Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

Mega1, czytałam, że już doczytałaś n/t konta?
Tak, to konto Fubndacji Viva, podane jest w pierwszym poście (dopisek dla Diary jest bardzo ważny). Mru ma pod swoimi skrzydłami masę psiaków, a codziennie przybywają jej nowe.

Posted

Melduję się u Diary, choć ostatnio raczej nie bywam na innych wątkach poza Rudym :(
Nawet Sancika zaniedbałam :(
Abra ja chwilowo nie dam rady finansowo :( Ale jak tylko wyjaśni się sprawa Rudego postaram się cosik dorzucić Diarce.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Za chwilę dostanę bana. Post pod postem.. Trudno.

Diara ma kiepskie wyniki, dotyczące poziomu hormonu tarczycy :(
Najprawdopodobniej to niedoczynność.. Wyniki poznam pojutrze. POMOCY!!!

Czekamy na wyniki.....

Posted

Dzięki!

Neris, Noemi, Obraczus, Agusia, SBD, Lobaria :loveu::loveu::loveu:
Czasami wsparcie psychiczne i słowa pociechy "droższe pieniędzy" :loveu:

Neris, jak tylko usłyszałam o tarczycy, od razu przypomniała mi się Zegarynka...
Jutro sprawa całkowicie się wyklaruje i będzie wiadomo na czym obydwie z Diarą stoimy.

Po wczorajszym dość długim spacerze zaczęłam nabierać wątpliwości czy wiek, na który wstępnie ją oszacowano nie jest przesadzony ...
Diara, jak na 8-mio latkę zachowuje się.. hmmm.. dość energicznie :)

Nie mam żadnych dłuższych doświadczeń z psami dużych ras, ale jej dość wyraziste i ekspresyjne body language :evil_lol: oraz ogólnie pojęta "ciekawość świata" nasunęły mi podejrzenia, że psiak może być dużo młodszy, niż wskazuje na to stan jego uzębienia :roll: ...

W najbliższym czasie obejrzy ją znajomy spec-szkoleniowiec.
Nie ukrywam, ze niecierpliwie czekam na jego opinię, z nadzieją, że moje dywagacje okażą się słuszne. Młodszemu psu łatwiej znaleźć dom.

Oczywiście zawsze to będą oceny dość subiektywne.
(To tak jak z ludźmi - wystarczy spojrzeć na mnie: fizis steranej życiem 60-tki :evil_lol:, za to werwa i energia na poziomie sporo wyższym niż średnia w moim wieku)

Gdyby okazało się, że Diara jest dużo młodsza - naprawdę się nie zmartwię, że będę musiała przeedytować sporą ilość ogłoszeń, które jej zrobiłam ...

Posted

Cały czas czekam na wyniki, określające poziom hormonów tarczycy.

Diara trafiła do kojca w hoteliku pod W-wą. Dług w lecznicy jest nieuregulowany.
Koszt hotelowania to 300zł miesięcznie.
Niestety, nie może tam zostać z powodu swoich zapędów uciekinierskich :(
Bez problemu pokonuje ogrodzenie! Siedzi w kojcu, na uwięzi...

SZUKAMY DOMOWEGO DT/HOTELU Z ZADASZONYM KOJCEM!!!

Posted

[quote name='Abrakadabra']Cały czas czekam na wyniki, określające poziom hormonów tarczycy.

Diara trafiła do kojca w hoteliku pod W-wą. Dług w lecznicy jest nieuregulowany.
Koszt hotelowania to 300zł miesięcznie.
Niestety, nie może tam zostać z powodu swoich zapędów uciekinierskich :(
Bez problemu pokonuje ogrodzenie! Siedzi w kojcu, na uwięzi...

SZUKAMY DOMOWEGO DT/HOTELU Z ZADASZONYM KOJCEM!!!

O, kurczę, siedzi na łańcuchu? Moja tymczaska tez bez problemów pokonuje płoty, na szczęście jeszcze mieszkamy w bloku!

Posted

[quote name='Abrakadabra']Dzięki!

W najbliższym czasie obejrzy ją znajomy spec-szkoleniowiec.
Nie ukrywam, ze niecierpliwie czekam na jego opinię, z nadzieją, że moje dywagacje okażą się słuszne. Młodszemu psu łatwiej znaleźć dom.

Oczywiście zawsze to będą oceny dość subiektywne.
(To tak jak z ludźmi - wystarczy spojrzeć na mnie: fizis steranej życiem 60-tki :evil_lol:, za to werwa i energia na poziomie sporo wyższym niż średnia w moim wieku)

Gdyby okazało się, że Diara jest dużo młodsza - naprawdę się nie zmartwię, że będę musiała przeedytować sporą ilość ogłoszeń, które jej zrobiłam ...

Ty to durnowata jesteś że hej! KAŻDA by chciała wyglądać jak Ty.
A tera mnie bij. Nie, poszczuj mnie Amorkiem.

Posted

Gdybym miała kojec..i więcej kasy, aby pomóc tym bidom.. ehh pomarzyć sobie mogę :roll:

A tak mogę tylko być obecna na wątku... może najdzie mnie wena na jakiś bazarek cegiełkowy dla Diary.

A może ktoś ma jakieś fanty, które mógłby przeznaczyć na bazarek dla Diary?
Mogę pomóc w wystawieniu bazarku.

Posted

Neris, Ty sobie nie rób jaj z mojego psa !!!
Nie wiesz, że yorki skaczą ludziom do gardeł i zagryzają dzieci? Na dogo się dowiedziałam... , na takim jednym wątku..
Więc.. nie wywołuj wilka... sorry Amora z lasu :)

Obraczus, dzięki nawet za obecność. Ja też przeczesałam mieszkanie, ale nie mam nic na bazarek.. może znajomi coś znajdą.

Póki co: Diara jesiennie...

Posted

Caragh napisał(a):
Przynajmniej podrzuce, nic więcej nie mogę...

I na FB pozapraszam!

Hej Caragh! Hej Iljova!
Każdy robi to, co może :loveu:

Bardzo dziękuję!!! Każda pomoc się liczy!
A masz Diarę na FB?

Posted

Iljova napisał(a):
Przyjęłam zaproszenie na wydarzenie Diary na Fb tyle że z komórki nie mogę nic więcej niestety. Finansowo niestety nie mogę pomóc.

Dzięki!!!
Caragh, Iliova - wiem, że jesteście na watku ON-ek z K.
Dzięki za przybyice :) Zaraz wyślę Wan PW :)