Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hepatic suchy i w puszkach jest firmy Royal do leczenia niewydolnosci watroby, rowniez firma Hills ma swietne diety watrobowe sucha i puszki nazywaja sie L/ D, moim zdaniem sa lepsze od hepatica.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hepatic to karma Royal Canin dla psów z problemami wątrobowymi.

Tyle, że puszki dla duzego psa to średnio 3/4 na dzień schodzą, a to już koszt ok 30zl dziennie. W kwestii miesiąca to niemalże 1000zl :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Izuś przepraszam, że sie wtrącam, ale może zapytaj lekarke czy zamiast puszek nie mozna by przejść na Hepatic, ale w wersji suchej karmy?
worek 14kg, który starczy łatkowi na sporo ponad miesiąc kosztuje ok 230zl.

Bardzo dobra jest tez sucha INTESTINAL, dla psów z kłopotami żołądkowo-jelitowymi i co najważniejsze jest mega kaloryczna, więc wyniszczone biegunkami psiaki szybko na niej przybierają na wadze. Nie wiem tylko czy ją mozna stosować u wątrobowców.
Zapytaj Izus wetkę prowadzącą bo jednak co 200zl to nie 1000.

Posted

Łatek musi jednak dostawać antybiotyk

Byłam z nim u lekarza godzinę temu. temperatura dzisiaj to 38, od wczoraj przybrał kolenje 100 gram :)
nie pamiętam nazwy leku, ale oprócz antybiotyku dostał no-spę.

Pieniądze koniecznie potrzebne!!!!!
wczoraj-24,50
dzisiaj-29,30 !!!!!
trzeba zrobić badanie kału-kolejne koszta
5 zastrzyków, które Łatka czekają-około 100zł!!!
[SIZE=4]Bardzo was proszę o kolejne wpłaty!!!!

[SIZE=2]Łatek dzisiaj trochę mniej ucieszył się na mój widok niż wczoraj. jak go wyprowadziłam to nawet nie sikał, tylko szedł wzdłużsamochodu i szukał mojego-cwana bestyjka :)
jechał jak zwykle grzecznie.
jak już napisałam, dostał zastrzyki, zważyliśmy go, zmierzyliśmy temperaturę. Lekarz twierdzi, że ta biegunka, to być może wynik zarobaczenia, więc trzeba zanieść kał do analizy.
Musi dostać jeszcze 5 zastrzyków, na ten czas odstawiamy zentonil, oprócz tego musi dostawać LAKCID.
przy mnie zrobił jeszcze papkowatą żółtą kupkę. Nie stracił swojego dobrego samopoczucia a ni siły. Musieliśmy zamykać przed nim drzwi, żeby nie zwiał przed zastrzykiem. Pan doktor był pod wrażeniem jego siły pociągowej :)
Apetyt też ma cudowny.

Niestety wyjście z kliniki, nie stanowi końca wydatków.

[SIZE=4]BARDZO MOCNO PROSZĘ O WSPARCIE FINANSOWE!!!!

Kot pozwala Łatkowi się obwąchiwać i zaczyna wystawiać brzuchol, więc będzie z tego jeszcze wielka miłość :)

Posted

shami napisał(a):
Izuś przepraszam, że sie wtrącam, ale może zapytaj lekarke czy zamiast puszek nie mozna by przejść na Hepatic, ale w wersji suchej karmy?

Łatek nie lubi suchej karmy:razz: .

Intestinal dostawał w klinice na samym początku, jak zaczął jeść. Lekarze powiedizeli, że ta wątrobowa dieta ma trwać 2 tygodnie, a potem "tylko od właściciela zależy, co Latuś będize jeść". Ale wtedy jeszcze nie było tych luźnych kup. :shake: Zapytam, jakie mamy ruchy, ale tak czy siak kasa jest bardzo potrzebna!!!!!

Jutro idę zebrać Łatkową kupkę (pewnie będą potrzebne trzy próbki z rzędu - na lamblie).

Posted

eloise napisał(a):
Łatek musi jednak dostawać antybiotyk

Byłam z nim u lekarza godzinę temu. temperatura dzisiaj to 38, od wczoraj przybrał kolenje 100 gram :)
nie pamiętam nazwy leku, ale oprócz antybiotyku dostał no-spę.

A podajecie mu trilac? U nas byla taka sama sytacja z Rufikiem, byl dlugo antybiotykami leczony i po nich mial rozwolnienie.Trilac bierze sie oslonowo przy kauracji antybiotykowej by zachowac prawidlowa flore bakteryjna w przewodzie pokarmowym.

Posted

eloise napisał(a):
nie lubi? to co on sobie wyobraża? że zawsze będzie dostawał mokrą karmę??? :razz: a to łasuch jeden.

Można mu ta suchą zalać ciepła wodą, poczekać az napęcznieje i podziabdziac widelcem az zrobi się papka :cool3: Może da się oszukać, bo jak tak dalej pojdzie to na zywienie go puszkami bedzie trzeba kredyt zaciagnąć ;)

U weta powinni miec próbkę tej suchej karmy, albo opakowanie 1,5kg za jakies 40zl :oops:

Posted

eloise napisał(a):
dajemy mu LAKCID to to samo, co trilac

Acha,:oops: nie wiedzialam
Oprócz kroplowki, by poprawic sytacje jak juz bylo bardzo zle, maly dostal Loperamid i to pomoglo.
Trzymajcie sie....

