Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Założycielką wątku jest Miki.

Nie uważam za konieczne zamykanie wątku, bo ciągle mamy nadzieję na odnalezienie tych psów, a obowiązku uczestniczenia w wątkach nie ma. Wtedy nie traci się energii.

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do Urzędu Gminy w Myszyńcu, pani wskazała mi gdzie trzebaby szukać psów. Ucieszyła się, że chcemy im pomagać, mówiła że żaden z psów nie został odłowiony ani odwieziony do schroniska.
Prosiła o pomoc dla suczki ze szczeniakami, które gnieżdżą się w lesie za Myszyńcem.

Posted

Neris napisał(a):
obowiązku uczestniczenia w wątkach nie ma. Wtedy nie traci się energii.

zrozumiałam aluzję. tylko wg mnie nie o złośliwości chodzi, a o realną pomoc psom. wątek siłą rzeczy zrobił się wirtualny i mało przejrzysty. dziś już nie wiadomo czy psy z pierwszych postów i zdjęć wogóle żyją?

Ja jednak życzę dużo sił i powodzenia obecnie do pomocy suczce i szczeniakom z lasu pod Myszyńcem, o których wspomniano w urzędzie.

Posted

Neris napisał(a):
Dzwoniłam do Urzędu Gminy w Myszyńcu, pani wskazała mi gdzie trzebaby szukać psów. Ucieszyła się, że chcemy im pomagać, mówiła że żaden z psów nie został odłowiony ani odwieziony do schroniska.
Prosiła o pomoc dla suczki ze szczeniakami, które gnieżdżą się w lesie za Myszyńcem.

i co z tą informacją zrobimy? .............

Posted

MIKI ma niebawem jechać, ja też się wybieram. Pani z gminy zadzwoni jak tylko psy się "objawią" na dworcu. Jeśli nie- trzeba będzie poszukać w miejscu gdzie podobno są.

Posted

Neris napisał(a):
MIKI ma niebawem jechać, ja też się wybieram. Pani z gminy zadzwoni jak tylko psy się "objawią" na dworcu. Jeśli nie- trzeba będzie poszukać w miejscu gdzie podobno są.

Byłam wczoraj. Przy trasie na Łomżę żadnego psa nie widziałam za to przy dworcu było ich kilka. Przede wszystkim śliczna młoda suczka, podobna do Hultaja, tylko mniejsza. Rudy piesek też młody. Tej dwójce zrobiliśmy zdjęcia, ale nie mogę ich zmniejszyć, żeby wstawić.

Posted

a czy gmnia poczuwa się jakoś do obowiązku opieki nad tymi bedzomnymi pieskami, czy tylko się cieszy, że ktoś się zajmie tym, a oni bedę mieli problem z głowy?????????????

Posted

Luna007 napisał(a):
a czy gmnia poczuwa się jakoś do obowiązku opieki nad tymi bedzomnymi pieskami, czy tylko się cieszy, że ktoś się zajmie tym, a oni bedę mieli problem z głowy?????????????

Odpisuję na pw

Posted

Dziś na dworcu była ta sunia podobna do Hultaja i ten Rudy, którego znamy z jesieni. I niestety na wyjeździe w kierunku Warszawy jakiś biały potrącony przez samochód....:-(:-(:-(

Posted (edited)

[quote name='Luna007']potrącony - tzn, że kulał, czy był zakrwawiony, czy już umierał?

Myślę, że ten piesek już nie żył. Niewiele można zobaczyć z okna jadącego autobusu. Postaram się wrócić tam jeszcze w tym tygodniu. Cóż, dziś między samochodami były dwa pieski chętne do zabrania. Potrzebne deklaracje na hotelik.

Edited by Miki
Posted

Ja jutro jadę prowadzić szkolenie do Ostrowi, PKS-ami, z przesiadką w Ostrołęce. I już się boję, bo zarówno w Ostrołęce, jak i w Ostrowi zawsze coś siedzi na dworcu..........

Posted

Cóż wczoraj nic nie siedziało w Ostrołęce albo się nie rozglądałam wystarczająco, będąc pod wrażeniem wcześniejszych widoków. Martwię się o tą suczkę. Ona zaraz cieczki dostanie:placz:

Posted

Luna007 napisał(a):

Gmina ma umowę z takim schroniskiem, że lepiej że one sobie tam latają...

Posted

tak tak już wiem co i jak - szkoda, że gmina nie sponsoruje samej sterylki.........i na szczęście już ciepło, więc jeśli nie zachorują to całe lato przed nimi - tylko te cieczki i szczeniaki..............

Posted

W tej chwili potrzebny jest hotelik lub dom tymczasowy. Na sterylkę przyjdzie czas. Nie ma sensu myśleć o sterylce jak sunia biega między autobusami:placz: