Jump to content
Dogomania

Yeti, prawie akita - tyle czasu jak więzień...(W-wa) MA DOMEK!

Recommended Posts

Posted

BŁAGAM O DOMEK! CHOĆ TYMCZAS! YETI POWINIEN MIEĆ STAŁY KONTAKT Z CZŁOWIEKIEM!

Yeti to piękny piesek, kundelek wielkości ONka. Ma ok. 7 lat, z których większość była smutna:-( - mieszkał w klatce, bez budy, niedożywiony:angryy:. Los uśmiechnął się do niego półtora roku temu - został odebrany dotychczasowym "opiekunom" i umieszczony w hoteliku dla zwierząt "Bazyli" w Łomnej k. Łomianek pod Warszawą. Od tego czasu szuka domku, także w necie. Niestety, dotąd nie przykuł niczyjej uwagi - ot, zwykły, duży kundel, nic szczególnego. Jednak Yeti nie jest zwykłym kundlem - ten piesio kocha ludzi i czeka na opiekuna, któremu będzie mógł dać swoją miłość. Teraz zajmuje się nim pani, która wyciągnęła go z klatki, nie może jednak zabrać go do siebie - niedawno przygarnęła trzyłapka, psa, a Yeti nie przepada za innymi facetami swojego gatunku:shake:. Sunie lubi, chętnie się z nimi bawi na spacerach:). Niestety, Yeti nigdy nie żył w mieszkaniu i będzie mu trudno sie do niego przyzwyczaić, najlepiej więc znaleść mu domek z ogrodem, gdzie będzie miał swoją ciepłą budę i zawsze pełną miseczkę jedzonka:lol:. Wiem, że nie będzie łatwo znaleść mu domek, ale trzeba próbować. Dajcie Yetiemu kawałek ogrodu i serce:modla:, a odwdzięczy się całym sobą.:Dog_run:
Kontakt do opiekunki Yetiego 608 608 023 albo do mnie 663 741 67.

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yeti, nie spadaj tak nisko;) .
Dodam jeszcze, że piesio zna podstawowe komendy, umie też wracać.
Ja niestety nie mogę go wziąć, przede wszystkim nie mam domu z ogrodem:-(.

Posted

Yeti według mnie jest trochę szpicowaty

Ponoć podobny do elkhunda :)
A na Allegro go wystawię, tylko chcę go najpierw poznać osobiście. Wybieram się do Yetiego w ten weekend:lol: .

Posted

Witam wszystkich :lol:
Byłem w sobotę u Yetiego. Piesio (inaczej nie umiem o nim mówić:loveu: ) jest śliczny. Faktycznie mocno szpicowaty. Spory, ponad kolano, ogromnie przyjazny. On się męczy w hoteliku, bez ludzi. Wiem, że lepsze to, niż schronisko, ale Yetulek potrzebuje człowieka 24/24h, a hotel nie może tego zapewnić:-( .
Rozmawiałem z Panią, która uratowała pieska i opiekuje się nim. Pieseczek jest dość posłuszny, ale ma swoje zdanie, tzn., że jego opiekun będzie musiał być stanowczy i konsekwentny. Poza tym Yeti nie przepada za psimi facetami, a sunie "dobiera" - niektórych nie lubi. Wybredniś :cool3: . Będzie potrzebował domu z ogrodem, bo w bloku będzie mu raczej ciężko - nieprzyzwyczajony.
Pospacerowaliśmy trochę. Yetiś po wyjściu na pola i spuszczeniu ze smyczy gna przed siebie, ale na jakichś 100 metrach zawraca. Bardzo się pilnuje.
Może znacie kogoś, kto szuka takiego przyjaciela? (naiwne pytanie, nie;) ?)
Tel. do opiekunki Yetiego: 608 608 023 (p. Beata)

Posted

Ulka, może dlatego, że jest w hotelu... Ja rozumiem, że na Dogo są pieski, które potrzebują domu na wczoraj, a Yeti jednak ma dach nad głowa i pewną opiekę...
Ale on potrzebuje domu i człowieka !!!
Może zmienię tytuł...

Posted

Do góry!
Czy ktoś tu w ogóle zagląda???
Pies nie jest w schronie, ale hotel to też nie miejsce dla niego!
Przymusowa izolacja od półtora roku, spacery 2 razy/tydzień, brak kontaktu z psami na codzień, mały kontakt z ludźmi - on koniecznie potrzebuje domu!!!

Posted

czasem tak jest, ze mało kto zagląda :shake:

wiesz co, wyszukaj na mapie dogo ludzi, np z Twojego województwa (ale nie tylko), którzy deklarują pomoc w ogłoszeniach, umieją zrobic plakat itp. i napisz do nich maila albo prywatną wiadomosc, zapewniam, że mało kto odmawia. Samemu ciężko... A psiak - super!!!!

Posted

przez forum dogo trudno znalezc dom, bo wiekszosc tu piszacych ma psa, i to niejednego :evil_lol: ale mozna znalezc wsparcie i pomoc! zobacz tez na liste bezplatnych ogłoszeń, jest mnóstwo, jak możesz - daj swoje ogłoszenie i pisz prosby o pomoc w zamieszczaniu ogłoszeń w internecie - samemu trudno... ponawiaj allegro, daj tę droższą, wyróżnioną aukcję. Z w-wy Legion23 robił fajne plakaty, napisz do niego. Wieszaj plakaty, w różnych miejscach, na osiedlach, przy sklepach itp. Pisz o pomoc w drukowaniu i wieszaniu plakatów.
No i poczta pantoflowa; molestowanie znajomych, rodzinki :evil_lol:
powodzenia i wytrwałości!! :p

Posted

Elurin,
jak widzisz nie jestes sam...sa juz dwie ciotki wspierajace i watek podnoszace. Teraz tylko dobre plakaty, ogloszenia na innych portalach, moze GW luz Zycie Warszawy? Z Warszawy bardzo aktywna i naprawde umiejaca pomoc jest jedna z zalozycielek Dogo, niezwykle kompetentna - pani Iza Szumielewicz.

Posted

jak widzisz nie jestes sam...sa juz dwie ciotki wspierajace i watek podnoszace.

Widze i za wsparcie i rady b. dziękuję :calus:. Skontaktuję się z p. Szumielewicz, znalazłem też na mapie dogo dziewczynę, która może pomóc przy ogłoszeniach - też nawiążę kontakt.
I życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a przede wszystkim tego, żeby jak najmniej zwierzaków potrzebowało pomocy.