Ptysiak Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 bira napisał(a):Mi sie tez tak wydaje.. co najmniej raz dziennie. Ostatnoo Biana obudzila sie z drzemk, wola mnie, w koncu przyszlam i jej pierwszy tekst... moja doopa mowi pryki... patrz ... Nie wiedzialam co odpowiedziec.. tyljo WOW przeszlo mi przes usta ;-) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dzień dobry :) Quote
inga.mm Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 (edited) Bira, szybciutko adres - choinka czeka na wysyłkę Edited December 17, 2012 by inga.mm Quote
agaga21 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 co u was kasiu? jedziecie do pl na święta czy nie? Quote
bira Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='inga.mm']Bira, szybciutko adres - choinka czeka na wysyłkę Oby tylko poczta sie spisała i na święta choinka stanęła na swoim miejscu :-) [quote name='agaga21']co u was kasiu? jedziecie do pl na święta czy nie? U nas spoko. Biana ma zapalenie pęcherza. Leje ciągle i ciągle i wciąż. Wszędzie. Zaczęłam jej pieluche w ciągu dnia zakładać, bo wczoraj osikała ostatnie legginsy i dzisiaj nie miałam jej już w co ubrać. Zalała moje łóżko w pięć minut dwoma szczochami, świerzo ubraną pościel, prześcieradło, wszystko... Na razie nie ma żadnych leków, mam ją cieplo ucierać i ma nie sikać na dworze... ale jak ją zmusić do nasikania w pieluchę? Ona krzyczy, wije się i dopiero jak się załatwi uspokaja się. a teraz leci z niej samoistnie, nawet nie wiem, że robi pod siebie... koszmar. Byłam z nią niedawno na bilansie, waży 13 kg :-) I ma 91 cm wzrostu :-) Pięknie mówi, gada wierszyki, śpiewa piosenki, wszystkie punkty bilasu zrobiła w trzy minuty i pani za bardzo nie miała o czym z nami rozmawiać ;-) Inga z kolei miała w szkole wywiadówke i jestem z niej mega dumna, bo jest jedną z najlepszych uczennic w klasie :-) Pomimo, że wiekowo nie kwalifikuje się do przejścia do trzeciej grupy to dostanie zielone światło, bo jeżeli zostanie w drugiej to będzie to ze szkoda dla niej, bo się biedna zanudzi ;-) Już w tej chwili wszystkie zadania zaliczeniowe robi jako pierwsza a potem siedzi i się buja z nudów na krześle ;-) Dostaliśmy tylko skierowanie do logopedy, żeby potwierdził, że faktycznie sobie poradzi językowo :-) Ale logopeda za jakies dwa miesiące dopiero... Birra jest niegrzeczna. Wczoraj byliśmy na Mikołaju w takim fajnym sklepie zoologicznym, po zwiedzaniu weszliśmy na herbatkę , tam oczywiście ludzie z psami, jedni byli większą grupą i puścili swoje psy w tym szczeniaki, żeby się pobawiły, a ta stara tetryczka mało ich wszystkich nie zeżarła. Pomijam, że średnio puszczać psy w kawiarni ,anwet jeżeli jest to na terenie sklepu zoologicznego, ale siepać się do szczeniaków to też nie bardzo ;-) Do tego mało nie zabiła mnie ostatnio na wieczornym spacerze, kiedy zobaczyła jeża i chciała go zeżreć, pofrunęłam za nią, wywaliłam się, zdarłam spodnie, ale smyczy nie puściłam ;-) wyzwisk nie będę cytować. W każdym razie ma obiecaną wywózkę do lasu z biletem w jedną stronę ;-) i warczy wieczorem na ludzi. Chyba jej się troche na wzrok rzuciło, bo widzi rzeczy, których nie ma i wszędzie czai zło ;-) Nie znoszę wychodzić z nią teraz na wieczorne spacery i zawsze odwlekam to jak mogę najdłużej... a Honia gruba, biega po okolicy, drze sie w kuchni, bo wiecznie głodna... żadnych rewelacji ;-) A do pl nie jedziemy. Mieliśmy jechać, ale wyskoczyły nam nieplanowane wydatki, do tego bałam się drogi po śniegu i odpuściliśmy. Ale moja mama przyjeżdża i teściowie do szwagra, także nie będzie źle ;-) Quote
