Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Noo, może powinnam napisać w typie owczarka;-)
Nuta to moja kolejna podopieczna w opłakanym stanie - jeśli kojarzycie
Mekintoszka to wiecie o czym piszę.

Nuta (ok.4 lata) jest zrównoważona, grzeczna, ładnie chodzi na smyczy.
Lubi zabawy z psami, trzeba jednak uważać gdy pod jej łapkami plątają się szczeniaki i "czipsy";-)
Na razie zauważyłam, że nie jest chętna do wykonywania poleceń i szczeka, gdy inny pies za płotem coś do niej mówi.

Ma też uszy jak "netoperek" albo likaon:lol:

Kontakt do opiekuna: 662 954 947 albo pw na dogomanii. AgaDe.

Edited by AgaDe
Pies został adoptowany
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie doczytałam że Nutka ma około 5 lat! nie do wiary- wygląda na duużo młodszą na pierwszy rzut oka...jest piękna, bardzo zrównoważona, spokojna...tyle wiem na pewno i życze jej cudownego domu!

Posted

Kopiuję opis z picasso:
Suczka w typie owczarka niemieckiego - choć może nie powinnam pisać "w typie", ale coś z niego ma. Jest spokojna, ładnie chodzi na smyczy. Po chwili zabawy z innymi psami zdarza się jej wszczynać awantury. Na chwilę obecną odradzałabym dom, w którym są inne zwierzęta, chyba, że ktoś z domowników będzie mieć na Nutę oko. Nuta jest zdezorientowana, trudno jej skupić uwagę na opiekunie, ale udaje się ją przekonać smaczkami lub pieszczotami. Potrafi "siad" - choć szybko wstaje, sporadycznie "daj łapę" i "poproś". Jej sierść obecnie wymaga częstszego czesania z powodu lenienia się i odżywek bądź witamin (teraz sierść jest szorstka i matowa).