Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="4"][FONT="Book Antiqua"] Dobry wieczór!

U mnie wszystko po staremu :)
Śpie, bawię się, zjem itp :) Ale powiem wam co się nauczyłam!! Wchodzić po schodach!! A jaka jestem niegrzeczna ho ho ho ;) Przykład:
Obudziłam się, a jak to po obudzeniu muszę do toalety, więc Siostra wzięła mnie na ogród, ale padało! I było zimno, a ona w papciach, postawiła mnie na trawce, wróciła do przedpokoju by ubrać buty, schodzi, ciemno, pada a mnie nie ma ;) Woła mnie i woła a ja gdzie? Przybiegam z kuchni ;) Jej mina - bezcenna ;)
Więc wracam sobie do domku kiedy tylko chce ;)
Poza tym dziś byłam bardzo śpiąca... spałam pod cieplutkim kaloryferem w kuchni prawie cały dzień, było tak cieplutko... Więc spałam ;)
Dupka mi rośnie bo nie mieszczę się już na moim jaśku :(
A tak poza tym, był już pierwszy telefon do Cioci Neci w sprawie adopcji ;) Hm.. Mój nowy domku, gdzie jesteś? :)

Pozdrawiam, śrubka
[/FONT]

Posted

[quote name='ihabe']cudoku Ty nasz prześliczny:-) Widzę też , że i poduszka nie uszła z życiem:-([/QUOTE]

Poduszkę uśmiercił poprzedni tymczasowicz ;) a mała poprawia :)

Poza tym dostała piękną obroże od Cioci Togaa, strasznie jej nie lubi, drapie się i wydziwia, że jej przeszkadza.
Dodatkowo dostaliśmy wędzone uszy, ani mój Czoko ich nie ruszył, ani mała - no ona tylko z tym biega i przenosi z kąta w kąt.

Posted

ani mój Czoko ich nie ruszył, ani mała - no ona tylko z tym biega i przenosi z kąta w kąt.

Ach, nie wiedzą co dobre ...;) Musisz im necia pokazać co sie z tym robi ?:lol:

Na tym ostatnim zdjeciu jakie mała "oko" puszcza ? Cudowna !

Posted

[SIZE="4"][FONT="Book Antiqua"] Cześć wam!

U mnie coraz lepiej!
Jestem tu już ponad tydzień a wszyscy mnie kochają. Jestem coraz większa, po schodach biegam bezproblemowo, Zaczęłam szczekać. Przesypiam całą noc nie musząć już siusiu, uszka pięknie stoją, nosek mam dłuższy no i jestem raz większa!
Zdrowie cudowne, kupka idealna, olbrzymia i książkowa.
Wciąż pochłaniam jak odkurzacz. Nauczyłam się żebrać pod stołem i wiem kiedy dorośli jedzą i kiedy mam robić maślane oczka, oczywiście kiwają palcem.... ale oni jedzą taaaaakie smakołyki!!
Po ogrodzie biegam jak oszalała, uwielbiam leżeć w liściach i się w nich chować, no i je rozrzucać jak Pańcia je zgrabi.
Obroża wciąż jest i mnie kurka wodna drażni.
Pchełek już nie mam. Czoko mnie lubi, ale nie chce się ze mną bawić bo mówi, że głupoty mu nie w głowie.
Ja się cieszę jak nie wiem co jak Dorośli wracają do domku, witam ich machaniem ogonka.
Ogólnie super! Oczywiście krzycze jak chce wyjść siusiu więc w domku prawie nie robie brzydkich rzeczy.
noooo i tyle. Jest cudownie a ja rosne jak drożdże ;)

Buziaki!
Wasza kochana Śrubka!
[/FONT]

Posted

Cudowne wieści Śrubeczko, dobrze, że czasami udaje Ci sie usiąść przy komputerku i cos do nas skrobnąć:-) Bardzo tęsknimy za tobą maleńka i mamy wielką nadzieję, że może przy okazji szybciutko sie zobaczymy i poprzytulamy sie do Ciebie? :-) A czy ciocia Necia miała więcej telefonów w sprawie Twojego nowego domku?

ściskam Cie Śrubeczko i całą Twoja tymczasową kochaną rodzinkę :-)

Posted

Zaglądam do Śrubeczki ;)

Mam nadzieję, że Ciocia Lili zdąży Cię zobaczyć z tymi odstającymi uszkami zanim pojedziesz to swojego domku ;)

A jak pokazałam mojemu TZ zdjęcia Śrubki z wielkimi radarami i zapytałam "Poznajesz kto to?" on powiedział "Nnniiieeeee" ja mówię że Śrubeczka jakież było jego wielkie zdziwienie, bo jej nie poznał i powiedział że wygląda na jednym zdjęciu jak taki mini wilczurek ;) oczywiście bardzo jej do twarzy w tych uszkach hihihi :D:D:D

Posted

[quote name='necianeta89']Miałam jeszcze tylko jeden tel w sprawie Śrubki, dzwoniła Pani z Kielc ale powiedziała, że chce przygarnąć jakiegoś biedaka z Kieleckiego schroniska :)[/QUOTE]

Masz namiary na Panią?

Posted

[quote name='Roszpunka']Masz namiary na Panią?[/QUOTE]

Niestety nie, bo Pani dzwoniła z zastrzeżonego, poza tym jak zapytałam czy jej pomóc w szukaniu, powiedziała, że dziękuje :)

A teraz jadę na wizytę PA dla Śrubki, trzymać kciuki!! Mocno!!

Posted

[quote name='necianeta89']Niestety nie, bo Pani dzwoniła z zastrzeżonego, poza tym jak zapytałam czy jej pomóc w szukaniu, powiedziała, że dziękuje :)

A teraz jadę na wizytę PA dla Śrubki, trzymać kciuki!! Mocno!![/QUOTE]

trzymam mocno:-) bardzo mocno:-)

Posted

[SIZE="4"][FONT="Book Antiqua"] Hej!

Ciocie, nie uwierzycie...! Ale się porobiło!!
Ale od początku....

Więc Ciocia necia nie wiedzieć czemu jak spałam wzięła mnie na ręce i wsadziła do auta. Ja bardzo nie lubię jeździć samochodem... Strasznie! Płacze przez 15 min, jest niewygodnie no i rzuca na prawo i lewo.. No wiec... W końcu zasnęłam.. Aż tu nagle czuje że się zatrzymujemy i kogo widzę?! Ciocie Lili8522 :loveu: Bardzo się ucieszyłam, bo ostatnio jak u nich byliśmy to był Farcik, był Nikon, być Xedos i było duuuużo zabawy. Ale nikogo nie było :( Tylko Nikon, za bramką, ale Ciocia Lili8522 mnie wycałowała wraz z wujkiem. Dali Neci taaaaką dużą klatkę, normalnie ogromna. Necia wsadziła tam kocyk i moją podusie, potem wsadziła mnie a ja od razu zasnęłam.. i spałam kamiennym snem. Gdy się już obudziłam było ciemno i nikogo nie było! Byłam sama w klatce w ciemnym samochodzie... o jejku, ale płakałam! Żeby się czymś zająć wyprułam z poduszki jej wnętrzności... Aż tu naglę słyszę głosy...! To była Ciocia Necia z Ciocią Togaa. Od razu mnie wyciągły, wysiusiałam się, zrobiłam co trzeba i mnie zabrały. Wszędzie pełno nowych zapachów i nowe otoczenia. No i poszliśmy do jakiegoś mieszkania! Wchodzimy patrzę, mili Dorośli Państwo wraz z dziećmi. Od razu obiegłam całe mieszkanie, wszystko wywąchałam, dałam wszystkim buziaki i..... DZIECIAKI PRZYNIOSŁY ZABAWKI!! CUDOWNIE!! Od razu mi się tam spodobało bo było tyyyyyyle zabawek! Nigdy tyle na oczy nie widziałam!! Poszalałam, pobiegałam, wysikałam się - oczywiście, bo jakby inaczej? Heloł?! - i podsłuchiwałam. Rozmawiano o mnie - a to wredne typy! Wszyscy mnie obgadywali! Nie ładnie tak! ;) No ale bądź co bądź dużo nie zrozumiałam bo przecież miała tyle zabawek... Potem widziałam, że Państwo podpisali jakąś umowę i poszliśmy. W domu dostałam kolacje, zrobiłam kupe w salonie za fotelem - żeby Ciocia Necia nie widziała - ale się wydało, bo troszkę wiatr powiał w nie tą stronę co trzeba... Ciocia Necia pokiwała palcem, a teraz mnie tuli i całuje, mówi, że mnie kocha, a jutro Ci dzisiejszy mili Państwo pokochają mnie jeszcze mocniej do końca moich dni!! Ale jestem szczęśliwa!! Będę miała swoich LUDZI na WŁASNOŚĆ!! No i tyyyle zabaweeek!! Normalnie nie mogę się doczekać.. Ciekawe co powie na to Siostra... Pewnie będzie jej smutno, ale powiem jej na uszko, że lepiej trafić nie mogłam i może spać spokojnie.. Więc jutro wieczorem zacznę nowe życie....!! Cudownie!!

Pozdrawiam was ostatni raz z komputera Cioci Neci!!

Buziaki!!

Kocham was!!

Śrubka
[/FONT]

Posted

Mówię Wam Cioteczki udało mi się dzisiaj zobaczyć Kochaną Śrubeczkę i byłam w wielkim szoku!!!! Jest raz większa niż tydzień temu :diabloti: A te uszy..... :loveu::loveu:
Cudeńkoooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Super, że malutka tak szybko znalazła nowy domek! :multi:
Ma od początku szczęście mały Bąbel ;)

Posted

Srubeczko !
jestes cudowna....Popłakałam sie czytajac Twoją relację....

Ciocia necia była bardzo dzielna i Nowy Domek był dzielny bo maleńka wytulona, wygłaskana pojechała na tą ostatnią noc pożegnac się z Necio-rodzinką.

To prawda, ma kruszyna szczęście. Ponoć z Nowym Domkiem zaiskrzyło od pierwszego spojrzenia w monitor.
A Domek do sklonowania.
Będzie dobrze !

Posted

Moja siostra mała tuli i tuli, całuje i całuje i jest niepocieszona, że mała jest tak krótko u nas, a mama posmutniała, bo powiedziała, że Śrubka wniosła do naszego domu pełno energii i nowego życia :)

Chyba trzeba rozglądać się za nowym szczeniakiem ;)