dorota412 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 DT to byłby luksus, a czasu jest mało. Te psiaki trzeba zabrac juz gdziekolwiek. Hotelik moglby byc rozwiazaniem do czasu znalezienia DT Quote
Plicha Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Czy ktoś z Was zna jakieś sprawdzone płatne DT? Też uważam że trzeba zrobić wszystko żeby suczkę zabrać gdzieś nawet jeśli będzie nas to kosztowało. Myślę że są na tym wątku osoby, które będą skłonne pomóc finansowo, zorganizować bazarki, a jak sunia będzie w DT bardzo intensywnie ją ogłaszać. Boję się że DT się może nie znaleźć a nie wyobrażam sobie zabrania jednego psa a drugiego zostawienia na pastwę losu. Quote
pelaodrudego Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 ja zrobie wydarzenie, niestety wiem z doświadczenia , ze bez fotek jest malo skuteczne...na pewno bylby odzew ale proszę Was o jakiekolwiek zdjęcie tych suń...w międzyczsie zorientuje się co do miejsca w hotelu...prosze o szybki odzew Quote
chauwa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Fotki będą jak odbierze się je z miejsca katusz. Quote
gallegro Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Podniosę wątek, a Ty Chauwa spodziewaj się PW. Quote
chauwa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Podnoszę! Ce qu'ily a de mieux l'homme, c'est le chien "Tym, co w człowieku najlepsze, jest pies" -------------Wolter----------- Quote
sylwija Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 to ja tez podniosę.. piękna maksyma, chauwa :) Quote
Ewa Marta Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Podrzucam i z nadzieją wypatruję DT... Quote
Plicha Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Do kiedy mamy czas na znalezienie DT? Do tego weekendu czy do następnego? Quote
pelaodrudego Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 jest miejsce u Murki, może nawet w wewnętrznym, ogrzewanym boksie...reflektujecie? Quote
gallegro Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Mam dobrą wiadomość. Niezastąpiona i nieoceniona ciotka Ewa Marta, rzutem na taśmę znalazła wspaniały DT dla suni. Prawdopodobnie już w sobotę zostanie tam zawieziona, a kilka chwil później, zziębniętą doopkę, ogrzeje u ciotki chauwy, psiak. Teraz pozostaje jedynie odebrać je w majestacie "bezprawia" ;-) Grunt jest przygotowany, bo przecież Hamlet, odebrany jako pierwszy, okazał się chory na najgorszą odmianę parwo, czyli parwoleriozę ;-). Teraz wystarczy zmajstrować urzędowe pismo z danymi personalnymi i dokładnym adresem, które nakazuje oddać nam dwa pozostałe psiaki, również prawdopodobnie chore. Ich właściciele zostaną poinformowani o zakazie posiadania kolejnych, pod groźbą grzywny (wszystko będzie w piśmie, którego oczywiście im nie zostawimy ;-)). Myślę jeszcze o jednym cyrkowym zagraniu, tłumaczącym pozostawienie psiaka, zamkniętego w kojcu z buda. Po prostu wezmę nieduży opryskiwacz z wodą i odkażę teren wokół kojca. To samo można zrobić z chlewikiem i obórką, aby już namotać na maksa ;-). To spowoduje, że nie będą panikować przed rozprzestrzeniającą się chorobą. Taki mamy plan, a co z tego wyjdzie, zobaczymy. Na wszelki wypadek zabieram Anię, bo ona stanowi gwarancję, że bez psiaków nie wrócimy. Quote
chauwa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Pozostaje nam wszystkim trzymać kciuki by misja "bezprawie" powiodła się :D Quote
Ty$ka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Pomysł rewelacyjny :) Trzymam za akcję kciuki! Quote
sylwija Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 powodzenia szczęście, że DT są dla psiaków Quote
dorota412 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Swietnie! Tylko nie można "odkazić" zbyt dużego obszaru, bo dojdą do wniosku, ze skoro teren jest czysty, to można wziąć następne piesy :) Quote
Ewa Marta Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 gallegro napisał(a):Mam dobrą wiadomość. Niezastąpiona i nieoceniona ciotka Ewa Marta, rzutem na taśmę znalazła wspaniały DT dla suni. No nie, domek znalazł się sam:-) Ja tylko daję głowę za to, że to DT z najwyższej półki, gdzie zwierzaki sa kochane, rozpuszczane i odzyskują chęć do życia:-) Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby udało się zabrac oba psy!!! Quote
gallegro Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Ewa Marta napisał(a):(...)Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby udało się zabrac oba psy!!! @Ewa Marta, Ty chyba przeoczyłaś akapit, mówiący o tym, że dobrym duchem całego przedsięwzięcia jest Ania, która nigdy nie dopuszcza opcji, że można wrócić bez psiaka. Woleli byśmy jednak uniknąć rozlewu krwi ;-) Quote
chauwa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 :cunao:To dodatkowy powód by się cieszyć :) Aż sobie z radochy pozwolę zjeść nie mały kawał sernika! Quote
gallegro Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 dorota412 napisał(a):Swietnie! Tylko nie można "odkazić" zbyt dużego obszaru, bo dojdą do wniosku, ze skoro teren jest czysty, to można wziąć następne piesy :) Nie ma obawy. Po dwóch udanych akcjach nabraliśmy wprawy i wiemy już na co zwrócić uwagę. Jeśli byśmy nie odkazili terenu, gotowi byliby jeszcze zlikwidować ostatniego psiaka. Przeprowadzimy to w taki sposób, aby był wilk syty i owca cała. Jedyną przeszkodą może okazać się upierdliwy pan domu, którego podczas pierwszej wizyty nie było. Gdyby robił problemy, zapytamy go o szczepienia i takie tam. W końcu, jakby nie było, jestem lekarzem powiatowym wet. ;-) Quote
chauwa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 gallegro napisał(a):Nie ma obawy. Po dwóch udanych akcjach nabraliśmy wprawy i wiemy już na co zwrócić uwagę. Jeśli byśmy nie odkazili terenu, gotowi byliby jeszcze zlikwidować ostatniego psiaka. Przeprowadzimy to w taki sposób, aby był wilk syty i owca cała. Jedyną przeszkodą może okazać się upierdliwy pan domu, którego podczas pierwszej wizyty nie było. Gdyby robił problemy, zapytamy go o szczepienia i takie tam. W końcu, jakby nie było, jestem lekarzem powiatowym wet. ;-) Gdyby robił problemy...to mu w łeb ;) ;) Quote
Plicha Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Co za ulga że znalazł się DT :) Będę ściskać kciuki w sobotę :) Quote
Recommended Posts