Jump to content
Dogomania

Kasia-ONka bez lapy-w DT juz...od 2 lat (!)- Potrzebna karma RC Intestinal

Recommended Posts

Posted

To ja też pozwolę sobie skopiować z małymi zmianami ;-)

STO LAT, Seaside :new-bday:
NIECH ZYJE, ZYJE NAM :tort:

STO, LAT, Seaside :beerchug:

NIECH ZYJE, ZYJE NAM :bday:

JESZCZE RAZ, JESZCZE RAZ :BIG:
NIECH ZYYYJEEEE, ZYYYJEEEE NAAAAAAM :Rose:
NIEEECH ZYYYJEEE, NAAAAM!!!! :drink1:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki mialam widok z okien.
Czy potraficie sobie wyobrazic, jak to wygladalo w rzeczywistosci ? ? ?
Cala, ogromna tecza :lol: ! A obok - druga :crazyeye: ! ! !
Niesamowity widok ! ! !

Posted

[quote name='Puchatek']Dość duży rozrzut w wyglądzie :-)

Ale Agnieszka pisala mi, ze Rokus jest tak lagodny i tak spokojny, jak baranek ( czyli : pudelek :roll: ), wiec to jak ... blizniaki :evil_lol: .

Rokus ma chore oczka..... ma zacme i nie widzi na jedno oczko, a na drugie bardzo slabiutko ( jesli w ogole :shake: ).
Bedzie tez mial operacje, ale dopiero, kiedy zacma calkowicie przykryje oczy..... dziwne ( chyba to dobrze zrozumialam ? :roll: ).

Natomiast wszystkich prosze o trzymanie kciukow dzisiaj od godz. 17-tej, bo wtedy nasza Kasienka .... kladzie sie na stol :placz: .......

Matko, tak sie boje ! Jak kazdego zabiegu, a tutaj ... oczka, a na dodatek taka biedna i taka ukochana psinka :placz: .... Dlaczego tyle musi cierpiec ? ? ? :placz:
Nawet nie wiem, czy po tym zabiegu bedzie Kasie cos bolalo ? ? ? Jesli tak, to ja tego nie przezyje ! ! ! :placz: .... to taka biedna sierotka i musi znosic dodatkowo takie meki .....:shake: .

Nie macie pojecia, jaka Kasia jest wspaniala ... madra i jak bardzo szybko sie uczy !
Ona rozumie doslownie wszystko, co sie do niej mowi !
Kiedys nie moglam jej nigdy powstrzymac, kiedy gnala do misek Iny i Isi, zeby dopasc je pierwsza i wyjesc wszystko do cna !
Teraz, mimo swojego niepohamowanego apetytu.... kiedy mowie ... " Stoj, nie wolno " zatrzyma sie w jednej sekundzie , polozy i czeka, kiedy bedzie mogla pojsc i sprawdzic chociaz, czy cos nie zostalo aby do wylizania :shake: .
Tak mi jej szkoda, ze nie moze jesc pachnacego, swiezego mieska, a tylko to suche... bezsmakowe niemal .... nie wiadomo co ....:shake: .
Kolejnym razem zamowie jej Royal Canin ( mam wrazenie, ze jest smaczniejsze, bo dodaja jakies tam smakowe i zapachowe skladniki ).
Eukanuba, niestety... jest jalowa zupelnie ....:shake:
Bede jej mieszala te dwie karmy....... chociaz niech tyle ma biedulka.

Zaraz chyba zbiore wszystko , co wiem o Kasi i skorzystam z tego linku, ktory mi Jola przyslala ( tam jest lista wetow dogomanii ) i wysle, zeby zerkneli na to.... moze im cos do glowy przyjdzie ? ? ?

Bo to niepojete ! Wyniki sa super ! Nie ma pasozytow ! Watroba i trzustka - zdrowe ! ..... Wiec co to jest ? ? ?
Mi juz rece opadaja..... :shake: .... moze mam dzisiaj taki nastroj, bo bedzie zabieg, a moze dlatego, ze dzisiaj znowu ( po ponad tygodniu spokoju .... caly kojec byl obkupkany doszczetnie ..... ja nawet nie wiem, jak to wszystko sie w tym jednym psie pomiescilo .... ogromna ilosc wielkich kup ! :shake: ).

Posted

mam garstke wiadomosci od zuzi

Dziewczyny wrocily juz do domu. Kasiula jest słaba. Dostała leki na stan zapalny wątroby (po usg) i masc przeciwzapalna na oczki oraz witaminki.