chita Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 hahah widocznie Bira przezywa druga mlodosc :D ale nie martw sie, Arina ostatnio tez malo sympatyczna do innych pieseczkow, pewnie przesilenie zimowe:evil_lol::stupid: jeze natomiast obszczekuje i obkopuje, wie ze nie moze dotknac, ciekawe skad, czyzyb za autopsji:eviltong: Gratuluje madrych i slicznych coreczek:loveu: Quote
agaga21 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 czyli u was jak zwykle ciekawie. słuchaj, są takie ziołowe tabletki na zapalenie pęcherza urosept, bez recepty. niech je też żurawinę i obkładaj ją termoforami(samo ciepłe ubieranie czy siedzenie pod kołdrą nie wystarczy). gratuluję sukcesów ingi w szkole! oby tak dalej :) ucałuj wszystkie 4 nieznośne dziewczynki ;):loveu: Quote
*Magda* Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 No to masz mądrą córeczkę :) A Biany mi szkoda :( Się mała nacierpi :( Quote
lula2010 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 witamy sie wieczorkiem :loveu:,biedna mala z tym chorym pecherzem...:shake:,gratulacje z powodu sukcesow starszej corci :multi:,a psiaki i koty-coz -im starsze tym zarloczniejsze i mniej cierpliwe do innych zwierzat...:mad:nasza astunia chce juz zezrec kazdego psa na drodze ,a glownie te,szczekajace jej nad glowa..... Quote
*Magda* Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Kasiu, jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego :calus::new-bday::BIG: Quote
bira Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='chita']hahah widocznie Bira przezywa druga mlodosc :D ale nie martw sie, Arina ostatnio tez malo sympatyczna do innych pieseczkow, pewnie przesilenie zimowe:evil_lol::stupid: jeze natomiast obszczekuje i obkopuje, wie ze nie moze dotknac, ciekawe skad, czyzyb za autopsji:eviltong: Gratuluje madrych i slicznych coreczek:loveu:[/QUOTE] Dzięki :-) Birra też jeża nie dotknie, ale jak zobaczy to wstępuje w nią diabeł. Niemozliwa jest. Wczoraj wieczorem na spacerze z Sebanem obwarczała parkingowca... może nie lubi facetów w mundurach? ;-) [quote name='agaga21']czyli u was jak zwykle ciekawie. słuchaj, są takie ziołowe tabletki na zapalenie pęcherza urosept, bez recepty. niech je też żurawinę i obkładaj ją termoforami(samo ciepłe ubieranie czy siedzenie pod kołdrą nie wystarczy). gratuluję sukcesów ingi w szkole! oby tak dalej :) ucałuj wszystkie 4 nieznośne dziewczynki ;):loveu:[/QUOTE] Dziewczyny ucałowane :-) Bianie przeszło. W każdym razie nie pompuje już bezwiednie pod siebie. Chodzimy często do ubikacji, robi czasem odrobinkę, ale kontroluje to sikanie. Nie ma tak, że siedzi, ogląda bajkę, a pod nią kałuża. Cieszę się bardzo, bo może uda mi sie wreszcie pozbyć zapachu szaletu z domu... [quote name='magdabroy']No to masz mądrą córeczkę :) A Biany mi szkoda :( Się mała nacierpi :([/QUOTE] Mądrą mądrą. :-) Jestem z niej dumna jak nie wiem :-) [quote name='lula2010']witamy sie wieczorkiem :loveu:,biedna mala z tym chorym pecherzem...:shake:,gratulacje z powodu sukcesow starszej corci :multi:,a psiaki i koty-coz -im starsze tym zarloczniejsze i mniej cierpliwe do innych zwierzat...:mad:nasza astunia chce juz zezrec kazdego psa na drodze ,a glownie te,szczekajace jej nad glowa.....[/QUOTE] Żarłoczne to mało powiedziane. Gdyby potrafiły, pewnie by same lodówke obsługiwały. Szczególnie Honorata. Muszę jej jakies zdjecia zrobić, to zobaczycie beczkę. Ja nie wiem jak jej się udaje wysoko skakać z takim balastem ;-) [quote name='magdabroy']Kasiu, jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego :calus::new-bday::BIG:[/QUOTE] Dziękuję :-) Quote
Oscar Patric Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [FONT=verdana]Białe myśli lekkie jak puch[/FONT] [FONT=verdana]niech anioł przywieje z nieba,[/FONT] [FONT=verdana]otworzy skrzydłem nadziei[/FONT] [FONT=verdana]i kolędę zaśpiewa.[/FONT] [FONT=verdana]Bo dzisiaj jest piękny dzień,[/FONT] [FONT=verdana]wszystko się rodzi na nowo,[/FONT] [FONT=verdana]więc w blasku tajemnych świąt[/FONT] [FONT=verdana]żyj zdrowo i kolorowo. Oscar z Agą[/FONT] Quote
