savahna Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Tak myślałam,że cos z tą budką, ale żeby własnym ciałem...no,no....:loveu: Quote
wegielkowa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='savahna']Tak myślałam,że cos z tą budką, ale żeby własnym ciałem...no,no....:loveu:[/QUOTE] Zmuszona byłam własnem ciałem, bo cudze siedziało w aucie. Quote
Roszpunka Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Wspaniale, że obie dziewczynki bezpieczne. Teraz będzie potrzeba 2x200zł. Jechałam wczoraj przez Ameliówkę - tam jadąc od strony Kielc na górce po prawej koczują od dłuższego czasu trzy psiaki. Jedyne, co mogłam zrobić, to podrzucić im trochę karmy... Bidulki, leżały tam w trawie i obserwowały drogę :-( Quote
erka Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 No i jak Sabunia, czy już trochę doszła do siebie? Bardzo prosimy o pomoc finansową na utrzymanie w hotelu siostrzyczek, ich pobyt może dłużej potrwać zanim bedą się nadawały do adopcji. Quote
wegielkowa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Roszpunka'] Jechałam wczoraj przez Ameliówkę - tam jadąc od strony Kielc na górce po prawej koczują od dłuższego czasu trzy psiaki. Jedyne, co mogłam zrobić, to podrzucić im trochę karmy... Bidulki, leżały tam w trawie i obserwowały drogę :-([/QUOTE] Erko, Roszpunka nie w temacie Brunkowej bandy:crazyeye:. Nie 3 psy tylko 4.To są moje ogolone Brunki;). Dokarmiam od paźdz.2010. Czy zauważyłaś, że kremowy Kajtul jest szerszy niż dłuższy? Dziś Jola ugotowała im gar kurczaka z ryżem i byłyśmy z chłopakami na spacerze. Masz rację Roszpuno, leżą w trawie i liczą samochody. Bardzo chcę, żeby mogły już przestać liczyć, ale głupio wciskać się z nimi na dogo:oops:, bo cały czas pilniejsze przypadki.... Quote
wegielkowa Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='erka']No i jak Sabunia, czy już trochę doszła do siebie[/QUOTE] Ginn dzis powiedziała, że Amelka już udomowiona. Popiskuje, żeby ją na rączki wziąć i poprzytulać. Sabuńka też już lepiej. Wielka Siostro, melduję, że wszystko idzie zgodnie z planem:multi: Quote
Roszpunka Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='wegielkowa']Erko, Roszpunka nie w temacie Brunkowej bandy:crazyeye:. Nie 3 psy tylko 4.To są moje ogolone Brunki;). Dokarmiam od paźdz.2010. Czy zauważyłaś, że kremowy Kajtul jest szerszy niż dłuższy? Dziś Jola ugotowała im gar kurczaka z ryżem i byłyśmy z chłopakami na spacerze. Masz rację Roszpuno, leżą w trawie i liczą samochody. Bardzo chcę, żeby mogły już przestać liczyć, ale głupio wciskać się z nimi na dogo:oops:, bo cały czas pilniejsze przypadki....[/QUOTE] Były trzy - kremowego nie widziałam. Tak sądziłam, że to Twoja ekipa ;) Ale na pieczone udka się skusiły chłopaki :) Quote
savahna Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='wegielkowa'] Wielka Siostro, melduję, że wszystko idzie zgodnie z planem:multi: Węgielkowa....do kogo ten tekst?! Bo,jeśli tak jak myśle....to....boje się ,że okres ochronnny dla Ciebie, wynikający z ostatnich heroicznych rzutów ciałem minął...:roflt: Jak coś , to pamiętaj, będę Cię wspierac.....:scared: Chyba ,że ... ":cool3:"... sobie nie zapisała tego watku..... A co do suniatek, to...brawoooooo :p Quote
Ginn Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Siostrzyczki się "odnalazły" - leżą cały czas koło siebie przytulone. Z tym, że jedna cały czas mówi mi, że ona na pieszczotki jest cały czas chętna i to bardzo a druga wręcz przeciwnie. Nie mają apetytu - coś tam skubną ale moim zdaniem dużo za mało. Zobaczymy jak to będzie dzisiaj. Quote
malagos Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A są zdjecia obu, czy na pierwszej stronie tylko ta sunia wcześniej złapana? Quote