Szczegolowo juz zuzia napisze, gdy bedzie w pracy.

Posted

Biedna ta Kasieńka, ale przecież wszystkie te zabiegi są dla jej zdrowia:loveu:
Żeby żyła nam jak najdłużej....gdyby nie Gosia nie wiadomo co by się stało z psinką...trafiła w końcu w dobre ręce...do kogos kto otacza ją miłością....wystarczy spojrzeć na zdjęcia ...Kasia jest szczęśliwa...a każdy zabieg osłabia, więc niedługo Kasi wróci do formy..wierzę w to:multi: pozdrawiam wszystkich i dobranoc;)

Posted

Aguniu, to Dzieki Tobie Kasia miala tak szybciutko zabieg i .......... juz jest po ! :multi:
Dzieki kochane cioteczki za cieplutkie mysli ! :loveu:
Wszystko poszlo wspaniale !
Zabieg nie byl skomplikowany glownie z powodu tego, ze skorzaki nie byly przytwierdzone do rogowki oka, ale jedynie do spojowki, wiec nie bylo niebezpieczenstwa uszkodzenia oczka.
Trwal krociotko, moze 15 minut. Usypianie Kasi natomiast trwalo dluuuuuuugo :lol: . Pan doktor powiedzial, ze to silna dziewczyna i ... uparta ! Dopiero trzeci zastrzyk Kasie " powalil ".
Po zabiegu, zrobilismy jeszcze ( korzystajac z uspienia Kasi ) USG watroby.
No i okazalo sie, ze watroba jest caly czas w stanie zapalnym. Nawet w jednym miejscu pan doktor stwierdzil wode.....
W trakcie USG Kasiula sie przebudzala i .... powarkiwala na nas :evil_lol: .
Dostalismy na watrobe lek : Essentiale Forte, ktory ma zregenerowac watrobe i byc moze wplynie na ustapienie brzydkich biegunek.
Na oczka dostalysmy masc : Neomycinum.
Oczka troszke krwawily, ale juz dzisiaj rano bylo sucho i ladnie.
Kupilam tez Kasi witaminki : Can Vit. Ostatnio jakby jej czegos brakowalo, bo zjadala trawe, a nawet szarpala cale wiazki trawy lacznie z korzeniami i ziemia. Mysle, ze to brak witamin. Jednak Eukanuba Intestinal jest dosc uboga w wiele skladnikow. a to mlody psiaczek i potrzebuje naprawde duzo witamin i skladnikow odzywczych do prawidlowego funkcjonowania.

W domu Kasia jeszcze jakies ok. godzinki wypoczywala. A potem , jakby zapomniala, ze cos sie z nia dzialo ! Zauwazylam jednak, ze kiedy byla na dworze, to troche inaczej sie zachowywala, patrzac na wszystko wokolo. Mysle, ze te skorzaki znacznie zawezaly jej pole widzenia i po ich usunieciu, Kasia widzi sporo wiecej i poza tym kudelki juz nie wchodza jej do oczkow, a to tez znacznie polepszylo widzenie.

Mnie za to przybolo 5 lat .... posiwialam chyba ze stresu .....:shake:
Tak mi szkoda tej kochanej dziewczyny .....

Posted

Bardzo się cieszę, że zabieg się udał i Kasia lepiej widzi i kudełki nie przeszkadzają :multi:
Pozostaje życzyć szybkiego powrotu do pełnej formy, co, jestem pewna, nastąpi bardzo szybko:loveu:
Kasia, jak powiedział wet, to silna i dzielna dziewczynka

Posted

Seaside napisał(a):
jeden dzień nie byłąm na dogo a tu tyyyyle się działo!!!!!!!!!!!:crazyeye:
jak dobrze że już po zabiegu :loveu:
A jak Kasia dziś???

Cioteczko - post 542 ... reszta wiesci jutro :lol:
I polecam filmik - powyzej link....:lol:

Posted

[quote name='zuziaM']Musicie to zobaczyc :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :

http://pl.youtube.com/watch?v=X2Pxj7X9vbs&mode=related&search=

............................

Jagodko, ucaluje Kasiulke w sam czubek nochala i oba oczka !

A tak w ogole, to Jowitka cos wspomniala, ze namowi TZ-a na krotka wycieczke na wies ... znaczy do mnie ..... a ja wciaz czekam !
Wiec prosze wkalkulowac przynajmniej jeden dzionek u cioci zuziM !