bmj Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Kilkuletnia suczka została zakopana żywcem wraz z młodymi. W ten sposób postanowił się pozbyć problemu mieszkaniec Sosnowca, posiadający rancho w Rychliku (gmina Trzcianka). Gdy skończyło się lato i musiał wrócić do rodzinnego miasta, zaniósł psy do lasu. W jednej norze zakopał suczkę, obficie przykrył miejsce gałęziami. Nieopodal zakopał młode. Ktoś zauważył ten proceder i niezwłocznie powiadomił policję. Funkcjonariusze uratowali psy, jednak lekarz weterynarii podjął decyzję o uśpieniu ślepego miotu. Pozostawił suczce tylko jednego szczeniaka. Trafił wraz z mamą do schroniska w Jędrzejewie. Suczka była bardzo przerażona, nie pozwalała nikomu podejść do siebie i młodego. Po jakimś czasie pracownicy schroniska znaleźli martwego szczeniaka. Podejrzewa się, że zagryzła go matka, gdyż nie czuła się bezpiecznie w tym miejscu. Od tej pory stała się przyjazna wobec ludzi, łagodna i wesoła. Zupełnie jakby ciężar spadł z jej psiego serca. Właściciel psa przyznał się do winy, wyrok uprawomocni się 28 grudnia br. Nie pozwólmy, aby suczka przebywała dłużej, niż to konieczne, w schronisku. Prosimy o kontakt zainteresowane adopcją osoby, możemy przywieść suczkę do nowego właściciela. więcej zdjęć: zdjęcie1, zdjęcie2, numer kontaktowy: 512 100 550 www.animals.org.pl Quote
beka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Co za sk...n Słów brak... Mam nadzieje że sunieczka znajdzie domek, i jets taka podobna do Puszka z mojego banerka bmj zmien tytuł na bardziej oddający sytuację suni "zakopana żywcem" lub cos podobnego Quote
pixie Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 oj tak tak zmien tytul, bo widze tez, ze nic sie nie dzieje juz tyle wycierpiala! a zmieniasz tytul wchodzc w Edit i Go Advanced.. Quote
iwonamaj Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Jestem wstrząśnięta:-( Zmień tytuł, koniecznie. Quote
jotpeg Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 wstrząsające!!!!! koniecznie zmień tytuł, np. na: ZAKOPANA ŻYWCEM!!!!!! Quote
bmj Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Dzięki za sugestie. Pomóżcie bo to schronisko to piekło! Quote
agusiazet Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Boże kochany, a gdzie ta czarnulka jest? Zbyt często mi wstyd, że jestem człowiekiem!!! Quote
Tola Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Biedna sunia, ileż musiała wycierpieć:-( Tylko człowiek jest zdolny do takich okropnych czynów... Quote
Joannka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Sunia przebywa w schronisku w Jędrzejewie, gm. Czarnków, wielkopolska. Przeszła piekło... Kto otworzy przed nią swoje serce i drzwi swojego domu? Quote
jotpeg Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 podnosze. dobrze, ze napisalyscie, gdzie jest suczka. Quote
jotka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Podnosze, zeby nie zginęła w gąszczu psich cierpień. Quote
romenka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Biedna suńka.Powinni sk******na zakopać żywcem by zobaczył co to zwierze przeszło ale wierze że spotka go kara za to co próbował zrobić!!:angryy: By męczył się naświecie tak jak męczył to bezbronne zwierze!! Ja myślę że sunia zagryzła maleństwo swoje bo pomyślała że to przez szczeniaczki tak się stało :-( i ten bydlak ja przez to chciał zakopać:-( Quote
basia0607 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Chyba świat rzeczywiście sie kończy ,bo ludzie zdolni są do takigo okrucieństwa.Do czego człowiek moze sie jeszcze posunąć ?Zzrobilabym mu to samo i nawet nie uważałabym to za grzech ! Quote
Tola Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Mam nadzieję, że sunia znajdzie dobrego człowieka i dobry domek Quote
fona Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Co za historia... Zycze suni dobrego domu a facetowi śmierci w bólach i strachu. Quote
Ulka18 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 28.grudnia uprawomocni sie wyrok na tego. sku..., ktory zakopal sunieczke...a jaki to wyrok? Ile dostal? Zawiasy, grzywna? Quote
basia0607 Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Nie liczcie ,że ten typ dostanie adekwatny do popelnionego czynu wyrok.Myśle ,że 500 zl.grzywny .W naszym państwie zwierzeta mają prawa tylko na papierze.Suni sie udalo ,a ilu innym się nie udalo! O tym czlowieku nawet nie warto pisac,.bo brak na takiego określenia.Myślę ,że spotka go kara,życze mu tego z calego serca. Quote
vonflochenstofen Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Facet od początku przyznawał się do winy co spowodowało nieznaczne złagodzenie kary. Wyrok: 9 miesięcy pozbawienie wolności w zawieszeniu na 2 lata 30 godzin prac społecznych 1000zł grzywny dodam że facet trafił na sędzinę która ma serce dla zwierząt. Przeważnie wyroki są o wiele "zabawniejsze" (czytaj: łagodniejsze). Zapraszamy na naszą stronę http://www.animals.org.pl/?q=zakopal_psy_zywcem gdzie możecie przeczytać więcej na ten i inne tematy. Strona jest jeszcze w budowie. Quote
Joannka Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Nikt nie zagląda do suni... Kto ją przygarnie? Sunia czeka na domek, tyle już wycierpała... Quote
Recommended Posts