eloise Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 tak, Asiaf1 założy konto na allegro Quote
evita. Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Łatuś promuje się w necie ;) : Łatek- forum.gazeta.pl Łatek- psy.pl Łatek- eurocity.pl Łatek- 4lapy.pl Łatek- ale.gratka.pl Łatek- eoferty.com.pl Łatek- kupiepsa.pl Łatek- bono-polska.pl Łatek- mojpupil.pl Łatek- animalia.pl Łatek- zwierzaki.org Łatek- kupsprzedaj.pl Łatek- kupiszpsa.pl Łatek- pineska.pl Quote
iza_szumielewicz Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Evita, dobra robota!!! Jesteś wielka! :loveu: :loveu: Oby to pomogło! Quote
eloise Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 a może ktoś przejrzy ogłoszenia- przygarnę psa? trzeba by weryfikować dokładnie zainteresowanych, ale może to by coś dało? Kto mógłby przejrzeć i ew. wysłać info o Łatusiu? Quote
eloise Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 pidzej obiecała, że się tym zajmie Quote
pixie Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 moze ogloszenia w ZW i GW przyniosa domek? a jak Latek dzis i spacerkowe pozostalosci? Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Wczoraj wieczorem były dwa spacery i ZERO kupy! Dziś rano też kupy nie było. Wygląda wiec na to, ze sraczki nie ma. Latek za to coraz bardziej marudzi przy jedzeniu. Rano odmówił śnaidania, bo było w nim za mało kurczaka. Jak Iwanka mięsa dołożyła, natychmiast zjadł. Kurczę, Lątuś poczuł się lepiej i "podnosi łeb" - grymasi przy ząrciu i atakuje psy. Może to dominant?:razz: Ponadto - moim zdaniem - wybrzydzanie przy jedzeniu to dowód na to, ze kiedyś "za dobrych czasów" (a wierzę, zę takie były, bo miał czystą skórę i lśniacą sierść) jadł dobrze i dostatnio. Naprawdę, myślę, zę on komuś uciekł.... No i ta obroża na szyi. Kurde, jak się tego dowiedzieć?:roll::roll::roll: Może te ogłoszneia na forach pomogą to ustalić.... Quote
pixie Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Kora byla watku Latka...ona ogloszenia ma w jednym palcu, gdyby jakies byly sadze, ze by na nie trafila - on taki charakterystyczny o ile mnie pamiec nie myli eloise pisala, ze on widywano go przy domu 'meneli' ...choc moze tez w goscinie... Beata 25 jest z wloch..moze by lecznice weterynaryjne we wlochach obwiesic ogloszeniem, jesli nie leczyl sie tam, to choc ludzie/sasiedzi moze go widywali w jakichs okolicach czy on na Paluchu jest zgloszony? Quote
eloise Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 ja go nigdzie nie zgłaszałam. co do "domu" we Włochach.... on tam mieszkał przynajmniej 3 miesiące! i cały czas biegał luzem. nie wyglądał na zagubionego, tylko na takiego, który takie życie prowadzi. co do kurczaka... to ja myślę, że nawet jeśli nie jadał kurczaka wcześniej to poprostu stara się wymuszać lepsze jedzenie. Musi się nauczyć, że je to co mu się daje a nie to co on woli....tym bardziej, że dostaje bardzo dobre jedzenie.:cool3: Quote
asiaf1 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 łatek na allegro. jeżeli mam coś zmienić to prosze o info http://www.allegro.pl/show_item.php?item=156955033 Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Jak sie zgłasza na Paluch znaelezione zwierzę? ja to zrobię, tylko neich ktoś mnie oświeci.... Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Niestety. Gazeta Wyborcza odmówiła mi zrobienia w wydaniu Stołecznym fotofelietonu o Latku:-(. Powiedizeli, że ostatnio mieli już 2 psie tematy i mają przesyt:-( Mamy coraz mniej czasu. Zaczynam się denerwować. jeśli nie znajdziemy domu, Łatkowi grozi schron. Pani hania go nie weźmie do hotelu, bo jest tam Ares..... Pomóżcie szukać domu!!!! PILNE!!!!!! Quote
pixie Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 spytaj Kory, czy tego juz nie zrobila ja zglaszalam telefonicznie znalezienie psa, lecz mozna takze zdjecie znalezionego psa na tablicy ogloszen w Biurze adopcji powiesic przeslijcie Luciolli, czy morisowej one bywaja czesto chyba Beata 25 tez dosc czesto, jest wolontariuszka na paluchu z pewnoscia powiesza Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Rozmawiałam z Korą. Ona sprawdziła. Nikt Łatka nie szuka.:-( Umieściłam ogłoszenie na www.paluch.org.pl (automat pokazał jednak, ze ogłoszenie będize zmaieszcozne przed końcem NASTĘPNEGO miesiąca). To stanowczo za późno!!!!!!!!!!!! Słuchajcie, nie ma przelewek. Kto pojedzie z Łatkiem w niedzielę do WOTU? Quote
