agusiazet Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Wygląda pięknie! Jeśli szukasz zadaszonego miejsca w hotelu skontaktuj się z osobą o nicku terier, mają hotel, budują nowy - może mają miejsca w budynku.... Moja wpłata nadejdzie z końcem miesiąca! Quote
Abrakadabra Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 I jeszcze kilka: Taką mam minę, jak widzę płot do pokonania :) Quote
Abrakadabra Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Agusia - dzięki :loveu: Szukam czegoś innego na JUŻ. Szkoda jej strasznie... Joteska :loveu: Twoja wpłata dotarła na konto :loveu: Dziękuję w imieniu Diary !!! Quote
agusiazet Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 W hotelu Terier są miejsca w budynku, ale psy są wypuszczane na posesję, która jest tylko ogrodzona, ale czy ona zawsze musi być pod dachem - powinna być uczona, że nie wolno przeskakiwać! Wiem, łatwo napisać... Ale moje tymczaska Bira też forsuje ogrodzenia (niekoniecznie je przeskakując), ale tylko, gdy się czegoś wystraszy i chce uciec! Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 to jest śliczny pies! niby szaro bure cos przy drodze - ale przecież znamy metamorfozy, no nie? ona juz wygląda inaczej!!!! Quote
gagata Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ona ma charakter....w oczach takie coś...chochliki? Quote
bela51 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Ja tez wpadłam do slicznej Diary , bo ONkowate to moja miłosc. Najlepszego domu zyczę ! A hotel Terier jest super! Polecam kazdemu psu. Quote
Caragh Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 bela51 napisał(a):Ja tez wpadłam do slicznej Diary , bo ONkowate to moja miłosc. Najlepszego domu zyczę ! A hotel Terier jest super! Polecam kazdemu psu. To tak jak moja :oops: I my z Rexem, Miśkiem i Kitkiem zaglądamy do Śliczności :) Quote
DONnka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 To witam w klubie miłośników ONkowatych :) Jestem jedną z nich :) Ostatnie zdjęcia Diary REWELACYJNE !!!!! Zaraz wstawię je do ogłoszeń :) Musi chwycić :modla: Quote
joteska Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 oddam wszystko za te uszy dziewczynki:lol: skoczna iskierka ciałka chyba nabrała, jaki tam kundelek- oneczka jak nic:evil_lol: Quote
Iljova Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Cudowna, śliczności kochane :-) spokojnej nocy życzę :-) Quote
Neris Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Od początku mówiłam, że ona jest śliczna, od samiuśkiego początku! Quote
Abrakadabra Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 W imieniu Diary dziękuję wszystkim za komplementy (moim zdaniem w pełni uzasadnione :) ) pod jej adresem ! Sunia okazuje się być bardzo niesfornym stworzeniem i niestety już po trzykroć udowodniła, że ceni sobie wolność... Bardzo ceni :) Właścicielka hoteliku nie ma sumienia trzymać jej na uwięzi, ale niestety musi. Wczoraj Diara z ogromnym wdziękiem pokonała siatkę, oddzielającą boks, w którym przebywa od boksu sąsiedniego..., i nagle stała się współlokatorką innej pary (psa i suczki). Nota bene : towarzystwo dogadało się między sobą, i nie było żadnej scysji. Dzisiaj przeszła przez siatkę frontową i pobiegała sobie po posesji... Wróciła grzecznie na zawołanie i dała się potulnie zaprowadzić do "aresztu" . Agusiazet, Bela51 - dziękuję za namiary na hotelik terier :) Na szczęście znalazłam DT dużo bliżej, również w okolicach Warszawy. Jutro Diara trafi do hoteliku u Neris za jedyne 200zł. :loveu: Zamieszka w zadaszonym kojcu, ale ma zagwarantowane dość długie spacerki nad rzekę i z powrotem. Być może okaże się, że puszczona luzem na posesji nie ma zapędów uciekinierskich i postanowi trzymać się człowieka. Neris - bardzo dziękuję! :loveu: Na ew. badania będę dowozić ją do lecznicy w Warszawie. Neris ma bardzo duże i długoletnie doświadczenie w kwestii pracy z psami, w pełni jej ufam i jestem niesamowicie wdzięczna, że zgodziła się hotelikować Diarę Ps. Może macie jakieś fanty na bazarek - muszę uregulować dług w lecznicy i zapłacić za hotelik, w którym przebywała do tej pory. Quote
