Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ulga, że Rudy żyje, wcześniej znikł i nie kręcił się nigdzie...
Myślałam o jednym mini-hoteliku pod Warszawą dla niego, ale zapchany po dach:(

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam dziś na dworcu czarne coś leżące i dalej bialego dość dużego psa. Rudego na dworcu nie było. Tam zresztą były dwa rude: ten nasz i taki młodszy, mniejszy...

Posted

Neris napisał(a):
Na razie wpłaciłam 200, bo tyle miałam, a od Ciebie doszło 212,50.
Miałam jechać do lecznicy w piątek, ale pomyślałam, że dopłacę przy okazji, jechać tam specjalnie wydawało mi się stratą czasu.

Skarpeta Sterylkowa zgodziła się zasponsorować sterylkę Tajki, albo dołożyć tyle ile nam zabraknie.
W związku z tym mam pytanie- Taja ma lichą sierść, linieje obficie. Czy mogłabym kupić jej z tych 212,50zł witaminy na sierść?
Oprócz tego potrzebujemy frontline albo chociaż fiprex, kleszczy jest zatrzęsienie.

Nie dostałam odpowiedzi na to pytanie, więc na razie nie brałam faktury od pana doktora bo nie wiedziałam na ile mam wziąć.

Posted

i ja byłam wczoraj przejazdem w Myszyńcu i żadnego psiaka nie widzialam na dworcu, za to w Kadzidłowie na dworcu PKS leżał sobie piesek w typie bordercolli tyle że czarny podpalany na brąz :(

Posted

monika083 napisał(a):
wlasnie tez pomyslalam o tych kleszczach:/ koniecznie kup jej cos, w polowie czerwca siostra bedzie w polsce to zrobie jakis bazarek na niunie.

ja od lt kupuje wlasnie fiprex i jest dla nas najsuteczniejszy, ale to chyba zalezy od psa i w ogole zakleszczenia rejonu.

Neris,jesli o mnie chodzi to odpwiedzalam wyzej..to wazne, zeby kleszcze nie atakowaly.Czy skarbonka oddala za kastracje?

Posted

Jak pisałam wyżej, nie wiedziałam na jaką kwotę brać fakturę od pana doktora, czy na brakujące 40zł czy większą bo nie wiedziałam, czy mogę kupić Tajce leki o których wspominałam.

W związku z tym nie wiem na ile ma być faktura do Skarpety

Posted (edited)

Neris, czy z Twoich obliczen tez tak wychodzi??

z mojego bazarku cegielkowegu uzbieralo sie

Aldrumka- 10zl
Naisha - 20zl
pani Bozena U, warszawa- 5zl
Ruletkak 5zl
eski- 5zl
unixena 10zl
vilena- 10zl
magda z- 10zl
bukowa 10zl
---------

85 zl

wyslalam 210zl , a deklarowalam 80zl, czyli ''zalozylam'' 130zl. z bazarku zwrocilo sie 85zl,czyli 130 -85 = 45
Sterylka kosztowala 250 , czyli 40 zl trzeba zwrocic wetowi i fajnie byloby gdyby skarpeta to fundnela.
Srodek na kleszcze nie wiem jaki koszt, tez chyba mozna dodac to do faktura, to bedzie tak , jakby wzisc z tych odemnie wyslanych a skarpeta pokryje wiecej za sterylke.. to chyba z 30 zl dodatkowo, czyli na 70 zl faktura??

Edited by monika083
  • 2 weeks later...
Posted

Jeżdżąc ostatnio dość dużo autobusami nabrałam właśnie pewności, że przy wszystkich dworcach autobusowych jak Polska długa i szeroka kręcą się bezpańskie psy i nie jest to żaden ewenement, że akurat w Myszyńcu też są. Dziwię się tym bardziej osobom, które tyle krzyczały na tym wątku, a nie zrobiły nic konkretnego, aby pomóc chociaż symbolicznie.

Sytuacja jest w tej chwili taka: w hoteliku przebywa Tajka, sunia z Myszyńca po aborcyjnej sterylce. Sterylka nie jest jeszcze rozliczona, ale mam nadzieję, że to się zaraz zmieni. Na hotelik oprócz mnie składają się jeszcze dwie osoby, które nie pokazują się tu na wątku.

