Jump to content
Dogomania

Psio-koci melanż, czyli moje gwiazdkiW Birra i Honorata...

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no w końcu! już dawno temu ci pisałam, byś założyła galerię :)

100 lat dla szanownej, ślicznej jubilatki!:loveu::loveu:

http://img607.imageshack.us/img607/2595/p1015136resize.jpg
hahaha, honoratka dba by słońce nie raziło birę w oczka:evil_lol:

http://img802.imageshack.us/img802/4286/p1015146resize.jpg
jak patrzę na minę biry, to po raz kolejny widzę, że mój morris jednak coś ma z cc. niewiele ale ma, bo identyczne miny czasem robi.

piękne masz dziewczynki :)

p.s. bira, ty w zduńskiej woli mieszkasz?

Posted

Dzięki, zaraz przekażę zainteresowanej :-) Okupuje teraz moje łóżko i nie reaguje na moje sugestie, żeby jednak opuściła lokal..

Wiem, pisałaś mi, ale jestem mega leserem ostatnio i jakoś mi wsztystko nie po drodze ;-)

A Morris ewidentnie ma w sobie cc :-) Jak na niego patrzę, to widzę siostrę Biśki z młodszego miotu po innym tacie :-)

W Zduńskiej mieszkałam, a teraz tylko bywam jakieś dwa razy w roku. Teraz mieszkamy w Hadze w NL. Znasz nasze "piękne" miasto?

Posted

bira napisał(a):

W Zduńskiej mieszkałam, a teraz tylko bywam jakieś dwa razy w roku. Teraz mieszkamy w Hadze w NL. Znasz nasze "piękne" miasto?

miasta nie znam ale połowę życia mieszkałam niedaleko, w bełchatowie, poza tym ostatnio ktoś gdzieś szukał kogoś ze zduńskiej woli zdaje się....
mam nadzieję, że jak już przestałaś być leserem, to będziesz wstawiać duuużo zdjęć :)

Posted

To my prawie sąsiadkami jesteśmy ;-)

Uciekam, bo jak mi młoda zafunduje znowu maraton krzyków od drugiej do szóstej, to chyba się pociacham...

Posted

bira napisał(a):
To my prawie sąsiadkami jesteśmy ;-)

Uciekam, bo jak mi młoda zafunduje znowu maraton krzyków od drugiej do szóstej, to chyba się pociacham...

byłyśmy ;)

a młoda to w jakim jest wieku?

Posted

[quote name='furciaczek']Nooo mnie tu nie zabraknie:diabloti:
Cudna jest:loveu:
http://img802.imageshack.us/img802/5841/p1018457resize.jpg

Dziękować :-)
Cudna i pyskata ;-)

Agaga, ona ma prawie 13 miesięcy a śpi w nocy gorzej niż jako noworodek. Chyba zęby jej idą, bo jest tak denerwująca, że własnego dziecka nie pozxnaję. Ale dzisiaj tylko godzinę w nocy lamentowała, więc może idzie ku lepszemu ;-)
Ważne, że podejście do psów ma ;-) I wie co Birki lubią najbardziej ;-)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Ania, przecież taka królewna histeryczna nie skala sobie pyszczka jakimś ciężarem:diabloti:

Chita, służą, służą. Ale swój kot to nie kot. Birra nienawidzi kotów na zewnątrz, a od kiedy mamy tą czarną cholerę mam wrażenie, że jej niechęć jeszcze się spotęgowała:roll:

Posted

agaga21 napisał(a):
śliczna dziewczynka!
a te zdjęcia są cudne! ciekawa jestem czy na plaży panika nie zapanowała, że wielki pies morderca dziecko chce pożreć ;)

Dziękuję :-)

Agaga, my teraz mieszkamy w Nl, ta plaża jest tutejsza i psia :-), więc Birra nie wzbudzała w nikim żadnych reakcji :-) W przeciwieństwie do Polski, kiedy nawet na odludziu znajdzie się jakiś ktoś, kto musi skomentować mojego psa...

Posted

bira napisał(a):

Agaga, my teraz mieszkamy w Nl, ta plaża jest tutejsza i psia :-), więc Birra nie wzbudzała w nikim żadnych reakcji :-) W przeciwieństwie do Polski, kiedy nawet na odludziu znajdzie się jakiś ktoś, kto musi skomentować mojego psa...

no tak. dobrze to znam, polacy bardzo lubią komentować i pokazywać swoje niezadowolenie na widok psa większego od jamnika lub mało puchatego. a najbardziej mnie bawi, jak robią wielki łuk mijając takiego psa (10 razy większy niż by był potrzebny by bezpiecznie wyminąć nie ryzykując kontaktu):evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21']no tak. dobrze to znam, polacy bardzo lubią komentować i pokazywać swoje niezadowolenie na widok psa większego od jamnika lub mało puchatego. a najbardziej mnie bawi, jak robią wielki łuk mijając takiego psa (10 razy większy niż by był potrzebny by bezpiecznie wyminąć nie ryzykując kontaktu):evil_lol:

Ja generalnie nie pojmuję, dlaczego ludzie roszczą sobie prawo do komentowania gabarytów mojego psa i jej wogóle, czy moja Birra za moment odgzryzie dziecku rękę czy zrobi to jutro, bo zrobi na pewno, bo w końcu to taki sraki czy inny bydlak. Nie mam nerwów na takie przepychanki. Tutaj mam przynajmniej spokój, bo Birra nie wzbudza w nikim niezdrowego zainteresowania, ew. zostanie poczęstowana ciasteczkiem, pogłaskana i idziemy dalej. Tutaj mam możliwość spuścić ją w pierwszym lepszym parku, pójść do psów, bo ich właściciele nie będę w panice zabierać swoich pupili na ręce i uciekać przed potworem. Jessu, mam nadzieję, że kiedyś w Polsce doczekam takich czasów ...

[quote name='Tengusia']super siersciuchy :loveu:

nie ma to jak wlez komus na glowe :diabloti:
http://img607.imageshack.us/img607/2595/p1015136resize.jpg

:-) :-) :-)

Posted

Jest coś na kształt listy. Nie ma zakazu posiadania niektórych ras psów, ale na niektóre trzeba mieć ubezpieczenie wykupione. Aczkolwiek to tak samo martwy przepis jak w Pl. Psy nie muszą nosić kagańców nawet w środkach komunikacji miejskiej, zresztą kupić kaganiec ganiczy z cudem. Astów jest tutaj na każdym kroku więcej niż w Pl jamników. Ogólnie nie jest źle ;-)

Posted

[quote name='ania z poznania']A czy Birra interesuje się oponami, linami czy tak jak Morris z brakiem zrozumienia na to patrzy ;)?

Birra kompletnie nie rozumie o co chodzi w jakiś oponkach czy linkach... Linę można rozdrobnić ew. na części pierwsze, nitka po nitce, ale opona jest kompletnie poza zasięgiem, to nie jej delikatniutkie ząbki ;-) Ona woli pluszowe maskotki. Najpierw je oślepia, potem rozflacza, ale o żadnym ciągnięciu/szarpaniu nie ma mowy... Dziwak ten mój pies.

Katik, dzięki :-)