamusia, która też potrzebuje pomocy. Musimy jej zapewnić przynajmniej DT, żeby zrobić sterylkę, aby zapobiec kolejnym miotom.

WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM OSOBOM, KTÓRE ZAANGAŻOWAŁY SIĘ W POMOC DLA BEZDOMNEJ BIDY !!!!

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuje za link; zapiszę sobie wątek.
Becia - na Ciebie kontakt do ogłoszeń, bo zrobiłabym na Tablica.pl na Lublin.
Mysle, ze ze znalezieniem maluszkom domu nie powinno byc problemu.
Nie doczytałam, czy nie ma info jakiej płci są szczeniaki?

Posted

znajoma mieszka tylko z mamą i właśnie ona sprawia problemy ... błagałam ją, że zrobię wszystko żeby znaleźć im dom, żeby do tego czau mogły zostać w stodole .. nie wiem na jak długo moje prośby poskutkują

Posted

wydaje mi się, że nie chodzi tu o karmę. Psy jej po prostu przeszkadzają ... ona ma typowe myślenie ludzi ze wsi, którzy traktują zwierzęta przedmiotowo. Dla niej najlepszym rozwiązaniem byłoby pozbycie się problemu, czyli pozbycie się psów.

Posted

Zaglądam do suni i dzieciaczków, też myślę, że szczeniorki szybko znajdą domki, są śliczne :)
Trzeba tylko intensywnie oglaszać, a mamuśka chyba do DT. Stodoła chroni od wiatru, ale nie od mrozu - chociaż różne bywają stodoły.

Czy coś więcej wiemy o suni? jak do ludzi, do psów, czyłagodna czy warczy???? itp. itd.

Mam zaprzyjaźnione PDT w Warszawie, ale sunia nie ma deklaracji :(

... najlepsze by oczywiście było BDT, tyko skąd je wziąć na cito?