Jump to content
Dogomania

Kasia-ONka bez lapy-w DT juz...od 2 lat (!)- Potrzebna karma RC Intestinal

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj ja też jestem szczęsliwa, że Kasiunia ma się dobrze....wspaniale:)
w końcu taka psinka zasługuje na wszystko co najlepsze...ma tyle złych wspomnień, ale szybko o nich zapomni mając taką opiekunkę:multi: hmmm fajnie, gdyby wszystkie bezdomne zwierzaki miały tak dużo szczęścia:-(

Posted

Jola_K napisał(a):
zuzieM nalezy sklonowac ;) :)

Oj, nie wiem czy z tyloma zuziamiM by bliscy wytrzymali :evil_lol: ....
Lepiej by bylo sklonowac moja dzialke i dom :evil_lol: ...... i stan konta ! ! !:evil_lol:
To by zalatwilo sprawe !

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
Zuzia ale to dopiero w drugiej polowie sierpnia bo tak przyjezdzam z mała na wakacje :loveu:

Jestem calutki czas na miejscu i bede czekala.:lol: :lol: :lol:

Krotko tylko wyjezdzam 13 sierpnia do Warszawy, ale wracam juz 15-ego.

Posted

[quote name='zuziaM']Jestem calutki czas na miejscu i bede czekala.:lol: :lol: :lol:

Krotko tylko wyjezdzam 13 sierpnia do Warszawy, ale wracam juz 15-ego lub , co malo prawdopodobne, 16-ego .

Kasi oczka bez wstretnych skorzakow :lol: :loveu: !

Strasznie nie lubi, kiedy ja fotografuje :roll: .......

Posted

A tu dla przypomnienia,
jak wygladaly Kasi oczka przed zabiegiem (zdjecie jeszcze zaraz po amputacji lapki ) . Te wloski widoczne na zdjeciu byly wciaz mokre i zrobily sie na tyle dlugie, ze prawie wszystkie "lezaly" w oku

Po zabiegu :

Na prawym oczku widac jeszcze malenkie zarozowienie spojowki oka ( widac na zdjeciu ) i jest ona taka lekko naciagnieta ( jak u basseta troche :roll: ) , ale w tym oczku wlasnie skorzak byl dosc duzy i gruby.
Ale skorka jest mloda i elastyczna i szybciutko wroci do normy.
Caly czas oczka dostaja masc, ktora ma zapobiec powstaniu stanu zapalnego.
Ale juz wlasciwie wczoraj po poludniu nie bylo na oczkach nawet sladu lez czy jakichs innych wyciekow.
Oczka sa suchutkie, lsniace i szeroko otwarte !
I naprawde PIEKNE ! :loveu:

Posted

widac roznice!
o ile poprzednio zdjecia nie zawsze oddawaly skale problemu teraz widac wyraznie ze oczka ma czysta
ciesze sie ogromnie, ze problem zostal usuniety! :multi:

Posted

monikasobczak napisał(a):
:):):) kochana sunia, oby juz w zyciu bylo jej tylko lepiej!!!

Dziekujemy :lol: !

Z tego wszystkiego nie napisalam ile Kasia nazbierala pieniazkow.
Dzieki Agnieszcze :loveu: - 100,- zl Kasia ma oplacony zabieg usuniecia skorzakow.
Za rower mojego meza uzyskalysmy 480 zl :loveu: - i to tez od Agnieszki !
Szczesliwe imie dla Kasi , widac ..... !
Zabieg kosztowal 100 zl i leki + witaminki - 45,- zl.
Kupie Kasi teraz chyba karme Royal Canin Hepatic ( to spacjalna na problemy watrobowe i trzustkowe ). Kosztuje chyba ok. 220,- zl.
Zostanie nam jeszcze ok. 215 zl.
To bedzie wiec na sterylizacje.