Posted

łatek też dostał loperamid, miejmy nadzieję, że to wszystko razem pomoże. i dziękujemy za dobre rady :) przydadzą się tym co nie wiedzą, jak sobie radzić z biegunkami, bo ja do wczoraj nie wiedziałam...

Posted

Rozmawiałam z kliniką na Strzeleckiego.

1. Hepatic można zastąpić L/D Hillsa

2. lepioej wstrzymać się chwilowo z gotowanym ryżem, marchwią i kurczakiem, bo jest tam za dużo miedzi (karma dla wątrobowców ma ograncizoną dawkę miedzi)

3. pobrac kupę wyłącznie na pasożyty; wystarczy jedna próbka (zrobię to dziś)

4. Latek jeszcze przez 3 dni ma dostawac iniekcje z antybiotykiem SYNULOX (wezmę Łatka na te zastrzyki do kliniki na moim osiedlu; po co robic zamieszanie z transportem).

Posted

Z ostatniej chwili.....

Latek "wziął i się zablokował". od wczoraj nie zrobuił kupy. Jak rozmawiałam z Iwanką, zaczął jednak puszczać bąki:evil_lol:, wiec Iwanka skończyła rozmowę i popędziła z nim na spacer. jeśli strzeli kupę, sama ją pobierze i w klinice obok siebie poda zastrzyk.

Łatek kocha kota!!!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Łatek zrobił żółtego balaska:klacz::klacz:. Iwanka pobrała i o 12 zaniesie do weta. Wtedy też zastrzyk. Ja Iwance dziś zwróce kasę, ale wiecie jak jest..... Jeszcze Eloise należą się pieniądze....

Tym razme sraki dostała kotka iwanki. iwanka podejrzewa, że coś krąży w zwierzęcym powietrzu.....:cool3:

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Łatek zrobił żółtego balaska:klacz::klacz:. Iwanka pobrała i o 12 zaniesie do weta. Wtedy też zastrzyk. Ja Iwance dziś zwróce kasę, ale wiecie jak jest..... Jeszcze Eloise należą się pieniądze....

Tym razme sraki dostała kotka iwanki. iwanka podejrzewa, że coś krąży w zwierzęcym powietrzu.....:cool3:

o kurcze... byle nie jakiś wirus (groźny...)

Posted

a mówiłam, że Łatulec kocha koty??? :loveu: mój słodki :)
a może i krąży w powietrzu... kto wie... zwierzęta też czasem padają ofiarą takich lotnych świństw...

ponawiam apel Izy- POTRZEBNE PIENIĄDZE!!!!

Posted

a ja przypominam że na AFN kolejne 58 zł dla Łatka- Iza pisz niech przelewają !!!

a jak juz tak podjęliśmy taki gówniany temat o tych qpach, sraczkach i stolcach... to przypomina mi się historia z pewnego szpitala:roflt:- to tak dla rozluźnienia atmosfery;) podobno na faktach;)

w szpitalu leżała sobie pewna kobieta... poranny obchód pielęgniarek:

• dzień dobry.. jak się pani dziś czuje?
  • dzień dobry- lepiej
  • temperatura?
  • 37,0
  • a stolec był?
  • jakiś pan doktor był, ale nie wiem jak się nazywa :rofl:

Posted

Na moje konto wpłynęły dziś następujące sumy:
50 zł od Krysi z Koszalina:loveu:
50 zł od Dominiki z W-wy:loveu:

Z tych pieniędzy w pierwszym rzędzie rozliczę się z:
1.Eloise (za 2 zastrzyki i leki)
2.Iwanką (za badanie kupy, wieczorny zastrzyk i kurczaka)

A'propos kurczaka. Iwanka ugotowała Łatkowi wczoraj półtora kilograma kurczaka plus ryż plus marchew. Do dziś większość zjadł:crazyeye: . Apetyt ma jak smok. Iwanka widzi, że z dnia na dzień jest "grubszy". Zaczęła mu np. zanikać talia "osy":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .

Wyniki kupy za trzy dni.

Asiaf1, pilnie potrzebna karma od Ciebie. Zawieziesz ją Iwance? Zostały tylko! cztery puszki! Po tych twoich - miejmy nadzieję - nie trzeba już będzie stosować żadnych diet, i Latek nie będzie już nas kosztował fortuny. za karmę Ci zwrócę z własnej kasy i poczekam na szczodrość dogomaniaków:iloveyou: .

Posted

Myślę, że kłopoty zdrowotne Łatka jakoś tu opanujemy. Teraz jednak najważniejsze - oprócz kasy (ale ten problem pewnie się już kończy) - jest intensywne szukanie mu domu.

Do końca tymczasu zostały tylko! 22 dni!

Latkowe miejsce w hotleu w Klarysewie zajął Ares, więc ta wersja odpada. Co będzie z Łatkiem po 28 stycznia?:shake: :cool3:

Umieściłam ogłoszneie o Łatku na:
www.gazeta.pl
pet world
i w Życiu warszawy w wersji drukowanej

Asiaf1 umieści w drukowanej wersji gazety Wyborczej. Zawiezie też iwance karmę i na razie ja przysponsoruje. Kochana asiaf1.

Posted

Przepraszam za offa, ale może macie namiary na dobrego weta od padaczki?
Znajomego rotka, 2-letnia sunia, ma właśnie stan padaczkowy i nie moga sobie poradzić... Asiaf1 podobno może coś wiedzieć...

Łatku, szukamy domku!