lula2010 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Zdrowych,wesolych ,pogodnych SWIAT :tree1: oraz szczesliwego 2013 zyczymy :loveu: Quote
bira Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Dawno się nie pokazywalismy,że o Honce nie wspomne... to dzisiaj się poprawiam :-) Quote
Alicja Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Cała kanapa zajęta i piękna choinka w tle :) http://images43.fotosik.pl/1677/9c750b30f787500emed.jpg Quote
*Magda* Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Cześć Kasiu ;) U nas policzek już ładny :multi: Quote
lula2010 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 witanko :lol: pso/kociaste cuuudne :multi: Quote
bira Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Alicja napisał(a):Cała kanapa zajęta i piękna choinka w tle :) http://images43.fotosik.pl/1677/9c750b30f787500emed.jpg Dzięki. Choinka niestety coraz mniej fajna, bo Honorata na niej rzadzi ;-) Już ileś razy ubierałam ja na nowo, bo ta wredna czarnota zrzuca bombkii inne ozdoby i poluje na nie... Jeszcze trochę i ją rozbiore ;-) A kanapa zazwyczaj tak wygląda. Nawet ostatnio się sobie dziwiliśmy, że siedzimy na podłodze i gramy a gwiazda najlepszą miejscówke sobie znalazła, tylko dla nas miejsca brakło... magdabroy napisał(a):Cześć Kasiu ;) U nas policzek już ładny :multi: to ekstra. U nas też jakby lepiej. W zasadzie na razie jest normalny, ale u nas to wraca, szczególnie po niektórych pokarmach. A byłaś u lekarza z Teosiem? unikatowydiament napisał(a):dzień dobry:) Dobry :-) lula2010 napisał(a):witanko :lol: pso/kociaste cuuudne :multi: Dziękuję bardzo :-) inga.mm napisał(a):poświątecznie pozdrawiam Też pozdrawiam :-) U nas non stop chorobowo. Jakiś wirus panuje. Przed świętami rozłożyło Biankę i mnie. Dzień przed wigilią nawet nie ruszyłam się z łóżka. W międzyczasie Ina się pochorowała a na końcu Seban... znowu... biedak, niemalże umierający jest ;-) całe 37,5 gorączki, musi leżeć, bo inaczej się rozpadnie ;-) Chory facet to gorsza zmora niż cała batalia chorych dzieci... Quote
lula2010 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 bira napisał(a):Dzięki. Choinka niestety coraz mniej fajna, bo Honorata na niej rzadzi ;-) Już ileś razy ubierałam ja na nowo, bo ta wredna czarnota zrzuca bombkii inne ozdoby i poluje na nie... Jeszcze trochę i ją rozbiore ;-) A kanapa zazwyczaj tak wygląda. Nawet ostatnio się sobie dziwiliśmy, że siedzimy na podłodze i gramy a gwiazda najlepszą miejscówke sobie znalazła, tylko dla nas miejsca brakło... .....ta ...chory facet to gorzej niz KONIEC SWIATA....:diabloti: to ekstra. U nas też jakby lepiej. W zasadzie na razie jest normalny, ale u nas to wraca, szczególnie po niektórych pokarmach. A byłaś u lekarza z Teosiem? Dobry :-) Dziękuję bardzo :-) Też pozdrawiam :-) U nas non stop chorobowo. Jakiś wirus panuje. Przed świętami rozłożyło Biankę i mnie. Dzień przed wigilią nawet nie ruszyłam się z łóżka. W międzyczasie Ina się pochorowała a na końcu Seban... znowu... biedak, niemalże umierający jest ;-) całe 37,5 gorączki, musi leżeć, bo inaczej się rozpadnie ;-) Chory facet to gorsza zmora niż cała batalia chorych dzieci... .....ta....chory facet to gorzej niz KONIEC SWIATA....:diabloti: Quote
Alicja Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 U mnie Kubę położyło , my z TZtem się trzymamy , a wirus wyjątkowo paskudny bo zaczyna się dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi , potem wysoka temperatura , do 39 stopni a potem 2-3 dni typowe objawy grypopodobne ....już kilka osób spośród znajomych to przeszło Quote
Recommended Posts