Iljova Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Super że będzie u Ciebie Neris, bardzo się cieszę Mizianka dla Diaruni i wirtualne smakołyki: Quote
obraczus87 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ABRA - nie mam jak pomóc :roll: jest mi z tym coraz ciężej, ta bezsilność finansowa i związana z notorycznym brakiem czasu jest nie do zniesienia. Chyba czas zrobić sobie dłuższą przerwę od dogo... niestety. Kolejne szczeniaki, które sie pojawiają, potem odchodzą.. kolejne psy.. jest tego za dużo. Po prostu za dużo. Sorki za offa, ale musiałam to gdzieś napisać :oops: Quote
DONnka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Zaglądam do Diary oczy nacieszyć :loveu: Quote
agusiazet Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Super, że Diarze udało się znaleźć dobry i odpowiadający jej potrzebom hotel! powodzenia śliczna! Quote
joteska Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 powodzenia Diaro, u neris będzie Ci dobrze:lol: Quote
Neris Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Diara dojechała, wyszłam dziewczynom na spotkanie z 3 jamnikami, 2 od razu wycofały się na z góry upatrzone pozycje, tylko Amelka z oburzeniem poszczekiwała. Diara stała jak wryta, nie mogła się zdecydować co dalej. Abrakadabra robiła zdjęcia, jak dobrze wyszły to zobaczycie minę Diary. Wyglądała na zdziwioną :lol: Do kojca weszła chętnie, od razu obwąchała budę, obwąchiwała się z koleżką-sąsiadem. Teraz co 15minut biegam patrzeć czy nie kombinuje, trochę skacze na bramkę, za każdym razem jak tylko przestaje daję jej smaczka. Wiem, że zapędów uciekinierskich to nie powstrzyma, ale niech sobie mnie zacznie dobrze kojarzyć. Quote
Iljova Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Super że już dotarła, to nowy rozdział w jej życiu :) Jestem ciekawa tych zdjęć :) Quote
Lu_Gosiak Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 oo super:) czyżby Diara była sasiadką Maksa? Quote
Neris Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dokładnie:) Tylko Maks grzeczniusi, może calutki dzień spędzać z nami, a Diary jeszcze nie znam. Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wcale się nie zdziwię, kiedy Neris tupnie nogą i podwyższy Diarze "czynsz" o 100% :evil_lol:. Wszystkie ogłoszenia, które w pocie czoła płodziłam są delikatnie mówiąc do d..y :) Za wiekiem Diary (w lecznicy oceniono ją na ok. 8lat ) przemawiał dość sugestywnie stan jej uzębienia: Po kolejnym, dzisiejszym spacerze zaczynam nabierać pewności, graniczącej z przekonaniem, że 4, no ..góra 5 lat, to maksymalny wiek Diary. Dała taki wycisk moim dłoniom i barkom, a nawet piętom :), że zakwasy jutro mam murowane... Diara z dnia na dzień odsłania tajemnice, okrywające jej przeszłość... Byłam przekonana, że znalałam staruszkę, która marzy jedynie o pełnej misce, ciepłym posłaniu i ogólnie świętym spokoju.. No i ? Wyszło szydło z worka ... To bardzo energiczny, zdecydowany i temperamentny pies, który w/g mnie potrzebuje sporej, codziennej dawki ruchu. Bardzo ładnie dogaduje się z psami, które zna. Wystarczy jednak przejście obok ogrodzenia, za którym szaleje inny czworonóg i wyrwanie barku opiekuna, zwłaszcza jeśli trafi na ułomka lub filigranową kobietkę - gwarantowane :) Co tu dużo mówić ... :) Diara potrafi być oszołomem ! Wiozłam ją do Neris z duszą na ramieniu (zwłaszcza, że wiem, iż Neris nie lubi trzymać psów w kojcach, i nie chcę jej dokładać ponadprogramowych powodów do stresu ). A tu nagle okazało się..., że jedno malutkie stworzenie o imieniu Amelka załatwiło sprawę swoją butną postawą, kategorycznym NIE i nieustępliwością, właściwą jamnikom : Quote
Recommended Posts