Pytalam p. doktora, czy Kasia po sterylizacji nie uszkodzi sobie szwow, bo przeciez ona nie chodzi normalnie, ale podskakuje, a wiadomo, ze nie jest to wskazane po wszelkich zabiegach operacyjnych.
Stwierdzil, ze nie powinno sie nic zlego wydarzyc, bo przez jakies 3-4 dni po zabiegu wlasciwie nie bedzie miala ani sily ani ochoty na chodzenie, wiec bedzie czas na zregenerowanie organizmu i zrosniecie ciala.

No, mam nadzieje, ze tak bedzie ........:roll:

Posted

ZuzuiuM, wszystko będzie dobrze i ciałko po sterylce też się zagoi, przecież to grzeczna dziewczynka :loveu:
Trzymamy kciuki za zdrówko i udany kolejny zabieg :thumbs: :thumbs: :thumbs:
I już tak tradycyjnie, mizianko dla Kaśki poproszę :cool3:

Posted

agpol napisał(a):
ZuzuiuM, wszystko będzie dobrze i ciałko po sterylce też się zagoi, przecież to grzeczna dziewczynka :loveu:
Trzymamy kciuki za zdrówko i udany kolejny zabieg :thumbs: :thumbs: :thumbs:
I już tak tradycyjnie, mizianko dla Kaśki poproszę :cool3:

Jeszcze w lipcu to zalatwimy..... a ja juz sie telepie na sama mysl .....:shake:
Zaraz wymyziam Kasiule, bo juz do domciu wyjezdzam :lol: .

Posted

Kasia z pewnością jest szczęsliwa...teraz widzi lepiej i więcej, a to bardzo ważne...cieszę się razem z Wami i Kasią, że wszystko tak wspaniale się układa...Kasia zasługuje na to wszystko co najlepsze...swoje już wycierpiala...pozdrawiam wszystkich:)

Posted

agnieszka8 napisał(a):
Kasia z pewnością jest szczęsliwa...teraz widzi lepiej i więcej, a to bardzo ważne...cieszę się razem z Wami i Kasią, że wszystko tak wspaniale się układa...Kasia zasługuje na to wszystko co najlepsze...swoje już wycierpiala...pozdrawiam wszystkich:)

Kurcze , Agnieszka ! Nawet nie masz pojecia, jakiej to usuniecie skorzakow i dzieki temu polepszenie pola widzenia, dalo Kasce pewnosci ! ! ! :crazyeye:
Ona stala sie 100 % zywsza, energiczniejsza, szybsza i sprytniejsza ! ! !

Posted

Chce podziekowac wszystkim darczyncom na rzecz Kasi, ktorzy wplacaja pieniazki na AFN.

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Nie mam mozliwosci , aby osobiscie podziekowac, wiec czynie to tu w watku Kasi.

SERDECZNIE DZIEKUJE !

:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

Kasia dzisiaj rano wypuscila sie z Inusia .... i nie bylo ich 1,5 godziny :angryy: .
A wrocila w takim stanie :angryy:

Nawet ogonkiem nie miala sily poruszyc, a to zupelnie nie w jej zwyczaju :cool3: .

Przypielam dluga linke i zostawilam drania , zeby wypoczywal. :cool3:

A raniutko znalazlam pod domem ogromnego szczura (!).
Myslalam najpierw, ze to kot ( mokry byl caly i mial rozmiazdzona glowe ), bo taki byl ogromny ! Dopiero, jak zobaczylam ogon, to wiedzialam, ze to szczur !
Nawet nie wiem, kiedy i ktora go wczoraj pod dom przytachala, nie zauwazylam.
I przez to sniadania nie moglam zjesc ..... BBBBLLLLLEEEEE (!):p

Posted

Puchatek napisał(a):
A taki musiał być apetyczny. Wiesz ile trzeba samozaparcia żeby trzymać w dziobie i nie połknąć?

Malo brakowalo, a wlasnie Kasia by go polknela ......:cool3: .
Z okna zobaczylam, ze ona cos memle w paszczy :cool3: , nawrzeszczalam przez okno, zeby zostawila i potruchtalam zobaczyc, co zacz .....
No i ..... sniadania juz nie tknelam :angryy: .... po sprzatnieciu tego ......BRRRRRR...... ! ! ! :p