cavani Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 hayena napisał(a):Wierzę,że Joker opuści niedługo schronisko.Szukamy już dla niego transportu.To jeszcze nie będzie dom stały ale doczekamy i tego momentu. Ech, marzę o tym. A transport zorganizujemy - powiedzcie tylko gdzie ;) Byłam dzisiaj u Jokera. Niestety było już prawie ciemno, ale zabrałam chłopaka na spacerek. On tak bardzo na to czeka. Kiedy podeszłam do kojca wysadził swoją wąską mordeczkę i merdał ogonem radośnie. Spacerek nie był długi, bo było koszmarnie zimno i smagał mnie zimny wiaterek, ale lepsze to niż nic. Rana jest już prawie zagojona. Jeszcze tylko zostały mu dwie otwarte ranki tam, gdzie kiedyś rany były najgłębsze. Reszta tak pięknie porosła gęstym futerkiem, że już nie prześwieca się skóra tak jak jeszcze niedawno. Strasznie żal było zostawiać psiaka w kojcu. :-( Quote
Maniutka zara Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/219764-POTRZEBNY-TRANSPORT-Z-BIA%C5%81EJ-PODLASKIEJ-do-G%C5%82ogocz%C3%B3w-za-Krakowem-w-stron%C4%99-My%C5%9Blenic. Quote
Maniutka zara Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Cavani jest możliwy transport łączony przez łódź ze stacją u mnie Quote
maja602 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Mam nadzieję, że hoteliki są sprawdzone i znacie warunki jakie tam będzie miał Joker? Po smutnej historii z Aldo, proszę wszystkich o sprawdzanie hotelików. Quote
Lucyja Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 I w jednym i w drugim hoteliku mamy fundacyjne psy, więc są to sprawdzone miejsca. Quote
maja602 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 To bardzo się cieszę i jestem spokojna, że Jokerek może teraz w dobrych warunkach czekac na własny dom. Quote
cavani Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Maniutka zara napisał(a):Cavani jest możliwy transport łączony przez łódź ze stacją u mnie A jest ktoś, kto może Jokera zabrać z Łodzi? Jeśli miałby transport dalej to wspaniale. Bo jeśli nie to jednak jest dodatkowych ponad 100 km w bok i wtedy ekonomiczniej byłoby pojechać przez Radom. Choć przyznaję, że bardzo chętnie bym Cię poznała - kiedyś miałyśmy okazję rozmawiać - zadzwoniłaś do mnie w sprawie innych bialskich piesków ;) Quote
hayena Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Jeśli do Zabrza to być może ja.Hotelik mam sprawdzony a osoba,która go prowadzi jest stałym bywalcem dogomanii.W tej chwili czekamy tylko czy po świętach zwolni się miejsce.Gdyby było na dzień dzisiejszy to już myślelibyśmy o przewiezieniu Jokera. Quote
martik b Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Oj super wieści, że jest dla Niego szansa :) Przy mniejszej ilości psów będzie można poświęcić mu więcej uwagi i nad Nim popracować... Quote
cavani Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Kochani, zaraz po świętach Joker wyjeżdża ze schroniska w Białej Podlaskiej. :multi: Zamieszka w hoteliku w Zabrzu. A to wszystko dzięki wspaniałym osobom z Fundacji Dr Lucy :Rose: Jeśli chodzi o transport, to ja z Jostel5 zawozimy go do Warszawy, a tam ma przesiadkę do innego dogomaniackiego autka i nim jedzie prosto do Zabrza. Nie wiem jeszcze jakie będą koszty paliwa, ale będzie potrzebna pomoc dobrych ludzi, żeby na nie nazbierać. W obie strony to ponad 800 km. Czy będę mogła liczyć na jakieś grosiki z Waszej strony? A ja byłam dzisiaj u Jokera. Poszliśmy sobie na długi spacerek. Przekazałam mu radosną nowinę, ale nie bardzo mnie słuchał - ważniejsze było to, żeby jak najwięcej terenu zaznaczyć i jak najwięcej zapaszków wciągnąć. Na spacerze zachowuje się baaardzo grzecznie. Jest jednym z niewielu psów, które nie ciągnął. Większość kiedy się je wyprowadza ze schroniska - ciągną mnie jak Pudzian pełne wagony na konkursie siłaczy :lol: Joker ma lekko napiętą smycz, ale idzie spokojnie. Nie chce urwać mi ręki. Już nie mogę się doczekać tego dnia, kiedy wpakuję go do auta i zabiorę ze schroniska. Quote
mestudio Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Wspaniałe wieści. Bardzo się cieszę. A kto poniesie koszty hotelowania? Quote
