Kulfoniasty Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 4 godziny temu, Olena84 napisał: Cały czas trzymam kciuki za sunię Dziękuję Quote
Kulfoniasty Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Dnia 15.05.2020 o 07:18, Nesiowata napisał: Czy coś wiadomo? Tak - wiemy w jakiej okolicy krąży, ale jest problem z dokładnym namierzeniem i złapaniem .... Quote
bakusiowa Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 42 minuty temu, Kulfoniasty napisał: Tak - wiemy w jakiej okolicy krąży, ale jest problem z dokładnym namierzeniem i złapaniem .... W Jaworznie jest? Czy masz kontakt z kimś stamtąd? Quote
bakusiowa Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Już wiem, że sytuacja jest monitorowana. Odnalazłam na fb osobę która kiedyś była na dogomanii i jest z Jaworzna. Czuwają nad sytuacją. Powiedziała, że suczka została oddana do kompletnych patoli i nie ma się czemu dziwić, że nastąpiła taka sytuacja. Quote
bakusiowa Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Zabrano im kota bo golili go na łyso i wystawiali na parapet. Quote
Kulfoniasty Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Tak - mam kontakt z osobami z Jaworzna - bardzo mi pomagają, bez nich nie dałabym rady. Ostatnio była widziana w Jaworznie na Podwalu - w ubiegły piątek, od tej pory nikt jej nie widział. Nawet zastanawiałam się nad Jamorem, ale skoro obecnie nie jesteśmy pewni, czy ona tam jeszcze jest ..., to chyba szkoda kasy ... Quote
Kulfoniasty Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 56 minut temu, Anula napisał: A klatka,łapka? Trudny teren do ustawienia, z tego co słyszałam - ale trudno mi ocenić bo kompletnie nie znam okolicy. Quote
malti Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 Jestem obok z Sosnowca. Jaworzno to duże obszarowo miasto, na dodatek dookoła pełno lasów. Quote
Olena84 Posted May 26, 2020 Posted May 26, 2020 17 godzin temu, Kulfoniasty napisał: Tak - wiemy w jakiej okolicy krąży, ale jest problem z dokładnym namierzeniem i złapaniem .... O, czyli jest widywana, to dobrze Quote
Olena84 Posted May 26, 2020 Posted May 26, 2020 15 godzin temu, bakusiowa napisał: Już wiem, że sytuacja jest monitorowana. Odnalazłam na fb osobę która kiedyś była na dogomanii i jest z Jaworzna. Czuwają nad sytuacją. Powiedziała, że suczka została oddana do kompletnych patoli i nie ma się czemu dziwić, że nastąpiła taka sytuacja. dlatego trzeba odebrać psa który został im wydany przez schronisko Quote
Murka Posted May 26, 2020 Author Posted May 26, 2020 Wczoraj za TM odszedł staruszek Doy ['] Był z nami od 2012 roku... :( Quote
Kulfoniasty Posted May 28, 2020 Posted May 28, 2020 Dnia 26.05.2020 o 19:04, Murka napisał: Wczoraj za TM odszedł staruszek Doy ['] Był z nami od 2012 roku... :( Miał wspaniałe życie w hoteliku Quote
Tyśka) Posted June 2, 2020 Posted June 2, 2020 Przepraszam, że tutaj... ale nie wiem gdzie pisać, a znalazłam taki post na fejsbuku: "Podejrzewam że został porzucony, nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to piesek czy suczka, nie daje się złapać, jeżdżę do niego i karmie go, kontaktowałam się z weterynarzem , panie pomogą mi go złapać i jeśli jest to suczka zostanie wysterylizowana,wygląda na starszego pieska, szukam kogoś kto chciałby go przygarnąć żeby nie trafił do schroniska jeśli ktoś byłby zainteresowany piesek zostanie doprowadzony do ładu. proszę o udostępnienie" Suczka/pies jest podobno wielkości pekińczyka. Momoty Górne k/Janowa. - czy w okolicach Janowa jest ktoś z klatką-łapką? Ktoś coś kojarzy? Quote
Olena84 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 12 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Przepraszam, że tutaj... ale nie wiem gdzie pisać, a znalazłam taki post na fejsbuku: "Podejrzewam że został porzucony, nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to piesek czy suczka, nie daje się złapać, jeżdżę do niego i karmie go, kontaktowałam się z weterynarzem , panie pomogą mi go złapać i jeśli jest to suczka zostanie wysterylizowana,wygląda na starszego pieska, szukam kogoś kto chciałby go przygarnąć żeby nie trafił do schroniska jeśli ktoś byłby zainteresowany piesek zostanie doprowadzony do ładu. proszę o udostępnienie" Suczka/pies jest podobno wielkości pekińczyka. Momoty Górne k/Janowa. - czy w okolicach Janowa jest ktoś z klatką-łapką? Ktoś coś kojarzy? Ale śliczna, aż dziw że ktoś takiego psiaka wyrzucił Quote
