Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

Posted

Dzieki Magda :-) Indzia dopiero w srode swietuje, ale imprezke dla kolezanek miala wczoraj :-) A dzisiaj bylysmy na imprezie jej przyjaciolki... tak mi sie nie chcialo, ze myslalam, ze sie poplacze... ale juz po jestesmt. Nastepne urodzinowe party w piatek... Na szczescie nie musze na nim byc, tylko Inge odwiezc ;-)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziunia jutro ma urodziny :-) Tak to przezywa, ze biedna usnac nie mogla ;-) Porobilam jej paczuszki do szkoly, jutro zaniesie je kolezankom :-)
A Biance wychodza szostki.... nawet nie wiedzialam, ze dzieciom takie zeby wychodza, tym bardziej, ze Inia ma tylko do piatek... Dzisiaj byla tak obolal, ze poszla spac o 17.... Ale plakala calutenki dzien. Myslalam juz, ze zejde... A jutro idzie na impreze halloweenowa ;-) porobie zdjecia ;-)

Posted

Dobry wieczór :)

Też nie wiedziałam, że szóstki mogą tak szybko wyjść...
Szykuję się jutro niezła imprezka widzę :razz: aż sama chciałabym być dzieckiem jeszcze :evil_lol:

Posted

bira napisał(a):
Dziunia jutro ma urodziny :-) Tak to przezywa, ze biedna usnac nie mogla ;-) Porobilam jej paczuszki do szkoly, jutro zaniesie je kolezankom :-)
A Biance wychodza szostki.... nawet nie wiedzialam, ze dzieciom takie zeby wychodza, tym bardziej, ze Inia ma tylko do piatek... Dzisiaj byla tak obolal, ze poszla spac o 17.... Ale plakala calutenki dzien. Myslalam juz, ze zejde... A jutro idzie na impreze halloweenowa ;-) porobie zdjecia ;-)

koniecznie zdjęciaa :) nie mogę się doczekać, pewnie dziewczyny mają świetne stroje czarownic ewentualnie czarownica+diabeł:diabloti:

Posted

Dzieki wielkie za pamiec :-) Zaraz zgram zdjecia i niedlugo wstawie. Gliwa mi dzisiaj peka. Pechowy dzieb strasznie. Biana rozwalila sobie warge, ale tak perfidnie, ze jawalek tak jakby jej wisi. Bylismy na pogotowiu ale nie chca tego szyc... Brzydko to wyglada, buzia spuchnieta i jesc nie moze. Nakarmilam ja dopiero wieczorem, drobnilam jedzenie i wkladalam bokiem do buzi, zeby tej wargi nie dotykac. Nawet mleka nie moze sie napic, bo zaraz placz, ze boli. A prosilam ja, zeby nie biegala... Jutro pewnie bedzie lepiej...

Posted

oj to macie pecha :(

wargi nie zszyją bo sama się ma możliwość równo zrosnąć a szyta wykrzywi się ( chyba że trafiłabyś na chirurga plastycznego ) , jutro może jeszcze nie być lepiej ale pojutrze na pewno ;

A solenizantce ...100 LAT :)

Posted

Ja miałam szytą dolną wargę jak miałam 7 lat (spadłam z chuśtawki na twarz). Warga była przecięta pionowo :/ Zszyta od wewnętrznej i zewnętrznej strony. Bliznę mam do dziś, ale mało kto ją zauważa ;) Krwi w buzi miałam tyle, że mama myślała, że straciłam też zęby :roll: Mi też było ciężko jeść/pić :(
Nie wiem jak to wygląda u Bianki, czy jest takie jak moje czy mniejsze :roll: Ale u mnie bardzo pomogło przemywanie szwów rumiankiem ;) Wtedy rana robiła się miękka i mogłam się napić/zjeść ;) Co prawda, to mama przemywała mi te usta na chama, bo nie pozwalałam się dotknąć, ale pamiętam, że potem było dużo lepiej ;)

Posted

Magda, ja też miałam warge szytą... Też miałam poprzeczne pęknięcie. Też widać, ale trzeba wiedzieć, gdzie patrzeć. Biana ma dosc duzy plat tak jakby wyszarpany... wisi jej to, jakby kawa lek wargi... jutro postaram się zrobic zdjęcie...

A tymczasem moja pięciolatka :-)
W szkole :-)

I Biania halloweenowo-klubowo :-)

plus koleżanki ;-)

Właściwie zaczynam od koleżanek ;-)

Posted

Watacha, ciocia nie wyszla ze spiaczki... W zeszlym tygodniu zaczela oddychac samodzielnie, ale mozg jest obumarly.. Nie wiem czy mama czegos nie przekrecila, ale szansa na to, ze z tego wyjdzie jest zadna. Maja ja przewiezc na dniach do Zdunskowolskiego hospiscjum.

A ciasteczka byly pyszne :-)