Jump to content
Dogomania

Inka i Bawarka w swoich własnych domkach! Dziękujemy serdecznie wszystkim za pomoc

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='*Gajowa*']Koszt to10 zł za dobę + karma.[/QUOTE]

na pierwszy miesiąc dostanie karme ode mni jak bedzie u Gajowej (mam blisko, podrzucę)

Posted

ja nie szukałam hoteli kojcowych, jeżeli już kojec to jest miejsce u Gajowej praktycznie w Wawie nie będzie problemu z namówieniem ludzi na odwiedziny, wysyłanie jej pod Radom do kojca mija się z celem (Donka5), poza tym ona powinna mieć dach w kojcu z tego względu, że pokonuje ogrodzenia o czym Ania wspominałaś.
Miejsce u Astaroth narazie zajęła Crazy, ponieważ musiała wrócić z tego nowego dt, którego przerażało powarkiwanie wzajemne psów przy kontakcie z człowiekiem.
Jeszcze ma te 3 dni w sumie, jakiegoś dt czy ds narazie aktywnie szukam, ale niestety narazie brak optymistycznych wieści.

dziękuje wszystkim za wszelką pomoc :)

czyli na chwilę obecną byłoby 150 zł deklaracji i karma na początek?

Posted

[quote name='beka']Ale co znaczy że musi siedziec w zadaszonym kojcu? u Gajowej teraz takie towarzystwo ze kojce otwarce cały czas i psiaki razem sie bawią.[/QUOTE]

Bawarka łazi po każdej siatce i każdym płocie , z niezadaszonego boksy wyjdzie .

Posted

[quote name='Anja2201']Bawarka łazi po każdej siatce i każdym płocie , z niezadaszonego boksy wyjdzie .[/QUOTE]

To jednak najlepszy byłby DT domowy. U mnie kojce są zadaszone ale psiaki biegają wolno, zamykam tylko na sjestę po jedzeniu i niektóre na noc. Wybieg jest ogrodzony z dwóch stron siatką, a na posesji sąsiada spacerują koty tak, że byłyby w niebezpieczeństwie.

Posted

[quote name='Plicha']No ale jak psiaki latają luzem to na pewno ktoś wtedy jest na ogrodzie, w takiej sytuacji chyba Bawarka nie będzie próbowała wyłazić?[/QUOTE]

Bawarka jak ma człowieka pod ręką nie odejdzie na 5 metrów , teraz jak była sama bez Inki to chodziła cały czas przy mnie , nawet nie pomyślała żeby uciekać .

Posted

jak człowiek jest to rzeczywiście bardzo się pilnuje, obecny dt też to potwierdza.
Gorzej może być jak będzie sama? tak?
Natomiast co do kotów - Bawarka nie ma żadnych problemów, stosunek neutralny, nawet nie goni.
I tak te ds czy dt gdzie ją wysłałam mają koty.

Posted

Doszło 100zł od kochanej cioci Jobu33, dziękujemy :loveu:
Bawarka ma na koncie[SIZE=4][COLOR=red] 156,50zł[/COLOR][/SIZE]

Czyli jeśli w ciągu 2 dni nic się nie wydarzy to Bawarka pojedzie do Gajowej? Gajowa a u Ciebie nie ma możliwości trzymać suni w domu?

Posted

wyklarował się dt dla suni, za zwrot kosztów czyli nie wiem jak uważacie ile, generalnie za karmę i jakieś smakołyki do gryzienia zwg na 5 psów i 2 koty w tym domu, taka pomoc jest potrzebna i oczywiście aktywne szukanie domu. Może to być zamówione i dostarczone kurierem lub przekazane pieniążki na konto.

[B]Czy ktoś ma jakiś pomysł na transport z Żyrardowa do Warszawy na ul. Tamka (do 22giej), ewentualnie Izabelin (po 22giej), ale to dalej. Dziś, jutro?[/B]

I co o tym sądzicie? dziewczyna miała już sporo psów na tymczasie, rozsądna, sensowna, małżeństwo pracujące, ale w domu jest stale teściowa. Domek z ogródkiem, psy mają dostęp do wszystkiego, oprócz łazienki zwg na kuwety kocie.

Posted

[quote name='tripti']wyklarował się dt dla suni, za zwrot kosztów czyli nie wiem jak uważacie ile, generalnie za karmę i jakieś smakołyki do gryzienia zwg na 5 psów i 2 koty w tym domu, taka pomoc jest potrzebna i oczywiście aktywne szukanie domu. Może to być zamówione i dostarczone kurierem lub przekazane pieniążki na konto.

[B]Czy ktoś ma jakiś pomysł na transport z Żyrardowa do Warszawy na ul. Tamka (do 22giej), ewentualnie Izabelin (po 22giej), ale to dalej. Dziś, jutro?[/B]

I co o tym sądzicie? dziewczyna miała już sporo psów na tymczasie, rozsądna, sensowna, małżeństwo pracujące, ale w domu jest stale teściowa. Domek z ogródkiem, psy mają dostęp do wszystkiego, oprócz łazienki zwg na kuwety kocie.[/QUOTE]

Rozumiem , że za karmę i smakołyki dla 5 psów tak ?

