Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eloise napisał(a):
ja stanowczo opowiadam się za tymczasem u pani od jamniczki.
będzie pod stałą obserwacją i pod dobrą opieką. liczę, że poprzecie moje zdanie.

Ja nie brałam czynnego udziału w ratowaniu, więc nie wiem czy mogę się wypowiedzieć, ale jeśli już to popieram Eloise. To zawsze lepsza psia socjalizacja.

Posted

Ja też nie brałam udziału w ratowaniu Łatka, ale miałam okazję go odwiedzić i myślę że on bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Siedzi samiutki tam na dole w lecznicy... Jestem za tymczasem - zawsze to bliżej ludzi niż w hoteliku.

Posted

To i ja dorzucę swoje 2 grosze. Jestem zdecydowanie za TYMCZASEM. Łatuś będzie miał domowe ciepełko (do 28 stycznia!!!!!!!) i permanentną opiekę bardzo oddanej zwierzętom pani. Ja mieszkam dwa bloki dalej, więc w każdej chwili jestem do dyspozycji. Pamiętajcie jednak, że trzeba będzie tę panią/hotelik wesprzeć finansowo (chodzi głównie o jedzenie i ewentualne wizyty u weta). Tak więc finansowanie Łatka nie skończy się z momentem, kiedy opuści ursynowską klinikę.

Jeśli stanie na tymczasie, nie potrzeba transportu. Iwanka (tak ma na imię ta pani) pojedzie ze mną po Łatka swoim samochodem.

Posted

oj jakie dobre wiesci...Tymczas, i koop gora...no prawie....
nie do wiary

Ja tez jestem za tymczasem
Be-zunia zamknieta w gabinecie przez tydzien bez kontaktu z czlowiekiem teraz nie chce zostawac sama
zdecydowanie pod okiem oddanego czlowieka bedzie mu lepiej,niz w najlepszym hoteliku.
Nalezy podziekowac serdecznie za ten hotelik, za propozycje przyjecia Latka.
Wierze, ze tez cale serce wkladaliby ci panstwo w dogladanie Latka
Sadze, ze bedzie jednak lepiej u Iwanki i
miejmy nadzieje, ze jego przyjacielski charakter przez bytnosc w lecznicy nie zmienil sie, i kolezanke jamniczke bedzie adorowal

Posted

pixie napisał(a):
i
miejmy nadzieje, ze jego przyjacielski charakter przez bytnosc w lecznicy nie zmienil sie, i kolezanke jamniczke bedzie adorowal

No, zobaczymy jeszcze, jak poradzi sobie z kotką!:cool1: :cool1: :cool1: W razie czego pojedzie do hotelu. Nie ma problemu. Najważniejsze, że nie ma opcji schronu albo - nie daj Boże - ulicy....

Posted

Jutro o 15.00 jedziemy z Eloise przejść się z Łatkiem na spacerek. Strzelimy kilka fotek. Najbardziej za gardło chwyta jego wygląd, gdy stoi. Jest potwornie chudy (choć widzialam juz gorsze przypadki; kiedyś widzialam szkieleton wyżła:shake: ).

Posted

nie ma ten link nic do sprawy latka..no prawie nic

spojrzcie, poczytajcie i poradzcie co tu zrobic!? w tym przypadku
wklejam, gdyz czesto niektore watki uciekaja
sama nie wiem co w tym przypadku tych tragicznie potraktowanych przez czlowieka psow mozna zrobic
czy ursynow ma jeszcze te umowe...? tzn lecznica
zapomnialam zapytac, gdy bylam z Filutem...cos wiecie na ten temat moze by jakies tam bidy wstawic?
Izo moze jakas bide do tego hoteliku
guz przy odbycie..sadze ze to nieczyszczone gruczoly doprowadzily do tego stanu
czy ktoremukolwiek mozemy pomoc?
moze choc tej suczce z przepuklina
nie wiadomo za co sie brac,od czego zaczac....
poradzcie
dziewczyny nie wiedza tez a sprawa na wczoraj!
kobieta za chwile sie pojawi i wtedy juz klops

zaraz link wkleje

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37363

Posted

Pixie, wysłałam ci priva z pewnym nr telefonu. Co do hoteliku, to jest tylko jedno jedyne miejsce (teraz okres urlopowy, więc full), i trzymamy je dla Łatusia, bo nigdy nie wiadomo. Rozumiesz, prawda?

Ursynó nie ma juz tej umowy (skończyła się 18 grudnia). następna pewnie najwczesniej w lutym....
Ale oni ratują psy w zagrożeniu życia nawet bez umowy (tak mi powiedzieli). Ale tylko w stanie zagrożenia życia.

