Elurin Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 BŁAGAM O DOMEK! CHOĆ TYMCZAS! YETI POWINIEN MIEĆ STAŁY KONTAKT Z CZŁOWIEKIEM! Yeti to piękny piesek, kundelek wielkości ONka. Ma ok. 7 lat, z których większość była smutna:-( - mieszkał w klatce, bez budy, niedożywiony:angryy:. Los uśmiechnął się do niego półtora roku temu - został odebrany dotychczasowym "opiekunom" i umieszczony w hoteliku dla zwierząt "Bazyli" w Łomnej k. Łomianek pod Warszawą. Od tego czasu szuka domku, także w necie. Niestety, dotąd nie przykuł niczyjej uwagi - ot, zwykły, duży kundel, nic szczególnego. Jednak Yeti nie jest zwykłym kundlem - ten piesio kocha ludzi i czeka na opiekuna, któremu będzie mógł dać swoją miłość. Teraz zajmuje się nim pani, która wyciągnęła go z klatki, nie może jednak zabrać go do siebie - niedawno przygarnęła trzyłapka, psa, a Yeti nie przepada za innymi facetami swojego gatunku:shake:. Sunie lubi, chętnie się z nimi bawi na spacerach:). Niestety, Yeti nigdy nie żył w mieszkaniu i będzie mu trudno sie do niego przyzwyczaić, najlepiej więc znaleść mu domek z ogrodem, gdzie będzie miał swoją ciepłą budę i zawsze pełną miseczkę jedzonka:lol:. Wiem, że nie będzie łatwo znaleść mu domek, ale trzeba próbować. Dajcie Yetiemu kawałek ogrodu i serce:modla:, a odwdzięczy się całym sobą.:Dog_run: Kontakt do opiekunki Yetiego 608 608 023 albo do mnie 663 741 67. Quote
Elurin Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 A oto nasz pies śniegu w całej okazałości: I Yetulek w obecnym "domu" Quote
Elurin Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Yeti, nie spadaj tak nisko;) . Dodam jeszcze, że piesio zna podstawowe komendy, umie też wracać. Ja niestety nie mogę go wziąć, przede wszystkim nie mam domu z ogrodem:-(. Quote
lavinia Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Yeti według mnie jest trochę szpicowaty - ładny psiak.... może ktoś go wypatrzy a może spróbować z allegro ? Quote
Elurin Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Yeti według mnie jest trochę szpicowaty Ponoć podobny do elkhunda :) A na Allegro go wystawię, tylko chcę go najpierw poznać osobiście. Wybieram się do Yetiego w ten weekend:lol: . Quote
Elurin Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Podnosze maluszka. Niestety, nie udało mi się odwiedzić Yetiego z przyczyn tzw. niezależnych:-( :oops:. Spróbuję w tygodniu, a na pewno w sobotę. Quote
Elurin Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Witam wszystkich :lol: Byłem w sobotę u Yetiego. Piesio (inaczej nie umiem o nim mówić:loveu: ) jest śliczny. Faktycznie mocno szpicowaty. Spory, ponad kolano, ogromnie przyjazny. On się męczy w hoteliku, bez ludzi. Wiem, że lepsze to, niż schronisko, ale Yetulek potrzebuje człowieka 24/24h, a hotel nie może tego zapewnić:-( . Rozmawiałem z Panią, która uratowała pieska i opiekuje się nim. Pieseczek jest dość posłuszny, ale ma swoje zdanie, tzn., że jego opiekun będzie musiał być stanowczy i konsekwentny. Poza tym Yeti nie przepada za psimi facetami, a sunie "dobiera" - niektórych nie lubi. Wybredniś :cool3: . Będzie potrzebował domu z ogrodem, bo w bloku będzie mu raczej ciężko - nieprzyzwyczajony. Pospacerowaliśmy trochę. Yetiś po wyjściu na pola i spuszczeniu ze smyczy gna przed siebie, ale na jakichś 100 metrach zawraca. Bardzo się pilnuje. Może znacie kogoś, kto szuka takiego przyjaciela? (naiwne pytanie, nie;) ?) Tel. do opiekunki Yetiego: 608 608 023 (p. Beata) Quote
Ulka18 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Elurin, daj koniecznie psine na allegro. Quote
Elurin Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Wiem, dziś to zrobię. Pisałem przecież wyżej, że najpierw chcę go poznać osobiście ;) :lol: Quote
Ulka18 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Elurin, ja tylko chce doradzic...przeczytalam, ze pies juz tak dlugo w hotelu. Dobrze, ze dasz aukcje. Moze nie za pierwszym razem, ale dom sie znajdzie. Quote
