Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

Przyszłam z wątku Ilanki i Desy, bo tam atmosfera zrobiła się ciężka ;)
Piękna ta Diara jesienna :loveu:
Zdjęcie wprost idealne do ogłoszeń :)
Na deklarację stałą dla suni mnie już nie stać, ale mogę zaofiarować pakiecik 50 ogłoszeń, jeśli jest już gotowa :)
To jak będzie cioteczki, przydadzą się ???
Proszę o info na PW :)

Posted

przyszłam do sunieczki, nie chcę wygrać 100 zł;)
asl podeśle na dniach ode mnie 150zł, które w jej przypadku mam nadzieję sie przydadzą i nie pójdą w próżnie
miziaki dla dziewczynki:lol:

Posted

joteska napisał(a):
asl podeśle na dniach ode mnie 150zł, które w jej przypadku mam nadzieję sie przydadzą i nie pójdą w próżnie

Przelałam właśnie 150 zł od Joteski, które dziś znalazły się na moim koncie dla Diary. Bardzo proszę o potwierdzenie, że pieniądze dotarły na wątku Ilany i Desy, ze względu na fakt, iż pieniążki na Diarę zostały przekazane po zmianie pierwotnego celu, którym był Ilana i Desa. Przepraszam za kłopot, ale w w "kasie" musi "grać i buczeć" ;). Z góry dziękuję :) Tutaj wątek
http://www.dogomania.pl/threads/216946-Dwie-sunie-ON-ki-pilnie-potrzebuj%C4%85-pomocy-domowy-hotel-lub-DT-pomoc-finansowa/page14

Posted

DON-ka, Gagata, Iljova, Joteska i Caragh!!!
Bardzo dziękuję, że tu jesteście!

Moją intencją i celem nie było pozbawianie deklaracji suczek, które zostały wyciągnięte z K.
Chciałam (może w dość głupi sposób) zwrócić uwagę na fakt, że jest masa psów, które nie mają szans na adopcję i zainteresowanie..., podczas, kiedy o uratowanie innych walczy spora grupa osób... Mam doła, szczerze powiedziawszy...

Posted

joteska napisał(a):

Joteska! Dziękuję Ci serdecznie w imieniu Diary...
Nie wiem, co powiedzieć. Namieszałam chyba dość sporo, tak jak pisałam w poście powyżej...

Poziom hormonów tarczycy , na szczęście nie wskazuje jednoznacznie na niedoczynność.
Vet zasugerował, aby organizm Diary w ciągu najbliższego miesiąca odpoczął od farmaceutyków..
Trzeba ją odkarmić i za jakieś 30 dni powtórzyć badania..

Ps. Obiecane przeze mnie 100zł przelewam na psiaki z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/211596-Pomocowy.PILNIE-potrzeba-ogłoszeń-transportu-jedzenia-pieniędzy-wszystkiego/page35

Posted

nie miej, nie masz powodu, ja mam powód mieć doła:-(.
Sunia jest w dużej potrzebie i praktycznie jej konto świeci pustkami. Desia i Ilanka mają i prawdopodobnie będą miały wsparcie finansowe z fundacji, poza tym poznałam szczegóły, które nie pozwalają mojemu sumieniu postąpić inaczej i pierwszy raz coś takiego musiałam zrobić. Zostają jeszcze szczeniaczki mam nadzieję, ze jeszcze z mamusią.
Diara ma nasze serca ale puściutkie konto, więc drugi głos sumienia nie pozwala mi postąpić inaczej. Ona jest malutka, słodka, tyle wycierpiała i zasługuje jak wszystkie nasze pieski na szczególną uwagę. Ma szczęście, że trafiła na Ciebie. Mam nadzieję, że znajdzie zasłużony domek:lol:

Posted

Joteska dobrze pisze! Nie miej! Ja na sunie nawet nic nie deklarowałam, zresztą na Diarę też niestety nie mogę :(
I u Diarki jest zwyczajnie przyjemniej ;)

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Moją intencją i celem nie było pozbawianie deklaracji suczek, które zostały wyciągnięte z K.
Chciałam (może w dość głupi sposób) zwrócić uwagę na fakt, że jest masa psów, które nie mają szans na adopcję i zainteresowanie..., podczas, kiedy o uratowanie innych walczy spora grupa osób... Mam doła, szczerze powiedziawszy...

nie powinnaś mieć doła ponieważ taka prawda - mało tego nie dość, ze o suczki walczyła grupa ludzi to jeszcze między sobą ta walka sie toczyła - co zważywszy na fakt ogromu bezdomnych psów jest totalną głupotą

a Diara piekna i musi znalesć wymarzony domek:)
p.s. wiesz cos o Roxi?