Tajka jest gotowa do adopcji - zdrowa, wesoła i bardzo fajna.
Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach. Mogę pomóc finansowo natomiast nie mam zupełnie głowy do samych ogloszeń i jestem dziwnie przesądna w tym względzie.:roll:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

a co tu tak pusto u sunieczki??
Neris,pisalam juz do Miki, ze nie chce tej nadplaty, kup lepiej karme dla Tajki, nie wiem czy sa obecnie jkies bazarki ogloszeniowe, jak znajde ,to wykupie jej pkiet.Postaram sie sama porobic ogloszenia w weekend.

Posted (edited)

cioteczki, bardzo prosze o intensywne szukanie domu Tajce, wzielam sie za tekscik do ogloszen, ale tak, nigdzie nie znalazlam jej wieku, wet jakos to okreslil, ile ona moze miec 1,5-2?
Nie wiem tez jakie namiary do ogloszen i jaka miejscowosc? Prosze o te podtawowe dane , to rusze z ogloszeniami.

Tajka-i Twoj Swiat nabierze barw:) Kochana sunia szuka domu!

Masz juz dosyc otaczajacej Cie szarosci...chcesz zmienic cos w swoim zyciu...?
...Adoptuj Tajke!!!
Ona sprawi , ze w Twoim domu zapanuje radosc..ona zmotywuje Cie do codziennych spacerow.
Ona wzbudzi podziw wsrod Twoich znajomych...bo Tajka jest wyjatkowa..
Takiego psa nie ma nikt! Przecudny mix owczarka niemieckiego ,ze wspanialym charakterem i madrymi oczetami, w ktorych zakocha sie kazdy!!

Idealnym domem dla Tajki bedzie dom z ogrodem, jednak sunia zachowuje czystosc i jest grzeczna , moze zatem zamieszkac w mieszkaniu, bedzie wspanialym towarzyszem dzieci!! Tajka ladnie chodzi na smyczy, jest wysterylizowana.

Tajka jest mloda , ok 1,5 roczna sunia czyli w wieku , w ktorym jeszcze bardzo szybko mozna nauczyc ja psich manier oraz przeroznych sztuczek !!

Szukamy dla niej bardzo dobrego domku,
Tajka byla bezdomna, w tej chwili przebywa w domu tymczasowym w okolicy Warszawy.

PAMIETAJ!

*warunkiem adopcji Tajki jest podpisanie umowy adopcyjnej , oraz wizyta przed i poadopcyjna,
*zastrzegamy sobie prawo do wyboru najlepszego domu dla psa.

kontakt: [email protected], 604 55 11 17
......

Edited by monika083
Posted

Miki chyba nie ma netu, ja odzyskałam komputer i klawiaturę, mam nadzieję że na dłużej.

Moniko, tekst jest świetny! Energiczny i zachęcający do adopcji.
W sumie psie maniery Tajka ma w miarę opanowane, co najważniejsze- zachowuje wspaniale czystość w domu. Na smyczy raz ciągnie raz idzie ładnie, ale najczęściej udaje się już iść kulturalnie.

Kontakt może być na mnie: [email protected], 604 55 11 17, ewentualnie kiedy Miki wróci i trzeba będzie odnawiać ogłoszenia można wstawić jej dane, o ile tak postanowi.

Na razie nie mogę zrobić nowych zdjęć, bo nie mam jak skasować z aparatu starych:( aparat po 2 wycieczkach w minus 20C poważnie zachorował i menu nie działa, a mój komputer stacjonarny nie widzi go podłączonego do USB. Niestety muszę poczekać aż odbiorę laptopa z naprawy.

Kupiłam Tajce na allegro Kiltix, nie złapała ani jednego kleszcza.

• 1 month later...
Posted

Tajka już zapomniała, że była kiedyś głodna i przerażona:

To istny wulkan energii, więc na spacerach biega jak szalona

Puma :evil_lol:

Do kotów jest hiperagresywna, jak widzi nasze bezdomniaki, które codziennie przychodzą na karmienie i włażą na dach, skacze powyżej mojej głowy żeby się do nich dostać.

• 2 weeks later...