Elurin Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Ulka, zwróć uwagę na emotikon...;) Wiem, że tylko doradzasz i chcesz dobrze. I cieszę się, że ktoś poza mną zagląda do Yetiego:lol: Quote
Elurin Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Yeti na Allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=151511341 Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Nie rozumiem dlaczego nikt nie zaglada do tego watku :???: przeciez ta psina potrzebuje domu tak samo jak inne... Quote
Elurin Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Ulka, może dlatego, że jest w hotelu... Ja rozumiem, że na Dogo są pieski, które potrzebują domu na wczoraj, a Yeti jednak ma dach nad głowa i pewną opiekę... Ale on potrzebuje domu i człowieka !!! Może zmienię tytuł... Quote
Ulka18 Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Koniecznie zmien tytul, ze potrzebna pomoc w ogloszeniach i znalezieniu domu. Quote
Elurin Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Dzięki za podpowiedź:Rose: . Może coś się ruszy po świętach (bo teraz jakoś nie mam nadziei:shake: ) Quote
jotpeg Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 nie od razu Kraków zbudowano... ;) adopcje stoja, bo swięta... trzeba próbowac po! allegro jeszcze raz i az do skutku! ten psiak PIEKNY jest! :loveu: Quote
Elurin Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Do góry! Czy ktoś tu w ogóle zagląda??? Pies nie jest w schronie, ale hotel to też nie miejsce dla niego! Przymusowa izolacja od półtora roku, spacery 2 razy/tydzień, brak kontaktu z psami na codzień, mały kontakt z ludźmi - on koniecznie potrzebuje domu!!! Quote
jotpeg Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 czasem tak jest, ze mało kto zagląda :shake: wiesz co, wyszukaj na mapie dogo ludzi, np z Twojego województwa (ale nie tylko), którzy deklarują pomoc w ogłoszeniach, umieją zrobic plakat itp. i napisz do nich maila albo prywatną wiadomosc, zapewniam, że mało kto odmawia. Samemu ciężko... A psiak - super!!!! Quote
Elurin Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Dzięki. Ja dopiero drugi raz szukam psu domku, i za pierwszym znalazłem poza dogo u znajomej, więc zielony jestem w te klocki. Zastosuję się.;) Quote
jotpeg Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 przez forum dogo trudno znalezc dom, bo wiekszosc tu piszacych ma psa, i to niejednego :evil_lol: ale mozna znalezc wsparcie i pomoc! zobacz tez na liste bezplatnych ogłoszeń, jest mnóstwo, jak możesz - daj swoje ogłoszenie i pisz prosby o pomoc w zamieszczaniu ogłoszeń w internecie - samemu trudno... ponawiaj allegro, daj tę droższą, wyróżnioną aukcję. Z w-wy Legion23 robił fajne plakaty, napisz do niego. Wieszaj plakaty, w różnych miejscach, na osiedlach, przy sklepach itp. Pisz o pomoc w drukowaniu i wieszaniu plakatów. No i poczta pantoflowa; molestowanie znajomych, rodzinki :evil_lol: powodzenia i wytrwałości!! :p Quote
Ulka18 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Elurin, jak widzisz nie jestes sam...sa juz dwie ciotki wspierajace i watek podnoszace. Teraz tylko dobre plakaty, ogloszenia na innych portalach, moze GW luz Zycie Warszawy? Z Warszawy bardzo aktywna i naprawde umiejaca pomoc jest jedna z zalozycielek Dogo, niezwykle kompetentna - pani Iza Szumielewicz. Quote
Elurin Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 jak widzisz nie jestes sam...sa juz dwie ciotki wspierajace i watek podnoszace. Widze i za wsparcie i rady b. dziękuję :calus:. Skontaktuję się z p. Szumielewicz, znalazłem też na mapie dogo dziewczynę, która może pomóc przy ogłoszeniach - też nawiążę kontakt. I życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a przede wszystkim tego, żeby jak najmniej zwierzaków potrzebowało pomocy. Quote
Recommended Posts