Jump to content
Dogomania

Yeti, prawie akita - tyle czasu jak więzień...(W-wa) MA DOMEK!

Recommended Posts

Posted

to ja sięmusze przyznac ze czasem jak widze , z dalszej odległosci na osiedlu np .labladora ( dosyc sporo ich ostatnio) to tez czasem nie jestem pewna który to akurat, dopiero po włascicielu poznaje:oops:

Yeti, mam nadzieje ,że w koncu znajdzie sie dobry domek

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podniosę na dzień dobry.
Przypominam - Yeti ma ok. 8 lat. Został wyciągnięty z koszmaru przez dobrą duszę i umieszczony - tymczasowo, wydawałoby się - w hotelu. Piesek jest w hotelu już prawie dwa lata!!![SIZE=2]Yeti jest przyjazny wobec ludzi, nie przepada za psami, sunie lubi. Zna podstawowe komendy. Ze względu na to, że przez całe życie mieszkał w budzie, będą problemy z przyzwyczajeniem go do mieszkania, więc najlepszy byłby dom z ogrodem i wygodną budą.
Tak lubię ludzi:

Psiak jest pod Warszawą, mail do opiekunki: [email protected]
I strona web m.in. z Yetim: http://www.ewagontarek.webpark.pl/
Czy ktoś może pomóć???

Posted

Yeti, czy ktos cie w koncu zauwazy:-( ,

chyba masz racje z tym traconym zainteresowaniem, jak sytuacja nie jest alarmowa ( martwi mnie to tym bardziej bo ja mam sunie na tymczasie, zatrzymac jej nie moge bo mam juz 4ry psy, kota królika i szczura w bloku, no ale przecierz jej nie wywale jak nikt jej nie bedzie chciał:shake:)przegladajac inne watki psiakow , tez moznna to zaobserwowac.

Posted

Też niestety zauważyłam taką prawidłowość, jak zwierzak nie jest już w dramatycznej sytuacji, to większość wycofuje się i zaczyna pomagać innym psiakom, tym bardziej potrzebującym...:-(

A czy nie powinno się teraz rozpocząć akcji bardziej nastawionej na ludzi z poza Dogomanii? Tacy ludzie, wydaje mi się, że chętniej przygarną psa z "tymczasu" niż ze schroniska, bo w schronie zwierzaki są anonimowe, nikt nic o nich nie wie, nie zna ich reakcji itp. a o takim "tymczasowym" psie z reguły można już coś więcej powiedzieć, co może być szczególnie istotne w przypadku dużego i zupełnie dorosłego ogona...
Może więc dać ogłoszenia o Yetim do gazet i porozwieszać w Warszawskich lecznicach weterynaryjnych itp?

Posted

Na oczarku zgłosiła się osoba, która chętnie porozwiesza plakaty Yetiego, tylko że ja nie potrafię ich zrobić... :shake: Czy ktoś mógł by podjąć się takiego zadania?

Posted

Jaki piękny pies! Taki podobny do mojej suńki :loveu: Nie mogę uwierzyć, że nikt go nie chce! Powinna być po niego kolejka! :shake:
Szkoda, że nie nadaje się do bloku :-(

Posted

Elurin napisał(a):
Justynak, nie dałem rady przygotować plakatu, spróbuję dziś...
Było by super, tylko że ja za chwile wyjeżdżam na wakacje i nie będę mogła go przesłać dalej :shake:. Może ty go przekażesz temu dobremu człowiekowi, który zaoferował pomoc w rozwieszaniu? :roll: link do wątku Yetiego na "owczarku" jest wstawiony tu, na 14 stronie. Z góry dziękuję!;)

Posted

Podnoszę i ja...dawno nie zaglądałem ,ale właściwie nie ma co pisać...
Zmieniłem lekko plakat Yetiego Agamiki (dzięki:loveu: ), jeśli ktoś może i chce pomóc...Wyślę mailem.

Posted

:shake: ... a najgorsze ,a w sumie najprzykrzejsze , ze jak trafił do hoteliku to miał tylko 6 lat , a teraz ma już 8...:-( wg mnie to nie duzo, ale ludzie wola mlodsze psy...:shake:

Posted

agamika napisał(a):
:shake: ... a najgorsze ,a w sumie najprzykrzejsze , ze jak trafił do hoteliku to miał tylko 6 lat , a teraz ma już 8...:-( wg mnie to nie duzo, ale ludzie wola mlodsze psy...:shake:

No właśnie...Już parę potencjalnych domków zrezygnowało "...bo za stary":shake: A z wiekiem Yetuś będzie dziczał...
Z drugiej strony, większe prawdopodobieństwo, że weźmie go osoba, której będzie zależało na dobru psa.

Posted

agamika napisał(a):

no wlasnie, czas dziala na niekorzysc...