Ginn Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='malagos']A są zdjecia obu, czy na pierwszej stronie tylko ta sunia wcześniej złapana?[/QUOTE] Zdjęcia tylko pierwszej - druga nie nadaje się jeszcze do fotografowania. Quote
wegielkowa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='Ginn']Zdjęcia tylko pierwszej - druga nie nadaje się jeszcze do fotografowania.[/QUOTE] Ginno kochana, a może takie maciupeńkie zdjątko... jedno tylko.... Quote
Ginn Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='wegielkowa']Ginno kochana, a może takie maciupeńkie zdjątko... jedno tylko....[/QUOTE] Jak się tylko uda. Dziś przez chwilę siedziałą na kanapie ale nim sięgnęłam po aparat to uciekła pod kanapę. Quote
erka Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Co tam u siostrzyczek? Bardzo prosimy pomoc finansową dla sunieczek. Psiaki kieleckie maja dług ponad 1500 zł, nie jesteśmy w stanie utrzymac tych suń w hotelu:(. Quote
malagos Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 a ile ważą te suczki, ponad 6 kg? Bo moze mikropsy by sie nimi zajęły? Quote
wegielkowa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ginn, czy możesz 2 zdania, jak siostry sisters się mają? Quote
Ginn Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 wegielkowa napisał(a):Ginn, czy możesz 2 zdania, jak siostry sisters się mają? Pierwsza siostra - jest to mały sprytny cukiereczek. Rezolutna, domaga się pieszczot, świetnie sobie radzi z innymi psami. Moim zdaniem można jej robić ogłoszenia bo nadaje się do adopcji. Z drugą niestety jest gorzej. Tzn. lepiej niż pierwszego dnia ale resocjalizuje się dużo wolniej niż jej siostra. I tu potrzeba czasu. Na wszelkie próby wzięcia jej na ręce na tzw. siłę, reaguje próbą gryzienia i wycofaniem się więc zostawiam jej czas. Quote
wegielkowa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 malagos napisał(a):a ile ważą te suczki, ponad 6 kg? Bo moze mikropsy by sie nimi zajęły? Ginn, jak sądzisz ile one ważą? Malagosie, a kto jest od mikropsów? Quote
Ginn Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 wegielkowa napisał(a):Ginn, jak sądzisz ile one ważą? Malagosie, a kto jest od mikropsów? Zważę dziś małą ale trochę później bo niedługo jadę coś kupić do zjedzenia. Quote
wegielkowa Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 malagos napisał(a):a ile ważą te suczki, ponad 6 kg? Bo moze mikropsy by sie nimi zajęły? Suczka waży mniej niż 6kg Quote
Roszpunka Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Wrzuciłam je tutaj http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85! Jak tylko dowiemy się o nich więcej uzupełnię im metryczki. Quote
erka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Cały czas prosimy o pomoc w utrzymaniu suniek. Sytuacja w świętokrzyskim jest tragiczna, jedyne w woj.schronisko zamknięte od roku, mnóstwo psów bezdomnych wszędzie. Kasa dogomaniacka kieleckich psów pusta, zadłużenie na prawie 2000 zł, ale nie miałyśmy sumienia zostawiać tych dwóch malutkich sunieczek na zimę, na tym odludnym parkingu. Quote
wegielkowa Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Amelka bardzo lgnie do ludzi. Jedyny problem to siusia podczas witania z człowiekiem. Nie wiem, jak długo to potrwa. Przybiega do człowieka, i jak zaczyna się ją głaskać to posikuje i kładzie się na plecy. Quote
Roszpunka Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 wegielkowa napisał(a):Amelka bardzo lgnie do ludzi. Jedyny problem to siusia podczas witania z człowiekiem. Nie wiem, jak długo to potrwa. Przybiega do człowieka, i jak zaczyna się ją głaskać to posikuje i kładzie się na plecy. Przejdzie jej, jak nabierze pewności siebie. Quote
wegielkowa Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Te suczynki myślę, ze max 4,5kg ważą. Jak się na nie patrzy z bliska to wielkości dużego kota są. Ginn, w wolnej chwili mogłabyś to sprawdzić? Dzięki. Quote
Recommended Posts