Kurde, to jakiś horror:crazyeye: :crazyeye:. Nie umiem nawet znaleźc słów. Co tu, kurde, robić? Co tu robić? Trzeba natychmiast dzwonić do działu interwencji Gazety Wyborczej. Do Faktu i Superaka. Niech zrobią fotoreportaż. Trzeba zadzownić do Olszańskiego z "Pytania na śniadanie" w telewizyjnej dwójce albo do jego "Magazynu reporterów". Niech Polska to zobaczy. Ludzie się zlitują. Wezmą te pieski. Do WOTu może też... Kurde, co za sprawa:shake: :shake: :placz:

Posted

Dzwoniła dr Persona (sama z siebie:crazyeye: ).

Łatuś ma dziś troszkę rozwolnioną kupkę, ale to podobno dlatego, ze zmieniono mu antybiotyki. Wenflon wyjęty na amen. Wszystko ok.

Jest tylko jeden problem - POTRZEBNA KASA!!!!!!!!!!!

Ja dziś mogę założyć 200 złotych, ale będe potrzebowac zwrotu tych pieniędzy. Straszliwie dużo ostatnio wydałam na pieski (wczoraj wpłaciłam 300 zł na AFN - na psy z Ostródy).

W tej chwili zostało jeszcze w kasie kliniki górką 100 złotych. 105 złotych kosztuje paczka leków osłonowych na wątrobę (starczy na miesiąc), co najmniej 60 złotych będize kosztowac środowe usg i drugie tyle wtorkowe badania krwi. Do tego dochodzą antybiotyki, no i sam pobyt w klinice (doba - 35 zlotych). nawet jesli Łatek wyjdzie stamtąd w ciągu tygodnia, to same widzicie, ile jego leczneie jeszcze pochłonie pieniędzy.

To co? Mam założyć dziś z własnej kasy, a wy wpłacicie mi na konto?

Posted

Byłyśmy z Eloise u nŁatusia!

JEST W FANTASTYCZNEJ FORMIE!!!!! Przeciąga się, szczeka, ciągnie na smyczy, przytula się bez przerwy:loveu: . Sikał chyba z trzy minuty (zaraz będzie fota jako dowód). Nie do końca wiemy, jak będize reagował na koty, bo jeden taki mocno go zainteresował i pociągnął za nim, ale nie szczekał. Nie miotał się. Do psów bardzo się garnie. Do kobiet też. Do facetów róznie - naszczekał na jednego z laską (będize fota), ale obojętnie przeszedł obok dwóch innych.

Wpłaciłam 200 zł na leczenie Łątka, a wiec w kasie na dziś wieczór są 302 złote (te dwieście wydanych od czwartku obejmuje lek osłonowy na wątrobę ZENTONIL - 105 zł). Łatek przyjmuje antybiotyk VETOFLOK (doustnie). Podobno dziś płakał przy zastrzykach (ma zniszczone żyły).

Jak wychodizłysmy od niego, bardzo tęsknie szczekał. Nie chciał sam zostać w pokoiku.:-(

Eloise zaraz wstawi foty.

Posted

to prawda, ten psi aniołęk nie był zadowolony jak go zamykałam w jego pokoiku.bardzo zawodził.poprostu tęskni za człowiekiem. jak to możliwe, że nikt się nim jeszcze nie zainteresował???

Posted

Ogłoszenia o Łatku rozkleiłam. Też byłam dziś w lecznicy (przed południem). Co prawda, nie widziałam Łatka (lekarki miały bardzo poważne przypadki i nie mogły ze mną zejść na dół), ale słyszałam, jak rozrabiał - szczekał, piszczał, łomotał w drzwi (czyli kondycja niezła) :-))) Rozmawiałam natomiast o Łatku z dr Raczko. W przyszłym tygodniu będzie miał usg jamy brzusznej, badanie krwi - na razie pieniędzy wystarczy (wspomniała, że co będą mogli zrobią na własny koszt). Nie zalecają także jedzenia gotowanego, bo kupy jeszcze nie są "balaskowe" tylko "piramidkowe" ;-). Ogólnie jest tak dobrze, że po wykonaniu niezbędnych badań, psiak już mógłby iść do nowego domu, ale... podobno Łatek ma niejakie kłopoty z utrzymaniem czystości, tzn. na dworze nie zawsze robi, za to czasem wypróżnia się w swoim "apartamencie". Tak więc przyszły właściciel musi być cierpliwy i przygotowany na takie niespodzianki (przynajmniej na początku zamieszkania zwierzaczka w nowym miejscu). Poza tym Łatek jest przymilny, przytulaśny i słodziutki. Lekarze dochodzenie do siebie tego psiaka nadal określają w kategoriach cudu. :-D

Posted

Jak cudownie jest go widzieć biegającego. Cały czas mam przed oczami obraz jak podnosiłam go zimnego jak lód z ziemi, bez życia.:-(
Boze to naprawdę cud! Tak sie cieszę:multi::multi::multi:

Posted

zdjęć będzie więcej, ale Izie komputer odmówił posłuszeństwa.
Łatek ma naprawdę sporo siły :loveu:
jestem pewna, że otoczony opieką, wyprowadzany regularnie, będzie się załatwił na dworze :)