Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilkuletnia suczka została zakopana żywcem wraz z młodymi. W ten sposób postanowił się pozbyć problemu mieszkaniec Sosnowca, posiadający rancho w Rychliku (gmina Trzcianka). Gdy skończyło się lato i musiał wrócić do rodzinnego miasta, zaniósł psy do lasu. W jednej norze zakopał suczkę, obficie przykrył miejsce gałęziami. Nieopodal zakopał młode. Ktoś zauważył ten proceder i niezwłocznie powiadomił policję. Funkcjonariusze uratowali psy, jednak lekarz weterynarii podjął decyzję o uśpieniu ślepego miotu. Pozostawił suczce tylko jednego szczeniaka. Trafił wraz z mamą do schroniska w Jędrzejewie. Suczka była bardzo przerażona, nie pozwalała nikomu podejść do siebie i młodego. Po jakimś czasie pracownicy schroniska znaleźli martwego szczeniaka. Podejrzewa się, że zagryzła go matka, gdyż nie czuła się bezpiecznie w tym miejscu. Od tej pory stała się przyjazna wobec ludzi, łagodna i wesoła. Zupełnie jakby ciężar spadł z jej psiego serca. Właściciel psa przyznał się do winy, wyrok uprawomocni się 28 grudnia br. Nie pozwólmy, aby suczka przebywała dłużej, niż to konieczne, w schronisku. Prosimy o kontakt zainteresowane adopcją osoby, możemy przywieść suczkę do nowego właściciela.

więcej zdjęć: zdjęcie1, zdjęcie2,
numer kontaktowy: 512 100 550
www.animals.org.pl

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co za sk...n
Słów brak...
Mam nadzieje że sunieczka znajdzie domek, i jets taka podobna do Puszka z mojego banerka

bmj zmien tytuł na bardziej oddający sytuację suni "zakopana żywcem" lub cos podobnego

Posted

Biedna suńka.Powinni sk******na zakopać żywcem by zobaczył co to zwierze przeszło ale wierze że spotka go kara za to co próbował zrobić!!:angryy: By męczył się naświecie tak jak męczył to bezbronne zwierze!!
Ja myślę że sunia zagryzła maleństwo swoje bo pomyślała że to przez szczeniaczki tak się stało :-( i ten bydlak ja przez to chciał zakopać:-(

Posted

Chyba świat rzeczywiście sie kończy ,bo ludzie zdolni są do takigo okrucieństwa.Do czego człowiek moze sie jeszcze posunąć ?Zzrobilabym mu to samo i nawet nie uważałabym to za grzech !

Posted

Nie liczcie ,że ten typ dostanie adekwatny do popelnionego czynu wyrok.Myśle ,że 500 zl.grzywny .W naszym państwie zwierzeta mają prawa tylko na papierze.Suni sie udalo ,a ilu innym się nie udalo! O tym czlowieku nawet nie warto pisac,.bo brak na takiego określenia.Myślę ,że spotka go kara,życze mu tego z calego serca.

Posted

Facet od początku przyznawał się do winy co spowodowało nieznaczne złagodzenie kary.

Wyrok:
9 miesięcy pozbawienie wolności w zawieszeniu na 2 lata
30 godzin prac społecznych
1000zł grzywny

dodam że facet trafił na sędzinę która ma serce dla zwierząt. Przeważnie wyroki są o wiele "zabawniejsze" (czytaj: łagodniejsze).

Zapraszamy na naszą stronę http://www.animals.org.pl/?q=zakopal_psy_zywcem gdzie możecie przeczytać więcej na ten i inne tematy. Strona jest jeszcze w budowie.