Posted

[quote name='Anja2201']Rozumiem , że za karmę i smakołyki dla 5 psów tak ?[/QUOTE]

nie tylko dla Bawarki, ale dlatego że jest tam na własnym utrzymaniu tej rodziny tyle zwierząt, co doskonale rozumiem bo mi jest bardzo ciężko utrzymać taką samą ilość psów i kotów w domu.

Posted

[quote name='tripti']nie tylko dla Bawarki, ale dlatego że jest tam na własnym utrzymaniu tej rodziny tyle zwierząt, co doskonale rozumiem bo mi jest bardzo ciężko utrzymać taką samą ilość psów i kotów w domu.[/QUOTE]

Jasne , jak najbardziej się zgadzam tylko nie do końca zrozumiałam , ja myślę ,że karma dla Bawarki nie wyniesie więcej niż 100 zł miesięcznie :)

Posted

Super wiadomości, czyli sunia będzie w Warszawie? Myślę że to idealne miejsce dla niej bo będzie w domu z ludźmi i z innymi zwierzakami. Bardzo się cieszę :) Ja mogę jakby co robić zamówienia, albo przelewać kaskę na konto, dogadaj się Tripti jak będzie wygodniej. Myślę że na jedzonko i ewentualne szczepienia suni będą pieniążki zawsze a poza tym myślę że długo na domek czekać nie będzie :)

Posted

ona ma komplet szczepień? czy coś pomieszałam?

nie będzie w Warszawie, będzie dokładnie w Izabelinie, w Warszawie na ul. Tamka może być odebrana.

Narazie sprawa się komplikuje, bo nie ma transportu dla niej :(

Posted

podniosę jeszcze ten transport :(

była też sensowna Pani zainteresowana adopcją na początku tygodnia i zaniechała kontaktu, nawet nie odpisała na maila :(

Posted

[quote name='tripti']wyklarował się dt dla suni, za zwrot kosztów czyli nie wiem jak uważacie ile, generalnie za karmę i jakieś smakołyki do gryzienia zwg na 5 psów i 2 koty w tym domu, taka pomoc jest potrzebna i oczywiście aktywne szukanie domu. Może to być zamówione i dostarczone kurierem lub przekazane pieniążki na konto.

I co o tym sądzicie? dziewczyna miała już sporo psów na tymczasie, rozsądna, sensowna, małżeństwo pracujące, ale w domu jest stale teściowa. Domek z ogródkiem, psy mają dostęp do wszystkiego, oprócz łazienki zwg na kuwety kocie.[/QUOTE]
Domyślam się, ze ta Tamka to Figu, ale to do niej trafi Bawarka? Czy figu ja wiezie dalej, na Śląsk?

Posted

[quote name='tripti']ona ma komplet szczepień? czy coś pomieszałam?

[B]nie będzie w Warszawie, będzie dokładnie w Izabelinie, w Warszawie na ul. Tamka może być odebrana.[/B]

Narazie sprawa się komplikuje, bo nie ma transportu dla niej :([/QUOTE]
Jest tymczas w Izabelinie k.Warszawy, nie na śląsku.

Posted (edited)

[quote name='mysza 1']Jest tymczas w Izabelinie k.Warszawy, nie na śląsku.[/QUOTE]

dokładnie tak, zostaje w woj. mazowieckim, nie ma to nic wspólnego z Figu, ta dziewczyna od tymczasu nie udziela się na dogo.

Jak jest z tymi szczepieniami? wirusówki i wścieklizna?

jakoś ostatnio mam chyba problem z klarownym przekazem informacji, albo nie jestem czytana dokładnie ;)

[B]nadal nie ma transportu :( a jutro musi opuścić obecny bdt... na dodatek jak tam nie dojedzie to ten dom weźmie innego psiaka.[/B]
[B]Ma ktoś może jakiś pomysł?[/B]

Edited by tripti
Posted

[COLOR=seagreen][B]Wydarzenie tłustoczwartkowe na fb ;-) Oczywiście dla zwierzaków :smile: [/B][/COLOR][B][COLOR=green]Rozsyłajcie gdzie się da :smile: [/COLOR][/B]

[URL]http://www.facebook.com/events/310501772331152/[/URL]

dla tych co fb nie mają ;-)

"Kochani, zamiast jutro kupić dla siebie o jednego pączka za dużo, przelejcie 2 złote na konto dowolnego schroniska lub fundacji zajmującej się zwierzętami :-D"

Posted

Dziewczyny, rozmawiałam z mężem i on mógłby ją przewieźć ale dopiero jutro po 16 czyli w Żyrardowie byłby ok.17-18. Jeżeli coś takiego wchodzi w grę to poproszę o kontakt i szczegóły.