agamika Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 to ja sięmusze przyznac ze czasem jak widze , z dalszej odległosci na osiedlu np .labladora ( dosyc sporo ich ostatnio) to tez czasem nie jestem pewna który to akurat, dopiero po włascicielu poznaje:oops: Yeti, mam nadzieje ,że w koncu znajdzie sie dobry domek Quote
Elurin Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Podniosę na dzień dobry. Przypominam - Yeti ma ok. 8 lat. Został wyciągnięty z koszmaru przez dobrą duszę i umieszczony - tymczasowo, wydawałoby się - w hotelu. Piesek jest w hotelu już prawie dwa lata!!![SIZE=2]Yeti jest przyjazny wobec ludzi, nie przepada za psami, sunie lubi. Zna podstawowe komendy. Ze względu na to, że przez całe życie mieszkał w budzie, będą problemy z przyzwyczajeniem go do mieszkania, więc najlepszy byłby dom z ogrodem i wygodną budą. Tak lubię ludzi: Psiak jest pod Warszawą, mail do opiekunki: [email protected] I strona web m.in. z Yetim: http://www.ewagontarek.webpark.pl/ Czy ktoś może pomóć??? Quote
agamika Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Yeti, czy ktos cie w koncu zauwazy:-( , chyba masz racje z tym traconym zainteresowaniem, jak sytuacja nie jest alarmowa ( martwi mnie to tym bardziej bo ja mam sunie na tymczasie, zatrzymac jej nie moge bo mam juz 4ry psy, kota królika i szczura w bloku, no ale przecierz jej nie wywale jak nikt jej nie bedzie chciał:shake:)przegladajac inne watki psiakow , tez moznna to zaobserwowac. Quote
Justynak Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Też niestety zauważyłam taką prawidłowość, jak zwierzak nie jest już w dramatycznej sytuacji, to większość wycofuje się i zaczyna pomagać innym psiakom, tym bardziej potrzebującym...:-( A czy nie powinno się teraz rozpocząć akcji bardziej nastawionej na ludzi z poza Dogomanii? Tacy ludzie, wydaje mi się, że chętniej przygarną psa z "tymczasu" niż ze schroniska, bo w schronie zwierzaki są anonimowe, nikt nic o nich nie wie, nie zna ich reakcji itp. a o takim "tymczasowym" psie z reguły można już coś więcej powiedzieć, co może być szczególnie istotne w przypadku dużego i zupełnie dorosłego ogona... Może więc dać ogłoszenia o Yetim do gazet i porozwieszać w Warszawskich lecznicach weterynaryjnych itp? Quote
jotpeg Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 no, Yeti, w gore, czas sie przypomniec! faktycznie, drastyczne przypadki przyciagaja uwage... Quote
Elurin Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Yeti, czemu nikt Cię nie chce???:shake: Quote
Justynak Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Na oczarku zgłosiła się osoba, która chętnie porozwiesza plakaty Yetiego, tylko że ja nie potrafię ich zrobić... :shake: Czy ktoś mógł by podjąć się takiego zadania? Quote
Elurin Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Justynak, spróbuję jakiś plakacik przygotować, ale dopiero jutro po południu, wcześniej nie mam czasu. Dzięki! Quote
Martens Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Jaki piękny pies! Taki podobny do mojej suńki :loveu: Nie mogę uwierzyć, że nikt go nie chce! Powinna być po niego kolejka! :shake: Szkoda, że nie nadaje się do bloku :-( Quote
Elurin Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 Justynak, nie dałem rady przygotować plakatu, spróbuję dziś... Quote
Justynak Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Elurin napisał(a):Justynak, nie dałem rady przygotować plakatu, spróbuję dziś...Było by super, tylko że ja za chwile wyjeżdżam na wakacje i nie będę mogła go przesłać dalej :shake:. Może ty go przekażesz temu dobremu człowiekowi, który zaoferował pomoc w rozwieszaniu? :roll: link do wątku Yetiego na "owczarku" jest wstawiony tu, na 14 stronie. Z góry dziękuję!;) Quote
Elurin Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 OK, przepraszam, Yeti, że zawaliłem sprawę... Quote
agamika Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 jak bedziesz miał plakat juz to przeslij mi , ja go przekaze na owczarku dalej, Quote
jotpeg Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 podnosze, Yeti jest pieknym psem, tylko szczescia troche brak... i domu! Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 Podnoszę i ja...dawno nie zaglądałem ,ale właściwie nie ma co pisać... Zmieniłem lekko plakat Yetiego Agamiki (dzięki:loveu: ), jeśli ktoś może i chce pomóc...Wyślę mailem. Quote
agamika Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 to przeslij mi go to na owczarkowym go podrzuce ;) , a jesli chcesz to moge tez u mnie gdzieniegdzie powiesic Quote
Elurin Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 Już Ci wysłałem :lol: Wieszaj, gdzie się da;) Quote
Martens Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Prześlij i mi ;) Do Wawy nie tak daleko, a może się komus spodoba? Quote
agamika Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 :shake: ... a najgorsze ,a w sumie najprzykrzejsze , ze jak trafił do hoteliku to miał tylko 6 lat , a teraz ma już 8...:-( wg mnie to nie duzo, ale ludzie wola mlodsze psy...:shake: Quote
Elurin Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 agamika napisał(a)::shake: ... a najgorsze ,a w sumie najprzykrzejsze , ze jak trafił do hoteliku to miał tylko 6 lat , a teraz ma już 8...:-( wg mnie to nie duzo, ale ludzie wola mlodsze psy...:shake: No właśnie...Już parę potencjalnych domków zrezygnowało "...bo za stary":shake: A z wiekiem Yetuś będzie dziczał... Z drugiej strony, większe prawdopodobieństwo, że weźmie go osoba, której będzie zależało na dobru psa. Quote
jotpeg Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 agamika napisał(a)::shake: ... a najgorsze ,a w sumie najprzykrzejsze , ze jak trafił do hoteliku to miał tylko 6 lat , a teraz ma już 8...:-( wg mnie to nie duzo, ale ludzie wola mlodsze psy...:shake: no wlasnie, czas dziala na niekorzysc... Quote
Recommended Posts