Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, ja mam fanty, ale zepsuty aparat, jeżeli ktoś mógłby wystawić bazarek, poproszę o adres, wyślę fanty...tylko tak mogę pomóc...

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmd']Nutusiu, klubowej kasy jest trochę, kto ma korzystać jak nie Ty? :)[/QUOTE]
Bierz 200 zl na sterylke, dopoki mmd wszystkiego przed wyjazdem na urlop nie rozda;)

Posted

[quote name='Ellig']Bierz 200 zl na sterylke, dopoki mmd wszystkiego przed wyjazdem na urlop nie rozda;)[/QUOTE]
Nie rozdam. Nie chcą ;) Wszystkie Baloniarki takie, że im siłą muszę wpychać. A coś muszę robić jako skarbnik, no nie? ;)

Posted

Kamień z serca! Masza zdrowa jak rybka! :) Doktory twierdzą, że gdyby miała się zarazić, objawy już by wystąpiły. Prawdopodobnie uratowało ją i Hamleta to, że Kiko zaczęła zarażać dopiero u Chauwy, czyli gdy pojawiły się wymioty i biegunka. Chory pies nie zaraża wcześniej. Ale, dmuchając na zimne, wczoraj zaszczepili ją taką okrojoną, docelową szczepionką tylko na parwo i nosówkę. Za 2 tygodnie mamy doszczepić i będziemy mieć na rok załatwione szczepienie p/wirusówkom. Potem czekamy kolejne 2 tygodnie, szczepimy na wściekłość, potem kolejne 2 i możemy ciachać. Gdyby znalazł się wcześniej dom (Pomiechówek na razie milczy jak zaklęty), możemy się przymierzyć do sterylki wcześniej, ale dopóki go nie ma, działamy wg kalendarza.
Maszolina miała wczoraj jakiś regres, bo za nic nie chciała wyjść za furtkę, że o wsadzeniu do auta nie wspomnę! Na szczęście do gabinetu weszła bez większych oporów, a w poczekalni zaprzyjaźniła się z maciupeńką koteczkę, podrzuconą wczoraj do lecznicy... Kicia wcale się nie bała, a wzięta na ręce nawet Maszkę ofukała i zamierzała ją regularnie... sprać po pysku! :) Doktor wczoraj nie był bardzo złym człowiekiem i nie kazał wsadzać Maszy na stół, więc pod koniec wizyty, która się przeciągnęła z powodu konsultacji przeróżnistych i tysiąca pytań z mojej strony, położyła się znudzona pod stołem i cierpliwie czekała. Po powrocie do domu odtańczyła taniec radości i zdążyła zająć miejscówkę dokładnie pośrodku posłania od Cioci Ellig :)
Aha, na sterylkę dostałyśmy mega zniżkę, a za wczoraj zapłaciłam 40 zł + 10 zł dojazd.

Posted

Maszeńka - dzielna dziewczynka. Jak ona może chcieć wychodzić za furtkę, skoro jej u Was tak dobrze. A nuż za furtką się okaże, że już ta furtka się dla niej nie otworzy??

Posted

[quote name='mmd']Nie rozdam. Nie chcą ;) Wszystkie Baloniarki takie, że im siłą muszę wpychać. A coś muszę robić jako skarbnik, no nie? ;)[/QUOTE]
mmd to rezerwuj 200 zl na sterylke dla Maszy w koncu jest u Baloniary nad Baloniarami:)

Posted

[quote name='Ellig']mmd to rezerwuj 200 zl na sterylke dla Maszy w koncu jest u Baloniary nad Baloniarami:)[/QUOTE]
już zrobiłam odpowiedni wpis. Igiełka zajrzy to zaklepiemy "urzędowo" :)

Posted

[quote name='gallegro']Kochani, my cały czas zaglądamy i jesteśmy z Wami, choć przez parę ostatnich dni uwagę zaprzątała nam bez reszty mała Kiko.
Jest lepiej. Zapraszamy na wątek :-)[/QUOTE]

Zaglądam na wątek Kiko i cieszę się, że z nią lepiej. A swoją drogą jak pomyślę, że gdyby została na tym łańcuchu, to mogłoby jej już nie być, to skóra mi cierpnie:-(

Posted

[quote name='zula131']Obawiam się o tego psa, który został :([/QUOTE]

Nie ma pewności, że Kiko przyjechało z parwo. Gdyby tak było, prawdopodobnie zachorowałyby Masza i Hamlet. Nie można wykluczyć, że złapała je od jednej z tymczasowiczek Chauwy.
Bierzemy też pod uwagę prawdopodobieństwo przywiezienia parwo przez osoby, które dostarczyły sunie. Mogły bowiem przenieść zarazki ze schroniska np. na butach.

Posted

No tak, zarazki mogły być wszędzie... Może to i nie śmieszne, ale teraz okazało się, że jakaś część tej Waszej brawurowej akcji to nie taka całkowita ściema."Powiatowy" zadziałał w odpowiednim momencie...