eloise Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 a mówiłam? on był zawsze niczyj!!! :placz: Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 eloise napisał(a):a mówiłam? on był zawsze niczyj!!! :placz: I za chwilę znów będzie niczyj. Jeśli najpóźniej!!!!! do 28 stycznia nie znajdzie się dom, Łatek pójdzie na Paluch!!!!:angryy: Quote
eloise Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 nie pójdzie!!! dom musi się znaleźć!!!!!!!!!!!!! Quote
pidzej Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Na razie wysłałam dwa maile, mało ogłoszeń o chęci przygarnięcia kundelka..same yorki, labki i goldeny za darmo:shake: Quote
iza_szumielewicz Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ŁATEK MA TYMCZAS TYLKO!!!!! DO WTORKU, 16 STYCZNIA WIECZOREM!!!!!:placz: :placz: Od środy niespodziewanie Iwanka wraca do pracy, a pracę ma taką, że nie ma jej od 9 do 19. Nie zgadza się trzymać psa dłużej. Łatek więc ma dom tylko do wtorku, a nie do 28 stycznia, jak było umówione. Jestem absolutnie i skrajnie załamana. Nikt, absolutnie nikt nie dzowni do mnie w sprawie Łatka, mimo że to moj telefon jest na wszystkich ogłoszeniach. :placz: :placz: NATYCHMIAST SZUKAMY PRZYNAJMNIEJ TYMCZASU OD WTORKU!!!!! NATYCHMIAST! DOGOMANIACY, POMÓŻCIE, PROSZĘ. W obliczu powyższej informacji wszystkie inne tracą na znaczeniu, ale gwoli ścisłości informuję, że Łatek znacząco przybrał na wadze, doskonale bawi się z kotem, dziś zrobił tylko 1 kupę (znośną) i odzyskał pełnię radości. Dobrze, że biedak nie wie o tym, że kończy się jego dobry czas w domu:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Eloise do jutra wieczora nie ma w sieci, więc nie zmieni na razie tytułu. Jeśli nie znajdizemy domu do środy, pies ląduje na Paluchu. Serio! I to po tym, jak wyrwałyśmy go kostusze.......:placz: :placz: TRAGEDIA! Mam nowe zdjęcia. Komu je mogę podesłać, żeby wstawił? (ja nie umiem, a Eloise - jak pisałam - nie ma w sieci). Quote
Kasia Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 matko, czy ktoś moze dać tymczas psu któremu uratowano życie??? Bardzo prosimy !!! On nie moze trafić po tym wszystkim do schroniska!!! :placz::placz: Ludzie pomóżcie!!! Błagamy!!! Quote
pixie Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Izo, o ile domek tymczasowy u Anety W ktory planowany dla ONka z placu trzech Krzyzy o ktorym pisalam, niestety jest to garaz, czy jakies pomieszczenie gospodarcze..w kaniach byloby akceptowalne dla Latka to jestto jakies malusienkie wyjscie, choc jesli Latek musi jezdzic na badania, czy tez nagle zaniemoze..nety tez chyb w domu nie ma w ciagu dnia, to nie jest to wyjscie dla latka moze beata 25 poprzez Fundacje Maja moglby pomoc? wybaczcie bede wlaczac sie co jakis czas bo jestem na on line w watlu Onka z placu trzech krzyzy - eloise pisalami wczoraj jeszcze o jakims hoteliku w Lomnej - ale to wszystko koszty ...no i moim zdaniem Lomna jest dosc daleko, chyba gdzies w okolicy Lomianek...Olesia b u ktorej jest Onek z placu trzech krzyzy pisze tam ze ma hotelik z opieka weterynaryjna, bo to lecznica i hotelik na Modlinskiej o ile sie nie myle, a 30 zlotych za dobe... hmmm to niemalo, leczmoze jesli pieniadze by sie znalazly to chocby tam latka - na Paluchu zdecydowanie nie po takim wyjsciu z zaswiatow! Quote
eloise Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 dorwałam się do kompa zmieniłam tytuł. pewnie dopiero jutro wieczorem siądę do kompa znowu. Powiadomcie kogo możecie, że łatek nie ma gdzie być od wtorku. Powtarzam: SZUKAJCIE MU CHOĆBY TYMCZASU! [SIZE=2]doceniacie naszą akcję, chwalicie, więc pomóżcie! poruszcie kogo możecie, choćby o tymczas! czy naprawdę nikt nie może w niedzielę jechać z nim do WOTu? bardzo prosze o pomoc! ja chyba wyczerpałam swoje ludzkie możliwości. teraz się modlę i mocno wierzę,że Łatek dostał nowe życie po to, żeby znaleźć cudowny nowy dom! Quote
Kasia Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 eloise, będę podnisić wątek i prosić na nim o jakiś tymczas - inaczej nie mogę pomóc :shake: mieszkam w opolskim wiec nawet nie pomogę w transporcie do WOTu, przykro mi :-( Quote
Recommended Posts