arabiansaneta Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Z tego, co wiem, to fundacja Dr Lucy Quote
ala56 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Kilka osób z Fundacji Dr Lucy, deklaruje stałe wpłaty na utrzymanie Jokera i pobyt w hotelu. Quote
cavani Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Tak, koszty hotelowania poniesie Fundacja Dr Lucy. Jednak oni mają bardzo dużo psiaków w tej chwili pod opieką, więc trzeba będzie poszukać jeszcze sponsorów którzy pomogą w utrzymaniu Jokera. A tymczasem najważniejszą sprawą na ten moment jest nazbieranie na transport. To będzie kilkaset złotych - nie wiem jeszcze dokładnie ile, bo czekam na informację od osób, które będą go transportowały z Warszawy do Zabrza. Kochani, kto z Was mógłby pomóc? Trzeba będzie pieniądze zebrać bardzo szybko, bo Joker ma jechać jeszcze przed Nowym Rokiem :modla: Quote
ala56 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Dziś " robi sie miejsce " w hotelu. To prawda mamy sporo piesków nieadopcyjnych, ktore trzeba utrzymywać w hotelikach a że każdego nam żal to sie nazbieralo. Dlatego kazda ofiarowana złotówka dla Jokera jest na wagę złota Quote
cavani Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Mała zmiana planów. Dzisiaj dowiedziałam się ile wyniosłyby koszty paliwa na trasie Biała Podlaska - Warszaw - Zabrze. Ponad 600 zł. To ogromna kwota a czasu na uzbieranie funduszy mało. Na szczęście Jostel5 z mężem zgodzili się przewieźć Jokera swoim samochodem bezpośrednio do hoteliku. To nam skraca trasę (bo omijamy Warszawę) i koszty (bo ich samochód jest na gaz. W tej sytuacji koszty paliwa wyniosą połowę, czyli 300 zł. Ponieważ mam jeszcze 140 zł po amstaffce Dorze, która już ma dom, a której sponsorzy zgodzili się przekazać pozostałe po niej pieniądze na Jokera, brakuje nam 160 zł. Chcemy pojechać w środę, więc została nam doba na zebranie brakującej kwoty. Bardzo proszę - pomóżcie! Już tak niewiele brakuje, żeby ten tak pokrzywdzony przez ludzi psiak opuścił schronisko! Numer konta podam na PW. Quote
cavani Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Arabiansaneta chce przekazać na transport Jokera 60 zł :multi: Dzięki Krysiu za twoje wielkie serducho :loveu: Brakuje nam jeszcze tylko 100 zł :modla: Quote
ala56 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Cavani zajrzyj na Dr Lucy tam są deklaracje i moje PW. Quote
cavani Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Miło mi zakomunikować, że na obu forach udało się w sumie nazbierać pełną kwotę deklarowanych wpłat na transport Jokera ku nowemu życiu :multi: Jutro (a właściwie patrząc na godzinę, to już dzisiaj :lol:) spiszę z konta wszystkie wpłaty i podsumuję. W nocy z wtorku na środę wyruszamy z Jokerem do Zabrza w składzie: - kierownik schroniska Marek jako kierowca główny, - Jostel5 (która użyczyła autka do transportu) jako miziacz i uspokajacz Jokera (nie wiemy, czy jeździł już kiedyś autem) - ja jako zmiennik kierowcy i miziacza. ;) Quote
ala56 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Trzymam kciuki za całą ekipę. Piękna akcja. Quote
karolkamadry Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Szerokiej drogi...i powodzenia :) Quote
Ty$ka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Rozumiem, że chłopak się już pakuje? :) Kiedy przewidziana podróż po nowy rozdział w życiu? Quote
jostel5 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Wyruszamy dzisiaj ok.23-ej....Ciut świt będziemy w Zabrzu....:) Quote
ala56 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Zyczę bezpiecznego dotarcia do celu. I oczywiście powrotu do domu. Quote
jostel5 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='maja602']Życzę Wam dobrej podróży. Mam nadzieję, że Joker polubi nowe miejsce. Po powrocie napisz proszę kilka słów. Jasne!:) Myślę,że w domu będę jutro ok.20-tej.... Trzymajcie kciuki,żeby Joker jakoś ;) zniósł tę długą podróż.... Quote
Recommended Posts