Posted

Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy, czuję się głupio, tak, czy inaczej.
A z drugiej strony wiem, że trafiłam na dobre serduszka :)
Tak jak pisałam - wsparcie psychiczne droższe pieniędzy :) Nie chodziło mi o deklaracje....

GosiaK - Czekam na maila od Kamila.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
nie powinnaś mieć doła ponieważ taka prawda - mało tego nie dość, ze o suczki walczyła grupa ludzi to jeszcze między sobą ta walka sie toczyła - co zważywszy na fakt ogromu bezdomnych psów jest totalną głupotą

p.s. wiesz cos o Roxi?

Lu_Gosiak napisał(a):

p.s. wiesz cos o Roxi?

przestańcie robić z tego sensację, bo z tego co wiem żadna strona nie walczyła o suczki, były pewne ustalenia, ze sprawą związane były dwie różne organizacje i przepływ informacji między nimi nie był płynny, ponieważ nie mieli do tego głowy. Dla nich ważne było, że pies bezpieczny. Poza tym fundacja pokrywa tylko koszty weterynaryjne Ilanki a co z nią zrobić po wyjściu z lecznicy, w której nie może mieszkać długo? A Desa, która nie ma żadnego zabezpieczenia?
Nagłe wycofanie 450 zł znacznie zmienia sytuację finansową tych suczek, wycofanie się z wątku osób, które były od początku też nie wpływa korzystnie. Psy są nadal te same i nie mają zabezpieczonej przyszłości i to, że nagle pewne osoby poróżniły się między sobą (o co tak właściwie?) nie powinno mieć żadnego znaczenia dla dobra tych psów.
Nikt normalny na siłę nie ściąga sobie na głowę problemu w postaci utrzymania psów, w przypadku Ilanki to kompletnie nie widzę podstaw, żeby opuszczać jej wątek. Natomiast co do Desy zostało chyba wszystko wyjaśnione, co to w sumie za różnica który hotel jak cena jest bardzo podobna? Żadnego nie znam, ale oba mają pozytywną opinię wśród dogo.

Diara ma coś w sobie, życzę jej żeby szybko znalazła swoje miejsce na ziemi.

Posted

Dziękuję jeszcze raz wszystkim, którzy kibicują Diarze, chociaż wiem, że ze znalezieniem DS będzie trudno.
Większość z nas ma taki sam problem.. Trudno znaleźć Domek dla psa innego niż szczeniak. ..
Im starsze psy, tym więcej wydatków, a jeśli nie wydatków - to kallkulacji..
"Chcę cieszyć się psem, któremu dałem dom."
"Nie chcę przeżywać żałoby, bo pies za chwilę odejdzie"..

Mam nadzieję, że Diara rozkocha w sobie ludzi, którzy zechcą ją przygarnąć..

Posted

Diara nadal trzymam za Ciebie kciuki i wierzę,że ten domek dla Ciebie się jednak znajdzie
Powiedz Dorota gdzie ona teraz przebywa? Cały czas w lecznicy?
Ogłoszenia ma, prawda?
To jesienne zdjęcie jest boskie, myślę,że może zrobić furorę jeżeli się je wstawi do ogłoszen

Posted

Atomowka napisał(a):
Diara nadal trzymam za Ciebie kciuki i wierzę,że ten domek dla Ciebie się jednak znajdzie
Powiedz Dorota gdzie ona teraz przebywa? Cały czas w lecznicy?
Ogłoszenia ma, prawda?
To jesienne zdjęcie jest boskie, myślę,że może zrobić furorę jeżeli się je wstawi do ogłoszen

Diara od tygodnia jest w hoteliku, ale niestety nie moze tam zostać.
Mieszka w niezadaszonym kojcu, z którego po prostu... wychodzi. Dlatego w przeważającej większości czasu jest na uwięzi.
Szukam kojca z dachem, ew. mieszkania, z którego wychodziłaby na spacery na smyczy.

Zrobiłam jej jeszcze kilka zdjęć :)
Widać, że nabrała ciut pełniejszych kształtów, a i pyszczek ma ciut weselszy :)