Kulfoniasty Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Dnia 25.05.2020 o 21:05, malti napisał: Jestem obok z Sosnowca. Jaworzno to duże obszarowo miasto, na dodatek dookoła pełno lasów. Ciężko będzie ją znaleźć - jest bardzo lękliwa. Założyłyśmy Wydarzenie i serdecznie zapraszam do udziału w nim https://www.facebook.com/events/583314795948295/?active_tab=about Quote
Kulfoniasty Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Zapraszam wszystkich do udziału w wydarzeniu na FB dotyczącym poszukiwania Idylli/ Ciżemki.https://www.facebook.com/events/583314795948295/?active_tab=about Jeżeli ktoś z Was jest z Jaworzna lub znacie kogoś z Jaworzna , to bardzo proszę o pomoc w rozwieszaniu plakatów. Quote
Kulfoniasty Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 2 godziny temu, Olena84 napisał: Ale śliczna, aż dziw że ktoś takiego psiaka wyrzucił Może właściciel zmarł i rodzina "pozbyła się kłopotu" , a może jednak ktoś go szuka ? Quote
Murka Posted June 3, 2020 Author Posted June 3, 2020 Dnia 2.06.2020 o 20:27, Tyś(ka) napisał: Suczka/pies jest podobno wielkości pekińczyka. Momoty Górne k/Janowa. - czy w okolicach Janowa jest ktoś z klatką-łapką? Ktoś coś kojarzy? Nic nie wiem o klatce łapce u nas w okolicy niestety... Może piesek/suczka w końcu zaufa... oby. U nas nowy lokator: kundelek Bary, którego opiekunowie - ludzie starsi - podupadli na zdrowiu i nie są w stanie się nim już dłużej zajmować. Psiaka umieściła u nas rodzina i szukamy dla niego domu. Quote
Murka Posted June 6, 2020 Author Posted June 6, 2020 Dnia 4.06.2020 o 09:48, Tyś(ka) napisał: Mogę pomóc w ogłoszeniach Barego. ;) Super. Jak zrobię fotki do ogłoszeń to wrzucę tutaj. A u nas dwa nowe psiaki na pokładzie: Pola z Tomaszowa Lubelskiego (jeszcze wystraszona troszkę): oraz Muki z Zamościa, który po wyczesaniu będzie śliczną maskotką:) Nie mogę niestety wrzucić linków do wątków:( Quote
Anula Posted June 6, 2020 Posted June 6, 2020 Wątek Poli: https://www.dogomania.com/forum/topic/351792-nieduża-kaleka-sunia-już-u-murki-kto-dorzuci-się-do-hotelu-i-dopomoże-szczęściu-brakuje-jeszcze-100zł-stałych-rozliczenie-na-s-10/ Wątek Muki: https://www.dogomania.com/forum/topic/352022-muki-w-typie-polskiego-owczarka-nizinnego-a-może-w-typie-teriera-tybetańskiego/ Quote
bakusiowa Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 Odnośnie suczki Idylli zaginionej w Jaworznie na razie nie widać jej od kilku dni. Taki wpis jest na fb. Nieźle co? 27.05.2020 Jaworzno Podwale - w okolicy Carrefoure Mam jeszcze prośbę do osób, które w przeszłości widziały właściciela (szczupły około 30 lat) grzebiącego wraz z sunią po śmietnikach - proszę o podanie, przy których śmietnikach szukali - suczka może szukać jedzenia w tych miejscach. https://www.facebook.com/groups/1753999151493391/permalink/2914046508821977/ Quote
Kulfoniasty Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 12 godzin temu, bakusiowa napisał: Odnośnie suczki Idylli zaginionej w Jaworznie na razie nie widać jej od kilku dni. Taki wpis jest na fb. Nieźle co? 27.05.2020 Jaworzno Podwale - w okolicy Carrefoure Mam jeszcze prośbę do osób, które w przeszłości widziały właściciela (szczupły około 30 lat) grzebiącego wraz z sunią po śmietnikach - proszę o podanie, przy których śmietnikach szukali - suczka może szukać jedzenia w tych miejscach. https://www.facebook.com/groups/1753999151493391/permalink/2914046508821977/ i co w tym dziwnego, że nie widać zaginionej suczki ? Możesz pomóc jej szukać ? Na przykład poprzez udostępnianie wydarzenia, postów itp Przeszłości nie zmienimy, teraz trzeba myśleć o przyszłości i starać się ją znaleźć. Bardzo dziękuję za pomoc. Quote
Recommended Posts