Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gaja wraz z paroma innymi psami żyła na posesji nieodpowiedzialnego człowieka pod Zamościem, przygarniał je, ale nic poza tym, nawet nie karmił...

Tak wyglądało jedyne schronienie psów:

Gaja się tam urodziła. Jej bratu nie udało się pomóc.
Starsza siostra Gai - Łatka, ma już swój domek w Lublinie :)
Nie było łatwo, ale udało się zadrze i Toli wyciągnąć Gaję od dziada.
Z pewnością szybko znajdzie domek, bo jest śliczna i mimo wszystko bardzo ufna do ludzi.
Na pewno nie przeżyłaby zimy...

To jeszcze zdjęcie z posesji, gdzie żyła:

Tu już w samochodzie:

• Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gaja ma ok. 5 miesięcy, waży 7 kg, będzie sunią średniej wielkości.
Na razie jest bardzo brudna i chuda, ale też bardzo ufna i przymilna do ludzi. Uczy się chodzić na smyczy.
Została odrobaczona i odpchlona. Za kilka dni ją wykąpiemy.

Póki co pierwsze zdjęcia od nas:

Taka chudzinka z niej

Filmiki, na których widać, że Gaja jest psiakiem ufnym i w dodatku bardzo szybko łapie chodzenie na smyczy :)

[video=youtube;D9jN0XFg08g]http://www.youtube.com/watch?v=D9jN0XFg08g[/video]

[video=youtube;2HpslXst_CI]http://www.youtube.com/watch?v=2HpslXst_CI[/video]

Posted

Dziękuje Murka:)
Gajeczka cudna:loveu:
I mądralka tak jak Łatka:)
Ma juz imię, smyczkę, obrożę; sunieczko - zaczynamy nowe życie:)

Bardzo sie cieszę, ze mozemy pomóc Gai rozpocząc nowe życie:)

Tekst do ogłoszeń:

[FONT=Times New Roman]Śliczna 5 miesięczna Gaja bordercollie mix czeka na dom[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Gajka ma ok. 5 miesięcy; zostałazabrana od zupełnie nieodpowiedzialnego właściciela. Całe jej krótkie psie życie to głód i szukanie kąta, w którym mogłaby skryć się przed deszczem i zimnem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Obecnie suczka przebywa w domu tymczasowym; okazała się radosnym szczeniakiem,spragnionym kontaktu z człowiekiem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Uczy się chodzić na smyczy,utrzymywać czystość w domu. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Gajka czeka na swojego człowieka, takiego, który pozwoli jej godnie żyć.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sunia przebywa obecnie w okolicach Lublina. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jeśli to daleko od Ciebie –pomożemy w transporcie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wszelkie informacje:[email protected], tel. 503 683 050[/FONT]

Ogłoszenia Gajki

Od handzi:loveu:
http://tablica.pl/oferta/border-coll...ja-IDw1A5.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozostałośc po hotelowaniu Łatki: 848,05zł

Deklaracje stałe dla Gai:

P. Kaja - 50 zł :loveu:(wpłacone XI)
maja7 - 10 zł :loveu: (wpłacone XI)
abra43 -10 zł :loveu:(wpłacone XI)
handzia - 10zł :loveu:(wpłacone XI)
haliza - 15 zł :loveu: (wpłacone XI)
monikapf - 20 zł :loveu:( wpłacone XI, XII)
P. Małgorzata z Tomaszowa Lub. - 30 zł + 60 zł :loveu:(wpłacone X, XI)

Wpłaty jednorazowe:
P. Emila z Lublina - 50 zł:loveu:
Ciucik - 50 zł :loveu:

Wydatki - hotelowanie - 255 zł
Dolpac-11
Cestal- 5
Fiprex-15
zabawki 2szt-10
Razem: 296 zł

973 zł - 296 zł = 718, 05 zł

Stan konta na 28.11.2011: 692,05 zł

Sterylizacja Gajki - 28.12.2011 - 170 zł

692,05 zł - 170 zł = 522,05 zł

Stan konta na 28.12.2011: 522,05 zł

konto do ewentualnych wpłat:

[FONT=Times New Roman]Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA[/FONT]

[FONT=Times New Roman]97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 BGŻ S.A. O/Zamość[/FONT]

z dopiskiem: Dla Gajki

Posted

Ona jest cudna taka malutka Łatka- gdybym tylko mogła ją też bym wzięła. Az łzy do oczu się cisną taka chudziutka biedulka - a łatki ma podobne jak u mojej Łatuni

Posted

Gajeczka wolna !!! Bardzo ucieszyłam sie z tej informacji !!!! Jeszcze smutna i nieco oszołomiona zmianami, jakie zaistniały w jej życiu, ale wierzę, że to kwestia tylko kilku dni i na pyszczku pojawi sie radość !!!!

Posted

Tz rozmawiał dzisiaj z Murką - malutka ma ogromny apetyt; mam nadzieję, ze szybko nadrobi straty.
Dzisiaj przeleję pieniądze na bardziej energetyczną karmę dla sunieczki:)

W swój 1 post wstawiłam finanse Gai.

