Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale tu cichutko..........

Kurcze obijam się ostatnio trochę, ale zmieniam pracę i czasu mi na wszystko brakuje. A tu jeszcze kilka ślicznych rzeczy od cioci Pitty leży :oops: :oops: :oops:

Najgorsze jest to że od 1 maja nie będę miałą dostępu do netu w pracy, a Damian zjeżdża z delegacji i w domu wojna o kompa będzie :placz: :placz: :placz:

Posted

Przepraszam Bardzo, że tak u nas cicho, ale ostatnio mamy urwanie głowy :roll:

W weekendy pracuję i jak nie jestem w pracy to śpię, tak to wygląda do poniedziałkowego wieczoru.
Natomiast ostatnio Justysia ma pogorszenie stanu zdrówka, a od piątku nie była w stanie się ruszać :-(
Gdyby mama nie znajdowała czasu na wyjście z psiakami na spacerki to były by bardzo biedne, bo spacerki miały by, co jakieś 13 godzin.
Nie dość, że w niedługim czasie czeka Moją Iskierkę pobyt w klinice w Katowicach :sad:, to teraz próbujemy znaleźć jakiś sposób do trafienia na chirurgię z ząbkami w szpitalu wojewódzkim, nie ma to jak jedna choroba atakująca cały organizm :shake:
W takich momentach po prostu mnie krew zalewa, bo w naszym pięknym kraju, aby chorować trzeba mieć dużo pieniędzy, czasu i przede wszystkim zdrowia :angryy:
W momencie, gdy się tego nie ma trzeba liczyć na jakiś cud, aby mieć zapewnioną odpowiednią opiekę, ale cuda często się nie zdarzają:shake:
Gdyby taki cud zdarzył się wcześniej to Justysia była by wcześniej leczona i miałaby rentę :wallbash: a być może nawet zrefundowaną terapię biologiczną, która pozwalałaby złagodzić skutki choroby chociaż na jakiś czas :roll:
Mógłbym tak pisać bez końca o różnych problemach związanych z naszą służbą zdrowia z którymi musimy się borykać, ale to nie miejsce na to;)
Ok. to tyle narzekania z mojej strony, teraz muszę wziąć się w garść i być podporą dla Justysi :cool1:
której jest bardzo przykro, że nie ma siły nawet podnosić psiaków na Dogo.

Mam nadzieję, że nie oberwie mi się za to co napisałem ;)

Za chwilkę wkleję zeskanowany artykuł o Szariku z Mojego Psa :lol:

Jeżeli będę miał siły to jeszcze dzisiaj poza artykułem wkleję zdjęcia naszych pociech.
Generalnie wszystko jest w normie :razz: na dniach będziemy kupować dziadkowi stado leków, bo mu się już kończą :roll:
Tedi z Ronkiem urządzają sobie gonitwy po mieszkaniu :mad: Tedi chyba współpracuje, z Szarikiem i Ronim bo to co zrzuci, przypadkiem trafia do ich pycholi :evil_lol:

Posted

Grzesiu :lol: trzymajcie się dzielnie , Justysię ucałuj od ciotki Toski i życz szybkiej poprawy zdrówka :lol: -myślimy o Was :loveu:
głaski dla czterołapnych :lol:

Posted

Grzesiu ja dokładnie rozumiem Twoją frustrację - mam niepełnosprawną siostrę (wymagającą całodobowej opieki), która mogłąby być może nie zdrowa, ale na pewno w "lepszym stanie" gdyby nie spryt i chęć pomocy naszej służby zdrowia :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: (kurcze nie chcę generalizować, moja teściowa jest położną i to złota kobieta, ale ja juz mam jakieś skrzywienie - może przez Celinę właśnie :()

Justyna ty się tam nie daj - wiesz że jak dogomaniacy w kupę się zbiora to niejednemy przetrąca co nieco :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Grzejcie tam te chude dooopki pod kocykami, bo wiosna zdradliwa bywa. A o wątki to się nie martwcie bo stado ciotek i wujków czuwa :evil_lol:

Ściskam was mocno, że ehhhhhh!!!!!!!!!!!!

Posted

o słuzbie zdrowia to chyba tu każdy by kilka stron napisał i pewnie w bardzo "ciepłej" formie :)

..nie chorować:mad:

zdrówka...zdrówka...:loveu: ...bo jesteście potrzebni...tu na dogo..i w domciu sierściuchom ...narazie trzem, ale kto wie:evil_lol:

Posted

Dziękujemy za miłe słowa :loveu:

Staramy się zrobić co w naszej mocy aby poprawić stan zdrówka Justysi, ale wiele rzeczy jest poza naszym zasięgiem :-(

Co do umieszczenia skanu to mam problem, bo nie potrafię umieścić zdjęcia w internecie, ciągle wyskakują błędy :angryy:
Jeżeli do jutra nie uda mi się tego dokonać to wgram zdjęcie a tekst przepiszę ;)

Posted

Trzymajcie sie. Ja moze nie jestem niepełnosprawna, ale mam jedną nogę krótszą i płaskostopie, no i maleńką wadę wzroku i podobno jestem niedosłysząca. Wiem jak to jest czekać na lekarza.Wiem jak to jest jak lekarz nie chce lub nie może Ciebie leczyć. Jak np. moja mama była bardzo chora to lekarz jej powiedział, że nie ma pani grypy, bo pani nie kicha i nie ma pani zatrucia, bo pani nie wymiotuje on użył brzydszego sformułowania. Leczyć się w naszym kraju mogą tylko piękni i zdrowi, bo chorzy nie mają na to siły. Pozdrów Justysię i życz jej dużo siły. Jesteś fantastycznym człowiekiem, że tak o Nią dbasz.

Posted

Żyjemy, żyjemy choć mamy problemów sporo :shake:

Jeszcze przed chwilą gdy wracaliśmy ze spacerku trafiliśmy na biednego błakającego się psiaka :-(
Wychudzony, chora skóra ale bardzo spokojny i sympatyczny chłopak - a my nie wiemy co z nim zrobić a na pewno nie oddamy do Sosnowieckiego schroniska - na pewno lepiej mu na tej ulicy :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

chyba nie :shake:
Trzymajcie się biedactwa - ja jak widze biegnącego psiaka od razu cierpnę. Mam jakieś zboczenie i każdego oceniam pod kątem bezdomności :(
Dziwne, ale wydaje mi się że w 95 % trafiam :(
Więc jak mam już to przeczucie, to mało zawału serca nie dostaję, bo niestety nie mogę wziąść do domku pieska :placz: :placz: :placz:
W styczniu przytachałam jednego i mało się to tragicznie dla mnie nie skończyło :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

Wspaniałej Rodzince składam życzenia

Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób.