sleepingbyday Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 wiadomo, nie każdy może. ale już nie wiem, co robić. w schronie też go nie przyjmą przecież. nie mówiac o tym, że nie chcę go oddawac do schronu! real jest taki - nie ma w stolicy pełnej dogomaniaków miejsca na tydzień dla psiaka. ech... Quote
Nutusia Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Bardzo to jest przykre - fakt. Jakoś tak ta dogomaniacka "solidarność" w realu nie działa - też się już o tym przekonałam... Poczytałam trochę o Lisiu - nawet godziny Lisio i Lesio by ze sobą nie wytrzymali, a co mówić tydzień?... :( Nas nie ma po 10 godzin dziennie w domu na dodatek, a psy w domu 4... Quote
Ellig Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Nilsson napisał(a):Przepraszam że tak póżno ale wcześniej nie dałam mogłam.Misia rano dostała kolejne zastrzyki ale niestety nadal kaszle.Jak do soboty się nie poprawi to lekarz zmieni antybiotyk.Strasznie mi jej żal,a pomóc nie mogę jedynie głaskaniem.Apetyt ma (ale na gotowane)to chyba dobrze.W kupkach robaków nie widać. Biedna Misia ale jak to jest kaszel kenelowy to trzeba ja separowac od innych zwierzakow.Zdrowka Misiu! Quote
inga.mm Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 sleepingbyday napisał(a):wiadomo, nie każdy może. ale już nie wiem, co robić. w schronie też go nie przyjmą przecież. nie mówiac o tym, że nie chcę go oddawac do schronu! real jest taki - nie ma w stolicy pełnej dogomaniaków miejsca na tydzień dla psiaka. ech... pewnie miejsce by znalazło się, tylko nie wiem jaki Lisio jest do innych psów i kotów. Poza tym nie szukaj miejsca tylko na dogo, gdzie wszyscy sa zapchani pod dach Quote
sleepingbyday Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 oczywiście, ze nie szukam tylko na dogo :-). koty odpadaja, lisio nienawidzi. co do innych psów, wbrew pozorom on nie lubi tylko nieznajomych. na terenie konkretnego psa, ba, nawet w domu u siebie (tz u mnie), bardzo miło psy wita, najwyżej na początku sie zastanawia, czy nie porządzić. jest wbrew pozorom bardzo zsocjalizowany, być może spróbuje się spiąć ale to tyle, park traktuje jak swój folwark, stąd te animozje. w te klocki jest lepszy niż zosia. wyjątek - mega duże psy. Quote
Zofija Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 sleepingbyday napisał(a):wiadomo, nie każdy może. ale już nie wiem, co robić. w schronie też go nie przyjmą przecież. nie mówiac o tym, że nie chcę go oddawac do schronu! real jest taki - nie ma w stolicy pełnej dogomaniaków miejsca na tydzień dla psiaka. ech... a Hotelik???? Na pewno są w Warszawie Hoteliki, moze byśmy się złożyli? Quote
sleepingbyday Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 dzięki bardzo za chęć skłądki, ale tego akurat lisio nie potrzebuje. u mnie ma tymczas bezpłatny, a jest pod opieką fundacji, która takie sytuacje opłaca. raz kupiła prywatnej osobie karmę dla jej psa (bo tylko na fakturę może przecież - więc musi być to takie miejsce, które wystawi fakturę lub zgodzi się na kupno karmy dla swojego psiaka). słuchajcie - udało się. ludwa ma znajomy hotelik, lisio ma miejsce, wszystko się dobrze skończyło, uff!!! normalnie kamień spadł mi z serca.... i już nie zaśmiecam wątku miśki Quote
Zofija Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 sleepingbyday napisał(a):dzięki bardzo za chęć skłądki, ale tego akurat lisio nie potrzebuje. u mnie ma tymczas bezpłatny, a jest pod opieką fundacji, która takie sytuacje opłaca. raz kupiła prywatnej osobie karmę dla jej psa (bo tylko na fakturę może przecież - więc musi być to takie miejsce, które wystawi fakturę lub zgodzi się na kupno karmy dla swojego psiaka). słuchajcie - udało się. ludwa ma znajomy hotelik, lisio ma miejsce, wszystko się dobrze skończyło, uff!!! normalnie kamień spadł mi z serca.... i już nie zaśmiecam wątku miśki no to super! Quote
Jasza Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 I ja trzymam bardzo mocno!!! Te oczka wygladają makabrycznie...:-( Quote
lika1771 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Dziewczyny przepraszam,ale dzisiaj juz sobie popłakałam DZIEŁO CZŁOWIEKA http://www.dogomania.pl/threads/215438-Kilkumiesięczna-wygłodzona-i-katowana-sunia!PILNIE-potrzebny-DT-zobacz-ludzkie-dzieło Quote
Diana S Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Pisz szybciutko, co wet powiedział na jej oczka... Lilka, szok... o pies, sunia? Quote
Zofija Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Misia tak sobie. Bidna. Zbadamy krew, bo w sumie tam jej w końcu nie zrobili badań krwi, a ona cały czas kaszle i mało je:( Quote
Nutusia Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 I jak? Wzięto krew do analizy? To przecież podstawa, żeby wdrożyć właściwe leczenie... Quote
Nilsson Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Misia nadal kaszle ,dzisiaj ją bardziej poobserwuję bo jeżeli do jutra nie będzie znacznej poprawy to zmieniamy antybiotyk.Jadłaby samo mięsko,dokarmiam ją nawet z reki bo taka chudzina a musi walczyć z wirusem.W Cieszynie nie miała robionych żadnych badań.Trzeba koniecznie pobrać krew bo to przecież podstawa!!W piątek pobraliśmy zeskrobiny na grzyba.Wetka poradziła żebym kupiła olej z wiesiołka i tran i dodawała jej do jedzenia.Sierść ma bardzo brzydką.Poza tym jest bardzo grzeczna i cierpliwa chociaż do weterynarza coraz niechętniej wchodzi a bardzo chętnie wychodzi.Samochodem lubi jezdzić nie wiem kto ją tego nauczył:lol: Quote
Jasza Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Oj, pamiętam Florkę ze schroniska sosnowieckiego.. Jak ją zabierałyśmy to już kaszlała, kaszlała w DT u Feliksik, potem w DT u Pani Celiny i taka nawet nie do końca podleczona pojechała do DS - dopiero tam skończyła kuracje i się definitywnie pozbyła tego świństwa. Więc troche to trwało. Dobrze, że Misia ma apetyt. Kiedy badania? Quote
Nilsson Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 W poniedziałek nie mogę ale we wtorek postaram się,bo to musi być rano i na czczo.Po południu jakby trochę mniej kaszlała,już sama nie wiem.Dzisiaj zjadła trochę więcej.Napiszcie czy jest to bardzo zarażliwe,izoluję moje psy ale bardziej boję się o tego od sąsiadki bo mogła by mieć pretensje jakby się zaraziła. Quote
Zofija Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 [quote name='Nilsson']Misia nadal kaszle ,dzisiaj ją bardziej poobserwuję bo jeżeli do jutra nie będzie znacznej poprawy to zmieniamy antybiotyk.Jadłaby samo mięsko,dokarmiam ją nawet z reki bo taka chudzina a musi walczyć z wirusem.W Cieszynie nie miała robionych żadnych badań.Trzeba koniecznie pobrać krew bo to przecież podstawa!!W piątek pobraliśmy zeskrobiny na grzyba.Wetka poradziła żebym kupiła olej z wiesiołka i tran i dodawała jej do jedzenia.Sierść ma bardzo brzydką.Poza tym jest bardzo grzeczna i cierpliwa chociaż do weterynarza coraz niechętniej wchodzi a bardzo chętnie wychodzi.Samochodem lubi jezdzić nie wiem kto ją tego nauczył:lol:[/QUOTE] Miała robione badania-wtedy jej wyszło , ze coś nie tak z traczycą. Wyniki wrzuciłąm wtedy na wątek, ale to nie byłą krew. Quote
Zofija Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 tu są wyniki, wrzucam jeszcze raz: Opis wywiadu/badania: bad kliniczne: temp ciaa 39,6 st C, obwodowe węzły chłonne niepowiększone, oddechy 35/min, tętno 80/min, odwodniona, CRT < 2s, włos matowy, wypadający, łojotok tłusty, miejscowe wyłysienia w okolicy karku i barków, obecne pchły, skra na brzuchu pogrubiona przewód słuchowy zewnętrzny niezmieniony wypadnięcie i zapalenie gruczołów trzeciej powieki, zakażenie bakteryjne- obecny ropny wysięk z oczu znaczna ilośc kamienia nazębnego, fetor ex ore jama brzuszna: niebolesna serce i płuca: prawidłowe podejrzenie niedoczynności tarczycy lub hiperestrogenizmu Zastosowane leki: Betamox LA 1 ml VETAMECTIN 1% INJ. 50 ML 0,3 ml Catosal 5 ml COMBIVIT 100 ML 3 ml Natrium chloratum 0,9% 250 ml 1 but. Zalecenia: zastosowano: Atecortin miejscowo do oka Lydium KLP 1 ml Quote
Zofija Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Krew jej wtedy mieli zrobić, ale w końcu nie zrobili:( Quote
Zofija Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 W każdym razie, marwię się o Misię i czekam z niecierpliwością na badania krwi. Quote
Recommended Posts