Doszły wpłaty:
maja7 - 10 zł
abra43 - 10 zł

a wczesniej:
handzia - 10 zł
P. Emilia z Lublina - 50 zł
p. Kaja - 50 zł (zaznaczona na wątku Łatki)

Wszystkim bardzo dziękuję:loveu:

Posted

Gaja dzisiaj to już normalny, wesoły, upierdliwy podgryzacz nogawkowy ;) Sunia jest cudowna i bardzo kontaktowa. Bardzo fajnie też dogaduje się z innymi psami, nie jest nachalna i wie kiedy na ile może sobie pozwolić.
Apetyt ma kosmiczny, dosłownie pochłania jedzenie. Dawno nie było u nas psa, który tak się rzucał na karmę. Gaja w dodatku boi się, że się jej zabierze jedzenie i w momencie majstrowania przy misce wpija się coraz bardziej w chrupki, czasem nawet powarkuje. Ale myślę, że to chwilowe i jej to minie, zwłaszcza, że specjalnie manipuluję przy misce, zbieram rozsypane chrupki i wrzucam do miski, dosypuję garstkę karmy itd. Niech się uczy psinka, że ręce przy misce nie oznaczają niczego złego, a wprost przeciwnie.
Koopki są ładne (i dużo ;) ), na razie o zachowaniu czystości nie ma co marzyć, ale wszystko w swoim czasie.

Posted

Murka napisał(a):
Gaja dzisiaj to już normalny, wesoły, upierdliwy podgryzacz nogawkowy ;) Sunia jest cudowna i bardzo kontaktowa. Bardzo fajnie też dogaduje się z innymi psami, nie jest nachalna i wie kiedy na ile może sobie pozwolić.
Apetyt ma kosmiczny, dosłownie pochłania jedzenie. Dawno nie było u nas psa, który tak się rzucał na karmę. Gaja w dodatku boi się, że się jej zabierze jedzenie i w momencie majstrowania przy misce wpija się coraz bardziej w chrupki, czasem nawet powarkuje. Ale myślę, że to chwilowe i jej to minie, zwłaszcza, że specjalnie manipuluję przy misce, zbieram rozsypane chrupki i wrzucam do miski, dosypuję garstkę karmy itd. Niech się uczy psinka, że ręce przy misce nie oznaczają niczego złego, a wprost przeciwnie.
Koopki są ładne (i dużo ;) ), na razie o zachowaniu czystości nie ma co marzyć, ale wszystko w swoim czasie.

Super wieści !!! Gaja szybko adoptuje się do nowych warunków, tym bardziej, że ma teraz wszystko, co potrzeba.

Posted

haliza napisał(a):
Niunia jest cudna, jak dobrze, że odnajduje się tak szybko w nowym miejscu i garnie do ludzi :loveu: i fajnie, że apetyt dopisuje ;)

No tak - mała nadrabia. Szybciej zaokrąglą sie jej boczki:0
Gaja na pewno wie, co znaczy głód.
Zdjęcia nie oddają jej chudości.
Wczoraj zapomniałam napisać, ze facet od Gajki zaczął cos mówić o sterylce suki, która została (matki Gai); pytał, czy mu pomożemy.
Moze wreszcie cos do niego doszło.

Posted

Tola napisał(a):
No tak - mała nadrabia. Szybciej zaokrąglą sie jej boczki:0
Gaja na pewno wie, co znaczy głód.
Zdjęcia nie oddają jej chudości.
Wczoraj zapomniałam napisać, ze facet od Gajki zaczął cos mówić o sterylce suki, która została (matki Gai); pytał, czy mu pomożemy.
Moze wreszcie cos do niego doszło.

O rany światełko w tunelu :smile: - może faktycznie coś zrozumiał :p - więc kolejna byłaby bezpieczna ....

Posted

mestudio napisał(a):
Czekam na kąpiel, piękne zdjęcia, trochę wiadomości o suni i wystawiam allegro za jakiś czas:-).

Myślę, że przy takim apetycie i po kąpieli suni nie poznamy ;) - metamorfoza murowana :evil_lol:

Posted

haliza napisał(a):
O rany światełko w tunelu :smile: - może faktycznie coś zrozumiał :p - więc kolejna byłaby bezpieczna ....

Tak. Jest duza nadzieja, ze na tej posesji zaden szczeniak n ie bedzie juz cierpiał.
Matka Gai na razie dostała antykoncepcję; zaznaczyłam w kalendarzu, kiedy sterylka:cool3:
Mma nadzieję, ze facet nie zmieni zdania.

Posted

handzia napisał(a):
Dopiero dzisiaj dokopałam się do wątku Gajeczki :) Zapisuję sobie ;)

Bo ja nie wrzuciłam na zamojski.
Moze niech atmosfera się trochę oczysci.
Tylko czy to jeszcze mozliwe.